To do. (Som bloggkidsen säger)

 • Packa färdigt
 • Vara i nya huset kl sju i morgon bitti och släppa in rörmokare
 • Jobba
 • Skriva fysikplanering
 • Planera genomgång
 • Hem
 • Hjälpa Jonas med flytt
 • Hämta barn / Flytta mer/ Köpa hämtmat etc etc
 • Förhoppningsvis hitta kläder och annat viktigt i morgon. Har jag otur hittar jag bara kartongen med gamla urvuxna jeans. En smula pinsamt att åka till jobbet i inget annat än för små jeans, liksom. Eventuellt hittar jag kartongen med lakan och kan svepa om mig?
 • Lägga upp en plan för hur vi ska hinna flyttstäda detta hus innan tisdag klockan 14.00, med jobbande sambo, nytt hus med vedeldning, flyttkaos, dotter som har både fotbollsmatch och kalas, mm mm mm.
 • Jag? Stressad? Nä, inte så farligt. Faktiskt. Är mest uppriktigt undrande hur vi i hela helvetet ska klara detta?!
Men det ska nog gå. På något sätt. Snälla, snälla mamma kommer i helgen och är barnvakt. Eventuellt kan jag även sätta en insexnyckel i handen på henne och be henne skruva ihop Leos nya Expedithylla?

Så jag får väl åka hit på lördag och städa som en liten iller mellan 07.00 och 23.00. Typ.

Vi hörs igen när Internet fungerar i nya huset.

Och om jag dör av flyttstäds- stress så tack för den här tiden.

Puss och hej!

Målbild

ICA och Konsum här i stan (Byn?) har börjat sälja Ben & Jerry's glass. Fantastiskt lyxigt.

Men jag har varit principfast och inte köpt någon tills dess att vi har flyttat in och vardagsrummet är i ordning. Tänk er fredag, ett glas rödvin, lyxglass samt ett alldeles renoverat och nya möbler- inrett vardagsrum. Till det en brasa i öppna spisen.

Sweet!

Målbilder är bra. Bra och viktiga. Just nu sitter jag till exempel inklämd i ett hörn i sovrummet, skrivandes på datorn som står på lilla byrån som skramlar så fort jag rör vid tangentbordet (Vilket är rätt ofta när man skriver...) för att allt som låg i den är nedpackat i kartonger.

Barnen är nattade för längesedan men har inte somnat än, för de stör varandra hela tiden. Har liksom inte kommit in i någon riktig nattningsrutin efter sommaren.

AHHH!

Jag vill flytta. NU! Men bara några nätter till, sedan kan de somna i lugn och ro, stora kan ligga och läsa själv under tiden jag nattar lilla, jag kan gå omkring i hela huset och inte sitta fast vid datorn när de ska sova (Trappen knakar så mycket att om jag bara skulle tänka tanken att gå ner hör jag "Mamma! Var ska du?!")

Men själva packandet har onekligen sin charm. Det har det. Idag hittade jag till exempel flip- flops och sommarskor från förra året. Dessa har jag undrat över var de är ungefär en gång om dagen hela sommaren. Se där! Nu är visserligen sommaren slut, men ändå.

Jag har även hunnit titta igenom mina fotoalbum från åren i Uppsala. Åh, vilken nostalgi. Nollning, nationer, kräftskivor, korridorsliv, room- mates liv i lägenhet, träffade Jonas, Valborg, Klubbverk på ÖG, påsk i sommarstuga med klubbverksgänget, alla fantastiska kompisar. En del finns kvar. En del har jag inte den blekaste aning om vad de gör. Men de finns i mitt hjärta. (Och säkert på Facebook. Vem vet. En dag kanske jag går med i facebook- sekten bara för att hitta alla Uppsala- Finingar igen?)

Och när jag tog examen låg en liten Stella i min mage sedan en månad tillbaka.

Mysigt med tillbakablicks- foton ibland. Som att se en gammal favoritfilm man glömt bort eller nåt. Fast inte för ofta. Roligare att tänka framåt än bakåt.

Men nu kom jag ifrån ämnet lite. Ville mest bara säga att på torsdag flyttar vi och det ska bli så jäkla, fantastiskt otroligt KUL! Faktiskt bra att alla andra hus blev sålda till någon annan. Det var ju det här som var vårt hus! Och bara liksom väntade på oss.

Lördag:

Leo: Hos grannkompis och leker
Stella: På fotbollsmatch
Jag: Flyttpacka som bara den

Fränt med flyttpackning!

Vi har kommit hyfsat långt redan, men än är det mycket kvar. Nu ska jag sätta på webradion och sedan ta itu med barnböcker och garderoberna. See you!

All work but a little play

Men jag jobbar inte bara. Oh nej. I eftermiddags satt jag till exempel på en solstol ute i solen från klockan halv två tills det var dags att gå in och laga middag. Hann med att läsa ut en hel bok, gjorde jag också. Den här:Lika bra som de övriga två. Dagens boktips!

På förmiddagen var jag dock vid huset och spacklade. Spackel for President. Det har varit så himla fiffigt i helgen att min lillebror har varit här och byggt innertak medan jag och barnen varit barnvakt åt sötaste brorsonen Simon, 3 år. Har varit på fotbollsmatch (Stellas), köpt glass på Konsum samt badat i iskallt vatten i vattenslangen då vi höll på att dö av värmeslag igår eftermidddag. Fin arbetsfördelning, visst?

Fast i morse var det också himla nice att lämna alla barn (Stellas grannkompis sov även över. Finns det hjärtrum etc) med brorsan för att åka och jobba i huset några timmar, och sedan komma hem till lagad lunch.

Så tusen och åter tusen tack för takbygge och barnvaktande, snälle lillebror!

Om mindre än två veckor bor vi i ett nytt hus!

Overkligt och helt crazy. Men himla roligt. Tänker saker som "Nu är det sista gången jag städar innan flytten" (Förutom flyttstädningen, då. Of course), "Nu pckar jag ner de här glasen och de kommer ALDRIG mer att stå på den här hyllan" och "Jag kommer aldrig mer ha en sommar på den här altanen".

Lite sorgligt.

Trots allt har vi ju trivts himla bra här. Men stort hus, fina trädtapeter och egna rum till barnen smäller nog ändå högst.

Huset börjar sakta men säkert gå från ett bygge till ett hem. Idag dammsög jag till exempel vardagsrummet och matsalen (Som ska slipas och lackas i veckan) med findammsugaren. (Det vill säga den vanliga dammsugaren och inte den gamla, som efter denna renovering kommer att dö stora dammdöden och begravas på soptippen) (Innan hade vi den att dammsuga bilen med) (Vilket händer ungefär en gång om året) (Så eventuellt kan dammsugaren ha dött av arbetschock?).

I veckan kommer vårt sovrum att tapetseras med den här tapeten:Visst är den fin? Den ska vara bakom och framför sängen, och på sidorna vita tapeter.

För övrigt håller jag tummarna att vårt badkar ska levereras i tid. Sjukt irriterande med fina tapeter och ingen duschmöjlighet, liksom. En annan liten renoveringsdetalj är att köket ser ut som kriget, med nedrivna gamla tapeter och hemskt golv. Vi har köpt klickgolv, men jag vet inte, jag. Vågar man sig på att såga och trixa dit golvet själv?

Det ser ju enkelt ut på alla reklamer. Det gör det. Vi skulle också behöva få upp vita, liggande bröstpanelen, som nu står i arbetsrummet/ gästrummet och bara väntar. Jag har dock sagt till den att bara vi får: 1. En bra såg 2. Ett vattenpass (Faktiskt otroligt orutinerat att äga ett hus men inget vattenpass. Jonas ville köpa ett på loppis för tio kronor för något år sedan, men han fick inte för mig. Det påminner han mig om fortfarande. Most likely kommer detta att vara på hans "Saker jag ångrar i livet"- lista så länge han lever. Till mitt försvar kan jag säga att han innan det ville köpa en gammal diabildsprojektor (Hallå?) och att vattenpasset såg himla skruttigt ut. Nåja. Detta om detta, som min gamla mellanstadiemagister brukade säga) 3. Klickgolvet på plats samt 4. En dag över så ska den få komma upp på väggen.

Förhoppningsvis får vi upp dessa paneler innan barnen flyttar hemifrån.

I övrigt har jag inte hunnit skriva någon planering än (Nu pratar jag alltså jobb) och på tisdag skulle jag behöva åka tidigare för att hinna måla lister innan tapetsering. Plus att det är himla mycket jobb med nya grupper, nya elever, ny mentorsklass och ny mentorskollega. Om två veckor skriver jag "Hej, nu har jag flyttat" eller ""Hej, nu är jag utbränd". Fast jag satsar på det första. Lite positiv stress gör så att man känner att man lever. Eller hur man nu brukar säga?

Puss och kram, alla Fina, och hoppas att ni har det bra på jobbet/ skolan/ solstolen!

Eventuellt har jag blivit målningsberoende?

Jag hade tänkt att ha ledigt från huset idag, men så hade jag inget att göra i eftermiddags och tänkte "Äh" och åkte dit och målade två element som behövdes målas innan mamma kommer nästa gång och tapetserar.

P3 på radion och en målarpensel i handen. Underbart tidsfördriv, I must say.

I övrigt har det varit en soft och mysig sista- dagen- på- sommarlovet- dag. När man varit ledig så länge känns det ändå helt OK att börja jobba igen. Egentligen börjar vi lärare inte förrän på tisdag, men jag tänkte åka dit och mjukstarta i några timmar. Kolla nya schemat. Smida lite planer med ny mentorskollega. (Min gamla mentorskollega och jag måste tyvärr dela oss i två arbetslag. Sjunkande elevunderlag och bla bla. Sorgligt som bara den och jag kommer att sakna henne massor. Men min nya är fantastisk hon med, så det blir nog bra det här. Dessutom är det alltid kul att ta emot en sjua).

bye, bye sommar. Hello jobbhöst!


Renoveringsrapport

Vi är klara för den här gången och satan i gatan vad vi har slitit. Jag har varit i huset i tio dagar i sträck. Eller ja. Jag har ju åkt hem och sovit emellanåt. Kanske hunnit slängt i mig något att äta. Och i och för sig var jag och Stella i Uppsala på onsdag förmiddag och hämtade panel till köket. Lyxigt att slippa målarkläder i några timmar.

Men förutom det. Så har vi fixat och donat.

Och det har blivit så snyggt! Klart hittills är:

 • Leos rum (Lister målade och väggar tapetserade. Gammal heltäckningsmatta bort)
 • Lilla hallen mellan barnens rum (Heltäckningsmatta bort, väggar slipade och lister målade. Tapetsering blir nästa vecka
 • Stellas rum (Lister och tak målat, väggar tapetserade)
 • Vardagsrum (Lister och tak målade, nytt innertak byggt i vinkelrummet, väggar tapetserade varav en är en fondvägg med trädtapeten. The trädtapet! Blev så helt fantastiskt, otroligt snyggt att jag tror att jag kommer att dö en smula varje gång jag ser den. Vilket är typ jämt eftersom det är rätt öppen planlösning. Strålande!
 • Kök (Lister målade, köksluckor lackade, ful hylla borttagen så att arbetsbänken blev längre)
Dessutom är de fula, gamla platsbyggda garderoberna i vårt sovrum rivna, så nu behövs det fixas till där innan rummet kan tapetseras. Jag hoppas att det rummet och köket hinns med att tapetseras (Köket ska även få nytt golv) innan vi flyttar in om tre veckor.

Jag känner mig som en blandning mellan "Arga snickaren" (Vad gäller effektiviteten) och han den där snälla projektledaren i "Extreme home makeover" (Jag är ändå rätt sympatisk trots renoveringstakten).

Förutom ovanstående har vi haft hantverkare där som ska göra om ena badrummet.

Faktiskt fantastiskt roligt att fixa i ordning hus. Tror att jag har skaffat mig en ny hobby. Det ni!


Prinsesskorv

Häromdagen i köket. Leo pratar om prinsesskorv och reklamblad och att det bara kostar 40 kronor och "Tycker du om prinsesskorv, mamma?"

"Mm" sa jag samtidigt som jag höll på med något annat.

Sedan går han ut från köket och jag börjar fundera. Prinsesskorv?!

Tittar i reklambladet. Jaha. Prinskorv. Ja, ja. Same, same, liksom.

Eller som när barnens morbror berättade för Leo att man kan säga "Ursäkta min dåliga franska" när man rapar. Så rapar Leo idag, och bara "Ursäkta min kära Finland".

Ho ho. Roliga ungar.

RSS 2.0