YES!

Arbetsplan och kvalitetsredovisning klar. Check check. Roligast är när alla är trötta och man skriver saker som "Vi strävar efter att eleverna inte ska ha livat när de lär sig, utan att de ska lära för livet".

Fast det suddade vi sedan. Såklart.

I morgon blir det sovmorgon till minst sju, lämna barn på dagis och fritids klockan nio, kopiera prov och skriva planering för brinnande livet och sedan hämta barn senast fyra.

Hade en intressant diskussion idag om resultat och betyg. Tänk om det är så enkelt att barn idag drunknar i alla mål och betygskriterier och omdömen och IUP'er, och om vi istället för allt detta helt enkelt kunde säga "Var tyst och gör som läraren säger!". Vilken utopi.

För det är ju det som det handlar om. Barn behöver arbetsro, och barn behöver lära sig det som krävs för att uppnå målen. Oavsett om det handlar om uppgifter, gruppdiskussioner, redovisningar eller prov. Dagens barn är, tyvärr, nog faktiskt en aning söndercurlade. I alla fall enligt min teori. Det är liksom inte så vana att anstränga sig och kämpa för saker. Om jag får vara lite generell.

Men nu ska vi inte gå in på det! Skulle kunna prata i evighet om hur man kan stärka barns självkänsla samt höja deras resultat, men ska inte prata i evighet utan istället gå ner och hjälpa Stella att tvätta håret.

Ha en bra torsdagskväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0