Dagens projekt:

Storstädning av barnens rum.

Egentligen ska de sköta städningen själva, men de behöver bli övervakade av en vuxen städ- general. En som säger "Stora legot i den lådan, lilla legot i den lådan, KÖR!" eller "Stella, lägg alla Barbiekläder där de ska vara, börja NU!". Muta är kladdkakebakning i eftermiddag.

Åh, jag vill så gärna lära barnen vikten av att hålla ordning. Att man faktiskt kan plocka ihop sina leksaker UTAN att mamma eller pappa behöver säga till. Det går... Sådär. Eler OK. Det går skitdåligt, om jag ska vara ärlig. De skulle glatt kunna leva sina liv utan att någonsin, never ever, plocka undan efter sig.

Ja, ja. De är trots allt bara fyra och sju. Jag har några år kvar att uppfostra. Tror dock inte på att tjata, tjata, tjata, utan mer på att skapa rutiner. Städa varje lördag, regeltavla med regeln "Hålla fint i rummet", hjälp med dammsugning, se städning som något mysigt då man samtidigt kan lyssna på musik, lära dem att det är roligt när det är klart. Sådana saker.

Det jag däremot INTE tror på är att städa åt barnen. En del har alltid tiptopfint i sina barnrum, men så visar det sig att det är föräldrarna som städar. Hur ska de då lära sig?

(Just nu har de faktiskt kommit igång bra att städa, så jag hinner sitta här en stund till. Läsa några av mina dagliga bloggar. Mamma softar, barn i arbete. He he. Eller ja. Så där lagom he he, resten av huset är det ju jag som städar... Men det hinner jag. Ute är det snöoväder och kallt, så en fixa- hemma dag blir bra.

Dessutom får vi inte igång bilen. Crap. Det är det andra av dagens projekt: Hoppas hitta någon snäll själ med startkablar, och sedan åka långt så att batteriet får ladda upp sig. Men en sak i taget. Först städning och hemmamys)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0