En smula sorgligt (och långt) inlägg om att we are taking a break

Vi som i ni och jag, alltså.

Ärligt talat trodde jag aldrig att jag fortfarande skulle skriva blogg ett år efter att jag började, och inte heller trodde jag att jag skulle lära känna så många sköna människor och att det skulle vara så kul att skriva. Och en sån välbehövlig terapi för det vardagliga livet. Man har liksom koll på sig själv, som min vän Cicci skrev i veckan.

Men det tillkommer ju en del tråkiga saker också.

Som kommentaren att "Det är ju DITT ansvar att din unge har med sig kläder, hon kan ju fan inte ha koll själv bara för att för att hon lärt sig läsa" när jag på skämt skrev att Stella skulle få en egen kalender så fort hon lärde sig skriva. Bad mother- alarmet tjöt i hela mitt inre, trots att jag ju såklart själv visste att jag inte menade det ordagrant som jag skrev. Fast jag började fundera. Förstår man inte att jag skriver med rätt mycket självironi?!

Men visst, en kommentar var ju inget att hänga upp sig på. Tänkte jag och skrev glatt vidare. Tills igår. Tre arga kommentarer på samma dag. TRE! Den ena svor och tyckte jag var dum som skrev att någon jobbade halvtid (Tydligen är det fult att jobba halvtid, fråga mig inte varför). Den andra var ännu argare och tyckte jag var ännu mer dum som skrev om folk jag kände (Som "dagisbästismamman" eller "grannen" eller "kollega" eller "T". Typ), för hon tyckte att hon själv minsann aldrig skulle vilja att någon skrev om henne i en blogg. Lite fint försökte jag förklara att jag faktiskt sällan skriver ut namn på folk och att man i en blogg väl MÅSTE skriva om vad man gör och om sin omgivning, vem skulle annars vilja läsa?, men då kom den sista kommentaren.

Och den absolut värsta.

Hon skrev om att jag i ett inlägg för typ ett halvår sedan skrev något taskigt om någon och att jag därför är en elak Internet- mobbare, och att jag dessutom skrivit dumt om mina kollegor. På ett sätt roligt att någon faktiskt minns vad jag skrev för ett halvår sedan, men mest otäckt. Tycker folk jag inte ens känner verkligen illa om mig på grund av min blogg? Som jag själv tycker är rätt harmlös? Ja, tydligen.

Och dessutom så till den milda grad att "Hon ska iväg på en jättemysig och rolig helg men det skiter väl jag i, nu ska jag minsann sätta dit den jäkeln!" Och så skriver hon hur dum jag är.

Det som dock får mig att verkligen tänka till om jag vill fortsätta eller inte är att den sista tog upp mina jobbarkompisar och att jag skulle skrivit något elakt om dem. Vilket jag verkligen inte gjort, I love my arbetslag. Och har jag inte skrivit ungefär hur många inlägg som helst om hur mycket jag gillar mitt jobb och mina kollegor?! Fast ibland har man sina dagar, of course. Och ibland har jag skrivit arga skolpolitiska inlägg, men då pratar jag ju om svenska skolan i allmänhet.

Och inte specifikt om mitt jobb.

Alltså, jag VILL så gärna strunta i såna här kommentarer. Jag vill, jag vill, jag vill. Men jag kan inte. Hey, jag gråter floder till "Ghost whisperer", hur stark är man då? Egentligen?

Som det stod i en av de tre kommentarerna: "Har man en blogg får man ta negativ kritik"...Och i en annan "Du skriver rätt bra, men du uttrycker dig ofta klumpigt"

Min mening med bloggandet var aldrig att vara politiskt korrekt, jag ville mest att den skulle vara en balans mellan egna funderingar, krassa vardagsinlägg, en smula jobb samt en rätt stor smula självironi. Inte att anonyma människor sitter här och var och tycker jag är hemskare än hemskaskt (Eh...Mest hemsk, heter det kanske?!) och att jag menar allvar med allt jag skriver.

Så. Nu till min poäng. Jag är trettioett år, har barn, jobb, sambo, hus, vänner, ett liv. Jag behöver inte elaka kommentarer a la fjortisbråk, jag får ont i magen av sådana.

Åh, nu får jag nästa tårar i ögonen, men...Jag tar en bloggpaus på ett tag och funderar på om det är värt det. Och kommer kanske tillbaka. Kanske inte.

Sköt om Er så länge, och you know I love you!!

(PS. Inlägget med arga kommentarerna tog jag bort, orkade ärligt talat inte läsa dem mer. Och jag vet att ni tänker att jag är en jävla mespropp som bryr mig om sånt här, men trots bra självförtroende och bra självkänsla (Som kommer med åren, om någon undrar. När jag var fjorton tyckte jag att jag var mest värdelös i hela vida världen. Nu är det mer "Ja, vad fan, det här får väl duga. Jag är ändå för snål för att operera mig och har för mycket att göra för att gå runt och oroa mig över meningen med livet) så är man ibland en mespropp.

Och en som inte vill ha ont i magen av att okända folk är arga. DS)


Kommentarer
Postat av: Lina

Men WTF! Skit i dom där jävla töntarna (okej, idioter!) som skriver så!

Jag har själv fått en del sura och dumma kommentarer men raderar dem oftast. Visst, man får vara beredd på att ta skit när man har en blogg, men samtidigt har vi väl friheten att få skriva vad vi vill? Så då ska inga jäkla surisar komma och förstöra för andra!

Jag förstår om du vill ta en paus, absolut - men kom tillbaka! Din blogg är så jäkla bra och du behövs i bloggvärlden! :)



Ta hand om dig!

Kram/Lina



2008-09-28 @ 22:07:55
URL: http://linasliv.blogg.se/
Postat av: AnneliH

Åh...vad tråkigt..och vad ledsamt! Jag som precis har hittat hit! Jag tycker du skriver underhållande och roligt. (Fast jag förstår din reaktion iof) Att det ska vara så att de negativa tar överhanden och att någon som man inte känner ska få sätta munkavle på en. Trist! Jag skulle för mitt liv aldrig skriva något negativt i någons blogg...för vad tjänar det till?...då är det bättre att låta bli. Jag hoppas att du kommer tillbaka och fortsätter skriva underhållande och roligt som du tidigare har gjort.

Styrke kram!

2008-09-28 @ 22:08:28
URL: http://shaggkvist.se/wordpress/
Postat av: Mli

Ja, du vet att vi är 99% som står på din sida iallafall och som kommer sakna bloggen som f-n. Det här är ju min love-blogg, alltid uppdaterad på ett piggt och fräscht sätt. Men ta en paus tills du känner lust igen och inte obehag. Många kramar =)



Och till er som anonymt kommenterat tidigare: Jag anser att ni är fruktansvärt trångsynta och att ni har för mycket tråkig fritid. Kom gärna in på min blogg och lämna en åsikt. Vore toppen och jag ser framemot det.

2008-09-28 @ 22:20:44
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: Honung

Meeeen guuud Gumman! Ta du en paus, men jag kommer att sakna dig!!!! Egentligen alltså så borde detta styrka dig att skriva ännu mer, men jag förstår dig ändå. Kom tillbaka, vi är många som väntar tålmodigt. Du har my number om du vill något. Puss och Kram!

2008-09-28 @ 22:45:33
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: Emma

Tråkigt. Men å andra sidan, jag beundrar din "grynet-inställning". Ta ingen skit om du inte behöver det liksom. Jaja, säg till om det börjas igen... Och du slutar väl inte läsa? O lämna kommentarer sj? =) KRAM!

2008-09-28 @ 22:59:58
URL: http://bittermandel.blogg.se/
Postat av: Cicci

ÅH NEJ!!!!! Du kan ju inte bara sluta heller!!! Skit samma med trista kommentarer - du får ju desto fler fina kommentarer varenda vareviga dag!!! Och mitt liv kommer ju inte vara sig lik hädanefter... du förgyller ju liksom mitt liv med när du får tvångstankar att doppa laptopen i badet och sånt! Dessutom kan du inte sluta utan att berätta om varför du kallar dig babydarling - det har du faktiskt skrivit en gång! Jag vet att man bara hör det dåliga och inte det som är bra, men snälla få inte ont i magen av nördar utan liv...

2008-09-28 @ 23:06:26
URL: http://grancanariamamman.blogg.se/
Postat av: Anna

Nu blir jag rätt pissed off på anonyma puckon. Skicka dem till mig vetja! Idioter. Vissa kanske anser att man ska slänga skit på bloggare man retar sig på (Hur man kan reta sig på din underbart underhållande blogg har jag inte ens kommit på än..) Jag anser snarare att man kan klicka på det lilla krysset uppe i hörnet och aldrig kika in igen. Men så är jag ju klokare än puckona. Liksom du. Massa kramar på dig gumman och försök stå emot skiten - jag provar att plinga imorgon!

2008-09-29 @ 00:44:32
URL: http://annaeleonora.blogg.se/
Postat av: anna

Nej du får inte sluta blogga! :(



Jag bokstavligt talat ÄLSKAR läsa din blogg, du skriver med humor och hjärta hand i hand och du underhåller mig varje morgon och vecka! Förstår verkligen inte hur en så godhjärtad människa som du kan få elaka kommentarer! De måste vara random människor som älskar bräka skit ur munnen.



Jag tycker om dig, och du är den lärare jag skulle vilja ha! Finska kramar från mitt finska hjärta!

2008-09-29 @ 06:00:01
URL: http://rocknrolltardodpamig.blogg.se/
Postat av: Janina

HALLÅÅÅ!!! Hur ska jag nu klara mitt jobb som lärare när jag inte kan läsa dina inlägg där jag påminns om hur underbara eleverna faktiskt är och vilket roligt och stimulerande jobb jag faktiskt har. Har du tänkt över vilka konsekvenser ditt beslut kan ha för mina elever när jag nu kommer att vara mycket mindre positiv och inte tro att majoriteten av dem kommer att klara sig (lite överdrivet, bara så du vet, ifall du inte förstod ironin). Jag kommer att sakna din blogg. Den är min favorit!

2008-09-29 @ 09:14:53
Postat av: Fröken Åsa

Oooonooooooooooooooo!!!! Det är inte sant! Jag kan inte tro att det är sant och jag blir så förbannad! Hur kan det finnas så illasinnade människor, så totalt humorbefriande människor som överhuvudtaget kan tänka tanken att skriva nedlåtande kommentarer, och om DIN blogg dessutom. Den mest varmhjärtade, humoristiska och underhållande blogg som finns. Åhhh va frustrerande.



Jag förstår verkligen hur du känner, men hoppas verkligen att du snart är tillbaka. Låt dom inte vinna! Du har en lång rad trogna läsare som inte vill annat än att du fortsätter skriva dina fantastiska inlägg. Du är ju trots allt super-mamman, super-läraren och super-bloggaren. Puss och kram darling, ses snart (läge snart att jag kommer över med SATC-boxen?)

2008-09-29 @ 11:35:33
URL: http://frokenasa.blogg.se/
Postat av: Roockpoet

Snickeliding, detta!

Du ska inte sluta blogga, Maria.



Och så ÄR det med den saken. Punkt jävla slut!

2008-09-29 @ 12:02:29
URL: http://roockpoet.blogg.se/
Postat av: Camilla

Va trist att ett fåtal kan få förstöra för så många!

Jag älskar att läsa om dig och hur ni har det hemma, känns som att vi pratar i telefon med varandra var och varannan dag... eftersom vi inte hinner det i vanliga fall.

Tänk på att 99% av alla inlägg är positiva-älskvärda-loveboomingakriga och skit i de ynkliga andra som inte har ett eget liv värt att kommentera!



Älskar dig bruden!

Ps. jag får väl bli bättre på att ringa istället helt enkelt Fast nog kommer du tillbaka, stronger then ever!



Puuuuuuusssssss

2008-09-29 @ 12:28:28
Postat av: Oggy

Nej, inte sluta med det du gör jävligt bra. Kör på bara!

2008-09-29 @ 12:33:36
URL: http://oggygroggy.blogg.se/
Postat av: loly

Men du. Tänk på att du får miljarders positiva kommentarer för varje negativ.



Kram! Och ses snart också!

2008-09-29 @ 15:27:46
URL: http://lolybloggar.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Och en som inte vill ha ont i magen av att okända folk är arga. DS)

Nej just de.....

2008-09-29 @ 18:44:34
Postat av: Erik M (Vän av oordning)

Över några glas vin nästnästa lördag kan vi diskutera hur normalfördelningen gör att det nästan är förutbestämt att man förr eller senare får kommentarer som är riktigt riktigt obehagliga :-( Styrkekramar!

2008-09-29 @ 19:15:19
Postat av: Chrillan

Men gumman då! Jag som hann tänka att din blogg börjar få kändisstatus (det är mest de som folk retar sig på). Kan du inte börja blogga under nytt namn som du bara delar ut till oss trogna läsare? Det blir ju så tomt utan dina roliga inlägg! Väntar ju på att du ska skriva en bok snart, typ Martina Haag! Puss och kram och massa kärlek från din kompis ute i verkligheten!

2008-09-29 @ 19:17:09
URL: http://bamman.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!!

Jag har hittat din blogg genom en annan bloggare,det är så kul att läsa det du skriver.Inte ska du sluta för att det finns så många trångsynta människor som

bara är ute efter att hitta något att klaga på.Kram på dig och fortsätt blogga. Vi gick i samma skola

2008-09-29 @ 21:06:34
Postat av: Anonym

Jag har oxå läst denna blogg sen juli -07 har inte missat ett ända inlägg, bloggen e kul och intressant men jag måste säga att det har funnits inlägg (de är borttagna) om grannar som du inte känner/umgås med som inte har varit speciellt trevliga eller ironiska, tydligen tycker alla här att det är ok att kalla en eller flera grannar för sourpussy bara för att hon/han inte passar in i din värld, Men som sagt smaken e som baken. Känner man människor så kanske man har rätt att kalla dem fula saker, men inte om man inte känner dem.

Ville bara komentera det. Fortsätt gärna att blogga om ditt liv, familj jobb osv skriv om människor du känner bry dig inte hur andra har det eller gör i sina hem.

Sköt ditt skit i andra.

2008-09-29 @ 22:08:38
Postat av: Anna

Men är föregående kommentar på riktigt ett skämt?! Det måste ju vara granne Sourpussy själv som skrivit, right?! Jo.. Så måste det vara. En riktig jäkla sourpussy. For sure.



Note to self: Kom ihåg att be Gud om ursäkt ikväll. Kallade ju faktiskt en otrevlig ung herre på 118118 för mupp i bloggen häromdagen utan att känna honom... Piii mig.

2008-09-29 @ 23:25:16
URL: http://annaeleonora.blogg.se/
Postat av: Mli

Till anonym: Ja! Alla här tycker faktiskt det. Vi fattar ironin och vi fattar att det faktiskt finns folk runt omkring oss som är sourpussys. Vi fattar också att så länge ingen nämns vid namn, adress eller annat igenkänningsbart så kan man skriva och tycka vad f-n man vill om det. Nu till några frågor:



Älskar du alla människor själv?

Tror du på Gud?

Har det aldrig slunkit ur dig något ironiskt eller irriterat angående andra människor?

Sväljer du allt och låter inget komma ut ever? Lever du i tron att din värld är i total harmoni?



Grattis, du kommer explodera en dag och det skulle vara ett sant nöje att få titta på.

2008-09-30 @ 09:14:13
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: Lina

Håller verkligen med föregående (nästan alla) komentatörer om att din blogg är helt fantastisk och att det nästan känns som att jag känner dig påriktigt! Du verkar vara en helt vanlig fantastisk människa med helt normala och sunda inställningar! Jag kan inte heller förstå hur någon kan ta illa upp av något du skriver, det måsta vara sådana som verkligen går in för att hitta något att klaga på. Förmodligen gör dom personerna det i alla bloggar dom råkar hitta till, suck, vilket liv sådana människor måste ha.



Du är BRA! Stor kram till dig och hoppas du hittar kraft och motivation att komma tillbaka en dag :)

2008-09-30 @ 11:03:36
URL: http://sockerbitan.blogg.se/
Postat av: AnneliH

Kan du inte ställa in din blogg så att ingen kan kommentera anonymt...så du får deras IP adresser och email...och att du kan banna utvalda adresser om du har lust...då kanske du sorterar bort de illasinnade människorna. Jag vill absolut fortsätta läsa dina roliga inlägg...ta ingen skit!

2008-09-30 @ 12:26:11
URL: http://shaggkvist.se/wordpress/
Postat av: Anonym

Jag bor inte i Tierp, vet inte riktigt vart det ligger utom att det ligger norr om Uppsala. Jag hoppas att inte grannen läser alls.

Jag sökte bara på Tierp och gatan så hittade jag dennna blogg, har en arbetskamrat som har bott just på Maris gata för längesedan, hon brukar berätta hur mycket hopn saknar Tierp, lagom stort lagom litet, sorry för att sååå många blir sur, visst blir även jag arg förbannad, ledsen osv på människor men skriver inte ner det så alla kan läsa vad jag tycker just då, Sorry om jag har en åsikt.

2008-09-30 @ 16:57:36
Postat av: Terése

Jag har alltid hajjat din ironi.



Självironi is 'the shit'. Ett uttryck som jag flitigt använt sen jag sett det hos en skön drud med självdistans som också bloggar. Nämligen du.



Hoppas du kommer tillbaka. Det kommer bli tomt. Flitiga bloggdåre där. Kram.

2008-09-30 @ 21:30:21
URL: http://mellisplace.blogspot.com
Postat av: Terése

hos en skön B R U D, skulle de va såklart.



: )

2008-09-30 @ 21:31:43
URL: http://mellisplace.blogspot.com
Postat av: Cicci

Saaaaaaaaaaaaaaknaaaaaaaaaaaaaaaaaar Diiiiiiiig tiiiiiiiill tuuuuuuuuuuseeeeeeeeeeen!!!

Kram C

2008-09-30 @ 22:18:51
URL: http://grancanariamamman.blogg.se/
Postat av: EBBA

Neej! Sluta inte blogga!! De som inte förstår din ironi är ju deras problem, låt det inte gå ut över oss andra! =) Vi är ju rätt stor majoritet som faktiskt tycker att du har en riktigt bra blogg! Kram fr. Norr

2008-09-30 @ 23:10:28
Postat av: Anna

Aj miss joooo!

2008-10-01 @ 10:26:40
URL: http://annaeleonora.blogg.se/
Postat av: Honung

Kom tillbaka!!!

2008-10-01 @ 17:47:26
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: Elena

Du ska så fan heller sluta blogga, Maria! Det är så gott som bara idioter som läser bloggar, och folk passar på att vara elaka på internet för att det är enkelt och anonymt. Kom igen nu.

2008-10-01 @ 18:03:36
URL: http://finest.se/elenaeriksson
Postat av: Chrillan

Hallå! Hur är det på jobbet? Vad gör kottarna och Jonas? Här ere bra, pluggar och står i. Kan du inte börja skriva igen, har Maria-abstinens! Kram!

2008-10-01 @ 19:52:58
URL: http://bamman.blogg.se/
Postat av: Honung

Elena: Hur tänkte du nu? Är det bara idioter som läser bloggar? *skrattar så hon kiknar*

2008-10-01 @ 19:54:10
URL: http://honungsbullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0