Fråga

Om man precis varit ca en millimeter från att börja tvätta av sig sminket med glasögonen på, då är det dags att gå och lägga sig, va?

Jo, så är det nog. Ska bara plocka fram kläder till i morgon först. Det blir en lång dag, först lektioner hela dagen, sedan ledningsgrupp på eftermiddagen, efter det skriva kvalitetsredovisning med arbetslaget och sist julbord på kvällen. Men jag klagar inte, julbord ska bli himla trevligt. Eller ja, egentligen blir det jultallrik (Besparingstider, you know), men jag äter ändå bara det vanligaste på julbord så det känns som samma sak.

Framplockade kläder: Mörka stuprörsjeans, svart, rätt lång tröja, nya svarta koftan från Weekday. Blir fint som snus*, det...

* = Sorry, jag fick bara lov. Har fått en hang- up på ålderdomliga uttryck på sistone. Som igår på väg till matsalen:

Kollega: Jag måste vara tillbaka om tjugo minuter
Jag: Ja, då är det bäst att ta det långa benet före det korta!

Haha, helt otroligt fult att säga. Undrar vad det kallas att slänga sig med dylika meningar till höger och vänster? Töntiga uttrycks- Tourettes? Fast allra mest vill jag säga "Nä, nu går skam på torra land". Kanske på torsdag om det är någon elev som inte lämnar in matteläxan?

Elev: Jag har inte gjort läxan
Jag: Nä, nu går skam på torra land!

Hm...Eller inte. Kanske fortsätter jag att säga dem i mitt huvud istället. De kan få ligga bredvid ticset att slänga väska eller nycklar i vatten när jag går över en bro eller ticset att säga "Why am I the only person in this bus?!" (Tom Hanks, från "Tjejligan") när jag går in i ett klassrum när en lektion börjar och inga elever har hunnit dit än.

Fast nu kom jag av mig. Vad var det jag egentligen skulle skriva om?! Äsch, strunt samma. Går och lägger mig och läser några kapitel ur senaste Saltön- boken som jag fick låna av Anna förra helgen istället.

Och laddar inför morgondagen.

Kommentarer
Postat av: Chrillan

Eller min favvo: "Det är ingen ko på isen" = Ta det lugnt! (Uttrycket fortsätter nämligen "...så länge rumpan är i land". En härlig bild av det rurala Sverige!)

2008-12-03 @ 12:43:09
URL: http://bamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0