Lågkonjuktur. Mejbi bejbi it aint so bad?

Har varit på ledningsgruppsmöte hela dagen idag. Sitta still, sitta still och sitta still. Fick lite ont i benen av allt stillasittande efter ett tag. Men bra diskussioner och bra beslut, för att inte tala om goda lunchen och blåbärspajen till fikat.

Men i alla fall! Var inte det jag skulle skriva om. Utan om ekonomi och alla besparingskrav som kommer. Visst måste skolan behålla en god kvalitet, plus att nothing good can ever come av att dra ner för mycket på lärartätheten, men tänker ändå någonstans att man faktiskt måste rätta mun efter matsäck. Om båda förlorar jobbet kanske man inte kan kakla om badrummet.

(Nu kaklar vi inte om så många badrum i skolan, men ni förstår liknelsen)

Dessutom måste inte all bra pedagogik kosta massor med pengar. Det viktigaste är ju, återigen, elevernas engagemang. I dessa tider är det väl ännu mer viktigt att peppa kidsen till att de faktiskt väljer sina egna liv. När det är svårt att få jobb så MÅSTE man vara lite entreprenör och duktig. Streetsmart. Kunnig. Social. Veta sina styrkor och svagheter. Kunna stava och läsa. Skriva. Räkna. Ja, ni fattar.

Så lågkonjukturen, bring it on! Så försöker vi ordna med duktiga elever som är villiga att plugga vidare (Om de vill) och bygga upp och fixa ekonomin igen. Helst med miljövänliga alternativ.

Ok?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0