Betyg och bedömning

Eftersom jag är arbetslagsledare, så har jag även fått rollen som bedömningspilot i kommunens satsning på "Likvärdig bedömning och betyg åt alla elever". För några veckor sedan var jag i Uppsala på föreläsningar och case-arbete, och i eftermiddags så var det bedömningspilots-möte i kommunhusets A-sal.

Och fortfarande tycker jag att MEN HERREGUD! Som en kollega sa, "Alltså, vi har pratat om detta i tio år. Är det i så fall inte dags att det händer något?!"

Som jag ser det så är, eller borde, alla lärare vara experter på betyg och bedömning efter fyra och ett halvt års studier. Så avancerat är det inte, följer man bara strävans- och uppnåendemålen så står det ju klart och tydligt vad målen är. Sen är det ju inte så lätt alla gånger att tex sätta ribban för "god läsförmåga" eller "enkla ekvationer", men detta måste ju de betygssättande lärarna bedöma tillsammans.

Dessutom får vi ju egentligen inte tycka så mycket, utan alla ska följa läroplanens betygskriterier, punkt slut. Sen har vi ju dessa lärare som sätter betyg hej och hå, och som till och med har ett rykte bland eleverna att sätta helt crazy betyg. Men what the fuck, är det då inte upp till rektorn att styra upp det hela?!

Konflikträdda och inkompetenta rektorer finns det ju en hel del av.

Ah well. Det var iallafall gott kaffe, på kommunhuset har det värsta avancerade kaffemaskinen med värsta goda kaffe latten. Jävligt orättvist, faktiskt.

Fast detta kaffe får jag ju njuta av när jag blir skolchef. Eller master of the Universe, jag har inte bestämt mig än.

Kommentarer
Postat av: Fia

Om jag ska vara ärlig verkar det som om vår kommun har satsat mer på gott kaffe än på skolan...

2008-03-06 @ 19:38:10
URL: http://neverkeso.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0