Julefrid

Ärligt talat så förstår jag inte riktigt folk som stressar för att det är jul. De gör hemmagjorda julkort, putsar fönster, bakar, lagar mat, svabbar golv, byter gardiner, handlar julklappar, har adventsfester, tillverkar eget julpynt. Frågar är vad de gör när det väl är jul- slappar och tar det lugnt?! Oh no. Då lagar de mat och fixar.

Vårt julfixande har bestått i att plocka fram adventsstjärnor, prydnadstomtar samt klä julgranen. Julklapparna powerhandlade jag i tisdags. Det enda som återstår nu är att damma och dammsuga (imorgon), städa barnens rum (lördag) samt handla all julmat (söndag). Kanske spraya lite glasputs här och var på fönstren, så att de ser nytvättade ut. Annars ska jag mest softa, titta på fina, glittrande julgranen, mysa, fortsätta att se "Sex and the city", umgås med mamma (kommer på lördag) och gå ut och äta middag med Jonas (lördag kväll när mamma är barnvakt). På julafton ska vi vara här, pappa kommer och firar jul med oss. Saknar på ett sätt att fira jul med tjocka släkten i Borlänge, var två eller tre år sen vi var med, men samtidigt är det rätt skönt att vara hemma och bara ta det lugnt.

Bra teori, va? Måste genast berätta för Jonas, så fort han har städat klart köket.

Närå, han softar också. Fast frågan är: Är vi smarta eller bara extremt lata?


Kommentarer
Postat av: F

Ni är smarta! Ni kommer ju att överleva julen, inte ligga som två utslitna vrak i varsin soffa. Och om ni ligger som två utslitna vrak i varsin soffa har ni säkert valt det själva :)

2007-12-20 @ 19:35:18
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Anna

Låter som ett grymt bra sätt att fira julen på! Själv tänker jag åka till Lysekil och ta det väldigt lugnt och vill passa på att önska dig en riktigt god jul och gott nytt år!
Kram Anna

2007-12-20 @ 20:36:57
URL: http://www.tv3.se/days
Postat av: Schumi

Nu finns den första nissevisan på min blogg om du vill höra den. "I'm on youtube baby". Hehe.

2007-12-20 @ 22:51:24
URL: http://schumi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0