Sånt här blir jag lite tårögd av del...53?

(Fast jag låtsas inte om det när det händer. Hey, jag är väl ingen mespropp)

Vi brukar skriva in elevernas resultat på prov och så på Unikum (Internetbaserat omdömesverktyg. Very useful), som ett inlägg i elevernas lärbloggar där föräldrar och elever kan logga in och kolla. Deras senaste SO-prov var om judendomen, och en av mina mentorselever hade fått MVG på det.

Hennes mamma skriver i en kommentar till inlägget: "Vad kul att det gick så bra. Hon pluggade enligt studietekniken som ni lärt henne och tydligen så ger det resultat!"

(Vi hade en temaeftermiddag om studieteknik i vintras då de fick lära sig om lästeknik, tankekartor och olika minnestekniker)

Va?! Är det inte underbart?! Egentligen är det ju precis det här vi lärare finns till för, att ge eleverna alla verktyg för att klara av skolan bra. Visserligen är det största verktyget en vettig lärare som kan förklara och föreläsa på ett bra sätt, vem lyssnar inte hellre på en intressant föreläsare än en tråkig liksom, men förutom det finns det ju en massa andra tricks.

Som bra studieteknik, självförtroende, ansvar, förmåga att planera sin tid ("Men om du alltid har fotbollsträning på onsdagar kanske du ska göra läxan på tisdagar istället?" "Jaa...Jo, det är klart. Tänkte inte på det"), respekt för andra vad gäller studiero, förmåga att lyssna på och ta in kunskap.

Men vad tror Jan Björklund?! Jo, men bara vi slänger in en massa nya prov, som nationellt prov i NO- ämnena som antagligen kommer redan om ett år, så ordnar sig allt. Yeah right.

Kommentarer
Postat av: Nicole

Studieteknik är nog något av det jag är sämst på ärligt talat, jag lyckas aldrig planera det jag ska göra, gör alltid allt i sista minuten. Allt blir så himla tråkigt då. ^^

2008-05-28 @ 16:33:18
URL: http://nicolesandin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0