Bloggen har en smula semester

Aj äm väry bissy täjking it lugnt.

Igår var för övrigt ett typiskt exempel på när familjen Mamma Tidsoptimist, Pappa Tidsoptimist och de två söta barnen ska göra något tillsammans. Började med en soft morgon med lång frukost, pysslande hemma och ligga i sängen och vila. Sedan åkte jag och Leo och handlade medan Jonas och Stella var hemma och lagade punktering på min cykel.

So far so good.

När jag lagade maten gick Jonas och barnen till skogen och plockade blommor, och kom hem en halvtimme för sent varpå min "Hinna äta innan vi cyklar till Gammelgården"- plan sprack. Ja, ja, det blir nog bra ändå, tänkte vi och åt i lugn och ro och cyklade sedan iväg. Jag är ju uppväxt med midsommar i Torsång- firande där blommor ska fraktas med kyrkbåtar, stången ska resas, dragspel spelas och så vidare, så själva dansen runt midsommarstången brukar ju börja ungefär två timmar efter utsatt tid.

Well, när vi kom fram till Gammelgården en timme och en kvart efter att det började så mötte vi allt folk. På väg därifrån. Vi parkerade cyklarna ändå, och lekte lite kurragömma vid vattentornet samt pratade med Leos dagisfröken som var där.

Dagisfröken: Nämen hej! Har ni varit här och dansat? Jag såg inte er?
Vi: Hrm...Nä, vi kom nyss

Sedan cyklade vi till en lekpark med en karusell, och sedan till nästa lekpark med en linbana, och sedan gjorde Stella illa sin tå så att det kom en massa blod så då gick jag hem med henne sittandes bak på min cykel. Sedan började det regna.

Midsommarafton 2008 kommer inte att gå till historien som den mest minnesvärda.

Men mysigt hade vi. Till lunch åt vi färskpotatis med dill, sill, ägghalvor med räkor, prinskorv, köttbullar och baguette med gräslöksost (Godkänt av midsommarkommitén) och till middag kycklingfajitas (Inte lika godkänt av midsommarkommitén, va?).

Men med middag på altanen och en stor bukett midsommarblommor på bordet så känns allt somrigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0