Världens Bästa Granne

I Uppsala hade jag världens skönaste och roligaste granne, Cicci. Vi hängde i varandras soffor (på vintern) och solstolar (på sommaren) medan våra små tjejer lekte med varandra. Ibland fick nån av oss resa på sig för att medla i någon dockvagns-konflikt. När vi båda var gravida satt vi dock oftast kvar i soffan och lät tjejerna lösa problemet själva. Eftersom båda våra sambos jobbade rätt mycket kvällar (hennes sambo jobbade dessutom mycket kvällar fast i Spanien stor del av tiden vi bodde grannar) så åt vi middagar hos varandra. Om hon gjorde köttfärssås gick jag över våra uteplatser med en kastrull med pasta. Dessutom hade vi planer på att jag skulle gå över till henne med tvätt och hon till mig med disk, eftersom hon hade tvättmaskin och jag diskmaskin.

Iallafall bor Cicci och hennes söta familj numera på Gran Canaria och jag saknar henne massor. Men jag har en helt fantastisk idé!

Cicci, på min skola har det varit två spansklärartjänster ute i fyra år och det finns INGEN bra som kan ta det! De senaste åren har det funnits typ 5 miljoner spansklärare, den ena värre än den andra. Ingen utbildad. Ingen speciellt poppis hos eleverna. Men här kommer du in bilden! Vilket helt fantastiskt perfekt jobb för dig. Dessutom vet jag ju att Gimo Herrgård (?) och massa andra ställen headhuntat G, så de kommer att tävla i att ge honom högst lön. Och- här kommer det bästa av allt- på vår gata är det TRE parhus till salu! Kostar 130 000, inga pengar alls, säljer ni er lägenhet och flyttar hit blir ni rikast i stan.

Jag hör att du har några invändningar. Vi gör en jämförelse:

Gran Canaria- Tierp
Restauranger längst kusten- sunkig kinakrog som stänger 23
Terass med havsutsikt- uteplats mot en lekpark
Sol- blåst
Jobb på privatskola- jobb på galna-men-roliga-högstadiekids-skola
Fint torg med spanska gubbar- torg bredvid ICA med fyllegubbar

...Hm. OK. I hear you. Antar att du blev övertygad att stanna vid "terass med havsutsikt"

Men I love Tierp, det gör jag. Stavas livskvalitet. Dock en livskvalitet som skulle bli ännu bättre med Cicci som granne!

Kommentarer
Postat av: Cicci

Jag saknar dig också massor!!! Nu bor jag vägg i vägg med ett tyskt pensionärspar och med en musfamilj som vi förhoppningsvis lyckats ta död på...

Jag skulle bara älska att bo vägg i vägg med dig igen!!! Tierp eller varsomhelst! (Helst utan råttor i väggarna, men ändå ok!) Utsikten spelar mig ingen roll, jag vill ju ändå mest hänga i soffan och dricka kaffe och titta på dig, när du pratar om alla de här tokroliga sakerna som du nu skriver om här på bloggen. Spansklärare på komunalskola låter jättekul. Snobbungar tröttnar man också på i längden. Fast de är också goa. Dessutom är jag ju inte lärare här utan sekreterare... Vädret måste jag ju hålla med om är trevligare, men det är också trevligt med årstider förstås... Och det var ju tokbilliga hus på gatan med! Måste bara övertala G. så kommer vi!!!

2007-10-21 @ 22:11:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0