I disagree

Ur en krönika från Metro:

"Vi vet ju, att det aldrig är barnens fel att familjen har problem. Det är alltid, alltid föräldrarnas . Om det är någon som borde sitta i skamvrån, så är det de vuxna.
Men något så vidrigt som SOS Familj på TV3 har jag aldrig sett"


Sen maler krönikören på hur kränkande det är för barnen, hur hemskt det är att se familjebråk i TV samt hur mycket bakomliggande orsaker det måste finnas som inte kan lösas på 1 timmes sändningstid.

Visst, det är aldrig kul att se barn som mår dåligt, men allvarligt talat, visst vill man väl att dessa barn ska få hjälp?! Jag jobbar ju med ungdomar i åldrarna 13 till 15 år, och det är klart att det är mycket hormoner och trots med i familjebilderna men föräldrar måste ju trots allt klara av sina tonårsbarn. Det finns inget värre än barn som inte klarar skolan och det sociala livet, och där föräldrarna har gett upp.

Det "SOS Familj" gör är ju att hjälpa föräldrar ha olika strategier för att klara av bråk och konflikter. Som stackars tjejen i programet förra veckan, hon BEHÖVDE ju få nej och gränser av sin mamma. Barn mår inte dåligt av att få tydliga ramar och gränssättningar, tvärtom blir de förvirrade av att inte veta vad som gäller.

Klart som fan att alla föräldrar älskar sina barn. Det är ju inte det saken handlar om, utan snarare att det inte är någon walk in the park alla gånger att uppfostra ett barn.

Men det är himla nödvändigt att man som förälder orkar med och klarar av det.

Och so what att man behöver hjälp ibland, det behöver väl alla?

Fast jag förstår ju krönikörens poäng, att de blir visade i TV. Å andra sidan lever vi i en tid där folk för länge sedan började rösta ut varandra från Robinson- öar samt ha sex i Big Brother- hus, så att säga att TV inte ska visa vissa saker är ju bara naivt.

Så tycker jag. Det, och att ungdomar i större utsträckning än vad de kanske gör behöver skärpa till sig, ta ansvar för sina handlingar samt ta hänsyn till sina medmänniskor. Och det är väl föräldrarnas ansvar att lära dem det?

Kommentarer
Postat av: loly

Fast nog är det väl skillnad i att myndiga människor deltar i Robinson och att minderåriga barn/ungdomar hängs ut i TV för att föräldrarna ska få hjälp att handskas med dem?



Jag tycker att om man inte är stor nog att rösta är man inte stor nog att förutse konsekvenserna av en dokusåpa. Att föräldrarna gett sitt godkännande ska man kanske inte ta på så stort allvar, hade de tillämpat vettiga föräldrastrategier från början så hade de inte behövt vara med i TV.



Sorry. Blev lite carried away. Har inte ens sett programmet. Föräldrarna kanske är värsta pedagogerna, vad vet jag.



Finns inget som går upp mot lite raljerande på morgonen.:-)



Kram!

2008-10-15 @ 08:40:43
URL: http://lolybloggar.blogspot.com
Postat av: Anna

Du är typ den klokaste jag känner! Puss!

2008-10-15 @ 18:37:19
URL: http://annaeleonora.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0