Style vs. stajl

Måste bara förtydliga; dessa begrepp har mycket lite med varandra att göra.

Style används i "Very stylish" eller "Snygg style! Klassiskt och clean". Stajl kunde man för cirka femton år sedan snarare höra i meningar som "AMÄÄÄH för fan Micke, sluta sladda med moppen. Helvete vad du ska stajla".

Micke skulle aldrig uttrycka sig "Very stylish" om sin moped, lika lite som Englas showroom skulle skriva "Gud vad alla modesajter ska stajla". Dessa två begrepp kommer kanske aldrig att mötas?

Intressant tanke är dock om man på något sätt hade kunnat ta mina killklasskompisar från högstadiet -91 och förflytta dem till idag. Antagligen hade de dött på fläcken av snygghetschock, på min skola där jag jobbar ser till exempel alla tonårstjejer ut som Kate Moss. När jag var fjorton såg vi mer ut som Petter, baggy jeans och huvtröja. Kanske att vi hade en urringad tröja på nåt disco, men då hade vi å andra sidan så mycket spray i luggarna att inget syntes genom ångorna.

Synd bara att dagens tonårstjejer inte förstår hur coola och snygga de är. Micke, Peter, Ove, Henke, Magnus med flera- get your year of 91- ass down here och lovebomba dagens högstadieelever!

Kommentarer
Postat av: Kimpa

Intressant inlägg, och det är ju så sant som du säger! :D

Ha en bra dag!

2007-11-20 @ 11:01:05
Postat av: Camilla

F-n va du skriver roligt gumman!!!! Det är inlägget var det bästa jag läst!
Behöver jag muntras upp vet jag vart jag ska vända mig =)

Puss på dig, Camilla

2007-11-20 @ 12:37:41
Postat av: Rockpoet

Om du är intresserad av Örebro Elite...ta en titt på bloggen!

2007-11-20 @ 13:08:02
URL: http://rockpoet.blogg.se
Postat av: Lisa

Vad orättvist! Ska inte dagens högstadietjejer också behöva skämmas för sina skolkataloger om en sisådär tio år? Själv tyckte man ju att man var ashäftig på högstadiet men i efterhand visade sig det vara en klar överdrift. Fast om de inte inser sin egen coolhet idag är det kanske inte mer än rätt att de får njuta av den om tio år...

2007-11-20 @ 15:03:03
Postat av: Maria

Camilla: Puss på dig med! Och pussa lilla Alma från mig!

2007-11-20 @ 23:11:09
URL: http://babydarling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0