Fiiiiiiint

Eftersom jag inte kommer att kunna blogga något i Borlänge så skriver jag det redan nu:

På lördag gifter sig min högstadiebästis och allra käraste vän Camilla med sin Fredrik i Torsångs kyrka, med efterföljande fest i partytält på hennes föräldrars stora, fina tomt på landet utanför Ornäs.

Åhhhhhh.

(Note to self: Ta med extra mascara, kajal och foundation, risk för lika mycket gråt och snor som på lillebrors bröllop)

Extra roligt är det eftersom jag faktiskt känt både Camilla och Fredrik sedan högstadiet. Vi såg på video, käkade pizza, åkte runt i bil med Fredrik och hans kompis Daniel (Som hävdade på en fest för två år sedan att han faktiskt var kär i mig då), blev fulla för första gången på Fredriks balkong efter avslutningen i 9:an (I alla fall jag och Camilla. Fredrik är två år äldre och var då en Teknis- partykille), badade vid Camillas badplats några hundra meter bort om somrarna...Osv.

Sedan började vi på gymnasiet, jag och Camilla sågs inte lika ofta men var fortfarande bästa vänner, hon åkte till USA som au-pair efter studenten, Fredrik kom dit och hälsade på och ungefär då blev de tillsammans. Typ. De har inte riktigt koll själva när de faktiskt blev tillsammans.

Sedan flyttade de ihop, flyttade isär i några år men var fortfarande tillsammans, byggde hus och bodde under tiden hos Fredriks föräldrar, flyttade in i finaste huset i stan, fick en liten Alma förra året och nu ska de gifta sig.

Så kom inte och var desillusionerade och bittra och ha tappat tron på kärleken (Om nu några skulle ha gjort det).

Den finns!

Jag lovar.

Roligt som tusan ska det i alla fall bli att gå på bröllop på lördag.

Avd. i-landsproblem

Så här efter ett avsnitt "Ghost whisperer" och två glas vin så säger jag skit i bilen. Materialistiskt och oviktigt.

För övrigt så är dvd- boxar den nya religonen. Boxar jag har kommit på att jag skulle vilja ha är "Desperate Housewives" (Alldeles från början. I ett svep. Fränt), "Private Practise" (Kommer ju ut 2031 enligt cdon.com. Any day now) och "Ghost whisperer".

Erik berättade dessutom i dag att de har de första tre säsongerna av "Vänner" och hela "Ally McBeal" på dvd.

Och så säger folk att de inte ser någon mening med livet.

Hmpf.

Nära döden- upplevelse

Eller "Somliga straffar Gudarna med en gång".

Jag hämtade upp Erik och kidsen vid tågstationen i förmiddags.
Erik: Åh, är det Bilen?!
Jag: Ja, snygg va? Och bara tjugotusen kostade den, köpte den ju av pappas kompis, och den går hur bra som helst och bla bla bla...

Jo, men visst. Jonas körde till däckverkstaden i eftermiddags för att kolla om vi behövde byta ut två däck och då visade det sig att ena hjulet var ungefär två millimeter från att krascha på grund av någon slags hjulinställning (Ja, fråga mig inte, jag vet ju knappt hur olika bilmärken ser ut...) som inte var som den skulle. Så där som i att vi kunde fått punktering vilken sekund som helst då jag kört om ungefär två hundra långtradare på E4:an de senste veckorna.

Hur scary är inte det?!

Very scary. För att inte prata om hur very irriterande det är att inte kunna ta bilen till Borlänge i morgon. Jäääääävla skit. Man blir faktiskt bortskämdast i världen av att ha bil. Nu måste vi:
  1. Packa in Stellas presenter på något smart sätt, eftersom hon fyller 6 år på måndag då vi fortfarande är hos mormor och inte får se presenterna i förväg
  2. Packa resten av kläderna
  3. Få med oss packning, vagn, extra bilkudde (Mormor har en redan), barn och annat smått och gott och promenera till stationen
  4. Ta ett Upptåg till Gävle
  5. Ta oss på något sätt vidare till Borlänge, helst utan att bli ruinerade. Tankade upp bilen igår just för att kunna åka fram och tillbaka till Borlänge
  6. Tänka bye, bye spis (Kanske. Kanske skrapar vi ihop några tusen extra. We'll see)
  7. Ta oss tillbaka hit på måndag
Förhoppningsvis får vi tag i en kille i Örbyhus som kan fixa bilen nästa vecka, annars måste vi vänta till 18 augusti då hjulinställnings- killen här i stan har slut på sin semester. OK, inte största problemet i världshistorien, lite självdistans har man ju, men ändå.

Ni vet när man har en sån där kliande, irriterande känsla att en massa saker stör en fast man inte riktigt kan sätta fingret på vad? Sån känsla har jag just nu. Typ att det enda som surrar i mitt huvud är att bilen är paj, jag börjar jobba om en och en halv vecka, jag och mamma ska fixa köket nästa vecka och jag har fan inte den blekaste aning om hur man målar en panel, Stella ska ha Big Barnkalas nästa lördag, jag vågar inte prova mina Cheap Monday- jeans för att jag är rädd att inte kunna knäppa knappen, tänk om jag inte är snygg nog på bröllopet på lördag...

Osv. Förstår ni känslan? Kan ni inte skriva om era kliande problem, så går jag ner och dricker mig full på något och ser "Ghost whisperer" så länge?

Bra, så gör vi! Kom igen, nu. Let it out.

Pool-häng

En gammal kompis från Uppsala kommer och hälsar på idag med sina två barn. Kul, kul. Hans tjej var mammaledig med sonen samtidigt som jag var mammaledig med Leo, så det ska bli kul att se dem leka idag. Bebis-bästisarna, liksom.

Han messade igår vilken tid de kommer, och jag skrev tillbaka "Ta med er badkläder så kan vi bada i vår pool". Fast sen kom jag på att det kanske låter fel att kalla det "pool"? Snopet om han förväntar sig värsta klarblåa poolen med trädäck och solstolar, och kommer hit och få se färglada plastsaken vars luft har gått ur lite och vars vatten är rätt fullt med gräs (Ska tappa ur det efter idag. Ingen idé att fylla på med nytt eftersom vi åker till Borlänge igen i morgon)

Ah well.

Som vi ju säger. "Så länge barnen är glada, så är vi glada", så det blir nog en supermysig eftermiddag. Vi ska äta potatissallad och skinka till lunch, och till fika ska jag göra rabarberpaj.

(Dieten? Ja, men jag sa ju det. Det går huuur bra som helst)

The Diet

Efter Rullsand idag kom vi på att vi lika gärna kunde handla på ICA Maxi i Gävle som att handla hemma, så vi tog en omväg.

Saker man handlar när man är rätt hungrig plus har varit en hel dag på stranden: Potatissallad, ostbågar, chips, Hot Dogs, Tacos- saker till i morgon kväll (Don't we just lööööv tacos?!), folköl, fryst potatisgratäng, skinka, saft...Osv.

När vi kom hem åt vi hamburgare med bröd och pommes. Mina med massor av salt. Strax ska jag gå ner och se ett avsnitt "Mordkommisionen" med Jonas och äta chips och dricka öl.

Dieten för att mina jeans ska sitta bättre?

Jo, men den går kanon. Super. Jorråsatte.

Ett litet tics jag har

Varje gång jag kör 110 på E4:an och någon kör om mig, så tänker jag "Jävla tönt".

Ni vet väl dessutom att de som har fina bilar och kör i 140 är män med liten snopp. Själv är jag kvinna med lagom stora bröst, alltså kör jag laglydigt.


Idag:

Rullsand. Havsbad. Sandstrand. Pastasallad. Dagisbästisfamiljen som sällskap. Luftmadrass att ha i vattnet. Strålande sol.

Dessutom ska vi köpa med oss chokladbollar och dammsugare (Jonas favvo-fika) och ha mini-kalas (Stellas ord) för Jonas som fyller år idag. Hurra, hurra! Feel free att skriva kommentar och säga grattis!

PS. Moster Ulla, Jonas hälsar och tackar!


Bauhaus en och en halv timme

Nu ni!

Nu jäklar ska här målas panel och tapetsera. Shoppade loss på Bauhaus idag, och ska fixa köket med mamma nästa vecka. Vit panel, vitabeiga tapeter och en svart fondtapet med blanka, svarta blommor och blad (Låter skumt, men den är jättesnygg)

Vi hann också med Elgiganten, Lindex, Apoteket, Barnens Hus (Har handlat alla presenter till Stellas födelsedag om en vecka, hur effektiv är jag inte?!) och IKEA.

På IKEA handlade jag bara en svart potta för 19 kronor och grytlappar för 29, det kan vara något slags rekord. Fast ändå. Jag är ju betydligt fattigare nu än i morse.

Vad sa ni? Spisen?

Eh...Fanns ingen bra. Dessutom vet jag inte om vi har råd riktigt. Vår generation är ju rätt knäpp, handlar hellre snygga tapeter än en köksfläkt vi verkligen behöver. Rätt kasst tankesätt, va? Så skulle farmor aldrig ha gjort.

Fast imorgon ska jag titta på netonnet om det finns något. Mat och sånt trams kan man ju spara in lite på. Jag menar, om två veckor kan jag ju äta lunch på jobbet och barnen på dagis och i skolan. Perfekt. Jag säger åt dem att ta med lite mellanmål hem i väskan bara, så har vi dessutom middagen fixad. Jonas kan äta fiskblock, såna har vi några i frysen.

Någon som vill köpa ett par ungar?

Två och fem år (Sex om en vecka). Snälla för det mesta.

Idag extremt galna och bråkiga och gnälliga.

Nu ska jag snabbt byta om och fly huset och åka till Elgiganten. Tjoho!

So much to do, so little time

Idag är en sån dag när man egentligen skulle velat klona sig för att hinna med allt man vill. Huset ser ut som  Brees värsta mardröm efter massor med dagar utan plocka- undanork, samtidigt som Stella vill till Rullsand och prova nya simdynan vi köpte på loppisaffären igår. Fast Leo har ett sår under foten efter att ha trampat på vattenkanna på gräsmattan, och jag har soleksem på halsen och vill helst inte tillbringa dagen på sandstrand...

Hm.

Sitter just nu i fortfarande i pyjamas och håller på med cirkla tio saker samtidigt (Inklusive detta). Håller på att städa lite i Stellas rum, fast passade på att ta paus när barnen har disco och docklek.

Tror dock att dagen ser ut som följer:
  1. Städa övervåningen och plocka in ren tvätt
  2. Duscha
  3. Äta lunch
  4. Ta med mig dagisbästismamman och åka till Uppsala och Elgiganten och köpa ny spis och fläkt. Spisen är hundra år gammal och fläkten har varit paj sedan januari. Varje gång vi steker pannkaka går brandvarnaren igång. Med andra ord jävligt nödvändigt med ny spis och fläkt, men samtidigt jäääääääävligt svidiga pengar att lägga ut. Hur kul är det att betala sextusen för ny spis, liksom?! Men jag är ju vuxen nu. Då måste man göra sånt.
  5. Kanske hinna med lite IKEA och annat smått och gott
  6. Hem och äta middag med familjen på altanen
Ja, så får det bli. Måste nog sätta fart med tvätt-inplockning och städningen nu.

Update: Discolåt från barnens rum just nu är "Boys, boys, boys" med Sabrina från min Absolute Holidayskiva. Hahaha. Någon som minns den?

Lovely dag

Blev både klippor, glass, loppisfynd (Dock inget barskåp...Jävla skit. Var äääär du?), strosande på stan, shopping av stor rosa korg från Rice att ha Stellas Barbies i, båtspaning, restaurangmiddag, sitta på en klippa och titta på när stora färjan åker fram och tillbaka.

Stella: Det har varit värsta bästa dan. Bäst var att titta på färjan.

Hur underbart är det inte med barns krav på livet?!

Leos bästa var också färjan, men att se bilarna som åkte på och av den. När färjan la ut kom det oftast en bil bara sekunden efteråt som fick stå kvar på land.

Leo: ÅH NEJ!!! Färjan GLÖMDE den dära bilen!

För övrigt tycker jag att den där Triss-vinsten kunde komma snart, så att jag kan köpa husvagn, husbil, båt eller fint hus i Öregrund. Har inte bestämt mig för vilket bara. Eller så vinner jag på något där man kan vinna massor, massor med miljoner och köper allt? Ja, så får det bli. Jobbigt med beslutsångest.




Stockholm bort pga logistiken

Eller snarare på att jag är för lat för att ringa min kompis Åsa som bor i Stockholm samt för att åka tåg och prova kläder i värmen.

Istället blir det roadtrip till Öregrund med familjen. Vi ska stanna till vid stor och bra loppisaffär, äta medhavd korv med bröd- matsäck, strosa runt i stan, äta glass, kolla klippor, äta middag på restaurang.

Bra, va?

Vi nattar oftast varsitt barn när vi båda är hemma

Ikväll var det min tur att natta Leo, kanske lättaste ungen i världen att natta.
  1. Läsa bok i hans säng (Ikväll "Ta fast Fabian" av Jan Lööf. Hans favvo)
  2. Kissa god natt och dricka lite vatten
  3. Jag säger "God natt, Nalle Puh. God natt, Byggare Bob. God natt, Leo (Efternamn)" och pussar dem i tur och ordning
Sedan går jag ut och sätter mig vid datorn utanför hans rum, och efter ungefär tio minuter har han somnat.

Easypeasy. Till skillnad från storasyster "Jag ligger inte still länge nog för att somna, alltså tar det minst en timme innan jag somnar".

Nu ska jag sätta mig i solstolen i trädgården och fortsätta läsa "Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson.



Avd. kändispar

Som vi alla vet, så gillar jag (Understatement...) ju kändisar.

Därför väntar jag nu med spänning på:
  1. Kommer Pernilla och Joakim att göra slut och sälja lyxdrömhuset? Har hon verkligen fyllehånglat med Martin Björk?
  2. Har Katrin Schulman träffat en ny? Vad säger Alex? Eller är det safe, de kanske bara inte har hunnit träffas så mycket i sommar?
Trenden numera är ju annars att alla kändispar gör slut, så dessa två har väl inte oddsen med sig.

Synd.

Helt slut

Idag har jag och barnen cyklat först till lekpark och haft våffel- picknick, och sedan till två av Stellas dagiskompisar och lämnat kalasinbjudan. I värmen. Med vatten i cykelkorgarna.

Gick jättebra och Stella cyklade på (Nästan) utan ett enda klagomål, men själv däckade jag på soffan när vi kom hem och lyckades knappt ta mig upp. Helt slut och väck i huvudet känner jag mig. Solsting light? Lät ju faktiskt barnen få det mesta av vattnet.

Men nu så.

Ska ta på mig bikinin och slänga mig i iskalla poolen, så kanske jag vaknar till liv.

Aktivitetsdilemma

Är jättesugen på att åka till Stockholm över dagen på måndag och shoppa kläder, men det enda som skulle kunna tänkas vara värre än att inte ha handlat kläder på länge är att göra det i stekande hetta.

Så jag kanske struntar i det.

Fast det skulle ju vara kul...Hm, får fundera en stund till.

(Håller med er. Fullständigt värdelöst inlägg. Det här är min hjärna som pratar med sig själv, och så kommer det på något märkligt sätt ut genom tangenterna. Men hey, that's what bloggar are for, va?)

Perfekt sätt att spendera en lördagkväll

Grillning hos dagisbästisfamiljen på landet.

Med barn som leker, leker, leker (Teater, dockor, bilar, sandlåda inklusive geggamojja, titta på kor, hoppa studsmatta, vara i lektältet på gården, se på Scooby Doo-film...Osv) så fanns det  hur mycket tid som helst att hänga på altanen och äta massa god mat och dricka vin.

Lovely.

Kom nyss hem, hade egentligen kunnat vara där ett tag till för Leo höll på att somna på altansoffan men Stella ville åka hem. Hon var väl trött, plus att hon tycker att det är lite läskigt när det blir mörkt för hon är rädd för tjuvar.

Skruttan.

Hade en lika lovely eftermiddag, vi har badat hela familjen i vår iskalla nyfyllda pool och sen har jag legat på en handduk och solat. Att bada i en iskall pool när det är 30 grader varmt ute är faktiskt himla trevligt.

...Eller är det om tre veckor jag börjar?

Ja, ni ser.

Någon som är bra på matte. Hur många veckor är det till 11 augusti?


Kvällens aktivitet

Ett avsnitt "Mordkommissionen" plus fotbad plus målat tånaglarna.

Jo, vars.

Och om två veckor börjar jag jobba igen. Men jag vet inte jag, kanske dags att starta igång hjärnan snart? Känns ändå helt OK. Får den här "Klipp dig och skaffa ett jobb"- känslan när jag varit ledig för länge.

Och klippa mig ska jag göra 20 augusti. Kanske en toning också? Och jeans som (Förhoppningsvis) sitter som de ska, nya snygga höstkläder, konferens med jobbet 15-17 augusti, ett (Förhoppningsvis. Om vi orkar) nymålat kök, värmeljus som luktar gott, ordning och reda och rutiner.

Underbara sommardagar i all ära, men hösten är ändå min favvo.

(Bara som en liten tröst om nu någon sitter och har ångest över att semestern är slut?)

Ge mig några år så...

I bilen på vägen hem från badet.

Jag: Titta Filippa, det där ser ju precis ut som er bil
Filippa: Ja, men vi kan inte köra den längre, den är trasig
Jag: Jaha, tur att ni har den andra bilen, då. Är det också en Volvo?
Filippa: Nä, en Skoda

(Ja men vaddå, precis som att jag kollar så noga. De har lika färg)

Jag: Haha, jaha. Du är nog mycket bättre än mig på sånt, för jag är jättedålig på att känna igen bilmärken

Stellas dagisbästis tänker en stund.

Filippa: Ja, fast det är kanske för att jag har bott här mycket längre än du. Jag har ju bott i Tierp hela mitt liv, och ni flyttade ju hit förra året!

All right. Så kan det ju vara. Tur att Stella och Leo har en bilintresserad mormor som kan alla bilmärken, så att de slipper bli lika pantade som mig.

Finally

Rand efter bikinin.

He he.

Som en liten bonus på härliga havsbads- dagen, så träffade vi dagisbästisfamiljen där. Tanken var att vi skulle åka till dem och grilla, men det skulle bli så sent så vi tog en raincheck. I stället tog jag och Stella med oss Filippa (Dagisbästisen) hem, så får de leka här en stund.

Jonas och Leo hade också haft en mysdag, bland annat åkt till loppisaffären och köpt Bamsepussel och leksaksbil.

Har jag precis duschat efter sol och bad och bastukörningen utan AC på E4:an där jag inte vill ha fönstret öppet, en av de skönare duscharna i mitt liv I have to say. Nu ska jag och tjejerna äta pasta och köttbullar på altanen.


Dagens plan:

Jag och Stella ska hänga med kusinfamiljen till Rullsand. Sol och klarblå himmel, tjoho!

Dagens bikini-dilemma: Jag köpte en ny bikini-överdel i år, brun halterneck från H&M, men det är inte så skön. Så då har jag haft den från förra året istället, för efter att jag köpt H&M- bikinin så kom jag på att jag ju faktiskt köpte en förra året. Fast den är egentligen inte heller så skön, så idag har jag bikinin från typ -99 istället. Svart halterneck, håller på att ramla sönder ungefär vilken minut som helst.

Note to self: Är man snart 31 och har fött två barn har man inte bikinin som är snyggast utan den som är skönast samt ger en snyggast bröst.

Då får man stå ut med ramla- sönderproblemet. Om nackbandet spricker får jag väl trava iväg till nudiststranden.

Jeanskjol är för övrigt tvärtom, jag har inte den som är skönast för då ser jag ut som en 40- årig Kappahl- morsa, utan har den korta från Stadium.

Lunch ska vi äta på serveringen vid campingen. Sommar, sommar, sommar!


Last girl standing

Alla barnen har somnat för längesen.

Utom Stella. Aka energiknippet utan dess like.

Hon kämpar ALLTID in i det längsta mot att somna. Ungefär som att "Jaha? Vad är det här för trams? Sova när jag istället kan leka, springa, klättra, se på TV, prata, skratta, rita, skriva...? Skulle inte tro det, va"

Men alltså, allvarligt. Hon somnade nästan halv elva igår och vaknade sju i morse. Hon har varit ute hela dagen i stekande sol, dessutom har hon badat i pool och åkt karuseller. Borde hon inte åtminstone idag av alla dagar somna på tre minuter?

Very strange.

Klarar verkligen 6-åringar av att hålla sig vakna så mycket?

En av sommarens Topp 5- dagar

Jo, men faktiskt. Så helt fantastiskt kul att åka karuseller, eller rättare sagt uppleva barnens förtjusning när de åker karuseller.

Började med att tåget vi skulle åka var inställt, så då hoppade vi in i bilarna istället. Lika bra det i och för sig, för då kunde vi stanna längre. Hade köpt Upptågets special price specially for you, för 200 åker hela familjen tåg plus får åkband till alla.

Framme i Furuvik åt vi picknicklunch vid havet (Pastasallad med fetaost, melon och skinka, baguetter, pannkakor. Ja men bara en sån sak, liksom!), såg några djur (Kameler, fiskar, orangutanger, kängurur, grisar) och tillbringade sedan de efterföljande fyra timmarna med att åka karuseller non stop. Så kul!

Stella och Ida har sprungit runt med glittrande ögon och åkt ungefär allt inklusive Fritt fall, och Leo och Gustav har åkt bilkaruseller om och om och om igen. Och sedan om igen. Leo fick även åka kaffekopparna, lilla berg- och dalbanan och lilla Fritt fall och tjöt av skratt på varenda en.

Själv vågade jag mig på att åka den fränaste och största karusellen med Jonas innan de stängde (Då hade han redan hunnit åka den några gånger), och det gör jag nog inte om igen i mitt liv. Jag blundade, skrek och skrattade om vartannat samtidigt som jag skrek "Jag dör! Jag dör!". Jonas bara skrattade, jag är lite osäker på om det var åt mig eller med mig.

Hm, var nog ÅT mig om jag tänker efter.

Efter att tivolit stängt hann vi med att bada i poolerna i en halvtimme också, annars hade nog min hjärna kokat under bilkörningen hem. Har varit sol och klarblå himmel hela dagen, lovely!

Leo tvärsomnade innan vi ens hade kommit ut från Furuviksparkeringen, och tjejerna kommer nog att somna på ungefär tre minuter efter de ätit upp sin korv med bröd. Själva ska vi äta hamburgare och pommes på altanen när barnen har somnat, och skåla i ett glas iskall öl att vi klarat Furuvik en heldag i gassande värme med fyra överlyckliga barn. Knappt ett enda gnäll. Rätt bra gjort, va?

Går och fiskar

Om klockan är halv tolv och det är mörkt ute och Jonas och min kusin fortfarandeinte kommit tillbaka från sin fisketur, borde man bli orolig då?

Äsch, de hittar säkert hem.

Jag går och lägger mig och litar på att de inte gått vilse alternativt att de åtminstone hittar till stationen till 10.55 i morgon då tåget till Furuvik går.

Över till något annat. Pernilla Wahlgren och hennes kille Jocke, är det sant att de har separerat som det stod på skvaller- löpsedlarna förut? Eller var det mer "Pernilla har lämnat Jocke för att spela teater i skärgården"? På hennes blogg skriver hon i alla fall mest att hon myser med tjejgänget och/ eller barnen, så det kanske stämmer. Snopet i så fall, de som har varit ihop jättelänge och han ville ha barn och sen bara Snipp snapp så var sagan slut. Han bor i en etta i Rinkeby och hon bor kvar i lyxhuset.

Han kanske var helt kass på att ta hand om huset och barnen och sonen, sånt har ju hänt förr. Par som levt kära och lyckliga, och sen när de fått barn så visar det sig att någon av dem inte alls är beredd att ta det ansvar som krävs för att ha barn. "Hey, jag vill ju se på TV, fixar du mat och disk och barn och nattning? For ever and ever? Bra, tack".

Eller ja, nu kanske jag blev lite carried away, så behöver det ju inte alls ha gått till.

Någon som har bättre information? Pernilla och Jocke- På eller av?

Jo, men tjena att få två femåriga tjejer i samma rum att somna

Prat, prat, prat. Fniss, fniss, fniss.

Jag: Nu MÅSTE ni vara tysta och somna, annars orkar ni ju inte åka till Furuvik i morgon!
Stella och Ida: OK...

Tyst i ungefär sju sekunder, sedan prat prat fniss fniss.

Så jag sitter väl här en stund till, medan de andra får hänga på altanen och dricka vin. Ja, ja. Vad är väl en bal på slottet. Och inte är det någon som skrivit något nytt inlägg heller.

Ho ho? Anyone?

Tacos, baby



Och i morgon ska vi åka till Furuvik.

What a holidäj!

Sitter just nu vid datorn och försöker med viljekraft att få Leo i sitt rum och fnittertjejerna i Stellas rum att somna. Går sådär. På nedervåningen har min kusin och hans sambo precis fått deras yngsta att somna.


Blöjfria killen

Leo har numera slutat med blöjor helt och hållet. No more nattblöjor heller, tänkte att det var lika bra att köra på när det ändå går så bra.

Fast ibland händer det ju olyckor. Som imorse när vi hör inifrån Leos rum:

Leo (Alldeles till sig): ÅH NEJ! Åh nej! Åh neeeeeeeej! Åh nej, åh nej, åh nej!

Inte svårt att gissa vad som hänt där, liksom. Lärdom: När Leo druckit vatten på kvällen samt sover till 8.30 så kommer kisset ut i sängen.

Things on my mind

Som min vän Christin sa: Är det inte märkligt att Carrie kunde få tillbaka sin lägenhet efter att hon hade sålt den, då när hon kom hem från Mexico? Eller hade hon bara tänkt hyra ut den?

Egentligen är det kanske inte bra för hjärnan att vara så här mycket ledig.

Saker man gör när man inser att ens hem ser ut som en soptipp...

Och att man får besök i morgon av kusin, kusins sambo samt två barn som ska stanna i två nätter:
  1. Skicka sambon att storhandla
  2. Power-storstäda huset på en timme medan lilla barnet leker med bilar på övervåningen och stora barnen är hos kompis
Tada!

Bara inte någon tittar i skrubben innanför köket eller granskar dammsugningen. För övrigt är det himla skönt med sommar när man är ute hela dagen samt äter alla måltider på altanen, men nackdelen är ju att huset på köpet blir som ett slagfält. Jag och Bree gillar ju inte sånt, ni vet.

Dock gillar jag att sitta still ute i solen, så det blir ju lite kulturkrock.

Bröllopet i lördags, bildversionen

Började med att två kompisar till dem spelade och sjöng "Aldrig ska jag sluta älska dig". Ja, men bara en sån sak! Fiiiiiiint.



Sen kom Niklas och Kriztin gående, och så blev de vigda av en vigselförättare med utsikt över halva Borlänge i bakgrunden. Visst är de så fina så att man nästan dör?





Lite regn ger tur, har jag hört.



Jag ger lillebror en grattiskram (Efter att jag snytit mig och torkat tårarna....)

Sedan var det champagne- drickning, och efter det middag med potatisgratäng, rostbiff, kyckling, sallad, avocadohalvor med räkröra, bröd och jättegod sås. Det var buffé plus att man fick gå och hämta vad man ville dricka, så trots att det var så många gäster (Nästan 90 stycken) så var det himla avspänt och trivsamt och kul.

Och jag höll tal!!!

Det ni.

Deras bröllopsdans var jättefin, ser ni vem det är som spelar och sjunger?



Kriztins barndomskompis är tillsammans med sångaren i Sugarplum Fairy, Victor Norén (Tror att han heter så. I alla fall är han lillebror till sångaren i Mando Diao), så han sjöng "För kärleks skull" av Ted Gärdestad. Återigen: Fiiiiiiiiint.



Inte nog med det, Kriztin bonussyster är Roxana som var med i första (Eller andra?) säsongen av Robinson. Känner att min kändisstatus höjts rejält i och med detta bröllop, jag har liksom hängt med TVÅ kändisar!

Sedan var det party, party all night long, eller åtminstone till 01.30 när de sista åkte hem. Det är verkligen så helt fantastiskt kul med bröllopsfester, alla är glada och fina och det är blandade åldrar och man får chansen att se sin mamma dansa till "Alla som inte dansar är våldtäktsmän". (Just det sistnämnda händer ju inte varje dag...)

Jag och brorsan på dansgolvet någon gång sent på kvällen:



Dagen efter hade mamma lovat att vi skulle köra upp bröllopstårt- ställningen till ett konditori i Leksand åt fina bröllopsparet som åkt till Stockholm på honeymoon (Eller honey- några- dagar), så det var bara att pallra sig upp och in i duschen. Jonas körde som tur var, han hade varit nykter på kvällen och åkte runt åtta och hämtade barnen hos underbara Camilla och Fredrik som var barnvakt.

Men tur var väl det.

Bra dagen- efter- botemedel: Kaffe på badstrand vid Siljan.



Efter Leksandsturen så svängde vi förbi min moster så att barnen fick se lilla nyfödda Hampus, och sedan promenerade jag och Stella hem till mamma medan mamma, Jonas och Leo tog bilen och köpte pizza.

Eller för att göra en lång historia kort: En very good helg indeed!!!






Dagens aktivitet:

Besök av pappa. Har hängt i trädgården, ätit lunch samt spolat upp poolen. Mysigt värre.





Skönt att ligga på gräset i solen och kolla in höstkläder i H&M- katalogen som kom idag. Lite det bästa av två världar, ungefär.


Tjock-gnäll (Sorry, men jag måste)

Saker jag har gjort under sommarlovet: Ätit glass, ätit god mat, ätit choklad, fikat, suttit still, ätit chips, druckit vin och öl, ätit snabbmat.

Saker jag ska göra resterande sommarlovsveckor: Skärpa till mig.

I och för sig har jag bara gått upp ungefär tre kilo (Tror jag, jag väger mig aldrig), men det är ändå tre kilo som gör att jag inte kan andas i mina cheap monday- jeans. Och andas vill man ju gärna göra när man jobbar.

OK. Nu jäklar. Att äta nyttigt och röra sig, hur svårt kan det va'.

Fast...Idag kommer barnens morfar och hälsar på. Fika. Och i morgon kommer min kusin och hans tjej och deras två barn och hälsar på i några dagar, och då MÅSTE man ju äta och dricka gott. Sedan nästa vecka blir det Leksands sommarlov (=glass) och bröllop nästa lördag (= Massa god mat och vin).

Hm.

Måste räkna vidare på det här med nyttiga livet, återkommer när jag tänkt ut något smart. Fast hjärnan har jag ju stängt av till den 11 augusti, så det blir nog svårt.

Äsch, what the hell. Vi säger så här: Om några veckor när träningen kommit igång på mitt gym så ska jag köpa 10- kort (Jag ska inte vara instruktör längre. Tjoho) och då går man ju ner lite. Dessutom cyklar jag till jobbet och går massor när jag väl är där. Och äter nyttigare mat. Och de första veckorna kan jag ju använda kjol...

Ja, så får det bli.

Nu ska jag gå ner och hänga tvätt, och sen sitta still. Och fika.

Soft med sommar.

Hooked

Som Anna skrev: "Men Mads Mikkelsen är väl inget stolpskott i alla fall?!"

Nä. Och "Mordkommisionen" är faktiskt himla bra. Nu är vi inne på del 3. Del 2 missade jag att köpa, men tydligen har hennes man dött.

Dvd- boxar for president. Oh yes. Dessutom är danska himla charmig, tror att vi måste åka till Danmark på semester nästa år.

Tillbaka hemma

Skyfalls- körning ungefär halva vägen hem, men det gick bra. Det där med sikt är lite överreklamerat, va?

Har även köpt en ny skiva, "Absolute holiday" (Tror jag den hette). 99 kronor på ICA Maxi, och med låtar som "Boys, boys, boys", "Macarena", "Mambo nr 5", "You're my heart, your my soul", "I promised myself", "The ketchup song", "Coco Jambo"...Jorråsatte. Officiellt har jag nog nu den sämsta bil- musiksmaken i hela världen, enligt andra alltså, enligt mig själv kickar min bilmusik ass.

I övrigt har vi haft det alldeles fantastiskt bra, och jag säger bara: Bröllopet.

Bröllopet!!!

Underbarare än underbarast. Jag visar bilder och berättar mer sen. I vilket fall var det så fint att mina tårar började komma redan vid första gitarrackordet innan brudparet ens hade börjat gå, ökade när jag såg Niklas och Kriztin, minskade något när jag tänkte "Skärp dig!" för mig själv men tårarna rann ändå så pass mycket att jag fick lov att gå in och snyta mig innan jag ställde mig i kram- kön.

Inte bra vett och etikett att snora ner bruden, va?

Men sen när jag kramade om Kriztin och vi tittade på varandra och jag sa "Åh, vad ni ser underbara ut!" så var det kört igen.

Är det möjligt att INTE gråta på bröllop?

Familjepackning

Nu har vi duschat, packat, städat upp lite samt ätit lunch. Snart sätter vi oss i bilen och kör till Borlänge. (Igen). Den här gången för bröllop.

I morgon på ett friluftsområde på ett berg med utsikt över halva Borlänge gifter sig min fina underbara 26- åriga lillebror Niklas med sin fina underbara Kriztin inför ögonen på sin söta 1-åriga son Simon och alla oss gäster.

Snyft. Åh, vad fint det kommer att bli.

Och kul, såklart. Min bröllopsklädsel: Blå Filippa K- klänning med rockig, lockig frisyr och högklackade lackpumpsen. De och jag är ett team, om jag ska iväg på något glammigt så följer de med. Det är jag och ni, mina darlings. Sen hatar mina fötter dem dagen efter, men det är peanuts i sammanhanget.

Förutom bröllop så hinner vi nog med lite häng hos mamma, lite badstrand samt lite Kupolenshopping.

Vi hörs på måndag! Puss!

Svar

Egentligen känns det lite fånigt att svara på en kommentar i ett inlägg, lite "Hello my name is Blondinbella", men jag gör det ändå för att slippa skriva en tre mil långt kommentar.

Nina ifrågasätter i mitt bröllopsinlägg varför jag gör så mycket saker själv, och om inte Jonas har egna vänner och om vi aldrig träffar gemensamma kompisar.

För det första skriver jag ju saker som JAG gör, och inte saker som min sambo gör. Skulle det inte bli rätt töntigt om jag hela tiden skrev vad min kille gör?! Även om vi är en familj så är vi ju egna individer. Jag berättar ju oftast inte här vilka Jonas träffar eller om han åker iväg på någon frän grej.

Dessutom är jag, som jag skrev förut, verkligen ingen romantisk person. Parmiddagar och parfikor och parsemestrar är säkert jättemysiga för de som gillar det, men jag tycker att det mest känns fånigt. Plus att vi inte har så många gemensamma vänner, vi är liksom inte paret som refererar till "Pelle och Nettan" och "Anna och Peter" och whatever. Visst gillar vi våra kompisars respektive, men det är inte så att vi absolut måste umgås allihopa.

Men som sagt, för de par som har tio tusen gemensamma kompisar är det säkert hur bra och praktiskt och trivsamt som helst att välja och vraka vilka man ska fika eller fira midsommar med.

Till sist undrar jag lite om det på något sätt är konstigt om man som mamma och sambo sticker iväg på egna saker? Det är ju inte som att jag sällan är hemma, snarare är jag hemma ungefär jämt förutom när jag i enstaka fall drar iväg på 30- års fest, träningshelg eller partykväll i Norrtälje. A mum's gotta do what a mum's gotta do, jag skulle bli tokig om jag inte fick åka iväg på egna saker ibland.

Plus att Jonas är världens underbaraste pappa, han tycker mest att det är kul att vara själv med barnen emellanåt. Inte är han ett dugg svartsjuk eller missunnsam heller, utan bara "Puss, puss, ha det så kul, vi kommer att ha det jättebra här hemma". Och jag är likadan mot honom.

Som Marre skrev, apropå att mamman åker iväg själv: "Så har det ju varit i alla tider, fast omvänt!! GIRLPOWER!!" Marre låter soft, thank you dear!

Men Nina, du har ju absolut rätt i att jag skulle vilja hitta på fler saker med Jonas också. Fast det är ju det här med barnvakter. Har man valt att bo på ett ställe utan släkt och familj på så är det ju the price you have to pay. Men vi klagar inte, livet är bra ändå.

Till sist så är jag så otroligt fascinerad och lycklig och imponerad att folk jag inte känner tar sig tid att skriva kommentarer och tycka till om mig och mitt liv. Ni är ju för underbara! Snälla fortsätt, det fränaste med att skriva blogg är ju att få kommentarer från folk. Så puss på er, Nina och Marre, och hoppas att ni förstår vad jag menar i mitt långa svar!

Mer läsning åt folket

Jag fixar i köket, och plötsligt har det varit tyst ute väldigt länge. Detta betyder oftast att barnen gör något de inte får, så jag skyndar mig ut och tittar.

Och möts av den här synen.

Hur gulliga är de inte?


Varje tonåring borde ha en egen Linda Skugge

Nu har hon börjat svara på tonåringars frågor i ICA- kuriren. Bra, men hur många tonåringar läser ICA- kuriren?! I vilket fall är Linda Skugge en av mina favvo- skribenter, så otroligt rak och klok och vettig och rolig och självironisk och medkännande.

Det bästa är att hon minns sin egen tonårstid som om det var igår PLUS att hon numera är vuxen och mamma. Meaning hon har svar på allt.

Lyssna bara på det här:

"Fråga:
Jag går första året på gymnasiet och alla mina kompisar ska åka på charter i sommar. Jag vill gärna följa med men mina föräldrar typ förbjuder mig att göra det. Fattar dem inte att jag blir helt utanför om jag inte åker med? Vad ska jag säga till dem för att få åka? Om de förbjuder mig tänker jag följa med i alla fall. / Amanda

Svar:
Så här, för oss föräldrar så är ni fortfarande våra bebisar trots att ni är stora och långa och gängliga. Det var en sekund sen som ni låg i våra famnar och snusade. Ni är det värdefullaste vi har.

(Här fällde jag en liten tår. Fiiiiint / Bloggskrivarens notering)

Fortsättning på Linda Skugges svar: "En kompis sa till mig: det är ju värdelöst att få barn, nu är hela livet förstört! Det hon menade är: oron! Det går inte en sekund utan att vi oroar ihjäl oss över vad våra små dyrbara ädelstenar till barn gör. Så när föräldrar säger att ni inte får åka själva på charter/ utomlands/långt bort är det inte för att vi vill sabba! Eller för att vi inte unnar er att få ha kul och festa. Nej, det är för att vi inte står ut med tanken på att det ska hända er nåt. Händer det er nåt är det som om hjärtat slits ur våra bröst. Och den stämmer, den kära gamla klyschan, att vi själva gjorde så mycket dumt när vi var unga att vi aldrig i livet vågar släppa iväg er. Jag minns tydligt den snygge cyprioten Marc som sa till mig på Cypern efter en lång tungkyss: I want to lay down on the beach. Klockan var 05 på morgonen. Uuuuuu, jag får rysningar bara jag tänker på det. Så, kanske du och dina föräldrar kan mötas på halva vägen, de följer med er ner och bor i eget rum lite längre bort i korridoren? Snälla, tänk på din mammas hjärta!"

Låtom alla tonåringar i hela världen få svar på stora och små frågor, och gå vidare i livet en aning starkare och lyckligare och mer självsäkra. Amen.

Apropå bröllop

Faktiskt skulle jag gärna gifta mig med Jonas, åtminstone när jag inte är sur på honom för att han är en negativ gnällspik som inte vill måla panelen i köket.

Så nu väntar jag bara på att Aftonbladet ska ringa och säga att jag vann den där tävlingen.

 Ho ho?

Ring då!

Ingvar Oldsberg is waiting med sin herrgård och fina maten. Och jag har en snygg klänning (Vit från Weekday med små svarta dödskallar på, men de syns bara om man tittar noga). Och coola solglasögon. Och snygga vigselringar går väl att hitta på rea någonstans.

Så, Aftonbladet, skärp er nu. Min bild var ju hur bra som helst.

Citylife

I alla fall i några timmar. Jag var till Uppsala och klippte luggen hos min darling till frisör (Som klipper luggen gratis mellan klippningarna) och tog med mig barnen bara för att de gillar att åka tåg.

Så efter luggklippningen gick vi i några klädaffärer, åt på Max, köpte ny Play Doh på leksaksaffären samt köpte en svart strandstol på Åhléns.

Inte helt lätt att gå med två barn, en vagn plus strandstol till stationen, men allt går med lite vilja. Fränt att åka till Rullsand nästa gång med strandstol. Ny kylväska har vi också. Pannkakspicknicks, here we come.

Nu ska jag tvätta några maskiner tvätt och börja packa, vi åker till Borlänge igen i morgon för att gå på lillebror Niklas bröllop på lördag. Åh vad kul det ska bli!!!

Bittersweet symphony

Om jag lät glad i förra inlägget så var det inte riktigt meningen. Egentligen är jag ledsen som fan.

Är inte tanken att man ska ha ett hem och hus och liv och tankar och diskussioner tillsammans?! Menar inte bara köket, utan allt.

Fast det här är ju inte riktigt the time and the place att skriva allt jag tycker och känner, så jag nöjer mig med detta.

Inredningsprat

Dagisbästisfamiljen bor i ett stort gammalt fint hus på landet, och håller på att bygga ut. Och renovera. Och rensa barnleksaker. Och fixa i trädgården. Och ställa i ordning brygghuset på tomten. Och göra om rummen på övervåningen. Plus en massa andra saker.

Kommer att bli jättefint, dessutom är de så sköna för de tycker att "Ja, ja, det blir väl klart när det blir klart" och sticker ut och cyklar istället. Good for them. Själv hade jag nog blivit inlagd på psyket för länge sedan om jag hade bott så utan att bli klar.

De är större människor än mig. Jag lider av otålighets- och Breesyndromet, jag tycker att allt ska vara fint och i ordning och helst igår. Det där "Det är vägen dit som är mödan värd" är trams, men Karin Boye var kanske inte småbarnsförälder och hade mer tid.

I alla fall. Det var ju inte det jag skulle skriva om, utan att vi stod nästan en halvtimme i deras vardagsrum, jag och dagisbästis- mamman, och sa "Å ena sidan" och "Å andra sidan". Hur trivsamt som helst.

Nu väntar jag bara på att någon ska komma till vårt kök och göra samma sak för mig, för jag vill måla panelen och tapetsera om och köpa ny spis och fläkt (Den gamla dog för ett halvår sedan. Matlagningsoset och brandvarnaren vid pannkaksgräddning is killing me). Så långt allt väl.

Men tyvärr är inte Jonas intresserad av sånt här för fem öre, och just nu känns det som att jag skiter i köket. Hans negativa kommentarer är som att sticka hål på en ballong. Då är det inget roligt längre.

På TV gick det en dokumentär förut om månggifte i Iran. Kan man inte införa det här också? Pax i så fall för Martin Timell. Eller nej, vad säger jag, han är ju gammal som gatan, jag tar Johnny eller Mattias i "Roomservice" i stället.

Får man ha tre? I Iran de ju fyra. Då säger jag pax för Johnny OCH Mattias, och så vet ni att paxet gäller som vedertagen regel.

Högtryckstvätt är ett underskattat nöje

När jag och Leo kom och skulle hämta Stella på kvällen så skulle dagisbästisfamiljen strax äta soppa och våfflor, och frågade om vi ville ha. Very nice. Är så otroligt skönt med kompisar som bara "Kom förbi sen, det spelar ingen roll vilken tid" och "Vi ska snart äta, vill ni ha?" och, som nu på kvällen, tyckte att vi skulle hänga med på ett kvällsdopp vid en badplats lite längre bort. Stella fick låna trosor att bada i och Leo fick bada naken.

Umgänge utan planerande bakom är verkligen så otroligt skönt.

Efter maten skulle pappan i familjen fixa i köket och mamman skulle plocka ihop ute, så då erbjöd jag mig att göra klart deras altanfixande med en högtryckstvätt. Jävligt fränt med högtryckstvätt. Tror att jag också måste köpa en och bli King of the altanstäd och biltvätt.

Vad mer? Kan man ha högtryckstvätt inomhus? Känns som om jag har fått ett nytt intresse.

Nu ska jag gå ner och kolla på "Mordkommisionen"- dvd från Aftonbladet, ett annat nytt intresse. Har del 1 och 3, och del 4 säljs den här veckan tror jag. Jämfört med "Grey's" är det ungefär som att bli dumpad av drömkillen och sen släpa hem fulla stolpskott från krogen, men i alla fall. Alltid något.

Bättre än julafton

Våra dagiskompisar har kommit hem från sommarstugan, och mamman ringde och frågade om Stella ville komma och leka.

OM hon vill!

"JAAAAAA!" sa hon med glittrande ögon, och har nu packat en docka och nya dockvagnen och lite docksaker att ta med. Oh happy day. Lata mamman (Alltså jag. Inte dagismamman) ska bara ta sig in i duschen först.

Leo får hänga med och skjutsa, så hinner han leka lite med sin dagiskompis också och jag hinner sätta mig på en stol på altanen och insupa lite lantluft.

Sedan ska jag och Leo åka till Hemma- butiken och kolla efter nya spis, och Jonas ska ta tåget till Gävle och köpa skor till Niklas och Kriztins bröllop på lördag. Så att ni vet vad vi har för oss. Viktigt att ha koll, right?

Lööööv

Min roliga vän Anna skriver om Internet- dejting och kräsenhet. Alltså, om jag var singel skulle jag inte hitta en endaste en på hela Jorden att bli tillsammans med. Inte så mycket för att jag är kräsen, utan för att ingen skulle vilja ha mig.

Inte ens bottenskrapet.

Lista på vilken kass flickvän jag är:
  • Jag tycker att raka benen är överkurs (Förutom på sommaren, men då är det snarare för att folk på stan ser mina ben)
  • Jag tycker rätt ofta att saker är "Töntigt" alternativt "Romantisk trams"
  • Jag blir skitförbannad när saker inte ligger där de ska
  • Jag tycker man ska vara jämställd vad gäller allt som rör barn och hem, men ser det samtidigt som självklart att han fixar klockan på nya dvd'n samt trasiga ryggstödet på förarsätet
  • Jag tycker nästan alltid att jag har rätt
Fast eftersom jag är medveten om mina brister så är jag ju samtidigt himla charmig...Ehum. Eller nåt.

Måste genast gå och ligga lite med min sambo och säga att han måste behålla mig.

Dagens mest imponerande:

När Jonas körde runt på skogsparkeringen i Rullsand bland tio tusen träd, rötter och dyra bilar.

Och både lyckades vända, köra tillbaka samt hitta en parkering.

Ja, jäklar. Svettigt värre, och då satt jag bara bredvid. Hade det varit jag som kört hade det blivit dyrt som tusan. Fast i och för sig, då hade jag nog siktat in mig på att backa in i ett träd istället för i en skinande ny gråskimrande Volvo.

(Ungefär som när jag höll på att köra ihjäl mina gympalärare när jag gick i nian och vi var på friluftsdag i Romme Alpin. Min kompis lurade upp mig i svarta nerfarten ("Nä, men den är inte ett dugg värre än de andra. Jag lovar") och jag störtloppsåkte ner och fick lov att välja på att åka mot ett gupp eller en klunga människor. Jag valde människorna.

När de ramlat alternativt skingrat sig in i skogen och jag låg i en hög framför dem såg jag att det var mina gympalärare plus alla snygga killar i parallellklassen.

Bland mina Topp 5 mest pinsamma händelser i hela mitt liv, faktiskt.

Dessutom berättade en klasskompis senare att han hoppat av liften mitt i backen för att han ville se vad det var för en idiot som åkte störtkopp i slalombacken)

Anyway. Vad var jag nu? Jo, Rullsand- parkeringen, ja. Parkeringar där man inte kan ställa sig längst bort på och vardagsmotionera sig tillbaka till dit man ska är inga bra parkeringar.


Fortsättning sommar

Bra med att det äntligen blivit lite varmt: Havsbad. Hänga tvätt ute. Sommarfeelings. Allmänt kul att det äntligen blivit varmt.

Dåligt med att det äntligen blivit varmt: En bastuvarm övervåning.

Rätt svårt att somna i en bastu. Ja men jag vet vad ni tänker, HERREGUD, orka klaga. Det är väl bara bra att det blivit lite sommarvärme. Shut the fuck up.

OK, sorry. I shut the fuck up.

Och försöker somna.

Avd. sommar

...Fast om jag tänker efter så är kanske dessa bilder en smula alkoholromantiska och inte helt PK?

Äsch, strunt samma. Jag säger Don't try this at home, kids och visar fotona ändå.





Min lounge- hörna. Snygg, va? I sommar har jag suttit i stolen i ungefär en och en halv minut, men än är det massa sommarlovsveckor kvar.

Glömde kameran

Typiskt.

Men om jag hade haft kamera med mig så hade ni fått se glada barn, blått hav och sanddyner. Hur underbart som helst. Dessutom var det första badet för i år. Nu ska jag göra något som jag längtat efter hela våren:

Coctailhour med vitt vin i min svarta solstol på altanen.

Ahhhhh.

Dagens dilemma

Åka och bada eller inte åka och bada, that is the question.

Fast solen skiner och det är alltid fint väder vid havet (Eller ja, nästan i alla fall), så vad finns det för ursäkter? Nä, finns nog inga om jag tänker efter.

OK, då går jag in och duschar och hänger lite tvätt och lagar lunch, och packar sedan ihop skorpor, saft, äpplen och badkläder och drar till Rullsand.

Finally.

Är det sommar så måste man bada, så är det ju.


En av de fränaste sakerna med att köra bil:

När man kör om bilar som är mycket dyrare än ens egen.

He he.

En annan kul sak är bilmusiken. Det gäller att tajma in musiken med stämningen, vädret, målet...Ja, med alla faktorer helt enkelt. I lördags mellan Falun och Borlänge, där det är ny motorväg och 110 hela vägen, så lyssnade jag på "Lay your love on me" och tänkte på hur kul det skulle bli med möhippa och att få vara själv i några dagar. "When the clock strikes twelve it's time to go out" och så vidare.

Fast mellan IKEA och hemma nu ikväll så lyssnade jag på Lars Winnerbäck, för då längtade jag efter Jonas och barnen så mycket att jag nästan hade ont i magen.

Lars Winnerbäck är längta- hem musik, visst kan man säga så? Alla hans låtar har liksom ett eko efter något gripbart, men ändå ouppnåeligt. Sådär så att musiken känns i magen, men ändå gör att man vill till något mer och större.

Utan att riktigt veta vad.

Finns det några Winnerbäck- fans out there, förstår ni vad jag menar? Eller svamlar jag?

Ja, det gör jag nog om jag tänker efter. Puss och god natt och nice to be back, i alla fall!

Tredagars- inlägg

Åh, vad kul jag har haft! Vill ni höra om min helg? (Stupid question, SÅKLART att ni vill, eller hur? Och inte har ni väl något bättre för er de närmaste minutrarna än att läsa ett låååångt inlägg?

OK, då kör vi!)

Lördagen började med att jag packade in lilla resväskan och mig själv i bilen, och körde till Borlänge. Själv! Bara jag och Melodifestivalen -08 och Absolute summer hits med "Ella elle l'a" och 30- årsskivan med "Jimmy Dean" och 120 km/h på E4:an. Fränt värre. Skulle nämligen på högstadiebästis- darlingen Camillas möhippa, men det kunde jag ju inte skriva här eftersom hon läser min blogg.



Här har jag precis hämtat mammas nyckel hos lillebror Niklas (Mamma jobbade) samt firar att jag överlevde bilkörningen.

Sedan hem till mammas lägenhet, duschade, slängde i mig lite lunch och gjorde mig i ordning. I lugn och ro och utan barn around. Bara en sån sak!



Vi var åtta stycken som kidnappade Camilla på jobbet, en och en halv timme innan hon egentligen slutade. Anna gav henne en resväska och massa femhundralappar, och sa att hon skulle snabba sig att byta om innan vi åkte till Dala- Airport (Flygplatsen). "Ehh...OK?" sa Camilla och tog på sig 80-tals vippiga, färgglada klänningen med puffärmar samt leksakstiara- och spira.



Min fina Camilla i bilen till flygplatsen, en pytteliten aning nervös.

Vi: Jomen, pengarna räcker säkert till Mallorca. Vi går in i avgångshallen och ser vad det finns för något, serru!

Fast sedan gick vi in genom en dörr lite längre bort istället, och hon fick använda pengarna till ett litet propellerplan där piloten flög henne över hennes hus plus gjorde loopar, dykningar, snurrar och spinnar högt över våra huvuden på flygplatsen. Så jävla häftigt! Och så jävla modig den här bruttan är som trots världens nervositet innan de flög upp bara "Jomen visst, gör allt, jag vågar".



Det är vår Camilla, det! Sen sa hon när hon klev ur att det var typ det häftigaste hon gjort och tusen gånger bättre än tivoli.

Efter det orkade jag inte ta några mer kort, för jag var så upptagen med att ha kul och ta det lugnt...Hängde på Tanjas stora, fina altan och drack kaffe, åt choklad, drack vin, åt tacos, drack öl, lyssnade på musik, åt efterrätt, drack ännu mera vin and so on.

Very nice indeed.

Vi hade pratat lite om att gå ut senare på kvällen, men dels skulle Camilla jobba dagen efter och dels hade vi så kul på altanen att vi kind of glömde bort att gå ut.

Några av kvällens roligaste samtalsämnen:
  • Sanningen om varför Clock i Borlänge egentligen gick i konkurs -98
  • Camillas systras stories om när de var små
  • Det faktum att man faktiskt tyckte att "No coke" med Dr Alban var värsta high speed- partylåten när vi gick på högstadiet, när den i själva verket går jättelångsamt. Eller är det så att livet går snabbare nu?! Hm.
  • Om "No coke" passar som låt när Camillas och Fredriks lilla Alma döps samtidigt som de gifter sig? Är ju bra budskap och så...?
  • Tanjas roliga stories om kidsen som jobbar på städfirman där hon är arbetsledare
Några mindre roliga samtalsämnen var om renoveringar och kakelval, men då gick jag in och kissade.

Allt som allt en jättekul och mysig eftermiddag och kväll. Eftersom vi inte gick ut på krogen och typ drack tequila klockan halv två (som man ju lätt kan få för sig annars...) så var jag inte det minsta bakis dagen efter heller. Tjoho. I am the king of the vin och öl, liksom.

Så jag sov till elva (The luxury! The luxury!), åt frukost och läste tidningar, gick in och badade med hårinpackning och bubbelbad och promenerade sedan till Expert och köpte en ny dvd. (Av Camilla som jobbar som säljare där och därför fixar specialpris. Coolt)

Sedan hämtade mamma upp mig och vi åkte till Niklas och Kriztin och sötaste brorsonen Simon, och efter det till min moster som fick en liten Hampus för två veckor sedan.



Åhhhhhhhh. Dessutom somnade han i min famn. Åhhhhh igen. Sötnosen.

Well, för att efter detta snabba på berättandet en smula så kan jag berätta att jag även har:
  • Ätit pizza och chips med Kriztin i hennes soffa på söndagkvällen (OK, liiiiiiite bakis var jag kanske ändå)
  • Gått på Kupolen med mamma
  • Ätit lunch hos Camilla och Fredrik
  • Gått på IKEA med Camilla innan jag fortsatte bilfärden hem.
Och nu är jag hemma!

Rätt skönt det med.

...Men nu, ni!

Egentid big time. Oh yes.

Jag tar lila Forden och drar iväg på en frän grej, berättar mer sen.

Puss på er och ha en bra helg!

Kompishäng

Ikväll efter maten skulle Stella gå med två grannkompisar hem, och Leo ville hänga med. Stella och grannkompisarna sa att det gick sååååå bra, han kunde vara deras barn i leken och de skulle se efter honom och allt skulle gå så bra. Leo överlycklig inför en kväll med kompishäng, lekstuga, gungställning och stora grävskopan.

Och så gick de.

Och jag var kvar hemma. Själv
. Märklig känsla det där att vara hemma själv, it doesn't happen very often. Jag plockade undan maten, ställde in i diskmaskinen, plockade ihop legot på vardagsrumsgolvet. Jaha. Sen då, liksom? Aftonbladet och Klick hade jag redan läst och boken orkade jag inte gå upp och hämta. Så jag gick runt lite på nedervåningen och funderade på vad jag skulle göra, jävligt dåligt spenderad egentid måste jag säga.

Sedan kom jag på att Leo inte kissade innan han gick iväg, så då gick jag iväg till kompisarnas bakgård för att kolla läget och hinner precis dit innan Leo kissar på sig. (Lätt att glömma bort att gå på toaletten när man befinner sig i ett lekparadis)

Så då var det bara att gå hem, lägga i en maskin tvätt, stoppa i killen i badet. Ordningen återställd.

Barn tillbaka hemma. Lite läskigt när de växer upp för snabbt, va?


When I knock myself out

Hemmagjord fiskpinnes-dressing: Gräddfil, majonäs, chilisås, dill.

Gud vad huslig jag är. Nu ska vi åka till ICA och köpa fredagsfika.

Jag och ledighet...

Nja. Visst att det är skönt att ha semmester och ta det lugnt och göra inget särskilt, men jag har kommit på att jag nog har för mycket myror-i-brallanmentalitet för att göra ingenting. I need my projects. Inte konstigt att folk som är arbetslösa blir deprimerade, det är liksom inte ett normalt tillstånd att göra ingenting.

Projects, ja. Sommaren började ju med att vi flyttade om barnens rum och fixade och rensade, och nu har jag kommit på att jag vill måla panelen och tapetsera om i köket. (Eller jag och jag...Mamma och lillebror. Själv är jag den ohändigaste som finns i hela världen). Så behöver vi köpa ny spis också.

Och köksstolar.

Ja, ni hör ju.

Eller så behöver jag helt enkelt lite semester långt bort härifrån. Vi har ju fortfarande inte riktigt bestämt oss om vi ska åka någonstans eller inte. För: Skönt att komma ifrån Mot:...Men ändå himla skönt hemma och bara göra dagsutflykter.

Eller så har jag bara tittat på för mycket bilder på Stureplansbrudarnas bloggar där de sitter i en båt i Medelhavet alternativt dricker drinkar i Båstad. Lätt att få sommarpanik då. Note to self: Du har inget båt i Medelhavet. Skärp dig.

Så, nu har jag skärpt mig och går ner och börjar laga lunch istället.




Trädgårdshänget

Leo hjälpte mig vattna blommor, medan Stella sprang runt med grannkompisarna.





Visst har jag berättat att det här är mina barns framtida personligheter in a nutshell? Leo kommer att vara en pluggig trettonåring med glasögon som sitter hemma med mig och läser böcker på helgerna, medan Stella är sexton och drar olovandes till Kos med partypolarna.

Kolla in Stellas min. Visst kan man se Kos- bruden framför sig?!

Älskade skruttungar. Det är tråkigt att Jonas inte fått semester än, men ändå kul att det bara är jag och barnen. Jag och mitt lilla gäng, liksom, oavsett om vi är hemma och pysslar eller handlar på ICA eller äter på McDonalds eller åker på roadtrip till Borlänge. Närhetstankning.

Anyway. Deras framtida personligheter, ja. Jag hör av mig om tio år och berättar om det stämde.

Sommarens mission:

Hitta köksstolar på Blocket eller loppis om det så är det sista jag gör.

Alternativt köpa dyra IKEA Stockholm- stolarna. Men det är egentligen inte så mycket pengarna som principen. Jag SKA hitta dessa stolar billigt:



Det måste väl finnas hur många shopoholics som helst som gick på den här trenden för två år sedan och nu har ångrat sig? Eller?

Fast de kanske är så rika att de inte behöver sälja dem på Blocket utan bara ställer ner dem i källaren.

Ja, ja. Jag letar vidare.

Om ni kommer hem till någon med sådana här stolar kan ni väl hinta om att de EGENTLIGEN är rätt otrendiga numera, och sedan meddela mig om de ska sälja dem?

The Problemfixer

Barnen leker med lego. Snart ska de gå och lägga sig, och då sitter jag vid datorn mellan deras rum under tiden de somnar.

Problemet är bara att alla bloggar jag brukar läsa tydligen har semester och gör massa fräna saker och inte alls har tid att skriva. Hmpf. Är det ingen som tänker på mig?!

Dessutom saknar jag Grey's- gänget.

Och lite glamour. Ja, mest av allt saknar jag nog lite glamour om jag tänker efter.

And the answer to everything is: Tre nya bloggar att läsa. Pernilla Wahlgren, Ebba von Sydow och Denise Rudberg. Jorråsatte. Jag och mina nya kompisar. Så låtsas jag att jag också dricker drinkar i Båstad, köper dyra väskor, hoppar studsmatta hos mina föräldrar på Värmdö samt har skrivit bestseller- böcker. Bra, va?

(Fast mest av allt saknar jag ju Norrtälje- Annas och Christins och Emelie och rock'n'roll- Annas och alla andras inlägg...Det gör jag. Man blir ju liksom lite van att typ veta vad folk ätit till frukost och vad de gör varje timme.

Och så plötsligt vet man inte det?!

Scary)




Abstinensbesvär

Jag har gått runt i flera dagar och haft en krypande oro i kroppen, ni vet en sådan som gör att något känns fel fast man inte riktigt vet vad.

Men idag kom jag på det.

Det är en fördröjd sorg över att sett klart säsong 3 av "Grey's anatomy" utan chans att se säsong 4 inom någon som helst snar framtid. Snyyyyyyft. Mina älskade vänner. Känns som om halva min bekantskapskrets rest utomlands på obestämd tid.

Kom tillbaka!

Kom tillbaka!!!

Ikväll ska jag bada fotbad och läsa "Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson som jag köpte igår, i och för sig helt OK men något "Grey's" är det inte. Sanna mina ord.


Definition av "Inte göra något speciellt":

Äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Duscha. Lite lekpark. Blodpuddings-lunch. Lite "Kalle och chokladfabriken" på dvd. Lite bloggande. Lite hänga tvätt och stoppa i en ny maskin. Lite läsning av "Glamour"- tidning i trädgården. Lite plocka ihop lego. Dricka kaffe. Lite åka och handla.

Om jag hinner.

Jag är ju upptagen med att inte göra någonting, vilket är en himla skön sysselsättning I have to say.

Så spar nog handlingen till imorgon. Det är ju dumt att stressa så här i semestertider.

Nu:

Trädgårdshäng.

I soooooooolen!

För övrigt känns det som att veckorna försvinner swisch swosch utan att vi gjort något speciellt. Fast å andra sidan så är det ju de här dagarna utan att göra något speciellt som är sommarlov och avslappning och batteriladdning.

Plus att jag längtar tills Jonas får semester. Han jobbar bara idag och imorgon, och är sedan ledig i fyra veckor. Very nice.


Sjukskruttan



Finast 1: I går kväll
Stella: Jag tycker så mycket om att vara mig själv, för då har jag dig som mamma. Tänk om jag inte var jag, då skulle jag ha en annan mamma och det vill jag inte för du är så snäll!

Finast 2: I morse
Leo: Är Stella frisk nu?
Jag: Ja
Leo (Överlycklig): JAAAA! Då kan vi leka med varandra!

Lilla killen saknade Stella när hon bara satt i soffan och hade feber och inte kunde leka något.

Med detta sagt går jag nu ner och medlar i bråket som pågår just nu, och ser till att de inte slår ihjäl varandra.

Hrm...

Konsten att göra av med pengar:

Inte jobba.

Alltså vara ledig. Alltså ha mer tid att gå i affärer plus köpa Aftonbladet var och varannan dag för att ha eftermiddagsläsning och billiga dvd:er och diverse bilagor plus äta mer mat plus tycka det är alldeles jättenödvändigt att köpa nya kaffemuggar.

Idag har jag köpt:
  • Fyra snygga kaffemuggar, två tavlor som jag ska ge bort i present samt en bebispresent
  • Vätskeersättning från Apoteket
  • En bag-in-box med vitt vin
  • Varsin videofilm till barnen ("Barbie" och "Babar"), skorpor, baguette, sockerdricka (Sjukdag, remember. Uppvispad sockerdricka is the shit), TIdningen "Glamour" för att man fick ett linne och Aftonbladet med "Sofis mode".
Allt detta kunde jag egentligen klara mig utan. Flera, flera hundra åt skogen.

Men ändå inte, jag har ju semester. Då måste man få lyxa. Visst?

Sjukdag

Hur mycket man än kan gnälla över att man är sjuk, så är jag mycket hellre sjuk själv än att barnen är det. Stella är nästan aldrig sjuk, typ två gånger per år, och typiskt nog så blev hon det idag när mamma, moster och mormor skulle komma och hälsa på.

39 graders feber och tusen toalettbesök på en dag.

Stackars.

Mamma och gänget var dock modiga och åkte hit ändå, så vi har haft en mysig dag med altanlunch, trädgårdsstrosande och inredningsaffärs- besök. Stella har suttit med ute på altanen under en filt på en solstol alternativt under en filt i soffan.

Nu är det rumpalvedon och pyjamas som gäller, sedan nattning. Efter barnen somnat ska jag och Jonas äta romantisk middag med kycklinggryta, ris, sallad, baguette, tända ljus och vin.

Lite glamour efter all bajstorkning.

Hundra sommardar

"Morden i Midsomer" är ju helt fantastiskt bra, men det är lika mycket känslan kring serien som jag gillar.

Sommaren 2002 satt jag varje tisdag höggravid och svettig med en skål glass på magen (En av alla fräna saker med graviditet är att man kan använda magen som bricka) och såg engelsk deckare. Minns särskilt Jonas födelsedag den 30 juli, då jag satt på kvällen med en bit överbliven prinsesstårta på ett fat (På magen, of course) och såg Barnaby och gänget. Stella var beräknad den 31, och jag hade den här spirande, pirrande känslan i magen att i morgon kanske jag kommer att bli mamma.

Ni vet samma känsla som gör att det bästa med utlandresan är packandet kvällen innan, eller att det bästa med sommarlovet är när man sitter i kyrkan och har examen.

När man har allt det bra framför sig.

Precis så var det den där tisdagkvällen med prinsesstårta, "Morden i Midsomer" och en varm sommarkväll fylld med förhoppning och längtan och pirr inför vår lilla bebis (Som sedan kom 4 augusti, fem dagar över tiden).

För övrigt är detta den bästa examensdikten ever:

"Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.

När solens lopp sin ände tar
så har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Ge noga akt på var du står,
i morgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.

Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
i morgon är den andra"

Visst är den underbar?

Sommartid=Sluta med blöja- tid

Toalett, potta eller buske. Det är bara att välja. Underbart.


IDAG är det i alla fall tisdag

Meaning "Morden i Midsomer"- dag. Mysmordens mästare (Eller ja, egentligen är det ju jättehemskt med mord, men ni fattar)

Strax kommer våra gamla Uppsala-kompisar hit och hälsar på, det var över ett år sedan vi sågs senast och det ska bli så helt fantastiskt kul att träffa dem igen. Och att få visa vårt hus! Kolla här då vad man får för samma pris som inte ens en etta med kokvrå i Uppsala, liksom.

Stella och Leo är dessutom laddade till tusen att leka med sina gamla playmates.

Min sommarlovshjärna är brädad av en 5-åring

I morse.

Stella: Vad är det för dag idag?
Jag: Tisdag
Stella (Tänker en stund): OK...Vad var det för dag igår då?
Jag: Måndag. Eller nej, jag menar söndag. Oj, jag sa fel, det är ju måndag idag
Stella: Ja, jag tänkte väl det

(Look at the time. Jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Nackdelen med att sova till halv elva är ju att man inte är speciellt trött på kvällen. Så jag har målat naglarna och läst Aftonbladets söndagsbilaga istället. Nu ska jag lägga mig och läsa min bok, då ligger jag ner i alla fall)

Just married

En av mina egenskaper är att jag alltid är helt övertygad om att jag ska vinna när jag köper lotter eller är med i tävlingar. Till exempel köper jag Trisslotter och funderar ut på vägen hem vad jag ska ha på mig när jag är med i Nyhetsmorgon, och när jag och Stella skickade in ett vykort för en tävling i en Barbie-tidning råkade jag kanske säga lite för självsäkert vad förstapriset var. (Stella igår: "Mamma, när får jag den där sjöjungfru- Barbien?!)

Men idag, hörrni! Det coolaste av allt. Man skulle MMS:a en fin bild till Aftonbladet på sig och sin kille, och vinsten är ett bröllops-paket. Så i sommar ska jag och Jonas gifta oss på lyxig herrgård med boende, resa och mat betald. Vigselförättare ingen mindre än Ingvar Oldsberg!

Så, nu kan ni börja gratulera mig.

(För övrigt är detta en mycket bra metod. Det är ju mycket roligare att ta ut glädje i förskott, så att man åtminstone får vara glad då)

Men OK. OM (Och jag säger OM, egentligen är jag ju tvärsäker på att jag och Jonas kommer att gifta oss inför Ingvar Oldsberg. Oh, vad mysigt det kommer att bli att bo på herrgården) det nu mot förmodan inte blir något, så kan jag ju alltid glädjas åt de två andra bröllopen jag ska på i sommar:

Lördag 19 juli gifter sig min lillebror Niklas med sin Kriztin, och lördag 2 augusti gifter sig min barndomsbästis Camilla med sin Fredrik.

Underbart! Alldeles underbart ska det bli. Och alldeles söndergråten kommer jag att bli. Fiiiiiiiiint!

Jag och teensen

De senaste två kvällarna har jag varit uppe till ett- halvtvå, och sedan har jag sovit till halv elva. Halv elva!  (Jonas har gått upp med barnen, och sedan har han gått och lagt sig igen när jag gått upp. Bra sovtricks).

Skönt med sovmorgon, men jag menar, halv elva?!

Nä,  nu får det bli lite ordning och reda. Ikväll ska jag läsa fjärde Mari Jungstedt- boken ("Den döende dandyn"), och sedan gå och lägga mig tidigt.

Jag ska, jag ska, jag ska.

Sådär, nu är det bestämt.

Om jag ser mig själv uppe senare än 22.30 ska jag skälla på mig. "GÅ OCH LÄGG DIG!"

Dagens aktivitet:

Operation storstädning.

Mysigt med fönstertvätt, köksrengöring och dammande under tiden barnen leker och Absolute summer hits i stereon. Nu ska jag fortsätta med bokhyllan.

Dagens ICA- mingel (Visst har jag berättat att jag ALLTID träffar någon jag känner när jag handlar? Hur bra som helst. Småstäder I like) var med min mentorskollega och favvo- jobbarkompis. Vi sa "Heeeej!" och kramade om varandra. Bra med sommarlov, men faktiskt så saknar jag några av jobbarkompisarna.

Vänta, jag ska bara tänka ut några saker jag INTE saknar...(Elevvårdskonferenser, vattenkrig i uppehållsrum, fyra lektioner i rad på måndagar utan rast emellan). Sådär, nu känns det bättre.

Nu fortsätter jag med sommarlovet.

Visst serru

Vad var det jag sa. Dyra poolen står ensam och övergiven i trädgården, och ute är det blåsigt, molnigt och femton grader.

Sommar? Ho ho? Jag ska ju åka till Rullsand med barnen och bada i havet en hel dag, och sedan komma hem och dricka ett glas iskallt vitt vin i min loungiga solstol på altanen. Hade du glömt det?

Seså, fram med lite sol nu. Under tiden tar jag med mig barnen och åker till ICA.

Alltid något.

För övrigt längtar vi efter vår dagisbästis- familj som har varit i sin sommarstuga i två veckor. Stella vill visa och leka i sin dockvrå, Leo vill visa sitt nya rum med alla bilar och jag vill hänga i soffan och dricka kaffe. Kom hem! Nu!

Nope. Ingen säsong 4 i sikte

Däremot hittade jag den här:



Första säsongen av spin-off serien med Addison, den har jag inte heller sett. Bara det att den inte har släppts än, och som releasedatum stod det 2031-12-31.

Jaha, men då så. Det är ju snart.

Då är jag 53 och kan behöva ett fritidsintresse.

Amen ÅHHHHH

Har precis sett klart säsong 3 av "Grey's anatomy". De tre sista ikväll.

Åhhhhhhh. It's ooooooover. Vad ska jag nu ha för mening med livet? Jo, leta around the world (Eller åtminstone på cdon.com) om säsong fyra finns att köpa. Det ska jag göra.

Någon som vet? Eller håller säsong fyra på att sändas nu? I så fall lär jag ju få vänta ett tag tills det kommer ut på dvd. Jävla skit.

Mollya for president

Klok tjej! Puss och tack till både dig och Anna, ibland behöver man en spark i baken. Framförallt meningen att man nog måste se de svidande nålstickskommentarerna som klistrar sig fast i huvudet som något OK ändå, trots allt är det ju någon som bemödat sig att skriva en kommentar.

Till mitt ointressanta skräp.

Som jag kommer att fortsätta skriva, it ain't over 'til the fat lady sings. The fat lady är alltså i det här fallet jag, eller kommer så småningom att bli. Idag har jag ätit: Max, nachos och öl framför TV'n, några bitar Toblerone enbart för att det fanns i kylen (Och inte ett dugg för att jag var sugen, var tvärtom proppmätt).

Viktigt så här på sommaren att man håller sig smärt och fräsch.

Och till fina Mollya: När jag var gravid med Stella mådde jag illa typ från vecka 7 till vecka 20. Däremot spydde jag aldrig, men jag var konstant illamående ungefär som när man är bakis. Därför botade jag det med bakistricks såsom läsk till maten, Tabasco till allt (Hade cravings för starka saker), pizza och hamburgare ofta osv. Som tur var så pluggade jag idrott i en termin då, samt har alltid ätit regelbundet, så jag tränade bort eventuella pizzavalkar.

Och en dag vaknade jag bara och illamåendet var borta.

Med Leo klarade jag mig bättre förutom att jag blev extremt åksjuk, så det enda som hände var att jag mådde illa varje morgon på tåget. Där klarade jag mig med mantrat: "Det blir pinsamt om jag spyr ner Upptåget-resenärer. Det blir pinsamt om jag spyr ner Upptåget- resenärer. Det blir pinsamt om jag spyr ner Upptåget- resenärer". Och ser man på, jag lyckades avhålla mig varje morgon i ca sju månader från att kräkas på pendlare!

Förutom det har jag inga mirakelkurer jag kan komma på. Lycka till tjejen, och fränt med graviditet!!! Tio tusen grattis!

Sorry for no blogging

Inspirationen tog liksom slut.

Ska försöka hitta den igen. Just nu känns det som att jag inte skriver för mig själv eller min vän Cicci på Gran Canaria (Som var tanken från början), utan för folk som skriver itchy bitchy kommentarer som sätter sig under huden.

Har till och med tagit bort inlägg för att slippa. Och det vill man ju inte göra.

Ja, ja. Vad gör det om hundra år. Idag har vi i alla fall varit på järnvägsmuseum i Gävle (Värsta mysiga), shoppat stålull och framtida lördagsgodis på ÖB samt ätit på Max.

Häve a bra söndagskväll, darlings! Själv ska jag öppna fyrahundragrams- Tobleronen jag köpte på ÖB, och fundera ut ett bra gömställe i kylen så att inte barnen ser att jag ätit godis fast det inte är lördag.

Bra söndagskvällsplan: Toblerone, premiären av "Det sociala spelet" på fyran, några avsnitt "Grey's anatomy".

Ja, så får det bli.

Dagens husmorstrams:

Jag sitter och väntar på att min nagellack ska torka, så att jag kan börja skala potatis till potatisgratängen.

Ja men, ni hör ju.

Testade ett orangerött nagellack. Lite rockelegant, sådär. Hade varit snyggt, om jag inte hade målat utanför på ungefär varenda nagel. Tänkte väl att det fanns en anledning till att jag bara har genomskinligt eller ljusrosa i vanliga fall.

Har inte hunnit skriva något idag

Jag är nämligen alldeles för bakis. Vi satt i våra bikinis i poolen igår kväll, fyllde bara på med varmt vatten då och då. Sista gången snubblade Anna och spillde vatten över hela vardagsrumsgolvet, men då var vi så packade att vi inte brydde oss. Sedan satt vi i poolen och drack gin och tonics, och så småningom hittade vi en tequilaflaska längst in i skafferiet som vi tömde. Vi hade "Ella elle l'a" på repeat, värsta sommarbraiga låten.

Runt halvfem kom polisen, då var det tydligen någon granne som hade ringt. Så då gick vi in och la oss.

Närå. Gick ni på det?

Vi åt tacos på altanen och hade det trevligt, och barnen fick vara uppe länge. Efter att barnen somnat satt vi i soffan och drack vin. Mysigt och roligt och ingen tequila. I promise.

I morse fick vi sovmorgon (Nåja...) till halv nio, och efter frukost så gjorde vi oss i ordning och skjutsade Anna till tåget.

Min fina kompis Anna som jobbar på TV 3 och har en fräsig lägenhet på Söder och egentligen skulle på rolig jobbfest igår, men som hellre åkte till hålan in the middle of nowhere (Eller ja, mitt emellan Uppsala och Gävle om man ska vara petig. Kanske inte riktigt nowhere) och umgicks med mig och barnen på vår altan.

Puss på dig, tjejen!

Anna är cool och är inte det minsta imponerad av Stockholmslivet och diverse kändisar, utan längtar mest hem till västkusten. Själv håller jag på att kissa på mig av förtjusning när jag möter prinsessan Victoria på Biblioteksgatan.

Hm.

Kanske borde köra mer på Annas linje? I vilket fall så skulle jag faktiskt inte vilja bo i Stockholm, utan trivs absolut bättre här på lilla lugna gatan i lilla lugna staden där man minglar på ICA och Hemköp. Amen.

Nu:

Åka och hämta pärlan Anna, som kommer med tåg från Stockholm om en halvtimme.

Sedan ska vi äta tacos på altanen, och när barnen somnat ska vi dricka vin i varsin solstol. Eller dricka sprit i poolen och lyssna på "Ella elle l'a" på högsta volym. Vi får se.


Lower my brainwaves

Det är verkligen så otroligt skönt att vara helt ledig massa dagar i följd. Bestämma efter frukost vad vi ska göra, och allmänt bara vara. Den största hjärnaktiviteten går åt till att tänka ut hur jag ska stapla saker i diskmaskinen så att så mycket som möjligt får plats.

Inte allt för ansträngande. Inte ett svårt procentproblem eller elevvård eller konferenser eller genomgångar på tavlan så långt ögat kan nå.

Idag ska vi:
  • Åka till ICA och handla helgmat
  • Cykla till lekpark med linbana efter maten
  • Hämta Anna vid tåget 18.33
Ja, ni ser ju. Hjärnan klarar inte ens av att skriva roligare inlägg än så här. Men, men. Är det sommarlov så är det. Orkar ni läsa min blogg ändå?

Ha en bra fredag, folks!

Nu sover hon. Tror jag. Hoppas jag

Har roat mig med att bläddra igenom alla bloggar minst två gånger, läst Blondinbella och Englas bloggar, ja, till och med Ebba Von Sydows blogg på Vecko-revyn.

Hon skriver om all superrea på lyxiga märkesaffärerna i Stockholm...Åhhh...Undrar hur snart jag kan åka till Stockholm?! Eller inte.

Folk: Jaha, vart åkte ni på semester då?
Jonas: Nä, det blev inget. Maria åkte ju till Stockholm och shoppade upp alla pengar, så vi har väl mest varit hemma och ätit pasta och äcklig, billig glass från Lidl och så...
Folk: Åh fan
Jonas: Jag vet. Det är för jäkligt

För övrigt undrar jag lite över alla shopping- och dagens outfit- bloggar...Hur ORKAR de liksom handla så mycket? Och hinner de verkligen använda allt? OK att det är kul att handla kläder och gå i affärer, men inte jämt och som största intresse här i livet kanske?!

(Fast det här skriver jag bara för att jag i hemlighet är grymt avundsjuk på Ebba och alla hennes klänningar, koftor och Juicy Couture-set, men det fattar ni, va? Jag tänkte väl det. Er kan man inte lura)


Beach 2008



Poolen var dyr som tusan, så nu blir det väl regn resten av sommaren. Förlåt Sverige, inte nog med att jag gjorde så att Sverige åkte ur EM, jag sabbar semestervädret också.

Sorry, sorry, sorry.

Men förutom det är poolen himla bra. Barnen har badat och varit glada, och jag har suttit i en solstol och slappat. Och varit glad. Och blivit lite solbränd. Tjoho.

 

Summertime

Dagens aktiviteter: Tvätta mattor, vara i trädgården, rensa lite ogräs, sola, lyssna på "Ella elle l'a" på hög volym. Helt fantastiskt bra låt.

Party party.

Tur att vi har hög häck runt hela trädgården så att inte mina dancemoves när jag rensar ogräs syns.

Nu ska vi åka till leksaksaffären i stan och kolla om de har barnpooler. Om de har de så kommer nästa problem, jag är världens kassaste blåsare. Klarar knappt av att blåsa upp ballonger.

Men vad tusan, solen skiner ju från en klarblå himmel. Jag håller tummarna, ställer upp parasollet och laddar lungorna. Wish me luck!

Snopet

Tittade på hela "Morden i midsomer" förutom sista tio minutrarna för då tog bandet slut. År 2008. Det är för jäkligt. Kanske skulle skaffa en inspelningsbar dvd ändå?

Fast i och för sig spelar vi in saker ungefär vartannat år, så det skulle inte vara så lönsamt.

Nu till min fråga, och det här är VIKTIGT! Deckare utan upplösning går ju inte för sig. Vi såg när Barnaby gick fram till gamla gubben Lionel och sa att han hade varit en ingenjörssoldat, så jag antar att han var mördaren.

Men vad var motivet?

Den som skriver en kommentar och berättar vad som hände sedan är jag för evigt tacksam. Oh yes.

Pensionärstema

Det var en enda nackdel med filmen igår: Att vi gick på en tisdag så att jag missade "Morden i Midsomer". Detta fixade jag dock med att Jonas spelade in det.

Så vi ska titta på det ikväll istället.

Jorråsatte.

Nu: Pizza och folköl på altanen i solen. Very nice. (Och inte så pensionärigt, va? Jag kanske klarar mig undan ett tag till?)

Sommarlov, oh sommarlov

Stella är ute och leker med grannkompisar. Lite lekpark, lite hänga vid någons garageuppfart, lite trädgårdslek. De är ett gäng på typ sju stycken.

Leo ligger på sovrumsgolvet och kollar leksaksannonser i mina Mama-tidningar. Han mumlar lite för sig själv, kör lite med sina bilar, och strosar sedan runt en stund på övervåningen.

Very mycket avkoppling indeed.

Själv har jag tänkt att bädda sängarna sedan i morse. Går sådär. Men hey, jag har semester. Har ju hela dagen på mig.

Kloka människor we like

Lyssnar på radio där Metta Fjelkner (Heter hon så?) intervjuas, hon som är ordförande för Lärarnas Riksförbund. Hon känns som en himla klok och vettig kvinna, med smarta synpunkter och som sköter sitt jobb bra.

Sådana människor är mina vardagsidoler.

Då och då stöter man ju på folk som verkligen INTE sköter sitt jobb, och som inte verkar bry sig heller, och ursäkta om jag låter som en präktig 40-talist men fasen vad det behövs vettiga människor som gör vad de ska göra.

Spelar ingen roll i vilket sammanhang, om man så jobbar på café eller i affär eller som läkare eller städare eller lärare eller på dagis eller som statsminister eller whatever. Alla kan ju göra sitt bästa.

Apropå det så är mina barns dagisfröknar också mina vardagsidoler. De är helt otroligt duktiga och varmhjärtade och snälla och driftiga och roliga, och mina barn kunde inte tillbringa sina dagar på ett bättre dagis. Skönt, va?

...Fast nu kom jag av mig. Vad var det jag skulle skriva mer? Äh, strunt samma.

Tack och hej från Rune, 60 år, som tycker att vissa av dagens ungdomar är latmaskar som hela tiden tror att någon annan ska göra jobbet åt dem. 


Så här gör Engla's showroom- Engla när hon har shoppat

Och jag ska väl inte vara sämre.





Är särskilt nöjd med stora, färgglada sjalen som jag köpte för halva priset på MQ. Den ska jag ha i höst ihop med min bruna skinnjacka. Egentligen är jag ingen sommartjej, egentligen är jag en hösttjej som gillar tända ljus, stickade tröjor, stora sjalar och röda löv på träden.

Men det får man kanske inte prata högt om så här i början på juli?

Nä, OK då.

I morgon ska det bli fint, då ska jag nog ta med mig barnen och åka och bada. Sånt är ju i och för sig också kul.

Nu ska vi åka till återvinningsstationen och kasta en trasig trappgrind, och sedan till Apoteket och köpa deo och huvudvärkstabletter. Kanske kolla in någon av inredningsaffärerna. I city (Haha. Stan? Byn?) finns det tre stycken. Fränt.

Amäh Sex and the city- filmen, då!

Heeeeeelt fucking fabulous fantastiskt bra!

Rolig, sorglig, charmig, glammig och alldeles, alldeles underbar. Man blir inte besviken en sekund.

Förutom filmen så shoppade vi samt åt pastalunch på Rififis uteservering med ett glas vitt vin till. Sånt får man göra på sommaren. Efter filmen gick vi till Åkanten och åt middag och drack vin, och hann diskutera filmen en hel del. Vissa filmer kräver sin drink efteråt!

Det roliga är att Åsa såg filmen förra veckan också, men när hon sa att hon kunde tänka sig att se den igen hakade jag på. (Eller ja, hon fick låna min rosa box med alla säsonger som muta, men i alla fall)

Själv tänker jag köpa filmen så fort den kommer ut på dvd, och se den några gånger till.

Så bra är den!

Disco



Stella har show i vardagsrummet till sin nya favoritlåt, "Millenium 2" med Markoolio. Hm. Speciellt gillar hon raden där han ropar "Vad satan är klockan".

Hon har också numera lärt sig "Upp och hoppa"- raden "Lite dunka-dunka och en jävla massa sprit".

Hm igen.

Man måste kanske censurera sånt här, they go ju på dagis förfan. Eller i och för sig, Stella gör inte det. Hon har ju slutat och börjar skolan i höst. Då måste man kanske kunna såna låttexter för att få hänga med de coola?

Någon som vet?

Mördaren hittad

"Sjöjungfrun" utläst, absolut bäst hittills i serien. Och spännande till sista sidan. Läs om ni inte redan gjort det!

I morgon ska jag åka till Uppsala. Umgås, fika, shoppa, gå på bio (Gissa filmen?!). Kanske hinna dricka en drink efteråt? Alldeles lovely ska det bli. Ja, nu är jag ju rätt lättroad, så bara att ha på sig snyggare kläder än hemmamys- outfiten och att gå i några affärer ska bli kul.

Och filmen.

FILMEN!!

Shit vad kul att äntligen få se den.

RSS 2.0