Hur skaffar man en bästis när man är 30?

Problemet med mina kompisar är att det är helt fantastiskt underbara, men att de är det ungefär tusen mil härifrån. Mina bästisar bor i Karlstad, Gran Canaria, Stockholm, Göteborg, Borlänge, Uppsala. Av dessa ställen är ju Uppsala närmast, men problemet med kompisarna där är att de har barn, släkt i stan som tar tid, tidskrävande jobb eller helt enkelt har för mycket liv för att sätta sig på tåget för att hänga med mig en kväll. Om jag ska vara ärlig har jag nog inte ens frågat heller, för jag är ändå för trött på kvällarna för att orka umgås alternativt har för mycket att göra på helgerna för att hinna umgås. Dessutom har jag snälla och roliga och underbara arbetskompisar, plus grannar som man kan stå och prata med ute på gatan ibland.

Men ibland kan jag känna att jag saknar en kompis. Någon som vet vad jag ska göra i veckan, som vill kolla på Desperate Housewives, som vill dricka kaffe på eftermiddagar, som har barn som kan leka med mina barn, som kan tänka sig att gå ut och gå ibland, som ringer och frågar "Vad ska ni göra på lördag"

Idag på dagisfesten kanske jag hittade henne! Världens skönaste mamma med fem barn. Rolig och lättpratad. Bor rätt nära. Hennes andra mening hon sa, efter att hon berättat att de nästan kom försent till äldsta sonens skridsko-dag, var "Det var på f-håret". Dessutom konstaterade vi att hon i och för sig ångrade att hon inte var pluggigare när hon gick i skolan istället för att hänga i rökrutan, men att hon å andra sidan säkert fick hångla mer än mig som gick ut nian med 4,6.

En sån människa kan man väl inte annat än gilla?

Frågan är nu: Om inte hon ringer. (Hon ska läsa upp mattebetyg på Komvux så jag erbjöd min hjälp) Ska då jag? Eller är jag för påflugen då? Och kan man fråga kompis-chans?

Kommentarer
Postat av: F

Jag känner igen resonemanget. Antagligen missar man många bra kompischanser för att man tänker efter för länge, och komplicerar allt.
Det är klart att du ska ringa! Det kommer hon helt säkert att uppskatta. Hon sitter förmodligen hemma och undrar om hon är jobbig som behöver hjälp med matten...

2007-10-24 @ 21:42:41
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Fattygirl

Klart att du ska ringa om inte hon hör av sig först! Man ångrar bara det man aldrig gjorde, inte minst när det gäller såna här lite simplare grejer!

2007-10-24 @ 22:28:59
URL: http://fattygirl.blogg.se
Postat av: Christin

Vad kul! Är i samma sits som du, var hittar man nya kompisar? Där vi bor är de flesta pensionärer... Men de kanske flyttar snart, och jag ska ju faktiskt börja plugga till hösten! Lycka till med fembarnsmamman(!)

2007-10-24 @ 22:56:34
URL: http://bamman.blogg.se
Postat av: rockpoet

Varför skulle du inte ringa?

2007-10-24 @ 23:06:17
URL: http://rockpoet.blogg.se
Postat av: Cicci

Ring! Det är inte pafluget att ta första steget. Om du däremot sedan märker att du ringt 100 ggr och att hon inte svarat de senaste 95 ggrna och de fem ggrna dessförinnan inte kunnat träffas för hon skulle typ städa bakom elementen el. dyl. sa kan man kanske börja ana att hon tycker att du var för pá... Äh, ring bara, skit i vad hon skulle tycka - du är ju underbar, det fattar hon direkt!

2007-10-24 @ 23:45:40
Postat av: Camilla

Men gumman.... RING! Du måste ju ha en bästis på nära håll oxå =) Nån som håller lite koll på dig till vardags liksom ;) Skulle lätt komma för att titta på Desperata fruarna med dig om det som sagt inte var liiiiite för långt.

Love you!

2007-10-25 @ 21:58:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0