Ulrica, förlåt!

Känner att jag måste be min lilla stad (By?) om ursäkt. Klart att alla inte är rasister och homofober. Det var ju inte så jag menade. Vissa dagar är man bara... Ja. Ni vet. Lite ur form. Dessutom var mitt påstående högst ovetenskapligt, och jag erkände att jag var fördomsfull själv. Det gjorde jag faktisk.

Ville bara förmedla känslan att känna sig en aning off. Att alla på föräldramöten alltid känner varandra. Att alla har släkten här. Att folk är kompisar för att man gått i parallellklass med varandra, och inte gärna släpper in andra. Att man helst umgås med sådana man känner sedan förut.

Lägg då till en dag (I fredags) med bråkande elever från andra skolor, rasistiska ord samt en allmän känsla att man ska vara som alla andra, annars duger man inte, så förstår ni att man ibland vacklar lite i sin tro till mänskligheten. Och till sin kära lilla stad (By? Ärligt talat vet jag inte vad som passar bäst att säga. Men jag gillar det här placet, det gör jag, så var inte arg på mig, Ulrica! Tycker oftast att det här är en fantastisk liten pärla till småstad)

Men det var då, och idag är idag, och idag har jag varit på en sådan fantastisk föreläsning av en fantastisk människa! Har varit i Gävle och lyssnat på Gunilla Hammar- Sävström från dokumentären "Klass 9A". Kommer ni ihåg henne? Hon är lika inspirerande och klok i verkligheten som på TV. Åh, vilka bra saker hon sa. Som hur viktigt det är att stärka deras självkänsla. Hur mycket man måste tro på dem. Hur avgörande det är med struktur och ordning. Hur det är lärarnas förhållningssätt snarare än ekonomiska resurser som får eleverna att lyckas. Att svenska ungdomar är som en outnyttjad naturresurs i sin styrka.

Fint, va? Så borde fler tänka.

Så idag är jag inte ledsen över folks inskränkthet och förmåga att svära på sina barn, utan idag tror jag på mänskligheten. Oh yes. Och alla barn ska få lyckas i skolan och nå sin totala maxkapacitet. Amen!

Kommentarer
Postat av: Ulrica

Din ursäkt accepteras:) Lycka till i framtiden!

2009-10-06 @ 15:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0