Skolforum!

Fantastisk tillställning. Jag hade aldrig varit på det innan, trots en hel del års jobb, så det var kul att äntligen åka dit.

Några high- lights:
  • Gratis mattebok, nya upplagan av sjuans "Matte direkt". Bra diskussions- och Mvg- uppgifter.
  • Köpet av Igors (Gympaläraren från "Klass 9A", ni vet) ledarskapsbok. Tror att han har mycket kloka synpunkter och tips.
  • Gratis centikuber (Kuber med volymen en kubikcentimeter). Jag har försökt vikt egna av papper = pilligt som tusan och det blev inte så snyggt. Att köpa en hel burk är rätt dyrt, så jag fick en handfull färgglada kuber gratis av snälla farbrorn som stod i montern. Perfekt! Kommer att göra det pågående volymavsnittet snäppet bättre.
  • Jag vet. Visst är man lite lärarstörd, och van med inga bonusar what so ever, när man blir till sig av glädje av gratis centikuber?!
  • Alla gratis pennor, nyckelringar, linjaler och mint- pastillsburkar. Pris till Veckans matteproblem fixat för resten av läsåret!
  • Att prata med kille från Skolinspektionen. Jag fick inte svar på mina frågor (Om vad som egentligen döljer sig bakom ordet "Elevinflytande" och lite annat), men han höll med om en hel del saker. Faktiskt. Inte för att denna Inspektionsman kommer att ändra på hela Skol- Sverige, men i alla fall. Ibland är det skönt att få ventilera saker.
  • Att få se Stockholm, hus, folk och bilar. Ibland behöver man en dos city- life. Men Ok. Minst lika skönt var det att kliva av tåget hemma igen...
  • Gratis mattebok för år 9 skickad till skolan. Visserligen har vi redan en bra, men det är alltid bra med fler böcker att ta uppgifter och idéer från.
  • Att få höra Prim- gruppen prata om matematikbedömning. Intressant, och väcker en del tankar på hur man kan arbeta mot det Nationella provet.
  • Sa jag alla gratis pennor?!
  • Att få träffa fina, snälla F, den bloggande lärarkollegan från Stockholm! Fränt att träffa bloggkompisar, som man ju vet så mycket om men aldrig träffat på riktigt. Det roligaste är när de är precis lika humoristiska, kloka och bra som man trodde!
Sista high- lighten var på tåget hem, när jag insåg att jag nu har höstlov. Sweet!

Snart kommer mamma och hälsar på, och ska stanna över natten. Imorgon är Jonas ledig, och vi funderar på att åka till Djungel- city (Lekland i Gävle) med barnen. Så helt otroligt skönt med några lediga dagar. Ska inte tänka på jobbet en endast sekund tills på söndag kväll, då jag ska läsa igenom omdömena för de elever jag ska ha utvecklingssamtal med på måndag.

Nu: Bädda sängar och gå ner och se vad barnen har för sig. Har varit misstänkt tyst ett tag...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har sagt det förr, men jag säger det igen:



Det allra bästa med din blogg är din otroliga förmåga att glädja dig åt de små glädjeämnena i livet! Det verkar som att du har insett att livet är det som händer medan dagarna pågår och inte alls bara de stora häftiga sakarna som sker någon gång ibland. Hoppas verkligen det smittar av sig på dina läsare för det är en gåva att kunna njuta av vardagen och ringa ting.



Många skulle må så mycket bättre om de tänkte lite mer som du.

2009-10-29 @ 14:06:13
Postat av: mollya

Kan inte mer än hålla med författaren till det förra inlägget :)

Ha ett BRA lov nu, ta hand om dig!

2009-10-29 @ 22:05:46
URL: http://www.ettklickforskogen.se
Postat av: Anonym

Jag är såååå sämst på att höra av mig!!! Nu är jag iallafall flyttad och vill gärna ha just ditt sällskap så vi kan diskutera var skåpet ska stå och hur man lyckas bli utbränd när man är arbetslös och sånt... Kram Cicci

2009-10-29 @ 22:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0