Västerbron

Förra jullovet var jag hos min kompis Tina i Stockholm en dag. Shopping, fika, middag på kvällen, sov över i hennes och hennes sambos snygga lägenhet på Kungsholmen. Very nice. Jag låtsades att det var sånt jag gjorde varje helg. Morgonen efter skulle Tina till jobbet, och jag skulle till Söder en sväng innan jag åkte hem. Eftersom det var ganska tidigt och affärerna inte hade öppnat än, så tänkte jag promenera från Kungsholmen till Söder.

Så där stretade jag fram i blåsten över Väserbron. Västerbron är ungefär en mil lång. Det var januari, snöblandat regn, en grad varmt. Massa påsar i händerna. Dessutom var jag en smula bakis och hade feber (blev sjuk dagen efter).

När jag sen skulle åka hem gick inte Swebus den tid det stod på tidtabellen, så jag hoppade på första bästa tåg istället. 130 kronor från Stockholm till Uppsala.

När jag ibland inte har lust att vara hemma så tänker jag bara "VÄSTERBRON!", och så blir det plötsligt jättemysigt att vara här. Eller när jag bara vill få lite extra guldkant på hemma-livet.

Som idag. Jonas ledig, fixa hemma, bädda sängarna, tvätta, kanske åka och träna i eftermiddag, barnen leker med dockor, klockan fyra kommer Jonas brorsa Magnus som bor i Skåne och hälsar på och stannar till imorgon.
Absolutely fabulous!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0