Helgen, the long version

(Vad bättre har ni för er än att läsa ett långt inlägg om min helg? Nä, men absolut ingenting, va? OK, då kör vi!)

Fredagen gick kanon, Stella var hos klasskompisen till halv ett och lekte, plus att de både gick till bibblan och till lekparken samt fick pannkakor till lunch. Fantastiskt! Och själv hann jag med allt jag skulle på jobbet. Efter att jag hämtat Stella åkte jag till tillbaka och jobbade lite till medan Stella satt och ritade, och sen hämtade vi Leo på dagis.

Och drog till Borlänge!

Fredag med strålande sol och höstfärger plus bra musik på E4:an är underskattat, det är det. Framme i Borlänge blev det uppackning och middag hos mamma, och sedan åkte vi till pappa och umgicks och åt chips. Is it frajday so is it. På lördagen åkte mamma och barnen till lillebror och Världens Bästa Brorson Simon för att leka och äta lunch, och jag åkte förbi en sväng för att säga hej och för att kolla in Simons nya lekrum. Lilla bebisen är ju ingen bebis längre, utan en ettåring som går på dagis och har lärt sig gå. Men fortfarande sötaste brorsbarnet i landet, absolut! (Och detta säger jag helt objektivt)

Sedan: Bil till Falun och Emelie, vidare till Sågmyra och Lager 157 och efter det big time shopping. Fanns ingen vagn så jag fick lov att gå och bära allt och fick en smula ont i armen, hur mycket Dagens i- landsproblem är det på en skala? Max, va?

När jag ändå höll på så handlade jag barnens vinterkläder också (I SEPTEMBER! Tror att jag slagit nytt personligt rekord, för en gångs skull letar jag inte overall i snöstorm i början av december). Allt som allt köpte jag:
  • Brungrön Acne- kofta
  • Svart kofta
  • Svart lång, tight T- shirt med tryck
  • Örhängen
  • Sjal
  • Brun vinteroverall till Leo (250 kronor! Hur snygg och bra som helst)
  • Fler kläder till Leo: Två par mysbyxor, ett par jeans, en T- shirt, regnställ, två par fingervantar
  • Kläder till Stella: Rosa huvtröja av Helly Hansen- stuk, korta jeans till nästa sommar, mysbyxor
Fast det bästa av allt var ju bra sällskap, of course, plus det faktum att jag faktiskt fick gå runt och klappa och titta på kläder i flera timmar. När vi var klara åkte vi hem till Emelie och drack kaffe och hängde ett tag, och sen åkte jag direkt till Camilla som hade middag.

Tacos, fyra kompisar, en tvåmånaders bebis, vin (But not for me som hade bilen), såg foton från bröllopet (Fiiiiint!), myspys.

Dagen idag har vi spenderat med söt- Simon igen eftersom mamma skulle vara barnvakt. Stella har varit som i himlen hela dagen, åh så hon älskar små barn i allmänhet och sin lilla kusin i synnerhet. Jag och Leo åkte iväg en sväng och hälsade på min farmor (Jag: Stella, är du säker på att du inte ska med? Stella: Nä, men jag måste ju passa SIMON förstår du väl!), och åt sedan på Max på vägen hem. Mysigt att göra saker bara med ett barn emellanåt.

Sedan hem till mamma, packa in väskan och påsar och stövlar och annat i bilen, och sedan två timmars bilresa hem. Känns som att jag varit på minisemester eller nåt.

Mysigt var också att mamma ju var barnvakt hela dagen igår, och att de både hunnit med lillebror, godis- och leksaksköp på Ica Maxi (Barnen fick varsin peng av pappa igår), biltur till skogen och vattnet där min moster och hennes man har sin husbil vid kompisars sommarstuga, fika, skogspromenad, leka frisör med nya borsten och hårsakerna, mata änder, stå på brygga, biltur hem, god middag, badkarsbad. Ja, men ni hör ju! De kommer aldrig mer vilja tillbringa en lördag hemma med bara mig och Jonas.

Och apropå heaven on earth, så...Ja, outletaffärer. Helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Vi brukar göra årets shopping i Ullared. Där går vi lös på allt...nästan! Det blir vår lilla mini-semster då vi bor kvar så att man kan shoppa i 2 hela dagar ;)

2008-09-28 @ 22:13:49
URL: http://shaggkvist.se/wordpress/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0