Jag och mina Mama-kompisar

(Förlåt om jag tjatar, men när man legat en hel kväll i soffan och läst senaste Mama så känns det lite som att jag känner dessa människor. Barnen sover och Jonas jobbar. Jag har social abstinens)

Men iallafall. Sigge Eklund. Kanske en av de klokaste människorna på denna jord. Åh, vilken bra och varm kille han verkar vara. Dessutom är han bäst av alla frågespalter ever att skriva svar på tal, inget daltande utan typ "Din sambo verkar vara en lat barnunge. Vill du verkligen fortsätta vara ihop med honom?"

Så här skriver han till tjejen som klagar över att hon och hennes kille aldrig verkar göra nåt kul ihop: "Svaret stavas barnvakt. B-a-r-n-v-a-k-t. Tänk hur många skilsmässor som hade kunnat undvikas om folk bara lyckades ta sig samman och sätta upp en lapp på Konsum. (...) Jag vet att det finns ekonomiska och praktiska trösklar att överkomma, men det finns det vid en skilsmässa också."

Så sant, så sant. Och så svårt det ändå är att be om hjälp.

Folk har nog med sitt, tänker man. Helt sjukt uttryck om man tänker efter, vaddå "Nog med sitt"? Att ha nog med sitt måste ju vara ungefär som att leva ett autistiskt liv utan intryck och stimulans från andra. Själv har jag gärna nog med mitt samtidigt som jag har ett grannbarn som sover över, eller något liknande, om mina barn nästa gång kunde sova över där.

Detta kommer dock aldrig att hända, för grannarna har ju nog med sitt.

Suck. Tänk förr i tiden när alla hjälptes åt med allt. Visst borde det väl ha varit mer trivsamt då?

Kommentarer
Postat av: Anastasija

Hej och glad påsk! Ny fråga på gång på min blogg.

Vilken är din Disney favorit & vilket är ditt favorit godis!

Ha en fortsatt trevlig långfredag!
Love and Peace
Anastasija

2008-03-21 @ 23:38:52
URL: http://anastasija.blogg.se
Postat av: Cicci

Jag vet! Så himla svårt att be folk sitta barnvakt! Själv sitter jag barnvakt hur ofta som helst, fastän jag typ aldrig erbjuder mig... så trots att folk frågar mig så frågar jag inte tillbaka... det är nog bara ett bevis på hur korkad jag är... Men det är ju Neyma, du vet, "tätätätätätätä (Leo slår sig själv i huvet)", henne vill man ju inte pracka på folk bara så där... Fastän hon ju är jättesnäll så är hon fortfarande lite oberäknelig och kan glatt gå och ställa sig och kissa i garderoben hemma hos barnvakten... Men du kan väl be de där duktiga ex-eleverna?! Då måste du iofs betala, men vad sjutton, det är det värt!! Kram

2008-03-21 @ 23:52:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0