Mellandagsinlägg

På Preem vid Gävlebro (Har varit på en smula jullovssemester i Borlänge hos La Familia, jag och barnen) har de en dusch på toaletten.

?

Märkligt. Men ändock. Kul att upptäcka nya saker vid trettiotre års ålder, liksom. (Eller är jag trettiofyra? Har slutat räkna)

För övrigt har vi haft en alldeles lovely jul här i nya huset. Nu är det nästan två veckor kvar (Hallelujah!) och jag ska försöka hinna äta så mycket choklad jag någonsin kan. Plus elda i pannan, åka snowracer/ snowbow med barnen, ha nyårsmiddag med Stellas bästis familj, få besök av svägerska och fina brorsbarnen, borra upp gardinstänger i köket, montera kökssoffa i köket (Det blev en vit, trots allt, men det blir kanon. Jag visar bilder! Any year now...) plus lite annat smått och gott.

Som att åka till Pedagogicum- biblioteket nån dag och läsa de tre böckerna man ska läsa till seminariet i januari. Amen ni hör ju! Sjukt peppad. Samtidigt är jag såklart ledsen att behöva lämna hälften av mina grupper, att jobba halvtid är inte bara kul. Kommer att sakna dem. Massor.

Men att få plugga! Med typ bibehållen lön. Oh the lyx.

En rolig nyhet:

Jag ska plugga i vår och i höst!

Ska bli helt fantastiskt roligt. Jag är så sjukt peppad, kommer att vara först in i klassrummet, sitta längst fram samt räcka upp handen så ofta jag kan (Tänk Monica i "Vänner" i bokcirkels- avsnittet). Jag ska läsa Specialpedagogik 50 % genom Lärarlyftet, och sedan jobba 50 %. Tänk er lyxen! Jag behåller mina mattegrupper och min mentorsklass, och är hemma tisdagar och onsdagar för att antingen plugga hemma eller åka in till Uppsala för träffar ungefär en gång i månaden.

Just Specialpedagogik är, förutom matematik, mitt hjärtämne och det ska bli jätteintressant att få en formell utbildning i det. Har ju arbetat mycket med mina specials (Elever i behov av särskilt stöd) och tycker att jag kan ganska mycket tack vare erfarenhet, böcker och diverse kurser och föreläsningar, men det känns lyxigt att få fördjupa sig i det på riktigt.

Annars då? Tja. Jag har satt betyg, njutit av vårt nya hus (Fortfarande alldeles, alldeles underbart), haft besök, stoppat in några pinnar i brasan då och då (Fast det är sambom som är eldnings- hjälten i familjen) plus legat på sjukhus en sväng i november. Började med ont i magen i några dagar, slutade inlagd på Ackis med dropp. Tydligen hade jag inflammation i en tarmficka. Skönt att veta vad det var, klockan 03.30 på akuten (Åkte till akuten här i stan- byn?- efter jobbet) hann jag både förvänta mig blindtarmsinfektion och cancer.

Nu: Titta på julkalender med kidsen.


Min humoristiska 8- åring

Jag och Stella ligger i soffan och tittar på "Så mycket bättre".

Stella: OJ!
Jag: Vaddå?
Stella: Kolla blomman! Vad snyggt!

(Hon får syn på amaryllisen i vas i vardagsrumsfönstret som börjat slå ut)

Jag: Ja, den har varit så i några dagar. Har du inte sett den förut?
Stella: Nä, det är en ny erfarenhet för mig.

Ha ha. Så jäkla kul. "En ny erfarenhet". Ja, eller hur.

(För övrigt lever jag fortfarande. Om någon undrande. Om någon fortfarande läser? Jag ska skärpa mig. Men inte nu. Nu ska jag fortsätta kolla på "Sex and the city- The movie")RSS 2.0