Cykla

Dålig sak med att ha bil: Man blir så jäkla lat.
Bra sak: Det finns hopp för nästa generation trots allt.

Hade tänkt ta bilen till affären idag, men Stella tjatade. "Kaaaan vi inte cykla? Snälla, snälla?" Och sånt kan man ju inte säga nej till i dessa Vardagsmotion-är-den-bästa-motionen- tider.

Så vi trampade iväg till ICA i solen, och jag fick cykla hem med tung kasse plus tio liter blomjord, men det var det värt. Efter cyklelturen blev det gräsklippning, grannkompis-lekning och potatisgratängsmiddag.

Nu ska jag dricka ett glas kall cola och sen gå och lägga mig.

Tack och godnatt önskar tråkigaste blogginlägget som någonsin skrivits. Amen.

Aktiviteter

Om jag fick välja: Så skulle jag ligga på en filt i solen och läsa Mari Jungstedts "I denna ljuva sommartid".

Men det får jag inte.

För lunch ska lagas och diskmaskin plockas ur, plus att jag måste kolla 2-åringen som är ute på gatan med grannkompisar och leker.

Ibland är det trist att vara vuxen.

Bra lek

Leo har myst in sig i mitt täcke i sängen, och leker att jag vaktar hans hund.

Hans hund bor bakom ett staket i datorskrubben, så här sitter jag och leker hundvaktare.

Det gör jag bra.

Ska strax gå ner och duscha, ta ner tvätt, gå runt lite i trädgården och kolla läget (Typ ta bort lite ogräs som jag ser), kanske klippa gräset samt sola i största allmänhet.

Dagens projekt blir att åka till ICA och köpa lördagsgodis efter maten. Very soft day.

Skvaller

Nu känner jag ju inte dessa människor för fem öre, men är ändå lite ledsen över att Hans Fahlén och Kristin Kaspersen ska skilja sig.

De som verkade ha det så mysigt och bra. Sorgligt.

Någon som har någon teori?

Om jag skulle satsa pengar så skulle jag göra det på följande: Småbarnstid, inte lika mycket tid till sex, Kristin är en hemmamysmamma och Hans är en omogen 44-åring som tror att han fortfarande lever twenty something partyliv.

(Jag vet. Jävligt fördomsfullt)

Men är fortfarande lite uppfylld av Malin Wollins aka Fotbollsfruns krönika i dagens Aftonbladet. Bra skrivet om skilsmässor och det faktum att det är jäkligt konstigt att pappor som aldrig stoppat in en Alvedon i en barnrumpa eller har koll på kalas-OSA och storlek på gummistövlar plötsligt klarar av att ta ansvar när de blir tvungna att ha barnen själva. Hey, lite försent, va?

Mirakel sker varje dag...

Vi är bara så vana vid dem att vi kaller det vardag.

Men här är några små skolrelaterade mirakel som hänt lately:
  • Killen med tusen diagnoser och viss social fobi som ändå vågar följa med till Stockholm på tisdag.
  • Specialeleverna som får klockrena godkänt i alla kärnämnen
  • Specialeleven som i och för sig inte får godkänt i matte, men som glatt anmäler sig till sommarskola. "Ja, för fan, lätt att det är värt två sommarlovsveckor att komma in på gymnasiet!"
  • Killen som gått från svagt, svagt G i engelska till MVG på Nationella provet
  • Sjuan som skriver i sin mentorsbok att första året på högstadieskolan var det bästa skolåret någonsin.
Dessutom fick vi ett helt fantastiskt kul besked om en elev på konferensen i tisdags, och när jag tittar på hans mentor ser jag att hon också sitter med tårar i ögonen liksom jag gör.

Ibland känns det som tillvaron stannar till bråkdelen av en sekund och liksom andas in att det faktiskt finns en hel del bra saker som händer här i världen.

Bevis 1

Jag har ju haft mina tvivel om skorna, men jag behåller dem ändå. Lite för att jag är för lat för att lämna tillbaka dem, men mest för att jag tycker att de är snygga trots sin tantish look.

Hade på mig dem idag på jobbet (Ihop med svarta stuprörsjeans och linne. Det hade inte Ulla-Britt haft, va?), och satt en stund och beklagade mig i arbetsrummet för min mentorskollega.

Kollega: Äsch, jag tycker de är jättesnygga
Jag: Tycker du?
Kollega: Ja, gud ja. Min svägerska köpte ett par liknande. Skitsnyggt.
Jag: Hur gammal är hon då?
Kollega: Eh...52...
Jag: Hahaha
Kollega: ...Fast hon är en himla snärtig 52- åring.

Ja, men då så. Här går man runt och tror att man ser ut som Ashlee Simpson när man i själva verket är en ärtig 52-åring.

I rest my case.

Mini Get-away

Har hängt hemma hos min jobbarkompis hela eftermiddagen, som har en dotter som är en vecka yngre än Leo. Denna dotter är dessutom ett stort fan av Stella, så barnen har lekt och gungat och gått dockpromenader och byggt med lego och städat med leksaksdammsugaren.

Mammorna har druckit kaffe på altanen och suttit still.

Jag: Nä, men om folk frågar vad jag ska göra på semestern så säger jag att jag ska ligga i er hängmatta (Som har utsikt över grönskande ängar och höga träd. Lovely) medan mina barn leker med ditt barn. Det är OK, va?!

Känns som ett erbjudande hon inte kan missa, speciellt eftersom jag erbjöd mig att laga lunch varje dag medan hon sitter med sin gravida mage och vilar samt ser efter barnen. OCH hon får träffa mig trots att vi har sommarlov. Jag menar, kan det bli bättre?!

(Eller hur var det nu med vett och etikett apropå att tvångsinbjuda sig själv? Glömmer alltid bort det där)

På vägen hem stannade vi först till i Månkarbogrillen och åt hamburgermiddag, och sedan på strutsfarmen och tittade på strutsar.

En sommarlov light- eftermiddag.

Shoppingbild

Innan ni dör av skratt måste jag få säga några saker. OK?
  • Dessa sandaler låg i den coola delen av Din Sko. Ungdomsdelen, alltså. Inte farmorsdelen.
  • De är de skönaste skor jag någonsin provat
  • Jag brukar ha för breda fötter för rätt många skor, men inte dessa. Oh no. De satt perfekt
  • Brunt är mer stylish än svart på sommarskor
  • Om nu någon fashionista skulle titta på bilden och sedan skriva som kommentar: "Men Maria!!! Skärpning din loser, dessa skor är de tantigaste jag någonsin sett!" så måste jag få försvara mig med att jag faktiskt BRUKAR ha koll på kläder. Ni vet, inte handla om jag tycker att en söm eller knapp sitter fult samt hellre köpa något dyrt som är bra än något billigt som är halvbra. Detta var alltså innan vi flyttade hit och jag brukade gå på stan relativt ofta. Nu så...Tja, jag kan ha lost it completely.
  • Men återigen: De låg i den coola delen av affären. Vill bara betona det.
Med detta sagt kan jag nu visa bild på mina nya sandaler:

image255

............................................................

Har ni slutat skratta?

Då vill jag till sist bara säga att tillsammans med svarta stuprörsjeans, linne, solglasögon samt tånaglar glänsande av genomskinligt nagellack kanske jag ser ut som Nicky Hilton? Och inte Ulla-Britt, 54 år, med tio kilos övervikt som tar sin bibliotekspåse och cyklar till sin broderikurs varje tisdagkväll?

Nähä, inte det.

Ja, ja, fortsätt skratta då.

Med argumentet att det är viktigare att de är sköna än riktigt snygga så är jag för övrigt officially very old.

Språkpolisen protesterar. Och jag skäms

Mejl till föräldrar idag:

"Varken åttorna och niorna är inte här den dagen"

Va?! Hur korkat är inte det?! Ändrade till varken men glömde ändra det andra, skulle stå "Varken åttorna eller niorna är här den dagen". Jävla skit. Jag och min kollega skrattade i fem minuter när vi kom på att vi redan hade mejlat iväg det.

Hej, hej alla föräldrar till sjuorna, liksom, det är vi som står för ditt barns utbildning.

Fast det hade kunnat vara värre, vi hade kunnat skriva brennboll, meil, med venlig hällsning och trivsammt.

Note to self: Vissa mejl bör man läsa igenom en gång innan man skickar iväg.

Bra sätt att spendera en torsdagskväll

Fotbad och de två första avsnitten av Grey's säsong 3.

Clean, baby, clean

Det finns stökigt och det finns väldigt stökigt, och så finns det Nannyjourbarnrums- stökigt.

Hos oss är det just nu det senare.

Men inte så länge till. Jag har rensat, slängt, sorterat, stoppat undan och dammat, och strax ska Jonas dammsuga. Under tiden leker barnen på baksidan med grannkompis, och de skrattar hysteriskt och skriker om vartannat.

Hm...Apropå Nannyjouren, ja...

Sista veckorna of hard work

Eller ja, det där hard work är väl en definitionsfråga.

Imorgon ska vi till exempel gå och se en konsert som Estetiska programmet har, och nästa vecka är det bland annat Stockholmsresa och Skolans dag med diverse idrottslekar på en gräsplan.

Om en vecka ska betygen vara satta.

Och en vecka efter det är det sommarlov!!!

Hur fränt som helst. (Sen jobbar vi ju en vecka efter att eleverna har slutat, men då är jag på jobbet och städar, dricker kaffe med kollegor samt äter långluncher medan barnen är på dagis. Det räknar jag som semester)

Men allvarligt talat

Kristin Kaspersen och Hans Fahlén?!

Var är världen på väg?! Och om inte världens mest perfekta familj klarar av att hålla ihop- hur ska då vi andra klara det?

Eller så är det det som är problemet, det går inte att vara perfekt.

Vi har det rätt stökigt hemma just nu, vi jobbar om varandra typ jämt, Stella skulle behöva en större säng men det går inte förrän vi har bytt rum och tapetserat lilla rummet och varit på IKEA, vi har en gammal spis och ful furupanel i köket, vi åker aldrig på romantiska weekendresor och vi är inte speciellt brunbrända.

Fast vi är fortfarande kära.

Alltid något.

Very nice afternoon

Åkte med halvfyra- tåget istället för fyra-tåget idag från jobbet, vi slutade konferensen lite tidigare. (Eftersom det är jag som är arbetslagsledare får jag bestämma sånt. He he)

Alltså har jag idag hunnit: Prata med en av mina favoritkollegor under tågresan om ett hemkunskaps- och matematikprojekt vi ska göra i höst, klippa luggen, gå i massa affärer i två timmar tills de (tyvärr) stängde, gå förbi hotellet där min bloggkompis Åsa jobbar och prata en stund, ta tåget hem, komma hem i tid till att natta barnen.

Det där med att gå i affärer utan att köpa något gick ju inte ens jag på. Dock ursäktar jag mig med att vi bor på ett ställe utan klädaffärer (Ja, om man inte räknar tantaffären och stället med fula Vero Moda- kläderna förstås) och det faktum att jag verkligen BEHÖVDE köpa vissa saker. De saker jag idag absolut var tvungen att köpa var:
  • Svarta stuprörs- jeansshorts från Weekday
  • Gråsvart, kort kofta från Weekday
(Min plan var att köpa vår- och sommarkläder, kan svart och grått räknas in i det? Jo, det kan det nog. Pastellfärger är för töntar, dessutom var det ju svarta SHORTS. Somrigt värre)
  • Örhängen
  • Blå- och vitrandig T-shirt med singoalla-hals från Åhléns (Det är väl somrigt?)
  • Ögonbrynspenna
  • Lite saker till altanen från Hemtex, värmeljushållare och så
  • Sandaler från Din Sko
  • Trosor från Åhléns
  • Mörkblått oversized halternecklinne från H&M, 98 kronor på rea. Dessutom hade jag en bonuscheck på 100 kronor, så det här linnet tjänade jag två kronor på.
Och luggklippningen var ju som sagt gratis.

Så det här lilla magontet jag just nu har för att jag gjort av med pengar fast jag egentligen inte alls har råd är väl helt i onödan, va?

(Säg ja, säg ja...)

Bara en undran

Om man hoppas hitta ett par snygga sommarsandaler på Din Sko som man sett i en tidning för typ tre veckor sedan och det är i slutet av maj, är man för sent ute då?

Antagligen.

Lika korkat som att tro att jag ska hitta vinterkläder till barnen när det faktiskt ÄR vinter ute. Måste skärpa till mig lite i min shopping- framförhållning.

Alternativt fortsätta ha mina supersnygga och sköna guldballerina- skor från förrförra året, de är still going strong. Dessutom måste väl livet bli roligare i ett par guldiga skor än i ett par bruna?

The problemfixer

Dagens i-landsproblem: Luggen börjar bli så lång att jag får huvudvärk om dagarna för att den går för långt ner över ögonen.

Fortfarande så är det bra att min frisör bor i Uppsala så att jag aldrig hinner klippa håret, jag sparar pengar OCH får långt och fint hår. Fast för lång lugg är inte så fint. Dessutom är jag så kass på ögonmått att jag bara förstör den om jag skulle få för mig att klippa den själv.

Så imorgon efter jobbet tar jag tåget en sväng till Uppsala och klipper luggen hos min frisör (gratis) och går i affärer (Eh...not so gratis).

Men vad tusan. Pengar har ju aldrig varit något problem, som vi brukar säga.

(Sorry. Uttjatat, jag vet. Men det är verkligen så jäkla kul. Som Malin i Norrtälje när hon skulle betala garderoben. "Det blir 20 kronor". "Varsågod. Ja, du vet, pengar har ju aldrig varit något problem!"

Hahaha.

Ska säga det imorgon om jag lyckas handla någon billig liten H&M- topp för typ 79 kronor. "Vad sa du? 79 kronor? Ja men det är lugnt, serru, pengar har ju aldrig varit något problem!)

Eller nä. Nu tar jag "En blogg är ju egentligen bara ett sätt att prata med sig själv" till nya höjder. (Bottnar?) Nu sitter jag och skämtar med mig själv också, och fnissar lite i min ensamhet. Have it come to this, liksom?!

Puss och godnatt!

Sånt här blir jag lite tårögd av del...53?

(Fast jag låtsas inte om det när det händer. Hey, jag är väl ingen mespropp)

Vi brukar skriva in elevernas resultat på prov och så på Unikum (Internetbaserat omdömesverktyg. Very useful), som ett inlägg i elevernas lärbloggar där föräldrar och elever kan logga in och kolla. Deras senaste SO-prov var om judendomen, och en av mina mentorselever hade fått MVG på det.

Hennes mamma skriver i en kommentar till inlägget: "Vad kul att det gick så bra. Hon pluggade enligt studietekniken som ni lärt henne och tydligen så ger det resultat!"

(Vi hade en temaeftermiddag om studieteknik i vintras då de fick lära sig om lästeknik, tankekartor och olika minnestekniker)

Va?! Är det inte underbart?! Egentligen är det ju precis det här vi lärare finns till för, att ge eleverna alla verktyg för att klara av skolan bra. Visserligen är det största verktyget en vettig lärare som kan förklara och föreläsa på ett bra sätt, vem lyssnar inte hellre på en intressant föreläsare än en tråkig liksom, men förutom det finns det ju en massa andra tricks.

Som bra studieteknik, självförtroende, ansvar, förmåga att planera sin tid ("Men om du alltid har fotbollsträning på onsdagar kanske du ska göra läxan på tisdagar istället?" "Jaa...Jo, det är klart. Tänkte inte på det"), respekt för andra vad gäller studiero, förmåga att lyssna på och ta in kunskap.

Men vad tror Jan Björklund?! Jo, men bara vi slänger in en massa nya prov, som nationellt prov i NO- ämnena som antagligen kommer redan om ett år, så ordnar sig allt. Yeah right.

Note to self

Klockan nio är det Desperate. Klockan nio är det Desperate. Klockan nio är det Desperate.

Sådär.

Nu är det fastklistrat i hjärnan. (För övrigt bra tips om man ska hjälpa elever komma ihåg något. Låt de upprepa det minst tre gånger och de kommer att minnas det resten av sitt liv. Som "Saltsyras kemiska beteckning är HCl. Saltsyras kemiska beteckning är HCl. Saltsyras kemiska beteckning är HCl. Mycket viktig kunskap)

Var var jag nu? Äh, strunt samma.

I vilket fall är ett det ett dåligt sätt att inte visa sin sambo att man råkat köpa en dvd-box att låta honom ta in posten på dagarna. När jag kom hem från jobbet idag låg det ett stort vadderat kuvert från cdon.com på köksbordet. Hm, undrar vad det kan vara?!

Fast den är värd sin vikt i guld, det är den. Sjutton timmars pure joy.

Bildbevis:

image254

Ett stycke lagad rabarberpaj efter maten.

Ja, jäklar.

Den som hämtar tidigast på dagis vinner

Igår fick jag inte så höga poäng eftersom mina barn gick hem kvart över fem. Sist kvar på dagis.

Men idag, ni!

Hämtning kvart över tre, sedan biltur hem i solskenet under tiden vi pratade om Stellas dagisutflykt till "experiment- hus" (Typ Tom Tits) i Älvkarleby. Hemma har jag hunnit stå ute på gatan och prata med grannen en stund samt tagit ner tvätt från torkvindan, och barnen har lekt med grannkompisar.

Jag har även tagit fram köttfärs så att den hinner tina till pasta- och köttfärsmiddagen, som vi ska äta tillsammans med persilja från trädgården.

Kanske till och med ska baka rabarberpaj till efterrätt?!

Nä, förresten, det är dumt att overdo it. Nu ska jag iallafall gå tillbaka till altantrappen, där jag kan sitta i solen och se på när Leo gräver i gruset. Lower my brainwaves, som det heter.

Later, babes!

Avd. Senildement light

Är fortfarande en aning knäckt över att jag missade Desperate Housewives i tisdags, men jag skulle ju se reprisen igår.

Tror ni jag kom ihåg det? Oh nej.

Någon som såg DH i tisdags och kommer ihåg vad som hände? Om ni skriver en kommentar och berättar så kommer jag att älska er förevigt.

Billackering

Under eftermiddagen satt vi i smågrupper och diskuterade vårt uppdrag med hjälp av "lärandesamtal". I dessa smågrupper är tanken att det ska vara ålders- och ämnesövergripande, men det blev rätt fånigt när det i vår grupp både var en förskollärare och en fordonslärare från gymnasiet. Man vill ju ändå att det ska vara en givande diskussion för alla.

Det roliga var att denna fordonslärare inte kunde sluta prata. Jag vet numera allt om billackering, kollegor från Falun, vattenbaserade färger och huruvida eleverna ska städa papperskorgarna eller gröna containern först.

Helt hysteriskt kul, om jag hade haft en kompis i gruppen och fått ögonkontakt med denna hade jag antagligen brytit ihop av skratt. Nu lyckades jag hålla min professionella fasad, och skrattade i bilen hem istället.

Alltså, fordonsläraren var jättegullig och trevlig. Det var inte det. Tänk er bara tanken att sitta i tjugofem minuter en måndagseftermiddag och lyssna på...Vattenbaserad billackering.

(OK, det här var inte alls lika kul när jag nu skriver om det. You had to be there...)

The betyg och bedömningsdag

Jodå. Rätt intressant dag ändå. Att nätverka (Fränt ord) är faktiskt hur bra som helst, plus att man alltid får något bra, lärorikt eller tänkvärt med sig. Dessutom var det en dam från Myndigheten för skolutveckling där och föreläste, som hade en hel del vettigt att säga.

Men. Återigen.

Om vissa lärare sitter och ger orättvisa betyg, inte har betygskriterierna klart för sig eller struntar i att berätta för eleverna vad de ska klara för att uppnå målen, så gör de ju inte det MER för att vi är ett gäng som är "bedömningspiloter" (Som vi kallas). Snarare tvärtom. "Äsch, vad är det här för trams, jag kör mitt race".

Roligast på föreläsningen:
"Det blir en stor konferens i Stockholm nästa år, och eventuellt kommer ni bedömningspiloter att få vara med"

Här vaknade jag till efter att ha suttit och ritat blommor och solar i mitt block (Jag brukar göra det. Tics. Betyder dock inte att jag inte lyssnar). Va?! Stockholm?! Bedömningskonferens?!

HA! Jan Björklund, be aware. Visst kan ni väl se mig framför er, framföra mina knivskarpa och intelligenta skolanalyser till Skolverkets folk och andra berörda. "Men guuuuuuud", kommer de att tycka. "Varför har vi inte anställt den här människa förut för?"

Så får jag ett extrajobb som konsult och tjänar 50 000 kronor i månaden och live happily ever after. Jo, så kommer det antagligen att bli. Nu ska jag gå och natta barn och fundera ut vad jag ska göra för alla pengar jag kommer att tjäna.

"Rory...

En racerbil. Rory, med vinnande stil"

Bolibompa- Johan (På TV):
...Och nu blir det "Rory- racerbilen"
Jag: JAAA!

Alltså inte ja som i "Hör du Leo, vad kul", utan ja som i "Rory racerbilen är ju jättebra. Catchy vinjett är det också". Och ikväll efter att barnen somnat ska jag se "The holiday" med Cameron Diaz.

Jag tycker det är viktigt att ha ett stort kulturellt intresse. Finkultur, tror jag det kallas, iallafall om man räknar in dvd- boxarna.

Konsten att shoppa

  1. Ring Föreningssparbanken
  2. Knappa in kod och kontokod och kolla att du har pengar kvar
  3. Tänk "Alla pengar som är kvar dagarna innan lön räknas som bonuspengar och får spenderas"
  4. Gå in på cdon.com och köp denna: image253
  5. Tänk inte på alla räkningar som ska betalas denna månad, utan på att Internetshopping knappt räknas som shopping eftersom man ju bara knappar in lite siffror på en dataskärm
  6. Håll tummarna för att sambon inte ser skillnad på säsong 2- boxen och säsong 3- boxen

Juni månad: Lidl och inte tanka bilen, here we come.

Fast visst får man lön före midsommar i juni? Då är det lugnt. Fram tills dess är det all work, och barnen får ju mat på dagis...

Betyg och bedömning

(Vänta, ska bara starta igång hjärnan, den tror nämligen att det är sommarlov nu och att den inte alls ska jobba imorgon)

Sådär.

Imorgon ska jag på en betyg- och bedömningsdag i Uppsala, jag är nämligen "bedömningspilot" i mitt arbetslag eftersom jag är arbetslagsledare. Kommunen har ett stort projekt som går ut på att vi ska bli bättre på betyg och bedömning, och till detta hör att vi bland annat ska åka iväg på nätverksträffar några gånger per terminen. För det första hatar jag att vara borta från jobbet en dag och ha vikarie, hur lärorikt och trivsamt det än är att vara på utbildning. Hey, ska man jobba så ska man jobba, dessutom är det mer arbetssamt att planera en dag för en vikarie än att göra det själv.

För det andra förstår jag inte riktigt problemet.

Har man pluggar till lärare i fyra och ett halvt år samt har betygskriterier att rätta sig efter borde det väl vara easypeasy att sätta betyg?! Dessutom är ju bedömningar det viktigaste vi gör, både i prov och arbeten och i de uppmuntrande och kunskapsutvecklande rättningarna vi gör under lektionerna. Eller?

Nä, för vissa lärare sätter orättvisa betyg, går efter sina egna privata betygskriterier samt skiter i att berätta för eleverna vad de ska kunna och vad som krävs för de olika betygen. Och det självklara sättet att komma tillrätta med detta är ju inte att rektorerna tar tag i problemet, oh nej, de lär ut bedömning till de som redan kan det istället. (Det säger ju sig självt att de lärare som struntar i läroplanens betygskriterier också struntar i sådana här projekt)

Suck.

Men jag ska inte vara en sourpussy imorgon, jag ska tänka på hur trevligt det är att nätverka och att äta god lunch. Dessutom är det alltid lärorikt att diskutera bedömningar och betyg.

Men innerst inne är jag rätt bitter över konflikträdda rektorer och lärare som inte tar sitt ansvar, det är jag. När jag blir rektor (Eller skolchef eller utbildningsminister) ska jag styra upp det. I promise!

Pimp my ride

Har fortfarande lite kvar att fixa på altanen, som att pimpa till den med blommor i IKEA- tygkrukan i hörnet, köpa några snygga lyktor att hänga upp, byta ut trasiga insynsskydd-jalusin mot något snyggt tyg och få en solstolskudde av mamma som hon inte använder.

(Dock inga blommor att hänga. Very much pensionärsvarning på det)

Sedan ska jag sitta i min gamla solstol med nytt tyg (Tack för det, sykunniga mamma) och dricka kaffe eller drink eller whatever och säga åt barnen att leka lite tystare så att jag kan läsa min bok ifred, jag har ju faktiskt sommarlov.

Alternativt sitta i min solstol och läsa rubriken i en tidning innan jag måste resa mig för att medla i syskonkonflikt/ laga mat/ plocka in i diskmaskin/ plocka leksaker/ natta barn/ lägga i en maskin tvätt/ fixa i trädgården...

Fast jag har ju faktiskt sommarlov nästan hela sommaren, så några böcker och drinkar ska jag nog hinna med också.

Altan- och trädgårdskort

Det finns ju rätt många som tar kort på sina kläder varje dag och lägger ut på sin blogg. Idag har jag haft fula jeansshorts, gult oversized linne från H&M från förrförra sommaren och flip- flops. Eh...Nä. No picture of that.

Däremot har jag foton från fixade altanen och ogräsfria rabatter:

image244
image245
image246
image247
image248
image249
image250
image251
image252

Sista fotot är på Stella, Leo plus Stellas dagisbästis som var hos oss och lekte på eftermiddagen. De har äppel- och vattenpicknick, och bor med sina dockbebisar på en filt under äppelträdet.

Underbart liv att vara fem och leka med dockor utomhus, va?

Roligast 1:

Björn Gustafsson. Hur dumma i huvudet tror resten av Europa att vi egentligen är?! Hola Serbia, liksom.

Roligast 2: Carl Bildt. "Vad tycker du om piraterna?" "Jo, det är bra drag i den".

Tråkigast är att det känns som att vi aldrig någonsin mer når en Topp 5- placering. ALDRIG MER! Fast jag gillar Melodifestivalen och ESC ändå. I stick to it to the bitter end.När jag var liten tvingade jag pappa att spela in Schlagerfestivalen på band från radion, så jag kan ju inte överge det nu.

Att vinna är inte allt.

(Eller jo, det är det, fast skit i det. Melodifestivalen är ju trots allt Melodifestivalen, som vi brukar säga)


And the winner is...

Jo, men Ryssland är helt OK. De förtjänar segern. I och för sig inte lika mycket i år som förra året med snärtiga brudarna eller året före då årets kille Bilan (?) sjöng bästa schlagerlåten ever.

Minns inte riktigt vad den hette, men det var en ballerina som kom upp från ett piano.

Och eftersom han inte vann då, så får han vinna i år. Fair enough. Go Ryssland!!!

För övrigt har jag bara en sak att tillägga i mitt schlagernördsexpertutlåtande: IN YOUR FACE ni som inte röstade på BWO. Här ser ni vad ni har ställt till med. BWO hade vunnit.

(Svårt att motbevisa mig, så då kan man vara hur kaxig man vill)

Ciccis spanjor gillade jag också. Har du dudu du- slingan i huvudet, bredvid piraternas låt.

Eller vad säger jag

Inte alls speciellt spännande.

Same procedure as last year, ingen röstar på oss. Jävla skit-Europa.

Nu ska jag tröstäta lite mer nachos.

Spännande, spännande

Nu börjar snart omröstningen och vi håller alla tummar vi har för La Perelli.

Tycker ni fortfarande om mig om jag berättar att jag ringde och röstade på piraterna?! Nähä. Nä, men då berättar jag det inte. Fast vaddå, brukar inte ni rösta på låtar som har bäst discofeeling?

Värsta snygga trädgården!

Altanen är inoljad, allt ogräs borta och gräset klippt. TADA! Mamma kom nyss och hade med sig sitt gamla radioskåp som vi ska ha som sidobord, så imorgon ska jag skura utemöblerna och ställa iordning.

Nu: Klä på mig efter duschen och strax gå iväg på bostadsrättsförenings- årsmöte.

(Jag vet. Kommentar överflödig, va?)

Förhoppningsvis går mötet och rostbiffs och potatissalladsätandet rätt snabbt, så att jag hinner hem till ESC- finalen. Annars reser jag mig och går mitt i. "Ursäkta, vissa av oss har viktigare saker för oss".

Fix, fix

Nu ska jag bädda sängarna, klä på mig och gå ut och olja in altanen.

(PS. Någon som vet hur man oljar in en altan? Tydligen ska man torka bort överflödet, men hur gör man det? Kan man trava runt i det man nyss målat? Det går ju inte att hänga i taket och torka bort?)

Eller förresten, glöm att jag frågade. Jag har ju börjat mitt nya, händiga liv, då ska man nog veta sånt här.

Sova

Egentligen borde man sova mer. Tänk vad underbart att vara en sådan som sover nio timmar per natt, de människorna måste ju vara alldeles snygga och utvilade och pigga och glada hela tiden.

Jag skulle ju i och för sig kunna gå och lägga mig tidigare på kvällarna, om jag somnar nio skulle jag få ihop nio timmars sömn. Men hur kul är det att somna nio varje kväll?! Inget Gray's eller TV eller blogg eller umgås med Jonas (de kvällar han inte jobbar) eller någonting. Nä, jag offrar några procent av det där snygga, utvilade, pigga och glada, dessutom blir man ju även rätt glad av att hinna göra saker på kvällarna när barnen har somnat.

Nu ska jag iallafall ta mig och min pyjamas till sängen och lägga mig i nytvättade lakan, och om jag har tur får jag sova ända till åtta imorgon.

(Trodde ni jag var ironisk? Oh no. Åtta är faktiskt en lyxig lördagsmorgontid, i värsta fall vaknar barnen vid halv sju)

Ibland när jag går och lägger mig låtsas jag att jag ligger i en stor, fluffig, lyxig hotellsäng, och så ligger jag och funderar på vilken tid jag tror att jag kommer att vakna dagen efter (oftast brukar jag dra till med tio) och vilken frukost jag kan tänkas vilja ha (kaffe, färskpressad apelsinjuice, ägg, nyttigt bröd med skinka, paprika och gurka, vaniljyoughurt med musli). Fast det skulle jag ju aldrig berätta om här såklart, då skulle jag ju verka lite rubbad.

Jag vs. ogräsen

1-0.

HA!


The loppisaffär

Det finns ju mer och mindre bra loppisaffärer, men de allra flesta är faktiskt helt underbara. Det går alltid att gå runt och klappa på fina 50-talsbord, gamla vaser, användbara leksaker och diverse andra bra saker.

I affären idag fanns det en glänsande röd handväska till Stella för 5 kronor, vilket betydde att hon till och med fick pengar tillbaka på tandfé-pengarna, och en Brio dockvagn till Leo för 10 kronor.

Dock inga köksstolar.

Men det gör inget, då blir det desto roligare att åka runt i sommar till alla andra tre miljoner loppisar som finns i norra Uppland. Sommarlov, sweet sommarlov. Efter loppisaffären åkte vi till Konsum och köpte glass, och därefter till Gammelgården där vi solade, lekte kurragömma och satt på en bänk och spelade "Boten Anna" på min mobil medan barnen uppträdde på scenen.

(Stå på en scen och dansa till eurodiscohits-genen går tydligen i arv...Lift the roof i Norrtälje om nu någon vet vad jag pratar om. Fast barnen är ju i och för sig nyktra, så de är nog bättre människor än mig)

Sedan åkte vi hem, fixade i trädgården samt åt hamburgare och pommes till middag.

Nu ska jag gå ner och se de sista avsnitten av säsong 2 av Gray's Anatomy. Visserligen har vi räkningar för hur mycket pengar som helst, men en säsong 3- box från cdon.com går nog alltid att klämma in, va...?

Solsken och fredag

I helgen: Klippa gräsmattan, besök av mamma, olja in altanen (Om vi hinner), byta tyg på solstolarna och inviga dem  med en drink (Om vi hinner), ESC- final plus att Jonas är ledig hela helgen. Lovely.

Nu ska jag hämta barnen på dagis, och sen ska vi åka till en loppisaffär och kolla efter köksstolar. Jag har nämligen köpt en häftpistol på Jula, så gamla stolar med nytt tyg på dynan blir hur snyggt som helst.  Ni hör ju, the sky is the limit.

Mitt nya liv som händig ska börja nu.

(Eller eventuellt på måndag. Kan man börja ett nytt liv på fredagar?)

Tandfén

Mina barn tror på både Tomten och Påskharen, så därför tänkte jag att det kunde vara bra med det. Men så kom Stella in igår kväll efter att ha varit ute och lekt med kompisar och sa: "Mamma! Vet du, Felix säger att om man lägger tanden i ett glas på kvällen så kommer TANDFÈN och lägger pengar i där!"

Så OK då. Dock glömde vi det igår, så ikväll innan hon gick och la sig så la hon tanden i ett glas på byrån bredvid sängen och jag har precis tagit tanden och slängt den (När jag var lite sparade jag alla tänder i en lite burk. Hur äckligt är inte det?!) och lagt i pengar istället. En guldtia och fyra kronor. Tre kronor till Leo, som kommer att bli överlycklig över TRE pengar, och en guldpeng och en krona till Stella, som kommer att bli överlycklig över guldpeng PLUS en likadan peng som Leo. Det gäller att hitta rättvise- balansen.

Egentligen är jag starkt emot att ge det andra barnet presenter bara för att det ena ska få något, men vad tusan, det var det enda sättet att få honom att ligga still i sängen.

Jag: Vet du, om du ligger alldeles stilla och tyst så kommer tandfén till dig med
Leo: OK, jag är tyst nu. Titta mamma, jag är tyst. Lyssna. Hör ni, mamma och Stella? Jag är alldeles tyst...Osv osv.

Ja, oh vad tyst liksom. Men de somnade till slut (Nackdelen med sommar, det är ingen som tror på att det är läggdags när det är ljust ute) och jag har gjort min moderliga/ tandféiga plikt.

Och Charlotte gick vidare.

My job is done, puss och godnatt på Er!

So you think you can dance

Så fort jag hör bra låtar och ser piffiga människor på en scen så vill jag också dansa. Jag har ju slutat leda aerobicpass, så hur ska jag nu träna?!

Bodystep är inte riktigt lika kul, och boxen kan jag aldrig gå på för att Jonas jobbar på måndagkvällar.

Kanske skulle börja med Streetdance? Gud vad kul. Det finns ett sånt ställe här i stan, nedre åldersgräns 16 år. Undrar om det finns nåt övre?

"Hej hej, jag tänkte jag skulle börja här. ..Oj, hej Lisa och Madde och Saga och Tessan, är ni också här? Ursäkta, vad sa du? Hur jag känner dem? Jo, de är mina elever förstår du..."

Hm, nä, kanske inte ändå.

När jag tränade på SATS i Uppsala så hade de funkpass, det var hur kul som helst. Lite långt att åka dit för att träna, dock. Ja, ni hör ju, om jag går upp sextio kilo för att jag har slutat leda pass så är det VERKLIGEN inte mitt fel, det är omständigheternas fel.

Yes yes yes!

Skönt att hon gick vidare.

Nu var ju inte bantningen och tillfixningen och läppförstoringen förgäves, menar jag...Närå, jag gillar ju Charlotte. Såklart. Fast är fortfarande en aning stött att inte BWO vann, jag är en dålig förlorare OCH långsint. Fast berätta inte det för någon, då framstår jag ju som världens mest osympatiska människa.

Iallafall blir ju finalen på lördag betydligt roligare nu när Charlotte är med. Och Ciccis spanjor. Och Frankrikes låt som lät helt fantastiskt bra. Och piraterna som jag ringde och röstade på.

(Jag fick så dåligt samvete att jag inte kom på förrän tjugo i tio att det var semifinal i ESC, så jag tänkte att jag måste rösta på någon för att kompensera. Jag är ju trots allt ett stort Melodifestival- och ESC fan)

På lördag blir det chips, Marabou dajm, vin och ESC, och sedan tröstätning när det är omröstningarna för att man är så deprimerad att aldrig Sverige får poäng. Same procedure as every year, dear Sophie.

PYT'en

Vet ni vad en PYT är?

Det betyder praktisk yrkesteori, och jag tror att alla som läser till lärare måste skriva en sådan sista terminen. När jag läste till lärare hette det "Min pedagogiska grundsyn". Iallafall ska vi skriva en sådan till sista handledarutbildningstillfället i höst, och ihop med journalanteckningarna vi ska skriva efter varje seminarium samt ett sammanfattnings- PM blir det våra examinationsuppgifter som vi ska lämna in.

När jag nattade barnen nyss kom jag på hur jag skulle börja, och sedan satte jag mig här och skrev hela min PYT på typ en kvart och mejlade iväg till min jobbmejl.

Hur pluggig är jag inte?!

Det här ska alltså vara inlämnat i november och jag är redan klar! Visserligen kommer jag säkert att ändra några formuleringar och skriva till lite litteraturhänvisningar, men iallafall.

(Om man nu ska ha litteraturhänvisningar med? Janina, Case, Åsa och eventuella övriga lärarstudenter, eller nyss utexaminerade lärare, som läser: Har ni några tips?)

En helrenovering, tack

Jag förstår inte riktigt husrenoveringshetsen. Om jag fick välja en renovering, så skulle jag hellre fixa till mig själv. Tänk om jag imorgon fick:
  • Hårklippning
  • Toning
  • Ansiktsbehandling
  • Kroppspeeling
  • Helkropps- Spraytan
  • Vaxning
  • Nya kläder
  • Manikyr
  • Fotbehandling med fotfil och rubbet
  • Pedikyr
  • Ögonbrynsplockning
  • Sminkning på Makeup Store eller liknande
Har jag glömt nåt? Nä, tror inte det. Ikväll ska jag iallafall måla naglarna, och när vi kom hem från jobb och dagis så rensade jag ogräs i rabatterna.

Alltid något.

(Vet inte riktigt vad trädgårdsfixningen hade med kroppsrenoveringen att göra, men på något sätt kändes det relevant)

Jag har nog glömt bort vad det betyder att fixa till sig själv en hel dag, min nuvarande gräns går vid badkarsbad och hårinpackning då och då. Fast jag sminkar mig varje dag och håret har blivit jättelångt för att jag aldrig har tid att klippa mig. In your face, Strureplanssnärtor som inte gör annat än att fixa sig, liksom.

Glömde ju det viktigaste igår!

Gissa vilken liten (eller i och för sig inte så liten eftersom hon fyller sex år i augusti) tjej som har tappat sin första tand?!


Jag skyller på TV 3

Antagligen missade jag Desperate Housewives  bara för att jag blev så förvirrad av att det inte var något Cashmere Mafia i måndags.

Jag gillar verkligen inte när rutiner ändras sådär utan vidare. Jag och min vän Rain Man tappar vår orientering då.

Mental breakdown

Kom nyss på att jag glömde (GLÖMDE!) se Desperate Housewives igår, och jag fick på riktigt hjärtklappning och en smärre ångestattack.

Nu har jag dock kollat TV-tablån på kanal 5's hemsida och till min oerhörda lättnad sett att det går i repris på söndag kvart över tre, men ändå. Man glömmer inte Desperate Housewives, det är ungefär som om jag skulle glömma att hämta mina barn på dagis och komma på det dagen efter.

Eventuellt behöver jag som sagt fler kompisar som bor nära. Eller så behöver jag helt enkelt sommarlov.

Ja, sommarlov måste det vara, för egentligen är jag ju alldeles perfekt nöjd med de vänner jag har trots att alla bor mer eller mindre långt bort. Hey, vem orkar umgås med folk på vardagkvällar, liksom?

Vad gäller sommarlovet så är det just around the corner. På stora whiteboardtavlan i arbetsrummet skriver vi upp aktuella veckor, det får plats med åtta åt gången som vi ändrar eftersom. Just nu är det sista veckan på ena sidan, och sedan två veckor på den andra plus måndag och tisdag vecka 24. Visserligen är dessa veckor alldeles fullproppade med diverse aktiviteter såsom Stockholmsresa, konserter av Estetiska programmet och dansträning inför balen för niorna, men ändå! Slutet är nära.

Vi jobbar onsdag, torsdag och fredag vecka 24 också plus några dagar veckan efter, men det gills nästan inte som jobb eftersom det är så softa saker som skrivbordsrensning och pyttelite höstterminsplanering.

Sedan är jag ledig hela långa sommaren. Eftersom jag är hemma med en 2-åring och en 5-åring kommer jag att ta det lugnt hela tiden och verkligen vila upp mig.

(Hahaha. Ja, eller hur, liksom...)

Saker att göra efter middagen:

Städa och rensa i skrubben under trappen.

Ordning och reda, pengar på fredag. Eller i och för sig, pengar på fredag (Eller tisdag eller när det nu är) blir det ju inga för de ska ju CSN och gänget ha.

Men ordning och reda!

Oh yes. Jungfrun i mig njuter i fulla drag, två stora papperkassar skräp blev det. Very Feng Shui.

Money, money

Nä, men det var väl bra att vi den här månaden ska betala CSN, fordonsskatt, elräkning, vattenräkning (Eller vad det nu är. Sophämtning? Från kommunen är det iallafall), telefonräkning och TV- licens. Dessutom standardräkningarna hyra, ränta på lånet, dagis, bredband och mobilen.

Det här betyder ju att vi inte har råd att köpa mat, och så går jag ner de sista två kilona så att mina sommarjeans passar. Säkert kommer några linnen och T-shirts och bikinis sitta bättre också, och så slipper jag köpa nya sommarkläder.

Alltså kommer jag på det här viset att TJÄNA pengar. Gud vad bra.

Inte kommer vi att ha råd att tanka bilen heller, så då blir jag vältränad av att cykla. Ja, det finns BARA positiva saker av att ha räkningar för ungefär tjugo tusen kronor.

The healthy way

Vid läggdags.

Stella: Mamma, jag längtar till fredag
Jag: Gör du?

(Tänker att hon såklart längtar till fredag och helg alternativt fredagsfikat som vi äter på fredageftermiddagar när jag hämtar tidigt på dagis)

Stella: Ja, för då äter vi frukost på dagis och det är så god gröt då.


En aning gråthuvudvärk

Att ha en dvd-box med en sjukhusserie har förstås även sina nackdelar.

Ett av kvällens avsnitt var med en döende mamma i cancer som gav livsråd till sin tonårsdotter. Från collegetips till drick endast ett glas champagne på ditt bröllop, fulla brudar ser tacky ut. Sedan finalen: "Du kommer kanske att få ett barn som du kommer älska över allt annat och du kommer att tro att du behöver oroa dig över vilket instrument det ska spela eller hur bra det går i skolan, men kom ihåg det här, att det enda som betyder något är om ditt barn är lyckligt eller inte. Så du kommer att vara ledsen ett tag, det är OK, men var inte ledsen för alltid, lova mig det?"

Åh, jag dör vad sorgligt. Snyft.

För övrigt har jag några andra reflektioner:
  • Jag skulle hellre vara tillsammans med George än McDreamy. George är söt och charmig och har oanade styrkor.
  • Vad gäller McDreamy, hur sexigt är det med en gift man som står mitt emellan sin fru och Meredith i hissen medan han flirtar med Meredith?! Slemmigt. SLUTA TITTA PÅ HENNE, du bor med din fru for crying out loud.
  • Frun, ja. I början var det hon som var den snygga och coola, men nu börjar hon mesa till sig. Lämna din flirtande man och välj och vraka bland alla andra istället, hon måste ju kunna få vem hon vill?
  • Jag börjar gilla Meredith mer och mer, fast bäst av alla är Izzie. Tvåa Meredith, trea Christina och delad fjärdeplats George och Alex.
  • Fast min all time favorit är såklart Dr. Bailey. Skönaste replikerna och snärtigast rumpa när hon går.
Ja ja, jag VET att de inte finns på riktigt. Eventuellt kan det vara så att jag behöver skaffa mig fler kompisar där vi bor.

(Fast efter Grey's ska jag köpa Vänner- boxen. Gills det?)

Meningen med livet

En jobbarkompis till mig ska låna säsong 1 av "Grey's anatomy". Jag tänker ge henne den imorgon med de högtidliga orden: "Varsågod, Gunilla, här är meningen med ditt liv!"

Visserligen har hon två fina barn, man, hus, fin bil, snälla mor- och farföräldrar till sina barn, sommarstuga vid havet, fast jobb, en positiv livssyn och många vänner, men hon vet ingenting om livets egentliga värde. Ingenting.

Sant

Kloka Camilla säger "Vardagslyxen är ju den bästa lyxen" och kloka Emelie avslutar med "Man är vettig om man bara gör det ibland och tråkig om man aldrig gör det".

Jo.

Ibland är ett bra ord.

Nothing good can ever come från att barn ser sin mamma dricka alkohol till höger och vänster. Däremot är lift the roof i Norrtälje (Eller liknande) trevligt emellanåt...


Vardagslyx vs. vardagsalkis

Från en av mina favoitbloggare, roliga Anna Hibbs:

Sitter på Anglais med ett glas vin. Själv. Vardagslyx eller vardagsalkoholism? It´s a fine line.

Jo, det kan man väl hålla med om. Innan middagen idag funderade jag på att ta ett glas vin till maten, bara för att tisdagslyxa. Fast jag besinnade mig rätt snabbt. Vin på en tisdag, vad är det för alkoholistfasoner liksom.

Vad säger ni, är jag svenskt präktighetstråkig eller bara alldeles fullständigt normal och oalkad?

Röstningen börjar nu och slutar klockan elva. Då går jag och lägger mig, och det skulle vara kul att veta hur pass tråkig (alternativ a) eller vettig (alternativ b) jag är.

Själv röstar jag på b.


Not really my week

Igår kom jag försent både till jobbet och till dagisfesten, och däremellan hann jag ha sönder mina favoritörhängen. Imorse satte jag mobillarmet extra tidigt för att hinna åka till jobbet och kopiera prov som jag glömde igår, men råkade ställa om klockan till 9.20 istället för 6.20. Sexor och nior ser väldigt lika ut klockan tio i sex på morgonen.

På grund av försovningen (Vaknade dock tio över sju, praise the Lord) så hann jag inte äta frukost, utan fick lov att ta med mig en macka, ett ägg och tandborste till skolan och äta efter första lektionen.

Men skit i det!

Sådant är en droppe i livshavet. För vet ni vad som hände idag?! Två av mina specialelever i åttan skrev godkänt på sista matteprovet och får därför godkänt i betyg!

Det här kanske inte låter stort, men believe me, det är stort. Speciellt om man tänker sig var den ena av killarna låg för ett år sedan kunskapsmässigt. Jag gick in i lärarrummet efter provet och hoppade lite av lycka, och drack sedan frukostkaffe för att fira.

Two down, ett gäng nior kvar to go. Sista bedömningarna innan betygen är inte klara än, men åtminstone två av dem (Bland annat killen som gjorde klart matteboken, om ni minns) får godkänt i alla kärnämnen.

Värsta fräna!

Dagisfesten

Mina fina barn var alldeles lyckliga imorse. "ÅH, idag är det måndag, då är det dagisfest efter dagis!". Tacksamhet är en dygd, det har jag alltid sagt.

Om festen: Pannkakspicknick inomhus (Regnade ute), film från Leos avdelning från samling och mat och lite annat, bildspel på datorn, roliga föräldrar, utställning av mjölkkartongsbilar, underbara fröknar som fick presenter som vi hade samlat ihop till, tipspromenad, glass med maränger och jordgubbar, dockvrålek.

Fråga på tipspromenaden: Vem släcker elden?
a) Polisen
b) Brandmammen
c) Bussen

Leo tänker lite och säger sedan glatt "Bussen!". Vi arbetar vidare med att uppnå kunskapsmålen för 2-3- åringar. Stella klarade dock alla frågor galant. Som "Vilket telefonnummer är det till polis, ambulans och brandkår?" och "Vad äter ekorren?"

(Tänk, tänk, tänk)

Hatar att inte komma på vad ett TV-program heter. Det var Fredrik Lindström och ett gäng andra, tror att det gick på fyran.

I en annan sketch var det en snobbig klädaffär med skylt på disken bredvid kassapparaten: "Alla snattare straffknullas med grovsalt"

Humor, humor.

Fast egentligen

Folk som skriver "liksom" överhuvudtaget i ett anställningsbrev kanske man inte anställer?

"Hej, jag skulle liksom vilja ha ett jobb. jag är jätte bra på att stava och jag är himmla skötsamm och odentlig"

Fast i och för sig så skriver ju alla på dator nu för tiden, så stavningen kanske har blivit bättre?! Hm. Måste tänka lite till.

(Någon som kommer ihåg en sketch med Fredrik Lindström för massa år sedan när han spelade debattvärd i ett program de kallade typ "Om historia". Så satt det folk på läktare i studion och tyckte till om historian.

Debattdeltagare 1: Asså, jag tror typ att de var skiiiitfattiga förr, för det har jag sett på bilder. Ni vet, trasiga kläder och smutsiga och så.
Debattdeltagare 2: Nä, det tror inte jag. De hade ju liksom SLOTT förr, så de måste ju ha haft massa pengar ju?
Debattdeltagare 3 (Räcker upp handen): Ja, men vet ni, jag har sett att de hade cyklar med ett stort hjul och ETT LITET!
Alla (Imponerat): Åhhhh

Känns som jag är på den nivån nu ungefär)

Godnatt!



Stavningspolisen undrar

Heartbreaken?

Heartbroken?

Eller det kanske inte heter så på engelska alls?

Bloggregel: Försök inte stajla med engelska ord om du inte vet vad de heter. Visserligen skulle jag kunna skriva fel och gå vidare i livet, men mitt arma rättstavningsälskande hjärta svider om jag ser ett ord som stavas eller uttrycks fel.

Nu är jag ju inte svensklärare utan mattelärare, men visst är det väl så att dagens chat- sms- och Internetgeneration har tappat en del grammatik och rättstavning till förmån för det snabba? Fair enough om det är i rätt sammanhang, men jag tror fortfarande stenhårt på stavnings- och grammatikträning. Ibland kommer man längre i livet om man kan skriva, anställningsbrev eller löneargumentation eller PM eller whatever. En jag känner har en syster som jobbar som Universitetslärare, och tydligen blir det mer och mer vanligt att folk skriver saker som "lixom" och "mej" i C-uppsatser och dylikt.

Men vad vet jag. Kanske är det språkutveckling?

Fast hade någon sökt jobb hos mig och skrivit "lixom" så hade personen inte fått jobbet.

Sorgligt, sorgligt

Skickar sms till min kompis som jobbar på TV3. "Anna! Jag dör!! Vad har hänt med Cashmere Mafia??!!"

Och får det hemska svaret: "Tyvärr har jag dåliga nyheter- det finns bara 7 avsnitt och de har sänts nu!! Är också helt knäckt".

Amen vad faaaaaan. VA?! Får de verkligen göra så?!

(Jag vet. Det finns tio tusen bättre saker att blogga om än detta. Dock är jag för trött för att komma på dem. För trött och för heartbreaken över Cashmere Mafia...)

Dagens pinsammaste

Att komma sju minuter försent till första lektionen.

Fan, fan, fan vad pinsamt. Jag ska ju liksom vara ett föredöme. När jag parkerade bilen på dagisparkeringen hörde jag klockan ringa in, och det går ju ganska snabbt att räkna ut att man inte hinner lämna barn och springa till skolan på två sekunder.

Fast jag slog nog nytt sprint-rekord på sträckan dagis- jobb.

När jag kom in i korridoren satt mina två specialelever på en soffa utanför min sal och såg ut som om de hade all tid i världen.

Elev 1: Det är luuuuuugnt. Du behöver inte ha bråttom
Elev 2: Alltså, vi kan börja den här tiden varje måndag? Ja, om du vill alltså?

Hur förstående chefer har jag inte?!

I'm alive

En smula trött efter dagislämning, jobb, ledningsgrupp, elevmöte och dagisfest, men very much alive.

Nu sitter jag och funderar på om barnen kan gå och lägga sig själva så att jag kan gå ner till soffan och stänga av hjärnan och alla muskelfunktioner och se på lite Grey's och Cashmere Mafia, eller om jag behöver natta dem?

Antagligen behöver dagisfestglass-speedade 2- och 5-åringar en mer uppstyrd läggning.

Ah well.

Tandborstning, godnattläsning och lampsläckning, sedan är jag all yours soffan.

Ghostwhisperer

(Jäklar, nu skrämde jag upp mig själv bara genom rubriken)

Jonas jobbar sent ikväll och börjar jobba tidigt imorgon, så han sover över i Uppsala. Alltså är det bara barnen och jag hemma. Barnen, jag och eventuella spöken. Om detta är det sista inlägget någonsin ni hör från mig, så är det för att jag dött av en hjärtattack orsakad av konstiga ljud eller gammal gubbe med hatt lutad över sängen.

(Nu har jag ju aldrig egentligen SETT någon gubbe med hatt luta sig över en säng, men de finns. Jag lovar)

Var mest det jag ville säga.

Tack för den här tiden. You know I love you. Puss och godnatt.

All you need is

Love. Eller chokladbollar och några avsnitt "Grey's anatomy".

Ikväll har det varit bombavsnittet, plus att George precis har berättat för Meredith. Ooooohh! Tror ni att det är OK att jag ringer till jobbet imorgon och säger att jag stannar hemma och ser på Grey's istället? Eleverna kan ju ringa om de undrar över något.

image241

Bra lektips

Barn som gömmer sig i varsin koja. De satt där mitt emot varandra och fnissade och pratade i säkert en kvart. Själv lagade jag middag och pratade i telefon.

image239
image240

Dagisfest

Eftermiddagens softaste: Ligga på vardagsrumsmattan och lägga 100- bitars pussel med Stella och lyssna på Melodifestivalsskivan.
Eftermiddagens osoftaste: Att grädda pannkakor till dagisfestspicknicken imorgon samtidigt som Leo skriker efter att smaka och Stellas kompisar ringer på dörren.

På Stellas gamla dagis i Uppsala hade de alltid sommarfest med knytkalas, och vi brukade ha med oss pannkaka. Helt perfekt, lätt att göra och populärt bland alla dagiskidsen. Under tiden föräldrarna tog för sig av pannkakorna och sa saker som "Titta Rasmus vad bra, här finns det pannkaka" kunde jag och Jonas gå runt och ta för oss av fetaostpajer, Marockansk kött- och grönsaksgryta och avancerade crepes. He he.

På det här dagiset får man dock ta med sig sin egen mat, men what the hell, min livsfilosofi är ju "Är barnen glada så är jag glad". Alltså tar jag även imorgon med mig pannkakor.

Most likely kommer jag att få sitta där och skämmas medan folk runt omkring dukar fram grillade kycklingar, fetaostpajer och värsta fräsiga hemgjorda potatissalladen.

Jag kanske kan ta ett kort med mobilen på mitt välstädade skafferi och visa? "Titta här då, vissa av oss var ju upptagna med viktigare saker än potatissallad", liksom?

För övrigt är jag lite kluven till dagisfester. Efter jobbet vill jag helst hem och ta på sig mysbyxorna och vara asocial snarare än mingla runt bland dagisföräldrar. Fast anything for the kids, såklart, de är laddade till max inför festen. Pannkakor och mamma på dagis efter hämtningsdags, mer party än så kan det knappast bli.

Dock var det på dagisets Halloweenfest jag träffade roliga fembarnsmamman och på julfesten jag lärde känna dagisbästisfamiljs- mamman, så om bara de är där så är det lugnt.

Ja, jäklar

Hela huset dammsuget, tvättkorgarna tomma, skafferiet är städat och barnens urväxta kläder som legat på fåtöljen i sovrummet i två veckor är bortplockade.

HA!

Så fort barnen har somnat ska jag lägga mig i soffan och äta chokladbollar och se på Grey's anatomy. Tända lite candles, fixa lite cosy.

(Vad sa ni? Sommarjeans- bantningen? Jo, men den går kanon. Chokladbollarna är bara till för att man inte ska äta för lite, för då sänks ämnesomsättningen. Det här har jag läst någonstans plus att jag ju faktiskt är biologilärare och kan sånt här, så chokladbollar på söndagkvällar är absolut safe. Något mer ni vill fråga om?)

"Heeeej, vad har du gjort på dagis idag då?"

Att se sitt äldsta barn leka att hon är mamma till lillebror som ska hämtas på dagis är bland det sötaste jag sett i hela mitt liv.

Nu är de hemma och Stella ska laga mat medan Leo leker.

Imorgon är det måndag

Skönt att åka till jobbet och vila upp sig lite.

Dessutom har sjuorna prao nästa vecka, så det känns som om jag ska ha sommarlov light. Fast inte lika mycket semester som min mentorkollega som har klassen både i svenska, SO och studieverkstad. Hon ska sitta i lärarrummet hela veckan och dricka kaffe och vinka till oss andra när vi går till våra lektioner, säger hon.

But still. Sex lektioner går bort under veckan. Sweet!

(Det här tycker jag bara för att jag har läget helt under kontroll. De kommer precis att hinna klart sista kapitlet plus ha två avslutande lektioner att skriva utvärderingar och lämna tillbaka böcker på. Lägg dessutom till att de nyss har haft en och en halv veckas "Nationellt prov"- tema då de fått göra ett träningshäfte med förra årets prov. Hur kul som helst, de fick se hur ett nationellt prov ser ut, fick träna sig i problemlösning samt fick en prewiev på vad de ska kunna när de går ut nian. Tada! Massa flugor i en smäll.

Och jag är ett under av tidseffektivist. Undrar om det beror på mina duktiga elever eller på att jag är så duktig? Vi låtsas att det är jag, va?)

För övrigt säger jag som en pensionerad SO- lärare som jobbade hos oss förut: "Är terminen slut så är kursen slut. Så det så! Har man inte hunnit allt så spelar det absolut ingen som helst roll"

Skön "Här ska inte gås in i några väggar"- filosofi.

"Rent hus" nästa

Jag har alltid sett mig som en ordning och reda- människa, jag är ju trots allt Jungfru. "Pedantisk och perfekt", ni vet. Att min hem inte har glänst som jag egentligen har velat har jag mer sett som ett tidsbristproblem.

Tills idag när jag städade bakom spisen och under kylskåpet och frysen.

Nu känner jag mig mer som någon patetisk stackare som bara är ungefär en vecka från att "Rent hus"- tanterna ska komma och skälla ut mig.

Projekt kvar att göra idag: Städa skafferiet, plocka upp leksakerna från vardagsrumgolvet (fast det är i och för sig barnens jobb) och dammsuga på övervåningen.

Sen ska jag ligga på soffan ikväll när barnen har somnat och se några avsnitt Grey's och känna mig pedantisk och perfekt. Jajemän.

Romantik

Vi har ätit potatisgratängsmiddag och druckit varsitt glas vin, och barnen somnade tidigt. Vad gör vi då? Jo, Jonas gör klart inlämningsuppgifter och jag kollar på massa avsnitt av Grey's anatomy.

Det är så viktigt att efter nio år och två barn hålla romantiken vid liv.

(Fast egentligen tycker jag att sånt är rätt romantiskt. Stirrande över tända ljus blir jag nervös av, och jag tycker öl är godare än champagne. Jag tycker desssutom att rosor är fjantigt, och att raka benen ser jag som överkurs.

Jag är liksom romantikens anti- Christ)

Eller vad säger jag

Vaddå gamla vänner, jag har ju nya.

Idag när jag låg i sängen och läste SOLO så var det ett reportage med Anna Hibbs, och jag blev helt till mig. "OH MY GOD, OH MY GOD, kolla, min kompis är med i tidningen!!! Guuuuuuuuud vad fränt!!!"

Tills jag kom på att hon är ju inte alls min kompis utan bara en snygg och rolig Östermalmsbrud vars blogg jag läser.

Hm. My mistake.

Fast jag menar, jag har ju mer koll på vad hon gör än vad, säg, min allra käraste Åsa som bor i Stockholm och jobbar som frilansjournalist gör. Sist vi hördes av skulle hon på jobbresa till Paris, och det var typ ett halvår sen. Och då har vi ändå bott på Lanzarote ihop i flera månader och blev bästisar sommaren efter gymnasiet.

Så visst får man kalla sina favoritbloggare sina kompisar?

Soundtrack of my life

Lyssnar på Wannadies, och i samma sekund introt till "Friends" börjar så slungas jag tillbaka till hösten -98. Korridoren på Fyrisgatan, fester, Tina, Torbjörn, Magnus & co och nationer.

"I want you to know
that I can break your motorbike
the one that you like"

Those were the days. Åh, vad jag ibland kan sakna mina försvunna eller träffar-inte-så-ofta vänner. Min favvolåt var dock "Shorty". Eller favvo och favvo, den var ju i och för sig mitt signum eftersom jag alltid var shortest.

"If you go
I go with you
If you stay
I'll wait.
If you go, I consider
this a date"

Vad säger ni, Christin och Marcus och who ever som känner sig manad, ska vi inte ha en Vi som pluggade i Uppsala åren runt Millenieskiftet- fest någon gång?

Så dricker vi Skogsbärscider och lyssnar på Blur. Och låter helst bli att tända eld på popcornskålar.

Fast...

Innerst inne gråter mitt numera trädgårdsälskande hjärta att jag inte kunnat rensa ogräs, olja altanen och klippa gräset idag.

Tänk en drink i solen på en nyoljad altan.

Åhhhh.

Eftermiddagsaktiviteter

Kom på att jag faktiskt inte var på humör att städa, så jag har tillbringat eftermiddagen med saker som ligga på mattan i vardagsrummet medan Leo körde runt mig med sina bilar samt ligga på sängen och läsa SOLO och äta choklad.

(Medan Jonas dammsög. Inte så mycket Bree över det, va?)

Nu ska jag göra potatisgratäng till vår "två av fem lördagar"- standardmat, nämligen potatisgratäng, kött och fetaostcreme. Andra "Två av fem"- middagstraditioner vi råkar ha är våfflor på söndagar, falukorv och makaroner till lunch på lördagar samt pommes och korv på torsdagar.

Men hey, varför ändra på ett vinnande koncept. Som jag minns det åt vi jämt korv och stuvade makaroner på måndagar under hela min barndom, och det var rätt mysigt. Viktigt att barn får rutiner som liksom ger deras liv en viss ram av trygghet. Förhoppningsvis kommer Stella och Leo att tänka så när de blir stora, och inte "Det var väl själva fan vilken skitmat vi fick när vi var små. Alla andra jag känner är uppväxta på linsgryta och hemgjorda fiskgratänger. Dessutom fick vi ALLTID våfflor på söndagar (de kanske inte kommer att minnas att vi ibland också åt andra saker på söndagar. Typ fiskpinnar och pulvermos...hrm). Hur skadade för livet är vi inte?!"

Fast det hade kunnat vara värre. Jag hade kunnat stå på balkongen och röka och skrika och svära åt mina barn under tiden jag slängde åt dem en chipspåse eller två till middag.

Så det så!

(Bra livsfilosofi by the way: Tänk på de som har det värre, och ditt liv får en helt annan glans. Kanske inte helt PK, men vaddå, det fungerar)


Skruttan

Stella byter glatt om till kalaskläder och stoppar ner presenterna i en påse för att skydda dem från regn. Fast.

Stella: Det ska bli kul att gå på kalas men lite pirrigt också. Det känns liksom så här nervöst i magen.

Dagens väder

Molnigt, regnigt, blåsigt och endast fem grader varmt. Ogräsen får stå där de står ett tag till. Jag är ärligt talat ingen utemänniska, de enda gångerna jag gillar att vara ute är när jag slipper frysa. Detta gör ju att en stor del av årets månader faller bort, tur dock att barnen inte ärvt mina mes- gener.

"Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", vem kom på det dumma ordspråket, klart det finns dåligt väder.

Planen för dagen blir istället att jag och Leo åker till loppisaffär, bibblan och ICA medan Jonas och Stella är hemma och skriver grattiskort och fixar lunch. Sen ska Stella på kalas i eftermiddag till grannbästisen, och vi andra är hemma och softar och fixar lite.

Kanske dammsuga? Bädda sängar, dricka kaffe, lyssna på Absolute 90's, städa skafferiet, tvätta några maskiner tvätt, damma i vardagsrummet.

En lördag i min (och Bree van der Camps) smak.

Ett av världens mysterier

Engla i Englas showroom- bloggen.

Tjejen bor alltså ute på landet och är mammaledig med en bebis. Och har ni sett hennes dagens outfits?! Hon måste ju vara den tiondels promille av världens alla mammor som INTE har mysbyxor (eller liknande) på sig när hon är hemma.

Nä, för hon har finskor, vippiga kjolar och små toppar. Ovanpå det fixat hår och nagellack.

Makes absolutely no sense överhuvudtaget. Ja, ja, hon verkar iallafall himla gullig. Någon gång i mitt liv ska jag dricka en kopp kaffe med Englas showroom- Engla, och då ska jag fråga henne hur hon tänkte där.


Trädgårdsfixandet som kom av sig

Planen:
Jonas är ledig imorgon, så jag hade tänkt att vi skulle klippa gräs, rensa ogräs, olja in altanen och ställa ut solstolarna i hörnet där vi numera har en gammal gunghäst och några trasiga trädgårdsleksaker. Dock har solstolarna fortfarande färgglada sjuttiotalstyget på sig, jag ska sy om dem till stylish svarta sen. Med "jag" menar jag alltså min mamma, själv kan jag inte ens sy i en knapp.

När detta var klart skulle vi grilla på kvällen under tiden våra välartade barn sprang runt i den välartade trädgården, och sedan skulle vi sitta i solstolarna och dricka varsin drink när barnen hade somnat.

Men så här blev det:
What the hell, det är ju typ minusgrader ute. Man kan ju inte rensa ogräs och olja in altaner i minusgrader och storm, eller?!

Förlåt, fina trädgården, skyll inte på mig. Jag försökte verkligen. Har skaffat gräsklippare och trimmer och allt. Vår fantastiskt blomstrande trädgård kommer kanske inte att vara så fantastiskt blomstrande längre när vi har bott här i några år.

Pensionärsparet vi köpte huset av skulle vända sig i sin grav om de såg hur mycket kirskål (Som alltså är ett ogräs. Detta lärde jag mig förra veckan, very useful knowledge) vi har bredvid rabatten.

(Nu är de ju inte döda utan flyttade till Skellefteå, men "vända sig i Skellefteå" känns inte riktigt rätt att skriva)

Men än finns det hopp. Vi har iallafall en gräsklippare och slipper låna av min jobbarkompis som förra sommaren, alltid något. Dessutom är det jag mot kirskålen, och jag är en sådan dålig förlorare att jag ska fixa trädgården no matter what. HA!

The fredagsmys

Ett glas rött vin till pizzan, en pizzeria- klubba till barnen efter maten samt "Karlsson på taket"- dvd. Efter det har vi byggt legogarage och lyssnat på Absolute 90's- skivan.

Fast. "Mr Vain" och Ace of base- coolt eller töntigt?!

Antagligen töntigt. Ungefär som när min pappa lyssnade på dansband i bilen under hela min uppväxt. I och för sig slipper jag det dilemmat eftersom vi ju numera inte har någon bilstereo alls. Idag sjöng jag "Lay your love on me" bara för att ha lite musik i bilen.

Stella: Mamma, jag tycker du sjunger fint
Leo: Nä. Mamma sjunger fult

Well, måste nog ge honom rätt där. Jag kan verkligen inte sjunga en enda ton rätt. Egentligen skulle jag vilja börja i Caroline af Ugglas "Alla kan sjunga- kör" bara för att bevisa att alla faktiskt inte kan lära sig sjunga. Skulle tro att jag är ett omöjligt uppdrag.

Fast nu kom jag av mig. Vad skulle jag skriva om?

Äsch, whatever. Nu ska jag natta barn som för tillfället leker picknick och biltur med gosedjuren, och sen se några avsnitt "Grey's anatomy".

Party, party!

Vad gör ni? Något glamouröst? Please tell, ju glammigare desto bättre! (Fast är det oglammigt får ni också gärna berätta..)

Fredagsmys coming up

Hämtade barnen kvart över fyra istället för kvart över ett idag på grund av handledarutbildningsdag. Vi har hunnit förbi vid bibblan (Som dessvärre stängde klockan fyra) och sedan hem en sväng.

Nu ska vi åka och köpa pizza och sedan fredagsmys all night long.

Lovely!

Från kurslitteraturboken:

"Den nyfödda lilla Johanna beundras av släkt, vänner och grannar. Hon ligger där och bara är. Och hon möts av de vackra orden ljuvlig, underbar, söt och fin, himmelsk...Samma omdömen önskar jag Johanna när hon som fjortonåring ligger på sin säng och tycker livet är botten. Men inte står släkten, vännerna och grannarna och beundrar henne då? Och Johanna tänker "Livet är botten...Jobbigt, jobbigt, jobbigt...Skolan är trist. Engelskläraren bara tjatar att jag inte jobbar. Sämst i klassen på proven. Men jag försöker ju! Och fotbollsträningen är inte kul längre. "Ni gör ju aldrig mål", säger tränaren. Och mamma bara tjatar. Hon säger att jag ska sköta mig. Och inte skrika, inte bråka. Man är ju inte värd någonting."

Och sedan det viktigaste av allt: "Hur bidrar vi, inom förskola och skola, till att Johanna införlivar i sig och bibehåller det faktum att just hon har ett värde och att just hon är unik?"

Tänkvärt, eller hur?

Remember folks. Gulla inte bara med små bebisar. Gulla med era medmänniskor ibland också.

Update:

De somnade inte före åtta, men typ kvart över. Close enough. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa min etik- bok, som faktiskt är himla bra och intressant. Det är ju riktigt kul att plugga. Jag och min rosa överstrykningspenna och alla mina fantastiska idéer och teorier jag ska knocka dem med imorgon, liksom.

Fast nu ska jag ju inte överdriva. Grey's anatomy är också kul. Med min speciella pluggteknik, det vill säga skumläsa igenom två sidor på tio sekunder men ändå hinna stryka över viktiga saker, så hinner jag nog med det också.

Det bästa med boken är att den har massa exempel med från olika verksamheter med, och sedan förklarar författaren etiken bakom. Att läsa skolhistorier känns inte som att plugga, utan mer som att dricka kaffe med en kollega och prata om jobbet.

Handledarutbildningen är hur bra som helst, med intressanta föreläsningar och för det mesta bra kurslitteratur. Eller ja, vissa böcker är ju i och för sig inte bra utan riktigt jäkla skittråkiga, men de skummar man igenom på fem minuter och går sedan vidare i livet.

Och klarar kursen ändå.

Uppsalas lärarutbildning är sig lik sedan jag gick där...Det värsta är att vi ska skriva ett PM efter varje tillfälle, VARJE GÅNG, och det ger absolut ingenting förutom bortslösad tid framför datorn och saker nedskrivna som man liksom redan tycker.

Men varför sitter jag förresten kvar här?! Jag ska ju plugga nu. Ready, steady go.

All work

Ikväll måste jag:
  • Diska stekpannan
  • Sortera reklam och post
  • Plocka undan lego i vardagsrummet (Inte så mycket för det estetiska som för att jag gärna har kvar fötterna oskadda)
  • Läsa ut en kurslitteraturbok inför morgondagens studiedag då vi har handledarutbildning hela dagen
  • Plocka fram kläder till imorgon
  • Se några avsnitt Grey's anatomy och äta Marabou daim
Detta betyder att barnen ska sova senast kl åtta om det så är det sista jag gör.

(Ja, Grey's anatomy kanske jag inte direkt MÅSTE se, men det kan ju inte bara vara all work and no play, va?)

Avd. Att slänga sig med fräna jobbtermer

Står i kopieringsrummet när en elev går förbi.

Elev: Tja!
Jag: Hej!
Elev: Står du och koppar?!
Jag: Va? Jaha, koppar...Ha, ha, ja, just det.

Fast man kanske skriver copar. Hur som helst låter det ju betydligt fränare att säga att man ska "Gå och copa lite" än att säga "Nu går jag och kopierar".

Bil utan bilstereo really sucks

Vår bilstereo har av någon anledning stendött. Förra veckan la den av och startade lite om vartannat, men sedan bilresan till Borlänge är den totally off. Hur sorgligt som helst, att köra bil utan att lyssna på musik är ju helt värdelöst.

Idag i matsalen satt jag bredvid några killar i sjuan, och passade på att fråga två extremt bilkunniga av dem om de visste något om döda bilstereos.

Elev: Är det i Ford Mondeon?
Jag: Ja
Elev: Ja, det kan ju antingen vara en sladd som...Bla bla bla....Eller så är det....Bla bla bla...Eller så har en säkring gått, den sitter i...Osv.

Helt fantastiskt. De till och med erbjöd sig att kolla säkringen, men jag vet inte jag, känns inte helt vit arbetskraft att ha sina elever till att laga en bilstereo. Iallafall så sa jag saker som "Jaha" och "Vad duktiga ni är" och "Själv vet jag knappt hur man öppnar motorhuven, hahaha".

"Hahaha" skrattade de. Kanske dumt att rasera deras bild av den allvetande läraren?! Fast för all del, det såg faktiskt ut som om de trodde att jag skämtade.

Och de kan de ju få tro. Hrm.

I heltidsarbetande småbarnsmamma-landet we call this a storstädning:

Damma i badrummet med våtservetter under tiden barnen badar.

"Jonas och Leo byter ut toalettsitsen"

Betyder:

Jonas byter ut toalettsitsen, Leo sitter bredvid och håller i alla skruvmejslar. När jag kommer in i badrummet tittar han glatt upp.

Leo: Titta mamma! Jag hjälper pappa!
Jag: Ja, vad duktig du är
Leo (Stolt): Ja, JÄTTEDUKTIG!

A father and son bonding moment.


Shopping efter jobbet

Mer än så här behövs ibland inte för att man ska tycka livet är alldeles strålande:

Bra och konstruktivt möte med biträdande rektorn om en sak som dykt upp (Gillar folk som inte tänker "Oj, ett problem, vad jobbigt" och sen ägnar tid till att älta bekymren, utan istället tänker "OK, ett problem, undrar hur vi kan lösa det på bästa sättet?" och sedan väger olika alternativ mot varandra) följt av en trivsam och effektiv arbetslagskonferens. När det är som idag älskar jag att vara arbetslagsledare.

Efter jobbet hämtade jag barnen på dagis, och sedan åkte vi till leksaksaffären och köpte present till Stellas grannbästis som fyller år på lördag. Lördag! Alltså flera dagar bort, hoppas att ni noterar min utmärkta framförhållning. Inget Tjugo- minuter- innan- kalaset- letande efter present med påföljande inslagning i Aftonbladets rosa sportbilaga, om nu någon minns...

Lyckligt nog så ligger det en smink- och hudvårdsaffär bredvid, så jag har även shoppat en ansiktsskrub från Yvonne Rydings märke plus dyr duschkräm i lyxig flaska.

Sedan Konsum där vi köpte tacokrydda, färskpressad juice med jordgubbs- och limesmak att ha till frukost imorgon samt två videofilmer för 99 kronor ("The Holiday" till mig och "Karlsson på taket" till barnen).

Tacomiddag, folköl och tända ljus.

Nu är Stella ute och leker med grannkompisarna och Jonas och Leo byter ut toalettsitsen mot en ny i ek som vi köpte på Jula i söndags. Och jag sitter här och skriver en smula överentusiastiskt om allt jag gjort idag...

Ah well. Det är faktiskt rätt praktiskt att gilla de små och enkla sakerna i livet.



What to wear, what to wear

Inte nog med att jag kommer att vara vältränad och smal imorgon, jag kommer dessutom att vara alldeles utsövd och fräsch som en nyponros. Jag tänkte gå och lägga mig snart, och eftersom jag inte börjar förrän 9.30 imorgon så kan jag sova till åtta. Ahh.

Dock skulle jag behöva en makeover vad gäller kläder. I min garderob finns:
  • Svarta poloklänningar: Eh...Nä. De är finare i februari än i maj, va?
  • Massa koftor: Svarta, vita, bruna och gråa. Inte en vårfärg så långt ögat kan nå
  • Stuprörsjeans: Förhoppningsvis även snart mina snygga, kortare jeans. Detta hjälper dock inte imorgon, om det inte är så att Bodystep- passet var så effektivt att jag till imorgon har gått ner tre kilo... Tja, varför inte?!
  • Prickiga blusar: Snygga, men aningen för korta. Man måste ju kunna tappa en penna i korridoren utan att visa trosorna för halva stan.
  • Tusen och åter tusen kjolar: What can I say, jag hittar ofta snygga kjolar. Dock hittar jag inte lika ofta tillfällen att ha dem...På jobbet går jag runt i svarta sandaler, och skulle jag ha kjol till så ser det ut som jag ska plocka svamp. Dessutom känns det som om jag har klätt ut mig varje gång jag har kjol.
  • Klänningar: Se ovan.
  • Linnen: Visserligen snygga, men aningen för urringade för att det ska kännas bra att luta sig fram och förklara hur man räknar valutaväxling eller ekvationer.
Imorgon ska jag nog ha svarta stuprörsjeans och en grå, kortärmad stickad lång kofta med knyt.

Ja, ni hör ju. Min vårgarderob är under all kritik. Sofi Fahrman, kom och rädda mig.

(Fast jag har ett par våriga ballerina-skor i guld. Det har jag. Dessa är dock två år gamla, och Sofi skulle antagligen skratta rått när hon såg dem)

Nu:

Byta om till träningskläder, åka till gymmet, träna Bodystep en timme, åka hem, duscha, se på "Desperate Housewives" och äta en banan.

Roligast: DH
Tråkigast: Träningen

Eller vad säger jag, jag gillar ju att träna?! Fast träning kl sju efter en lång dag på jobet inklusive betygskonferens känns inte riktigt som träning, mer som...Tja, som en "Jag uppbådar all energi jag nånsin kan hitta för att kliva upp och ner på en step- bräda i en timme så att jag kommer i ett par jeans. Det är rätt bra musik, man blir svettig och det är skönt efteråt".

Gills det som tränings-glädje?

Länge leve alla människor oavsett utseende och sätt

Jag skulle vilja först krama om alla ungdomar som är ungefär som alla andra och säga att de är helt fantastiska, och sen skulle jag krama om de som är annorlunda, utanför eller utsatta och ställa dem på en hög tron så att jag kunde ropa ut till hela vida världen att dessa underbara, underbara barn duger PRECIS som de är.

Alla har rätt att vara sig själva, annorlunda eller ej, och jag skulle vilja skrika in vett till de som mobbar. Fast å andra sidan behöver de egentligen också en kram och lite självkänsla.

Sen kommer jag på att jag som lärare kanske inte är i mandat att sätta barn på troner höga nog för en hel värld att se eller skrika in vett i mobbare, men jag kan åtminstone fortsätta att tycka om alla, att se alla, att uppmuntra och berömma alla och att med krafttag ta tag i mobbningsärenden.

Fast ibland blöder hjärtat när jag kommer hem.

Och jag skulle så oerhört gärna sätta de här ensamma själarna på tronen och visa världen hur fina de är. Åhhhh, tänk om vi levde i en värld där alla fick bli omtyckta och sedda.

Och där ingen mobbade.

Visst kommer det most likely aldrig att bli verklighet? Eller finns det hopp?

Sist

När jag loggar in på Blogg.se kommer det ofta upp en fråga om jag vill testa att logga in på den nya plattformen. Jag ignorerar frågan varje gång och hoppas att jag kan behålla gamla blogg.se- designen på inläggskrivandet så länge som möjligt.

Gillar inte när det blir annorlunda. Undrar vad det kallas? Någon slags Asperger light, kanske.

Iallafall kan det mycket väl vara så att min blogg blir den sista som flyttas av alla hundra tusentals bloggar.  Ungefär som när någon miljöaktivist kejar fast sig vid trädstammarna.

Eller så kanske man får något pris om ens blogg blir den sista som flyttas? Gratis kläder i tre år vore trevligt, men helst inte Engla's showrooms kläder för hon har så fjompiga kjolar.


The healthy way

Alla sätt att träna är ju bra utom de dåliga, och faktiskt var det riktigt svettigt att powerstäda barnens rum under tiden de badade. Testa själv att ligga på alla fyra och försöka ta fram gosedjur, legobitar och hårspännan under sängen. Imorgon ska jag träna på riktigt, Bodystep kl sju.

Dessutom har jag idag ätit frukost, lunch och middag utom något mer (Förutom kaffe på jobbet runt tre). Ja jäklar, jag ska komma i mina W27- korta sommarjeans om det så är det sista jag gör.

(Eventuellt kan det bli det sista jag gör, sötebrödsdagarna när jag kunnat äta vad jag vill är förbi vid trettio års ålder. Nästa gång jag kommer i mina jeans så är jag 93 år och mager som en pinne. Jag tar på mig jeansen och trillar omkull och bryter lårbenshalsen och så var det med det)

Men jag ska klara det.

Jag ska.

Rent principiellt vägrar jag köpa ett par i större storlek. Fast egentligen är jag en tönt som håller på att tänka på mina jeans, om jag bara släpper det går jag säkert ner tre kilo av bara farten. Nothing good can ever comes från att tänka på vad man äter eller inte.

Till exempel att jag åt våfflor, sylt och grädde till middag, varför skulle jag gå runt och tänka på det?! Precis. Bättre att fokusera på att inte tänka (Eh...?) och innan sommaren är här på riktigt så sitter jeansen som de ska. TADA!

Jag och mina kompisar

Viktigt tycker jag när man inte har så mycket tid att umgås med folk, att de man är med är sådana man verkligen tycker om på riktigt.

Som New York- tjejerna i Cashmere Mafia och de som jobbar på Grace Hospital. För att inte tala om alla grannar på Wisteria Lane imorgon, de är mina bästisar på riktigt.

Oh, tänk Desperate Housewives imorgon! Lynettes barn?! The horror, the horror.

Fast först lite NY- glamour.

Förvirrande

Förstår fortfarande inte riktigt...Vi har varit på semester, det är sommar ute och jag har hjärnan full av altanfixar- planer.

Och så ska jag tydligen jobba imorgon?! Very strange.

Fast nu är det slutspurten som gäller. Godkänt för specialeleverna, sista kapitlet för sjuorna, betygskonferens på tisdag samt allmän nedräkning till 10 juni. På fredag är det dessutom studiedag och sista handledarutbildnings- tillfället för terminen.

Lite förberedd är jag dock för imorgon, tänkte igenom en genomgång av ett bevis med hjälp av konjugatregeln när jag körde bil. Det är det som är så bra med att vara lärare och jobba 45- timmars vecka, man har liksom en liten del av hjärnan som ständigt tänker på något jobbrelaterat vad man är gör.

Sen är det lov typ 13 veckor om året då man stänger av hjärnan helt från ansträngande saker.

Fiffigt arbetsschema, va?

Värsta stylish trädgård, here I come

Jula is the place to be om man vill köpa saker till sitt hus. Vi har idag köpt allt från gräsklippare och trimmer till lövkorg, klädnypor, vattenkannor till barnen och träolja till altanen.

Så här hade jag tänkt mig: När jag har rensat alla ogräs (Tydligen har vi mycket Kirskål. Ja, fråga inte mig, om inte dagisbästismamman hade sagt något hade jag inte fattat att det var ogräs), klippt gräset och fixat till alla kanter med trimmern så ska jag ta itu med altanen.

Fint, stort bord och stolar har vi redan, men det kommer att se bättre ut när jag skurat och oljat in altanen. Sen ska jag ta hit ett gammalt fint radiobord som mamma har och ställa som sidobord i ena hörnet. Bredvid ska jag ha de två träfällstolarna vi har, såna där gammaldags som Kalle Anka alltid trasslar in sig i på stranden ni vet, fast byta ut det färgglada sjuttiotalstyget mot svart. På bordet ska jag ha värmeljus och någon snygg blomma, och så ska man kunna sitta där och titta i en tidning när barnen leker alternativt dricka en drink på kvällen.

Fick också en cool kruka av mamma med fint mönster på som jag ska plantera vita blommor i och ha bredvid.

Kanske hänga någon fin lykta på någon krok?

Ja, ni hör ju vad snyggt och rogivande och stylish det kommer att bli. Alla som tror att jag kommer att hinna med detta i sommar räcker upp en hand.





Nähä. Inga händer. Det gör inget, jag räckte inte heller upp handen.

Semesterdag

Att åka till mormor (Alltså min mamma) i Borlänge känns som att åka på semester. Mysigt värre. Hon gick dessutom upp med barnen imorse så att jag och Jonas fick sovmorgon till halv nio.

Sedan drack vi kaffe och åt frukost och gjorde upp planer för dagen medan barnen lekte loss. Det blev:
  • Åka till morfar (Alltså min pappa) och hämta nyckel till farmors gamla lägenhet för jag skulle hämta två fina, gamla vaser jag glömde igår.
(Farmor: Vill du ha någon vas?
Jag: Ja, åh vad fina. Jag samlar på vaser
Farmor: Gör du?
Jag: Ja...Fast jag har bara en än så länge

Då kanske det inte räknas som en samling...?)
  • Fast en konstig lampa lyste på instrumentbrädan, så det blev en tur till en bensinmack istället.
  • Jula- affären där vi köpte gräsklippare och en massa andra saker.
  • Lunch på McDonald's. Uteservering, solsken och lekplats. Lovely.
  • En tur på Kupolen och några affärer.
  • Förbi vid mamma och hämtade våra saker.
  • Kaffe och glass hos min lillebror och hans familj, inklusive lilla brorsbarnet Simon.
Sedan tog vi bilen och körde de två timmarna hem.

Bra trick: Att låta det stora barnet och pappan byta plats. Stora barnet nöjt i framsätet, inget bråk i baksätet samt en pappa som sjunger och busar för att inte det lilla barnet ska råka sova middag kl fem på eftermiddagen.

E4:an idag

Jag har kört om huuuuur många bilar som helst. Till och med en stor tankbil.

Hur duktig är jag inte?!

(Från att inte ha kört bil på 5 år tills i september förra året då vi köpte vår bil och jag teståkte runt kvartersvägen i 20 km/h med handbromsen i: Rätt duktig måste jag säga)

Avd. Jag shoppar hellre kläder

Imorgon förmiddag ska vi åka till Jula och köpa en elgräsklippare och en trimmer. Ett tusen fyrahundra kronor.

Ja, herregud vad mycket kul det finns att lägga pengar på.

Flytt med farmor

Jag och farmor står i hennes nästan tomma vardagsrum och tittar runt.

Jag: Spinnrocken, ska du ha kvar den?
Farmor: Nä, den ska jag sälja
Jag: Jaha, på Blocket?
Farmor: Va? Näää...Nä, Fredrik (min kusin) ska sälja den på datan.

Jaha, liksom, ja det var ju en helt annan sak...

Min fina farmor har idag efter trettio år i samma lägenhet (Hon och farfar flyttade dit månaden innan jag föddes, och mamma och pappa köpte pappas barndomshem. Sen dog farfar året efter. Hur sorgligt är inte det, de som skulle leva livet i lägenhet) flyttat till en ny lägenhet i ett servicehem och är lycklig som ett litet barn.

Fräsch lägenhet, nya grannar, världens finaste balkong ut mot en park, restaurang i huset, trivsamt kök i ek, stort badrum. Bara att se hennes nöjda min när hon gick runt med rullatorn i nya lägenheten gjorde det värt att gå upp klockan sex imorse.

Vi stoppade in barnen i bilen klockan åtta med frukost i varsin liten låda, körde till Borlänge, lämnade av barnen till sin mormor på hennes parkering och har sen hjälp till med flytt och uppackning hela dagen. Hur trevligt som helst. Värsta bonusen var dessutom att tre av mina kusiner på pappas sida plus den ena kusinens gulliga och roliga tjej var där. Vi brukar inte träffas så ofta (Pappa och min faster har inte så bra kontakt. Lång historia. Beror ungefär på ett bråk - 88 som ingen minns var det handlade om), men åh vad underbara de är, mina kusiner.

Förutom att flyttfixa har vi hunnit äta lunch på uteservering samt tittat på gamla kort.

Barnen har varit med mormor på kalas till en annan kusin (På mammas sida) och haft the time of their lives.

Very good day, indeed!

(Bara en liten parentes)

Förstår ni hur lite tid det är kvar till sommarlovet?!

Fränt.


Måste gå och lägga mig så att jag blir utvilad

Imorgon ska jag ju åka fort på E4-an och köra om en massa långtradare.

(Hahaha. Hör ni hur jag skrattar? "Köra om långtradare"...Ja, eller hur liksom. Lyckas jag köra om en liten jeep blir jag glad. Fast alla kör ju fortare än mig, så most likely kör jag inte om en enda.

Fast jag kör i 110 som det står. Konstigt?!)

Fast i och för sig

Om jag gillar någon bok så kan jag läsa den igen och igen, men något års mellanrum. Då gills den väl inte som flera? Och när jag var liten läste jag mest Kitty- böcker.

OK då, håller kanske kvar vid lite bokläsande ändå. Snart kommer Belinda Olssons andra bok ut på pocket, och jag har lånat några deckare av pappa.

Chicklit och deckare. (Eller är det här jag ska skriva att jag bara läser Nobelpristagare?)

Guds gåva till mänskligheten

Dvd- boxar

Först hela SATC under jullovet, nu "Grey's anatomy", sen funderar jag på att köpa "Vänner"- boxen.

Tur att jag läst så många böcker i mitt liv, för nu är det slut med det. Om jag skulle räkna efter hur många det har blivit genom åren har jag nog redan fyllt kvoten för en livslängd. Från typ tio års ålder läste jag några böcker i veckan, under högstadie- och gymnasietiden och universitetsåren blev det kanske en i veckan (Eller varannan vecka) och under åren jag var mammaledig några böcker i veckan igen. Dessutom har jag hunnit läsa massa böcker på Upptåget när jag bodde i Uppsala och pendlade hit. 80 minuter om dagen på tåg, det räckte till ungefär två böcker i veckan.

För att inte tala om semestrar.

Fast i och för sig skriver jag ju själv nu för tiden, här i bloggen. Ja, det är väl inte mer än rättvist om man tänker efter. Så många böcker jag läst i mina dagar, nu är det payback time.

Läs ni, så kollar jag lite dvd-boxar under tiden.

Busy day

Saker i mitt huvud idag:
Lektioner nonstop mellan åtta och tjugo i tolv, elever som har matsalsjour, rättning av åttornas diagnos, skriva ett inlägg i klassbloggen i Unikum, fixa med månadsblad, muntligt omprov med en elev, jobbigt möte med en elev med kurator med flera som i och för sig gick bra men som ändå har tagit massa energi och oro i anspråk. Sedan hem och vara med dagisbästisfamiljen som var barnvakt en timme, fixa i trädgården, bjuda dagisfamiljen på middag, fredagsmys med popcorn och Bolibompa, städa i köket, städa i vardagsrummet, plocka in leksaker utifrån, bada barnen.

Packa till imorgon när vi ska åka till Borlänge och hjälpa farmor att flytta.

Nu har barnen somnat och jag har lite kvar att packa, sen ska jag lägga mig i soffan och se några avsnitt "Grey's anatomy" och tänka på absolut ingenting annat förutom det.

Dagens happening:

Marknad

Gick en sväng med barnen efter dagis. De fick varsin leksak för 49 kronor och åkte några karuseller.

Leo ligger nu och sover bredvid sin bil ("Bubblan- bilen" säger han, det är en vit gammaldags Wolkswagen. Typ? När jag tänker efter så känner jag ju knappt igen en enda bil förutom Volvo...Ja, ja, vit var den iallafall), och Stella har ställt sin My little pony inklusive slott-stall på hyllan ovanför sängen.

Fina, tacksamma barn.

Själv köpte jag inget till mig. Stod länge och funderade över de aprikosa, virkade dukarna men...Nej.

Rettstavnign

Via bloggkommentatorernas blogg råkade jag läsa en kommentar som en av de stora modebloggerskorna hade fått:

"...Önskar att alla lärare i hela Sverige fick se första sesången av "9A" så att de kunde bli lite bättre".

Den lilla elaka delen av mig skulle vilja skriva till svar "Well, de flesta av oss lärare älskar faktiskt vårt jobb och gör allt vi kan för att våra elever ska lyckas bra i skolan. Däremot kan vi ibland bli en smula irriterade över elever som struntar i att anstränga sig det allra minsta för att klara betygen, och att det sen i slutändan blir vårt fel om de inte uppnår godkänt. Dessutom tycker vi att det är viktigt att lära sig stava"

Observera dock att denna elaka del är liten, och att min snälla del är mycket, mycket större.

Därför skriver jag inget.

(Glöm bort att ni läste det här)

Jag och träningen

Meddelande till min kropp: Ja, jag förstår att du blev överlycklig över träningen i tisdags, det var ju ett tag sedan sist. Måste dock tyvärr berätta att det antagligen dröjer ett tag till nästa gång. Kanske tre veckor. Kanske ett halvår. Kanske tills barnen går på mellanstadiet och kan vara hemma själva när mamman tränar.

Egentligen är jag lite ledsen att jag aldrig kommer iväg och tränar, för det är ju så helt fantastiskt kul. Aerobic, box, Body step, Body Attack...Åh, om man ändå kunde vara en sådan som tränade tre gånger i veckan. Men det är ju bara att inse sina begränsningar, jag är själv hemma med barnen de flesta kvällar och det finns inte en chans i världen att jag kan träna tre gånger i veckan.

Dessutom hade jag "utvecklingsmöte" efter passet med min favorit-gymkollega som är instruktörsansvarig, och berättade att jag inte tänkte fortsätta leda pass i höst. Att leda aerobicpass är i och för sig helt underbart roligt, men när jag bara kunde ha ett pass varannan vecka så kändes det för lite. Det tog för mycket energi att dels träna in passet och välja musik och dels vara på topp under hela träningen. När jag ledde pass i Uppsala var det annorlunda, för då hade jag två pass i veckan när jag var mammaledig med Leo och ett pass i veckan när jag började jobba och Jonas var hemma. Då var jag åtminstone vältränad.

Men vad är väl en bal på slottet, som vi brukar säga. Jag kan ju bli vältränad när jag är fyrtio och barnen går på högstadiet, då älskar de att vara hemma själva.

Till dess kan ni ju kalla mig "The Fetto formally known as Aerobicledare".

Nu:

  1. Måla naglarna
  2. Borsta tänderna
  3. Gå och lägga mig

Detta inlägg lär inte gå till världshistorien som det mest intressanta.

Puss och godnatt på er, whrerever you are!

Sista ordet vinner

Tjafsade med Jonas igår kväll om vårt vanligaste, nämligen saker som ska ligga där de ska vs. saker som ligger i en röra överallt. Om vi kom fram till något? Nja, vi har ju bråkat om samma sak i nio års tid så anyday now.

Min teori: Alltså, det behöver ju inte vara kliniskt rent i ett hus, men det ska vara hyfsat fräscht och ordningsamt, saker ska ligga där de ska och ren tvätt ska in i garderoberna. Har både varit hos folk som har det så fint och välstädat att man knappt känner sig välkommen för att en soffkudde kan hamna fel, och hos folk med smutsiga golv och bananflugor och gamla pizzakartonger i köket. Dock håller jag fast vid mitt minimikrav: Så jäkla svårt kan det väl inte vara att lägga saker där de ska vara?! Handlar ju bara om lite planering och strategiskt rensande.

Dock tror jag att jag i slutet vann.

Jag: Ja, men som i hallen. Barnen kan faktiskt lägga i sina skor själva i byrålådan, men nu är det så fullt där att de inte får i dem. Jag rensade ju ut alla vinterskor förut och ställde dem i hallen för att de skulle ut i garaget, men så la du tillbaka dem
Jonas: Ja, men hur skulle jag kunna veta att de inte skulle vara där?!
Jag: Kanske för att det inte längre är vinter ute?!
Jonas: ------------------

HA!

Bowling, jobbarkompisar och tacos

Hatar så mycket att förlora att jag verkligen blir sur på riktigt. Dessutom är jag så hemsk att jag säger "Åh, vad bra" till andra och försöker låta trovärdig, när jag egentligen tänker "Fan, fan, fan". Gud vilken dålig egenskap.

Men har haft det supertrevligt, och det enda jag egentligen behöver berätta om bowlingen är att jag slog två strikar på rad. Hur fränt är inte det?! (Resten av spelet: Not so fränt. Men det skulle vi ju inte prata om...)

Sen åt vi tacobuffé, drack varsin öl, åt glass till efterrätt och skvallrade om elever. Det är sånt som lärare gör när vi slår runt, you know. Iallafall är jag så glad att jag jobbar med världens bästa kollegor i ett kul arbetslag. Inklusive galningarna...

Egentligen skulle jag kunna berätta mycket mer om mitt jobb och mina kollegor än vad jag gör här i bloggen, men känns som att jag ändå vill dra någon slags gräns mellan mitt professionella jag och mitt "Oj, är det verkligen folk som läser om mitt liv på Internet?!"- jag. Är i och för sig rätt säker på att varken några elever eller lärarkollegor har hittat till min blogg, men iallafall. Det är därför en av de elaka kommentarerna sved så mycket (Som jag tog bort typ på en gång. Visst får man göra så? Eller klart man får förresten, det är ju jag som är chef), där det stod ungefär "Fy fan vad omogen du verkar vara, är du verkligen lärare?!" Mitt ömma blogghjärta gick i tusen bitar. Det är väl självklart att man som lärare skiljer på sitt privata jag och sitt professionella jag. På jobbet är det ledare, värdegrund, konflikthantering, regler, kunskap och trivsamhet. Skulle ju aldrig få för mig att bli för privat med elever, rule number one på lärarhögskolan är "Personlig men ej privat". Men hey, visst måste man väl få vara ledig när man är ledig?!

Dessutom skriver jag ju med självironi, det borde väl ändå de flesta förstå, va?

Ikväll

Gissa vem som ska åka och träna Bodystep klockan sju?!

Bye bye överblivna kilon. Hello sommarjeansen. Och imorgon ska jag bowla, ja jäklar.

(Middagen efteråt med buffé och glas vin och efterrätt är säkert någon GI-variant. Troligtvis)

Aktiviteter i veckan

Visade sig att jag ska på utvecklingssamtal för Leo imorgon, möte på mitt gym imorgon kväll och ett elevmöte på fredag.

Och på onsdag ska vi bowla och äta middag med arbetslaget!

Värsta partyt!

(OBS! Ingen ironi. Precis så lättroad är jag)

Att se det positiva i tillvaron

image238

Ni ser. Fungerar jämt, skönt med folk som ser de små ljusglimtarna i livet.

Nu ska jag gå ner och se "Cashmere mafia", och det är ju faktiskt en stor ljusglimt.

Duuuuum

Kommer hem efter dagishämtning till grannbarn som är ute och leker, strålande sol och en sambo som steker pannkakor. Mysigt värre. Har också hunnit med dockvagnspromenad med Leo runt kvarteret, att kasta gamla trädgrenar i skogen och lite över staketet- prat med grannar.

Sen ska vi gå in.

Stella (skriker så det hörs i hela kvarteret, typ): NÄÄÄÄÄÄÄÄ! Jag viiiiiiill iiiiinte! Bråk bråk skrik skrik, PAPPA ÄR DUUUUUUUUM! Jag vill vara ute och leeeeeeeka! Gråt skrik gråt.

Att umgås med en snart- sexåring är ungefär som att vara med en labil galning på speed. Tvära kast och djupa dalar, i ena stunden en trotsig och kaxig tonåring för att i nästa stund sitta i knät och pilla på armbågen. Skrutt-tjejen.

Iallafall var det bara att bära upp henne, sätta på nattlinne, kissa godnatt, lägga oss i stora sängen och läsa stora prinsess-boken. Lugnet tillfälligt återställt.

Bra tricks att ta till vid enstaka tillfällen för galna barn: "Om du sitter i mitt knä alldeles stilla tills jag räknar till hundra så får du en present"

Presenten kan sedan vara något man ändå tänkt köpa, som ny tröja eller rolig tandkräm, och barnen lär sig räkna till hundra.

Bra, va? Eller förresten, det här kan man nog bara göra en gång, vill ju inte att barnen ska förknippa roliga matematiken och räknandet med jobbiga konflikter...Eller vänta, det kanske blir presenten de associerar det till?! Hm. Får fundera vidare innan jag tipsar Nannyjouren.

(Vad hände förresten med svenska Nannyjouren? Det var ju hur kul som helst. Jag var mammaledig med Leo då som ammade ca tio gånger per natt i ett års tid och hade samtidigt en relativt trotsig treåring, men på tisdagskvällarna kunde jag ändå sitta i soffan och tänka att "Nämen GUD vilken bra mamma jag ändå är!" Trivsamt värre)

Kvällens borde:

Dammsuga övervåningen innan vi utvecklar svår astma hela familjen.

Men ni vet ju vad man säger. Orka.

Så jag går ut och ser på när Jonas och Leo sår morötter, purjolök och sallad i vårt land istället. Kanske tittar på lite löv när jag ändå är därute. I löv the löv, you know.

En bra måndag

Det är jag och kirurgerna mot världen.

Dessutom gick min eftermiddagslektion bort för sjuorna skulle iväg på en grej. Fast vi lärare blir ju inte glada när lektioner försvinner, utan muttrar lite för oss själva i vår frustration att aldrig hinna det vi ska. Hey, mina elever ska ju bli bäst i hela världen. Visst måste man väl ha det som målsättning?

Om inte jag tror stenhårt på dem och säger att "The sky is the limit", vem ska då göra det?

Dessutom tror jag att de hinner klart med sina böcker i god tid före skolavslutningen. Bara en sån sak! Nästa vecka börjar nya planeringen och sen kör vi. Fränt med uträknade böcker.

Den här sista tiden är som en enda lång balansgång mellan uppnådda mål, betyg, nationella prov, IG- varningar, lektioner som försvinner på grund av aulaföreställningar mm, blivande sjuor och niornas Stockholmresa. Och så lite vattenkrig på det. Pust. Tisdag 10 juni kommer man att titta sig omkring och förvånat undra om det är sommar nu?

Weird

Fast...Det här med att det är måndag imorgon. Ska jag verkligen jobba? Är det inte sommarlov? Skumt.

Har för tillfället inte riktigt koll på vad jag ska göra imorgon eller i veckan, men det ordnar sig nog. Som när kirurgerna kommer in i operationssalen efter att ha varit vakna i 48 timmar och liksom bara VET vad de ska göra.

(Känner mig en aning Grey's skadad för tillfället. Ett av kvällens avsnitt var det med tågolyckan, fina Bonnie som hade ett järnrör i sig och McDreamy som velade mellan exfrun och Meredith.

HA! Min vän Loly håller förresten med mig att exfrun är coolare, roligare och snyggare. Skönt, då är jag inte ensam)

Att kommentera på en blogspot-blogg

Intressant.

Till höger om ordverifieringsrutan finns en liten handikapp-symbol. Why?! Det första man kommer att tänka på är ju att det är för dyslektiker, som istället för bokstäverna kan skriva typ "katt" om de ser en bild på en katt.

Eller?

Update: Nu har jag testat. Det hände inget speciellt när jag klickade på den, förutom att bokstäverna jag nyss skrivit försvann. Det kanske är som med bankomatkoden där man har tre försök på sig? Fast lite taskigt med bara tre försök om man har stora problem att skilja på p och b, till exempel. Och what's with the handikappsymbol?! Diskriminerande.

Leggings

Har en stor T-shirtklänning från Monki och en snygg skjortklänning från Vila, så på Valbo i fredags så köpte jag ett par leggings att ha till. Har haft tights eller strumpbyxor tidigare, men hey, man är väl insatt i modevärlden.

Ja, eller hur.

Note to self: Om du inte vill ha för trånga jeansshorts, sätt då INTE på dig leggings. Kände mig som ett amerikanskt fetto som bara klarar av att använda lycrabyxor. Dessutom var de obekväma.

Slutade med att jag tog på mig ett par andra jeansshorts som var lite för stora förra sommaren. Det var de inte idag. Men jag andades in, tog på mig solglasögonen, stoppade in barnen i bilen och åkte till dagiskompisfamiljen på landet.

Och så pratar vi inte mer om det.

En hemsk halvtimme

När jag och Leo gick ut för att säga till Stella att det var dags att komma in, så var allt frid och fröjd. Alla grannbarn går in till sig, jag står och pratar en stund över staketet med en av grannmammorna, an ordinary night in the suburbs helt enkelt.

Tills en pappa börjar cykla runt och leta efter sin son som var borta. Ingen har sett honom, kompisarna han lekte med gick in för en stund sen.

Stella, Leo, killens lillebror och Stellas grannbästis cyklar iväg för att kolla efter honom, och jag följer efter och står sen och pratar en stund med en jobbarkompis som bor på andra sidan lekparken. Fortfarande hyfsat frid och fröjd.

Men sen har det plötsligt gått tjugo minuter, killen är fortfarande borta och det börjar kännas rätt otäckt. De letar i skogen och ringer på hos kompisar, och jag går ett varv runt kvarteret medan barnen cyklar.

Ingen grannkompis.

Har nu gått en halvtimme, och ni kan ju ana vad man tänker. Hemska, hemska tankar. Det börjar duggregna och jag försöker att inte visa hur orolig jag är, fast barnen förstår ju såklart att det inte är bra att han är borta.

Killens pappa och en annan grannpappa cyklar runt och letar, och thank God så hittar de honom. Han hade cyklat ifrån kvarteret fast han inte får och åkt hem till en kompis.

Hans mamma skriker och skäller om utegångsförbud (Själv hade jag nog börjat med att slänga mig om halsen på mitt barn och krama det så hårt jag bara kan, men what do I know, man reagerar ju olika) och jag går in i hallen och sätter mig på golvet och gråter en skvätt.

Barnen klappar mig på huvudet och jag snyftar fram att jag varit så orolig. Barnen nickar och säger att de också varit det.

Slutet gott, allting gott.

Fast fortfarande tänker jag ju lite på de psychon som faktiskt finns på riktigt, och på de barn som råkar ut för något på riktigt...Usch.

TGIM

Söndag kväll:

Fiskbulls- och potatismiddag till trötta barn som varit ute hela dagen. Dusch och hårtvätt, barnen bråkar om vem som ska hålla i duschslangen och Leo får schampoo i ögonen. Stella sur och otålig för att hon vill gå ut och leka igen.

Stella går ut, jag och Leo har söndagsmys med några våfflor från frysen och glass.

Jag: Då vet du att du inte hinner få glass om du går ut?
Stella: Jaaaa

Senare på kvällen när vi ska gå in (Leo fick hänga med ut för att hämta Stella) får Stella stora psykbrytet för att hon kommer på att hon inte fick smaka nya drottningsylten. "ÅHHHH, jag kommer AAAAAALDRIG att få sylt, buhuhu".

Vi går in, de får varsin macka och lite mjölk, hinner inte plocka ihop kläderna och leksakerna i hallen, godnatt- bok, kommer på att kläderna på torkvindan hänger ute i regnet men orkar inte hämta dem (Lite regn har väl inga kläder dött av, va?), nattning.

Nu ska jag gå ner och titta lite på röran och tänka på min princip: "Det som ligger på fel ställen när barnen har somnat får ligga kvar där till dagen efter".

Imorgon är det måndag. Om ni trodde att detta skulle bli ett gnäll-inlägg om att jag ska åka till jobbet imorgon, så...Well, trodde ni fel.

Sociala livet part deux

Fast om jag tänker efter...Sociala livet här är egentligen rätt lagom. På jobbet är det ju så socialt det någonsin kan bli med massa elever och massa kollegor, och på eftermiddagar och helger är det helt OK med trevliga grannar och kollegor som bor nära. Plus en sambo som iallafall är hemma ibland.

Dessutom har vi ju våra bästa dagiskompisar.

Mamman ringde nyss och frågade om vi ville leka idag, så efter lunch ska vi åka och hänga i deras stora, fina trädgård på landet. Barnen får leka med sina dagisbästisar, och jag får sitta i solen och dricka kaffe och prata.

Lovely!

Och ikväll får jag sitta vid datorn och prata med mig själv...Förlåt, menar såklart med er.

PS. Av ren nyfikenhet: Är det fortfarande kvar någon som läst min blogg från början?

Ett väldigt jobbigt i-landsproblem

Jag är ju inte tjock, men har gått upp kanske två eller tre kilo sen förra sommaren. Detta gör att jag inte kan ha mina sommarkläder som hänger i garderoben.

Som till exempel stuprörsjeansen i caprimodell W 27, helt underbart snygga, som jag inte kan knäppa. Kan. Inte. Knäppa.

Ni hör ju. The horror! The horror!

Så vad gör jag åt problemet? Jo, äter massa digestivekex med gräslöksost framför Grey's anatomy, och bloggar om hur jobbigt det är att inte komma i sina jeans.

Det här med problemlösning kan jag, absolut.

Alltså, jag kanske är helt out of line här

Men är det inte någon mer som tycker att Meredith är lite...mesig? Och att exfrun är smart och snygg och cool och rolig? "Jag är kanske Satan och en otrogen bitch, men jag kan väl ändå vara din love of your life?"

Jag tycker att exfrun kan få McDreamy. (Förlåt, förlåt alla Meredith-fans, don't hate me)

Fast jag vet ju att det inte kommer att bli så, för exfrun åker till Kalifornien (Eller vad det var) och får en spin-off serie. Så mycket koll har jag. Däremot har jag ingen aning om vad som händer annars, så hela säsong 2 och 3 ligger framför mig som lång, underbar dvd-box himmel.

När jag blir rik ska jag köpa Vänner- boxen. Eller jag menar när jag får tid, pengar har ju aldrig varit något problem...

IK Intresseklubb

Ja, men jag låter väl intresseklubben anteckna alla trädgårdsbilderna i lugn och ro, så går jag ner och ser några avsnitt Grey's så länge.


Att titta på löv i trädgården

Lövely.

(Jag vet. Gud vad dåligt. Men ni måste ju ha förstått att det skulle komma?!)

Dessutom har vi haft godis- och kaffepicknick i trädgården efter cykelturen till Konsum.

Leo: Mamma, vi gå titta näj de växej?
Jag: Ja, det kan vi göra

Så satt vi en stund på huk och tittade på alla rabarberblad som håller på att växa ut. Jag borde starta ett retreat för stressade storstadsmänniskor eller nåt, kom en eftermiddag och titta på rabarberblad med en 2-åring och du blir som en ny människa.

image229

image230

image231

image232

image233

image237

image234

image235

image236

Ett relativt litet steg för mänskligheten

Fast ett gigantiskt steg för stolta mamman.

image228

Stella sitter och bygger med sina bokstavsbitar.

Stella (Högt för sig själv): K- A- J. Kaaaj. Kaj!
Jag: Vad sa du?
Stella: Här står det Kaj!

Hon har kunnat alla bokstäverna länge, till och med kunnat ljuda vissa ord, men hon har inte förstått hur hon ska läsa dem.

Förrän ikväll klockan 20.09!

Min duktiga, fina fem och ett halvt-åriga tjej har eventuellt lärt sig läsa. Hur fränt är inte det?!

...Fast i och för sig

Jag har ju bloggen.

Kära, älskade bloggen som gjort att jag lärt känna massor med sköna och roliga människor som jag aldrig skulle ha träffat annars.

Det skumma är bara att det ju känns som att sitta och prata med sig själv. "Nä men, du vet, det gör inget att vi är relativt nyinflyttade och inte umgås med så himla många, för jag har ju mig själv att prata med på kvällarna"

Hm. Kanske ska prata tyst om det här? Kanske är inte alla hästar riktigt hemma ändå? Kanske borde Jonas skaffa ett dagjobb snart?


Avd. Sociala livet

Jo men, egentligen gillar jag faktiskt att inte umgås på helgerna. Räcker bra med familjen, och att barnen har tusen kompisar på gatan som de leker med hela dagarna. Dessutom älskar jag ju "Prata i hallen"- umgänget, som idag när vi cyklade till Konsum för att köpa godis och stannade först på vägen dit vid en av mina favoritkollegor som var i trädgården och rensade ogräs, och sen på vägen hem vid roliga fembarnsfamiljen.

Att bjuda hem folk på middagar etc känns liksom alldeles för avancerat och jobbigt. Dessutom bor ju de flesta av mina bästaste favoritkompisar utspridda i Borlänge, Stockholm, Gran Canaria, Göteborg, Karlstad, Norrtälje. Några bor i och för sig i Uppsala, men you know how it is. De flesta har nog med sitt.

Och det är verkligen hur lugnt som helst, det gör inget att jag träffar vissa kompisar typ en gång om året, de finns i det lilla speciella rummet i hjärtat ändå.

Men ibland kan jag ändå sakna någon. En granne som man kan hänga med, dricka kaffe med, skratta med, prata ut med. En ny Cicci, helt enkelt, som var den bästa grannen ever. Ingen konversationsmänniska for God sake, för såna har jag redan. Nä, någon som man kan umgås med helt opretentiöst.

Känner mig som Lillebror i "Karlsson på taket", som är ensam på dagarna och tycker att alla andra har någon utom han. Kanske flyttar det in någon rolig och snäll och lagom tjock människa i sina bästa år?

Ikväll ska jag stoppa:

  1. Mig själv i soffan och se på "Adam och Eva" med barnen
  2. Barnen i badet
  3. Barnen i säng
  4. Potatisgratängen i kylen
  5. Mig själv i soffan och se några avsnitt "Grey's anatomy"

And that's it.

Solen skiner

Jag tar mina barn, mina stora solglasögon, mitt svarta linne och min prickiga kjol från Monki och går ut och kikar på lite löv i trädgården.

See you!

Ha en mysig lördag på er! (Om det nu är lördag? Eller söndag? Fortfarande en aning förvirrande, de här dagarna...)

Trött, trött

Har varit på väg att gå och lägga mig i en halvtimme nu. Vad gör jag istället?

Jo, läser ikapp massa sms på 1000apor.

Kanske den absolut sämsta anledningen någonsin att inte gå och lägga mig. 1000apor- sms'en är som knark. Bara en sida till. Bara en blogg till. Förstår deras annons-intäkter.

Ah well. Hur stor är sannolikheten att barnen sover till tio imorgon och jag får sovmorgon? En procent? En halv?

Sannolikheten att de vaknar sju är däremot cirka nittio procent.

Puss och godnatt!


En aning förvirrad

Alla de här lediga dagarna gör att man blir rätt lost. I bilen på väg till Valbo:

Jonas: Jag trodde att du skulle jobba idag?
Jag: Nä, jag är ledig. Tror jag. Om jag skulle ha jobbat så skulle de ha ringt, va?

Imorgon är det lördag. Tror jag. Och jag är ledig både imorgon och en dag till. Väl?

Tur att det snart är sommarlov. Då är jag ledig jämt.

Terminen som är kvar går mest ut på att hinna med allt man ska mellan praovecka för sjuorna, studiedagar, 6 juni- dagar och uppträdande i aulan. Jag menar, idag köpte jag ett linne till examen. Hur märkligt är det inte att terminen snart är slut?!

Svar: Väldigt märkligt. Tyckte det var nyss mina darlings till sjuor var på besök på skolan, och det var visst ett år sedan. Där ser man.

Amen för crying out loud

Tjejen är ihop med Dr. McDreamy, som är snygg, rolig, trevlig, rik, duktig, kärleksfull osv osv. Så visar det sig att han redan är gift, vilket ju såklart inte är bra, men HERREGUD, de är ju separerade. Dessutom var frun otrogen med hans bäste vän, så det är ju inte Dr. Snyggast i stan som är The bad guy här. Och hans argument sen då! "Jag var som en drunknad, man du kom och räddade mig". Åhhhh.

Men nej då, det var visst inte bra nog. Ett mer självklart fall av Skyll dig själv som är singel finns nog inte.

Sa jag förresten att jag köpt säsong 2 av "Grey's anatomy"?

Burn, baby, burn

Har hört någonstans att om man inte använder sitt betalkort så ofta och sen köper jätte jättemycket på en dag, så ringer banken och undrar om kortet är stulet. Ovanlig aktivitet, och så. Undrar var jag hört det, antagligen från någon film för det låter inte så troligt.

Fast om det hade varit sant hade det kunnat hända mig idag.

Dagens inköp: Till Leo=Sandaler, fyra par byxor, huvtröja, leksaksbilar, lite trädgårdsborste från Coop, linne, pyjamas. Till Stella=Klänning, byxor, dockbilstol, leksaksmobil, läppglans, kjol. Till Jonas=Jacka, två par jeans, T-shirts. Till mig=T-shirt från Bikbok och fint linne från Sisters som jag ska ha på examen. Plus att vi ätit lunch, handlat på Coop, köpt vin, handlat på ICA.

Har ingen som helst lust att räkna ut vad allt detta kostat. Men pengar har ju aldrig varit något problem, som vi brukar säga. Det drabbar ju ingen fattig. (Hahaha)

Sammanfattningsvis har det iallafall varit en mysig dag, och jag körde om två (TVÅ!) lastbilar på E4-an. Bara en sån sak.

Dagens mission: Valbo köpcenter

Behöver bland annat köpa sandaler till Leo, huvtröja till Leo, klänning eller kjol till Stella, ny jacka till Jonas, skjorta till Jonas, tunnare byxor till Leo.

Ska alltså gå i affärer ihop med ungefär tre miljoner andra folk som antagligen också tyckte att det var en bra idé att åka till köpcenter idag...Hm.

Men det är mysigt att åka hela familjen, plus att vi ska äta lunch där. Kan dock slå vad om ungefär hur mycket som helst att det i bilen dit kommer att kännas "Jamen, GUD vad kul att åka till köpcenter och shoppa lite" medan det i bilen hem kommer att vara mer "Note to self: Inte åka till stor inomhusgalleria med barnen igen förrän de är femton och kan trängas och handla kläder själv".

Fast de ska åka få varsin leksak, har vi lovat.

Oh, sweet happiness!

Varning, varning

Läs INTE "Väninnorna och Kung Carl". Absolut mest menlösa boken som någonsin skrivits, dessutom gillar man inte ens huvudpersonen.

Imorgon hinner jag kanske läsa ut den, då kan jag gå vidare i livet.

Jaha, ja

Vad ska jag hitta på, då?

Kanske läsa min bok , "Väninnorna och Kung Carl" av Kicki Norman. Brukar gilla chicklits, men den här är nog den mest tramsiga, dåligt skrivna och mest ointressanta bok jag någonsin läst. Fast måste ju ändå läsa ut den, såna är vi som är födda på 70- talet och fick lov att äta upp all mat på dagis. Lyckligtvis, för det hjälper en i plugg- och arbetslivet att alltid göra vad man ska.

Eller så ser jag på TV. Eller äter upp kladdkakan från igår. Eller sitter vid datorn. Eller går och lägger mig.

Är egentligen rätt trött.

Fast...Det är ju coolare att vara uppe sent. Dessutom är det roligare att gå och lägga sig när man är så trött att man slänger sig i sängen och somnar på en minut.

Gud, vad wild och crazy jag är.

Kolla klockan:

22.10 och båda barnen sover. Helt OK tid ändå.

Tycker mest synd om Stella som var så trött att hon var vindögd efter en hel dag av kompishäng, utevistelse, cykling, spring och kurragömma. Och fick ändå lov att vara vaken till tio, the price you have to pay för att ha en mamma som råkade låta lillbrorsan sova middag.

Iallafall har vi haft en myspys kväll. Efter att vi lyckats väcka Leo så fick barnen vara ute ett tag, och sen åt vi potatis, hemmagjorda fiskpinnar, fisksås och rivna morötter till middag (Ni märker att jag bara skrev det här för att stajla, va?) Därefter tog vi med oss grannbästisen och cyklade till en lekpark någon kilometer bort som har en linbana.

Linbana! Ni hör ju.

Sen hem, äppelbitar, bad, bokläsning, nya sängkläder och nattning.

Skulle ha varit en helt perfekt kväll, om det inte varit så att Leo råkade klämma fingret i garderobsdörren när Stella skulle stänga, och grät i ungefär 20 minuter. Vet inte riktigt om det var för att han typ har brutit det, eller om det var för att det blev lite rött på sidan om nageln. "Blooooood! Mamma, kommej BLOOOOOOOOOD!"

Hönsmamma- mamman är såklart orolig att det är brutet. Hur ser man sånt? Är det safe om han kan böja det?

Men på det stora hela en bra kväll.

Ja, förutom fingret då. Håller alla tummar jag har att lilla fingret mår bra i morgon.

Operation väckning

Stella och grann-bästisen står böjda över Leos säng.

Stella: Åhh, vad söt han är när han sover
Hampus: Ja, jättesöt
Stella: Vet du, en gång på dagis så såg jag Leo när han sov i vagnen
Hampus: Vad gulligt

Därefter försöker de väcka honom i ungefär fem minuter, utan framgång. Efter det har jag dragit upp rullgardinen, klampat upp och ner för trappan några gånger samt städat upp i barnens rum.

Leo bara mumlar lite i sömnen och vänder sig om.

Hm. Vad göra?! Borde egentligen försöka väcka honom lite mer bestämt, men han är ju så söt när han sover så jag har inte riktigt hjärta att göra det.

Ska tänka på detta kl tolv inatt när han most likely fortfarande är vaken.

Lego är bra till ungefär allt

Bra sätt att bearbeta biltvätts-traumat: Att bygga en biltvätt i lego.

image227

När vi sitter där och bygger så klappar Leo mig på armen.

Leo: Mamma, du är snäll
Jag: Åh, vad gullig du är. Du är också snäll
Leo: Vi är pompisar
Jag: Ja, vi är kompisar

Denna konversation ska jag påminna honom om när han är femton och inte vill gå bredvid mig på stan. Vi är faktiskt kompisar, han och jag.

Avd. Hur tänkte jag här?

Leo satt i mitt knä och gnuggade sig i ögonen efter mellanmålet (Glass och kladdkaka. Viktigt att ge barnen näringsrik och mättande mat), så jag frågade honom om han var trött. "Mmm". Sen frågade jag om han ville sova en stund. "Mmm. Sova en stund".

Så jag la ner honom i hans säng, hittade försvunna "Byggare Bob" och sjöng Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt, och nu sover han. Klockan fyra. Detta betyder att han troligtvis är vaken till typ halv tolv ikväll. Vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag la ner honom, han är ju faktiskt två och ett halvt och slutade sova middag hemma för typ ett år sen (På dagis sover han fortfarande).

Stella är ute och leker med grannbästisen.

Själv sitter jag här och skriver om hur ostrategiskt det är med middagssömn efter klockan fyra, när jag egentligen kan göra vettigare saker.

Som att lägga mig i soffan och läsa min bok. Ja, tror att jag gör det.

Lite lyxigt. Måste dessutom ladda för vakna barn halva natten.

Att köpa:

Gräsklippare.

Vänta, jag måste bara tänka efter om det finns någon tråkigare sak i hela världen att lägga pengarna på.












Nä.

Skulle vara de där jä*la femtusen kronorna till mitt gym för Bodystep-utbildningen, då.

Internet is the shit

Läste igår i Aftonbladet om svenska programledaren och TV-kändisen som åkt fast för kokaininnehav. Självklart blir man nyfiken. Vem?! Vem?!

Lite runtsurfande och min nyfikenhet är stillad.

Sanna Bråding.

Där ser man. Tydligen har hon sålt också, och riskerar några år i fängelse.

Måste bara säga det igen

Att bädda sängar utan "Svenska favoriter" är verkligen inte samma sak.

Vem tog egentligen det oerhört dåliga beslutet att lägga ner Sveriges bästa radiostation?! Ja, ja, jag är inte bitter, det är jag inte. Nu ska jag lyssna vidare på "Star FM" och lägga in ren tvätt i garderoberna. Kanske städa lite i barnens rum.

Jag överlåter härmed datorn till barnen och en av deras Topp 10 favoritsysslor i hela världen: Att titta på "Barbie girl" med Aqua på You tube.

Fast det gillar vi ju alla att göra, right?!



RSS 2.0