Dagisfest

Eftermiddagens softaste: Ligga på vardagsrumsmattan och lägga 100- bitars pussel med Stella och lyssna på Melodifestivalsskivan.
Eftermiddagens osoftaste: Att grädda pannkakor till dagisfestspicknicken imorgon samtidigt som Leo skriker efter att smaka och Stellas kompisar ringer på dörren.

På Stellas gamla dagis i Uppsala hade de alltid sommarfest med knytkalas, och vi brukade ha med oss pannkaka. Helt perfekt, lätt att göra och populärt bland alla dagiskidsen. Under tiden föräldrarna tog för sig av pannkakorna och sa saker som "Titta Rasmus vad bra, här finns det pannkaka" kunde jag och Jonas gå runt och ta för oss av fetaostpajer, Marockansk kött- och grönsaksgryta och avancerade crepes. He he.

På det här dagiset får man dock ta med sig sin egen mat, men what the hell, min livsfilosofi är ju "Är barnen glada så är jag glad". Alltså tar jag även imorgon med mig pannkakor.

Most likely kommer jag att få sitta där och skämmas medan folk runt omkring dukar fram grillade kycklingar, fetaostpajer och värsta fräsiga hemgjorda potatissalladen.

Jag kanske kan ta ett kort med mobilen på mitt välstädade skafferi och visa? "Titta här då, vissa av oss var ju upptagna med viktigare saker än potatissallad", liksom?

För övrigt är jag lite kluven till dagisfester. Efter jobbet vill jag helst hem och ta på sig mysbyxorna och vara asocial snarare än mingla runt bland dagisföräldrar. Fast anything for the kids, såklart, de är laddade till max inför festen. Pannkakor och mamma på dagis efter hämtningsdags, mer party än så kan det knappast bli.

Dock var det på dagisets Halloweenfest jag träffade roliga fembarnsmamman och på julfesten jag lärde känna dagisbästisfamiljs- mamman, så om bara de är där så är det lugnt.

Kommentarer
Postat av: Linda

Jajamensan, jag känner Annelie. :) Så du hade inte fel alls :) Har hälsat nu direkt! Annars hade jag nog glömt bort, haha.

2008-05-18 @ 21:41:11
URL: http://liiindans.blogg.se
Postat av: Cicci

Jag tycker att hemstekta pannkakor är avancerat på picknick! Du skulle ju kunnat köpa ett paket Litells plättar på ICA...

2008-05-18 @ 22:25:16
URL: http://grancanariamamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0