Sjua

Tittar på foton i Karins kamera från när hon var på Liseberg med Christin och Christins nya kille Stefan

Jag: Det här är ju ett jättesnyggt kort på dig! Snyggare än Stefan
Christin: Ja, jag vet. Om jag är en sjua är  han en trea
Vi: Ha ha ha
Christin: Nääää, skojade bara. En fyra är han

(Christins nya kille Stefan och Karins nya kille Stefan är snygga. Observera dock att det inte är samma Stefan)

Kära vänner!

Kära älskade underbara Christin och Karin, åh vad kul att vara här!

Har druckit vin i solen på Christins bakgård och nu står de i köket och lagar tacos. Roligt hur man direkt faller in i sina roller, Christin den fixiga och roliga, Karin den solbrända och roliga, och jag den....ja vaddå? Den lata som slriver blogginlägg istället för att laga tacos??!! Och såklart den roliga!

Lista på varför jag håller på att bli en tant:
- Fyller 30 den 18 september
- Tycker om att bada fotbad
- Har lyssnat på en live-sändning av Melodikrysset och på riktigt fnissat åt ett skämt som en tant i publiken sa
- Och dessutom allvarligt funderat på att börja lösa Melodikrysset, verkar faktiskt vara himla roligt
- Har också funderat på att börja följa Antikrundan
- Skriver "Kära vänner" i en rubrik
- Tänker oftare "bekvämt" än "snyggt"
- Föredrar DVD framför bio

Lista på varför jag kanske kan behålla min ungdom:
- Är 29 år
- Markoolios "Ingen sommar utan raggae" är just nu min favoritlåt
- Ser fortfarande snygg och cool ut i solglasögon
- Fick visa leg på systemet i Göteborg i höstas

Lista på varför jag kanske istället är kvar i mellanstadieåldern:
- När Jonas förra veckan klippte ner vår häck för långt blev jag så sur att jag repade hans gitarr

Nä, nu ska jag gå ut i köket och göra lite nytta!

Kristinehamn- the place to be.

Semester

Bye, bye! Nu åker jag! Till "Krestin i Krestinehamn", som Stella säger och tycker är lite konstigt men mest roligt, att heta Christin och bo i Kristinehamn!

Nej, nu måste jag snabba mig, ska ta på mig dagens snygga outfit och hinna sminka mig och ta på mig örhängen.

Ska bli så himla kul!!!!!!!

Kanske hinner skriva från Christins dator och berätta alla lyx-saker jag gör. Som att äta middag och faktiskt sitta still under hela middagen!

Roliga bloggar

Med risk för att ingen längre vill läsa min blogg nu när jag länkar till roligaste och bästa bloggarna i Sverige (och Gran Canaria), så lägger jag ut länkar!

Tråkiga bloggar

Har kollat runt på massa bloggar, bara för att kolla läget. Hur folk skriver och vad de skriver om. Och det finns verkligen massa bloggar som är så EXTREMT jättetråkiga.

Typ "Idag har jag gått ut med hunden och sen betalat räkningar. Det regnar ute. Tråkigt". Eller "Dagens outfit: linne H&M, kjol Gina Tricot, skor Wedins" (Finns många såna bloggar) Eller "Idag har lilla Rasmus ätit päronpuré och gått på promenad med vagnen".

Hissar intresseflagga. Vänta, ska bara ta upp min intressebok jag har här någonstans i väskan. Aj, blev träffad av en intressepil. Intresseklubben antecknar.

Ha ha ha, intresseklubbenantecknar!! Kul! Har inte använt det uttrycket sen högstadiet, vad säger ni, ska vi återinföra det som trend-uttryck? Till exempel på ledningsgruppsmöte (jag är ju inte bara mamma, jag har ju ett jobb också) Just där skulle jag faktiskt vilja säga det ganska ofta.

Eller: "It's been lovely but I have to scream now!!! Detta uttryck passar sig också när man konverserat med tråkiga mammor på till exempel Öppna förskolan!

Ja,ja. Intresseklubben antecknar. Godnatt!!

Bra dag

Blev en bra dag till slut trots galna barn. Har haft en mys-kväll, barnen har varit på övervåningen och hunnit leka och bajsa och bada, och jag har hunnit packa och dammsuga och lagt in nya mattan i badrummet. Dessutom ringde snälla grannen Malin på dörren och frågade om Leo ville ha en stor grävmaskin. Dum fråga, som att fråga om jag vill ha ett presentkort på Weekdays på 10 000. Dessutom har hon lämnat en kasse med urvuxna kläder till Leo, jättefina, plus att barnen fått en sandlåda från grannen mitt emot.

Sen vi flyttade hit har vi av grannar fått/fått låna: Säkring, gräsklippare, stor leksaks-lastbil, häcksax, kläder till Leo, grävmaskin, sandlåda, vattenpass, hjälp med att installera torktumlare.

Håller tummarna att de inte pratar skit om oss som snåla familjen från storstan som är sådana rookies inom villa-genren att de inte ens har en gräsklippare. Men har faktiskt inte råd med gräsklippare riktigt nu. Lägger dock ner lite tid och tankemöda vem av alla grannar vi skulle kunna låna gräsklippare av nästa gång....

Om någon som läser detta har planer att flytta till Tierp: Ostronvägen är the place to be!! Sköna grannar, massa barn, mysigt område, fina hus. Livskvalitet för småbarnsfamiljen.

Stella när vi sa godnatt: "Mamma, tusen miljoner miljoner mil hundra tusen kilometer. Så mycket älskar du mig, eller hur?"

Gullunge. Älskar dig och Leo det upphöjt till hundra miljarders miljarder. Gånger evighet. På lördag fyller Stella fem! Måste börja kalasfixa när jag kommer hem från lyx-semestern på onsdag.

Puss och godnatt mina läsare! (Hur många är ni? En? Fem? Bara jag själv? Skriv kommentarer!)

Andas lugnt. Ingen panik. Imorgon får jag vila!

Måste bara berätta att imorgon ska jag åka på semester, bara jag jag jag! Ska hälsa på underbara fantastiska vännen Christin tillsammans med underbara fantastiska vännen Karin! Åh vad kul det ska bli.

Jag ska få åka tåg alldeles själv, äta mat, gå på stan, dricka vin, gå på toa ifred, sova tills jag vaknar av mig själv. Och framför allt få träffa Christin och Karin!! Vi träffas typ en gång om året men när vi väl ses så känns det som om det var igår.

AAAHHHH! Gnäll gnäll gnälll. Leo galen och gnällig. Inget är bra. Stella och kompisar leker bebisleken, går ut på att en är bebis och ligger i sängen och- gissa vad- gnäller. JAG BLIR TOKIG!

Diskmaskinen behövs tömmas, hela köket fullt med disk, snart dags att börja med middag. Måste packa. Borde dammsuga.

Gnäll gnäll gnäll på Leo.

...Men imorgon! Semester!

God morgon!

Dag 2 på Marias nya blogg. Och jag hinner-hittills-ha ett liv också. Det är väl helt fantastiskt!

Fick sovmorgon i morse för Leo sov till nio. Kunde nog ha sovit ännu längre om inte Stella gått in och väckt honom. SUCK! Fick psykbrytsutbrott och skällde, usch, har fortfarande dåligt samvete. Jag svor, och man får aldrig aldrig aldrig svära åt sina barn. Aldrig. De som gör det sådär lite varje dag så fort de blir irriterade borde bli soc-anmälda.

Såg skräckexempel på Ålandsbåt i våras. Galen unge som skrek och härjade i lekrummet på båten och så kommer mamman dit och skriker ännu högre: "Kevin (surprise, surprise- vem hade kunnat ana att ungen hette Kevin?!) din jävla unge! Håll käften och ge fan i att bråka...." osv. Hon är mitt anti-ideal.

Note to self: Vara en lugn och harmonisk mamma

Nu är iallafall Stella ute och leker med Hampus i godan ro och har förhoppningsvis glömt morgonens bråk. Jonas duschar och ska snart cykla och handla. Leo sitter i mitt knä och gör hästljud. Tycker att jag ska sluta med det här fjantet och göra det datorn egentligen är till för- kolla hästbilder.

Over and out!

Alltså ursäkta mig...

...att jag gör fjärde inlägget inom en timme. Men fy fan vad coolt! En egen blogg!

 Alla ni som känner mig: Faktiskt så har jag ju fullt upp med två små skrutt-ungar och en sambo och ett relativt nyinköpt parhus i Tierp och en diskmaskin och måste måla naglarna ibland och böcker att läsa  och städa huset och köpa kläder och jobba heltid och everything else. Men you know I fucking love you! Tänk om det här är mitt sociala liv från och med nu?!

Äh, tänk positivt. Har säkert tid med lite fikor, middagar, telefonsamtal och sms då och då också.

Som lådvin ungefär

Säg nu att man har en egen blogg. Äntligen. Efter att ha tänkt tanken ca 1,5 år. Kan tänka mig att det är lika beroendeframkallande som knark eller bag-in-box-vin eller internet-porr eller whatever. Jag menar, när man ju nu är på övervåningen med barnen skulle man ju kunna göra massa saker. Som att bädda sängen eller leka med barnen eller vika tvätt eller lägga i tågbanebitar i tågbanelådan. Men istället sitter man här och skriver nytt inlägg i sin blogg.

(Ok, nu är det lugnt, för klockan är sent och barnen sover, men kan väl inte ha en blogg som uppdateras när barnen sover?)

Eller så tänker jag så här. Har fullt upp att hinna kissa/läsa Alex Schulmans blogg/ha vänner/ha ett sexliv. Hur ska jag då hinna ha en blogg?!

Återstår att se!

Tänkte bara undra

Om man öppnar en ny blogg. Ska man ösa på med info om en själv? Typ har två barn, har en sambo som heter Jonas, bor i Tierp, jobbar som lärare, osv osv. Eller ska man anta att de som läser denna blogg känner mig? Hm. Eller är det så att jag skriver rakt ut i cyber-space och att faktiskt ingen bryr sig vem jag är?

Jag är igång!

Ok!

Det här med blogg var ju ingen walk in the park. Först skulle man registrera sig= gick inte på Aftonbladet. Eller nåt annat ställe. Sen skulle man skriva nåt. = Måste starta hjärnan.

Hade ju annars tänkt följande. Forskningen hade uppfunnit ett mikrochip i hjärnan som gjorde att allt smart man funderat ut som skulle skrivas i ens blogg skulle skrivas där bara man tänkt det innan man skulle sova. Det är ju nämligen då man har tid att tänka allt bra och roligt. Men först måste man säga en tio-siffrig kod så att inte vad skit som helst man tänker skulle skrivas där. Sen skulle man ligga och klura ut bra formuleringar i några minuter (ok, först koden) och så skulle allt vara frid och fröjd.

Vaddå? Finns inget mikrochip? Äh, va fan, jag försöker väl blogga ändå då!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0