The Hus

Funderar lite på att gå på visningen, och Jonas är dessutom ledig på söndag då den är, men jag vet inte, jag. Känns inte helt hundra att gå på visning av fint hus med bubbelbad, jag kommer säkert skriva på något papper av bara farten och så har vi plötsligt ett hus.

Fast det var en dum tid, mellan 13 och 14. Då hade jag tänkt gå runt i affärer i The Big City. Kanske hitta något till bröllopet om två veckor, strosa runt i inredningsaffärer, fika med en kompis. Very nice söndagsaktiviteter det med. Skulle vara en aning impulsivt att istället för att komma hem med saker för några hundralappar komma hem och glatt säga "Jonas! Jag råkade köpa ett hus! Det kostade i och för sig en komma fyra miljoner men det har ett skitfint kök och det HAR ETT BUBBELBAD I KÄLLAREN!"

Nja. Kan man göra så? Ja. Jo. Varför inte. Ett cool barbord var det i köket, och plats för stort matsalsbord i vardagsrummet med den öppna lanlösningen. Lovely. De nya stolarna (Som jag inte köpt än. Har kommit på att jag nog köper dem på Jysk eller liknande ändå. Syltfläckar bli det oavsett, och det kännns bättre att ha dem på billigare stolar) kommer att passa perfekt.

Äh. Whatever. Klart jag inte kommer att spontanköpa hus för över en miljon. Fast det var en visning nästa torsdag också...

Kommentarer
Postat av: Christin

Klart du ska gå på visningen! Risken finns ju att många är intresserade, men tänk om ingen annan gillar det! Och de är villiga att gå ner några hundratusen i pris! Fast mest troligt är att du ser skavankerna, de som gör att det inte är värt det. (Typ vattenskadad grund, paj tak, otäck granne...)



Men, vad vet jag... Sörjer fortfarande underbara Trollets väg... Men nu vet jag att jag hellre bor i Kristinehamn, så TUR att vi inte köpte det (för 2,3 miljoner - som vi inte hade).

2009-01-28 @ 23:27:54
Postat av: loly

Gå på visning kan man ju alltid. Det är nyttigt att bilda sig en uppfattning om vad som finns och inte köpa första man tittar på. Se det som ett studiebesök;-).



Jag vill gärna ha ett hus men har lite ångest inför allt som kan gå fel med fukt och undersökningsplikt och det ena med det andra. Lagens krav på vilka fel man ska upptäcka själv innan köpet är väldigt högt ställda, är man vanlig lekman och inte proffs så klarar man inte det själv utan får anlita en besiktingsman och efter olika reportage i typ plus om opålitliga besiktningsmän där man på något mystiskt sätt ändå inte får ersättning för fel är jag alldeles mörkrädd.



Och jag har ändå läst fastighetsrätt, låt vara att den är lite dammig just nu.

2009-01-29 @ 11:32:24
URL: http://[email protected]
Postat av: Åsa

Klart du ska gå på visning! Du vet, visning är inte synonymt med köpa. Man får gå på visning bara för att det är så himla kul! Plus att man får massa nya bra idéer när man får kika in i andras hem. I just löööv visningar. Och går man dessutom i köpestankar är det bra och kolla vad som erbjuds på marknaden. 1,4 miljoner är visserligen mycket pengar, men här i stora staden får man ge samma pris för en tvåa om det känns bättre! Go for it!

2009-01-30 @ 17:47:34
URL: http://frokenasa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0