Sorry, blev lite carried away

Bilder på nyfödda bebisar gör lätt att man blir det. Egentligen vill jag ju inte alls ha en bebis nu, livet som det är just för tillfället är faktiskt alldeles lagom och alldeles underbart. Fast sen, någon gång, om ett år eller så. Om det går. Vet inte riktigt vem det var som sa det, men vad gäller bebisar och bildandet av ett nytt liv krävs det  faktiskt att man är jäkligt ödmjuk.

Blir lite störd ibland av allt prat om skaffandet av bebisar hit och dit. Rika 40+ människor i Stockholm och överallt ska liksom ha RÄTT att ha barn, kosta vad det kosta vill. Så landstinget betalar dyra provrörsbefruktningar, när små, söta, fattiga, föräldralösa barn runt om i världen behöver en mamma eller pappa mer än allt annat.

Som dokumentären för ett år sen eller så om det underbara bögparet vars högsta önskan var att få barn. Men tough luck, det fick de inte. Nä, för det är ju bättre för små barn att växa upp på överfullt och fattigt barnhem än hos bästa papporna i världen.

Dessutom kostar det massa, massa pengar att adoptera. Orättvist. Finaste meningen ever är för övrigt Anna Mannheimers förklaring till sin dotter Olga: "Vissa bebisar är födda från sin mammas livmoder. Du är född från mitt hjärta"

Iallafall. Ville mest bara säga att för tillfället tar jag en raincheck på den där bebisen. (Christin, hoppas du observerar att jag kom ihåg stavningen? Tur att en sån superpedagog som du kunde förklara!)

Kommentarer
Postat av: Anna

Ruggigt bra skrivet!! Bögparet har etsat sig kvar hos mig också. Ibland slås man över vilken sinnesjuk värld vi lever i egentligen...

2008-01-20 @ 00:28:21
URL: http://annaeleonora.blogg.se
Postat av: Maria

Ja, och kommer du ihåg paret som adopterade tre rumänska syskon? Också fint.
Undrar om bögparet skaffade barn med lesbiskt par, eller om de förblev barnlösa? Slöseri på bra pappa-material i så fall

2008-01-20 @ 00:32:40
URL: http://babydarling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0