Flytt med farmor

Jag och farmor står i hennes nästan tomma vardagsrum och tittar runt.

Jag: Spinnrocken, ska du ha kvar den?
Farmor: Nä, den ska jag sälja
Jag: Jaha, på Blocket?
Farmor: Va? Näää...Nä, Fredrik (min kusin) ska sälja den på datan.

Jaha, liksom, ja det var ju en helt annan sak...

Min fina farmor har idag efter trettio år i samma lägenhet (Hon och farfar flyttade dit månaden innan jag föddes, och mamma och pappa köpte pappas barndomshem. Sen dog farfar året efter. Hur sorgligt är inte det, de som skulle leva livet i lägenhet) flyttat till en ny lägenhet i ett servicehem och är lycklig som ett litet barn.

Fräsch lägenhet, nya grannar, världens finaste balkong ut mot en park, restaurang i huset, trivsamt kök i ek, stort badrum. Bara att se hennes nöjda min när hon gick runt med rullatorn i nya lägenheten gjorde det värt att gå upp klockan sex imorse.

Vi stoppade in barnen i bilen klockan åtta med frukost i varsin liten låda, körde till Borlänge, lämnade av barnen till sin mormor på hennes parkering och har sen hjälp till med flytt och uppackning hela dagen. Hur trevligt som helst. Värsta bonusen var dessutom att tre av mina kusiner på pappas sida plus den ena kusinens gulliga och roliga tjej var där. Vi brukar inte träffas så ofta (Pappa och min faster har inte så bra kontakt. Lång historia. Beror ungefär på ett bråk - 88 som ingen minns var det handlade om), men åh vad underbara de är, mina kusiner.

Förutom att flyttfixa har vi hunnit äta lunch på uteservering samt tittat på gamla kort.

Barnen har varit med mormor på kalas till en annan kusin (På mammas sida) och haft the time of their lives.

Very good day, indeed!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0