Dilemma: Civilkurage vs. lägga sig i och bli utskälld

På Åhléns idag ser jag en pappa skrika åt sin son "NÄ, vi ska GÅ HITÅT SÄJER JAG!", när sonen, i Stellas ålder ungefär, bara går några steg och kollar leksakshyllan. Så hör jag sonen säja "Aj" med gråten i halsen, och ser pappan hålla i honom i axeln. Rätt hårt, antar jag, eftersom det gjorde ont.

Klockan var mycket och vi hade bråttom till tåget, och egentligen gjorde pappan inte så mycket mer än låta arg och ta i sitt barn väldigt hårt.

Men i alla fall. Kan inte komma ifrån känslan att jag är en fegt litet kryp som inte sa något. Sonen såg att jag såg. Tänk om pappan ofta är jättedum, och barnet ser vuxen efter vuxen titta bort utan att säga eller göra något? Varför tar det emot så mycket att lägga sig i? Är det inte det vi borde göra oftare? Lägga oss i varandras liv. Berömma, peppa, argumentera, hjälpas åt. Snällt tillrättavisa, om det skulle behövas.

Eller överdriver jag? Var det bra att jag inte sa något, och slapp bli högljutt utskälld inför hela Åhléns medan min 7- åring hörde på?

Vad skulle ni gjort?

Kommentarer
Postat av: Honung

Sånt där är ju så himla svårt... Kanske hade sonen trotsat i två timmar innan också, så att pappan till slut tappade tålamodet. Eller så är det som du sa att pappan kanske är jättedum ofta. Hur ska man veta? Och hur ska man göra? Jag vet då inte.

2009-10-20 @ 01:07:47
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: MrKallangs

Jag kan inte svara för hur jag skulle ha gjort i just "den situationen" för det är just det som är det avgörande för att reagera.

Jag har några gånger i mitt liv sagt åt helt okända människor, utan att jag själv varit med på det!!

Och tänkas att alla gånger jag gjort det så har det gått bra......

Tillägg jag har aldrig varit i just beskrivna situation, det har varit mer tok folk som har kastat glasflaskor på trottoaren och så =)

2009-10-23 @ 17:55:06
URL: http://mrkallangs.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0