...Och en sak till

Om hela debatten kring "9A": Det är verkligen så helt fantastiskt fint att de barnen klarade sig så bra, och är det något jag verkligen unnar våra fina elever runt om i landet (Jomen, jag gillar ju högstadiekidsen. Annars skulle jag aldrig jobba kvar. De har ständigt en plats i mitt hjärta) så är det bra och engagerade lärare.

Absolut. Om en lärare av någon anledning inte gör sitt jobb, typ ger orättvisa betyg eller tydligt visar att hon eller han inte tycker om någon elev, så ska man bråka och protestera och gå till rektorn.

MEN! Lärare är ju inte mer än människor, dessutom människor med rätt låg lön i förhållande till hur länge de har pluggat, och alla är ju faktiskt inte perfekta. Hey, finns det NÅGON människa ens i hela världen som är perfekt? Verkligen inte jag i alla fall.

Min poäng är att det ju absolut gör skillnad att ha en dålig eller bra lärare, men om den skillnaden visar sig i betyget så bör det vara ungefär från G till VG eller från VG till MVG. Den där sista lilla ambitionen, som vi oftast behöver någon som tror på oss för att utnyttja till fullo.

Men att gå från IG med en dålig lärare till MVG med en bra?!

Jag anser att barn i högstadieåldern faktiskt är ganska vuxna, och att skylla sina dåliga betyg på sin kassa lärare är lite pinsamt. Hur avancerat är det att förstå att man behöver hänga med på lektioner samt plugga hemma till prov för att klara ett bra betyg?! Det borde 97% av alla elever kunna, och enligt min erfarenhet så kan i stort sett ALLA få ett VG i betyg om man bara gör sitt bästa hela tiden.

Med eller utan en fantastisk, inspirerande och duktig lärare.

Punkt slut!

Nu ska jag gå ner och äta lite glass och läsa ut min bok, och försöka att inte tänka så mycket mer på sådana här saker. Jag har ju trots allt sommarlov om två dagar!

Kommentarer
Postat av: nicole

jag håller med dig. Men det är ju sant om en lärare är duktig på att lära ut, duktig på att förklara och få eleven att förstå så blir det lättare att få högre betyg. Men man kan ju inte skylla dåliga betyg på att man haft dåliga lärare. Betygen hänger på en själv, hur mycket man är villig att anstänga sig och hur mycket tid man vill lägga ner på det. Nöjer man sig med ett G gäller det bara att hänga med på lektionerna och visa närvaro. Men dessutom tror jag om elever skyller sina betyg på lärare är det bara för att dom inte vill erkänna att dom inte orkat anstränga sig.



Kram



2008-06-15 @ 22:09:38
URL: http://nicolesandin.blogg.se/
Postat av: Cicci

Lånade två kort från din blogg för att lägga på min... Hoppas att det är ok?! OM inte - hojta så tar jag bort dem! Kram C

2008-06-15 @ 22:36:44
URL: http://grancanariamamman.blogg.se/
Postat av: Case

Mmm de "gamla lärarna" har fått oförtjänt me kritik har jag fått höra. De fick tydligen hoppa in som extra förstärkning i klass 9B - vilka höjde sina betyg MER än 9A. Så den stora boven är alltså, som de flesta av oss redan vet, för stora klasser, men det säger de ju inte högt...

2008-06-15 @ 23:27:16
URL: http://case.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0