Drömhuset

Stellas gamla dagiskompis kom och lekte idag, och medan de var upptagna att leka med varandra och Leo upptagen med att leka med en grannkompis (Och Jonas upptagen med att plugga) så passade jag och mamman på att gå en långpromenad. Lovely! Gick i över två timmar.

Bland annat hittade vi en hemlig, liten by i skogen någon kilometer härifrån som var den finaste jag någonsin sett! Jo, det är säkert. Helt fantastiskt, det var stora hus med fina gräsmattor utspridda lite här och var bland skogsbackar och ängar. Ett hus med pool var så fint att vi nästan kissade på oss av förtjusning. Och det finns en tomt ledig där!

Jorråsatte. Kanske skulle bli lyxhusägare i finby? Problemet är bara att tomten ligger i ett kärr, enligt en på mitt jobb som bor i närheten och enligt K's (dagiskompisens mamma) kompis som grävde med grävmaskin vid ett hus vi gick förbi. Men vaddå! Finns väl typ lecakulor?!

Tänkte vi, och travade omkring bland träd, buskar och vattenpölar ett tag. Funderade var man skulle ställa hus och garage. Hur gräsmattan skulle se ut. Kanske en liten bäck på tomten med liten bro över? Rogivande med altan med en bäck en bit bort.

Närmaste granne är ett nybyggt, stort hus med pedantiskt skött grusgång. Säkert trevligt folk som bor där, men visst skulle man få en aning prestationsångest av grannar med perfekt gräsmatta och grusgång? Dessutom ligger den här tomten lägre än den med stora, fina huset på, så det skulle säkert kännas som att bo i deras tjänstebostad eller liknande.

Ja, ja. Vad är väl en bal på slottet. Eller rättare sagt ett nybyggt hus i ett kärr? Inte så bra, antagligen. Men ikväll, när jag ska sova, då ska jag ändå tänka på hur huset skulle se ut, hur trevligt det skulle vara med morgonsol och skogsbackar på framsidan och stor altan på baksida, samt hur fint det skulle vara inne. Alltid något.

Förutom långpromanaden så har jag idag: Ätit laxsoppa till lunch, varit på fotbollsskola med Stella (Men hon vågade inte vara med, utan ville bara titta på och vara med nästa gång istället. Fair enough. Älskade tuffa, blyga, charmiga, tillbakadragna tjej. Inte lätt ibland att vara så framåt man egentligen är när man befinner sig i nya situationer. Tror dock hon tyckte det såg roligt ut och ångrade sig lite att hon inte var med, så hoppas att det går bra nästa gång), följt med dagiskompismamman K och barn hem efter fotbollen, fått middag där, suttit på deras toalettlock och läst nya Amelia medan dagiskompisen plus mina barn badade skumbad, pratat en stund till medan barnen såg på film, åkt hem.

Lånade en bok innan vi åkte, Liza Marklunds senaste om Annika Bengtsson. Som i och för sig inte är så ny längre, men jag har inte läst den än. Så nu ska jag gå ner och borsta tänderna, och sedan ligga och läsa ett tag.

Puss och god natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0