Imorgon är det måndag

Skönt att åka till jobbet och vila upp sig lite.

Dessutom har sjuorna prao nästa vecka, så det känns som om jag ska ha sommarlov light. Fast inte lika mycket semester som min mentorkollega som har klassen både i svenska, SO och studieverkstad. Hon ska sitta i lärarrummet hela veckan och dricka kaffe och vinka till oss andra när vi går till våra lektioner, säger hon.

But still. Sex lektioner går bort under veckan. Sweet!

(Det här tycker jag bara för att jag har läget helt under kontroll. De kommer precis att hinna klart sista kapitlet plus ha två avslutande lektioner att skriva utvärderingar och lämna tillbaka böcker på. Lägg dessutom till att de nyss har haft en och en halv veckas "Nationellt prov"- tema då de fått göra ett träningshäfte med förra årets prov. Hur kul som helst, de fick se hur ett nationellt prov ser ut, fick träna sig i problemlösning samt fick en prewiev på vad de ska kunna när de går ut nian. Tada! Massa flugor i en smäll.

Och jag är ett under av tidseffektivist. Undrar om det beror på mina duktiga elever eller på att jag är så duktig? Vi låtsas att det är jag, va?)

För övrigt säger jag som en pensionerad SO- lärare som jobbade hos oss förut: "Är terminen slut så är kursen slut. Så det så! Har man inte hunnit allt så spelar det absolut ingen som helst roll"

Skön "Här ska inte gås in i några väggar"- filosofi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0