Housezilla*

Vi har ett hus!

Helt galet. Men ack så roligt. Sista semesterveckan tillbringar vi således att dra tapeter, spackla, tapetsera. Dra heltäckningsmatta. Svära över sjögrästapeten from hell. Osv osv. Det roliga är att trots att jag egentligen är totalt ohändig så kan jag faktiskt mer än jag tror. Det gäller bara att våga. Dessutom hör jag hela tiden "Arga snickarens" röst i huvudet ("Man måste STÄDA!", "INGA verktyg på golvet har jag sagt" eller "Det viktigaste är att ha en plan"), så det här ska nog gå bra.

With a little help from my friends. Som K som drog tapeter med mig, K's snälla kompis A med slipmaskinen modell lyx samt A och C som tapetserar i veckan. Mamma som kommer på onsdag samt var barnvakt igår. Min lillebror som hjälper oss med ett innertak.

Plus vi själva, som räknar med att vara i huset varje dag till nästa söndag. Just nu är till exempel Jonas där och bredspacklar Stellas rum (På min hatlista: Strukturtapeter) och räknar med att vara klar... Tja? I natt någon gång. My hero.

Och huset! Så fantastiskt stort och fint. Ska önska mig en kamera i present (Den gamla dog för typ ett år sedan. Om ni undrar varför ni aldrig få se bilder längre?) och visa er underverket.

Nu: Gå ner och relaxa framför TV'n

* = istället för Bridezilla. Galningar som beställer specialdesignat toalettpapper till sitt bröllop har jag numera större förståelse för. Själv är jag alldeles uppfylld av vilka duschväggar vi ska ha, mått på ny soffa, vilka sorts lampor vi ska ha i matsalen samt huruvida hallen eller sovrummet ska tapetseras först. Dessutom tror jag, på fullt allvar, att jag skulle kunna klara av att lägga klinkers i nya hallen själv. Flytspackel? Bring it on! Det står väl på paketet hur man ska göra?!

Eller så lägger vi in en stor hallmatta i lilla hallen istället... Så kan man också göra.



Hej lilla älsklingstapeten! Snart ses vi. Jag förstår att du har längtat efter mig lika mycket som jag längtat efter dig. Som tröst efter den långa väntetiden (Något år, sådär...) kan jag berätta att jag funderar på att inte bara ha dig på väggen bakom TV'n, utan även på en vägg i lilla hallen. Så jäkla snyggt! Vad tror du?

Vilken idiot pratar med tapeter?! Undrar ni. Housezillas gör. Säger jag.

Status

Idag: Åka till Uppsala och hämta tapeter

Imorgon: Köpa spackel och färg

På torsdag:nyckeln till huset

Ursäkta, men jag måste bara.... IIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHHH!!!

Så. Jävla. Fränt.

(Eller få och få... Få köpa för drygt en miljon. Men i alla fall)

Vad hände med sommaren?

Jag går runt här hemma med shorts och linne och FRYSER.

Crazy.

Men pytte, pyttelite bra, för då kan jag vara inne och städa och fixa med gott samvete. Åttaårskalas coming up. I morgon. Men då kommer vi ha fullt upp med pizzabak och annat, så det är lika bra att göra städning och altanfixning (långbord) idag.

Sociala veckan

Idag till torsdag: Mamma, bror och sötaste brorsbarnen kommer på besök (Har med sig husvagn). Mysigt!

Torsdag till lördag: Jonas mamma och moster kommer på besök. Ingen husvagn, men de får nog plats ändå. Jonas mamma bor i Småland och vi ses inte så ofta, men det gör inget. Hon finns i våra hjärtan! Och snart i vårt hus. Mysigt det med.

Söndag: Stella ska ha 8- årskalas.

Vi kom på att kalas någon av helgerna runt den 4 augusti, då hon fyller, inte är så bra för då håller vi på att måla och tapetsera nya huset för fullt, men så fick vi den geniala idéen att hon kunde ha kalas den här helgen istället. Tada! Problem solved.

För övrigt är jag en smula nere för det känns som att sommarlovet snart är slut och jag bara har tre veckor kvar. Men sen tänker jag att många andra ju faktiskt bara HAR tre veckor. Och är glada för det. Så nu ska jag vara glad också.

Njuta av sommaren till max. Som igår: Först åka och bada med dagisbästismamman, sent på eftermiddagen åka in till Uppsala för att hinna gå i affärer en timme (Alltid något), sedan strosa runt lite samt ta en öl på en uteservering och på kvällen- SE SATC 2! Strålande. Filmen var jättebra, inte i klass med boxen (Såklart), men rolig, roligare än ettan, och absolut en must see om man älskar Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte. Och deras män.

Back in town

(Byn?)

Fast tyvärr känner jag mig alldeles för relaxad för att skriva något blogginlägg av värde. Ni har märkt det, va? Det är sol, bad, tapettankar, grillning som gäller. Plus massa, massa husfix.

Utan att jag egentligen vill tänka så mycket på huset. Än. Det gäller att njuta av sommaren. Till exempel håller jag på att läsa om de senaste Harry Potter. Just nu är jag två tredjedelar igenom den sista. Spännande värre. (Jag minns hur det slutar, men inte riktigt vägen dit. Ah, härliga semesterläsning).

I Borlänge var vi barnvakt till sötaste brorsbarnen, blev bjudna på restaurang av mamma, badade i fina Dammsjön, grillade hos ännu finare vänner, shoppade yttepyttelite reafynd på Kupolen (Handpenningen för försäljningen av vårt hus har kommit- PRAISE THE LORD- fast allt måste egentligen gå till tapeter och målarfärg. Ny soffa. Ny matta... Ja. Ni vet. Men till exempel ett trepack kalsonger till Leo från Cubus för 39 kronor måste man ju få köpa?) samt umgicks med familjen. Myspys.

Nu: Kolla bioutbudet i Uppsala innan datorn dör (Den gör det med jämna mellanrum). Om jag inte får se SATC 2 snart så... Tja. Händer väl inget speciellt. Egentligen. Jag får lov att hyra den istället. Fast satan i gatan vad tråkigt det skulle vara.

Dagen:

  1. Havsbad vid Rullsand hela dagen med dagisbästismamman plus barn (Pappan är hemma och bygger nytt kök. Fräscht! Är en smula avundsjuk. Men å andra sidan ska vi snart få ett nytt hus. Snäppet coolare än nytt kök. Visst?)
  2. Tacomiddag på vår altan med ovan nämnda familj på kvällen
Sommar, sommar, sommar.

Roadtrip igen

I torsdags åkte jag och barnen till dagisbästisfamiljens sommarstuga, och kom hem ikväll. Har haft det superhärligt. Mammor och lekande barn. Sommarstuga med sjöutsikt från altanen. Våfflor, glass och färska jordgubbar från jordgubbsodlaren i gården bredvid. Handdiskning med kvällssol i ansiktet och P3 på radion. Mulle Meck, Åhlénsshopping och havsbad. Ännu mer havsbad. Rödvin när barnen somnat.

Ack ja.

Vem behöver Gotland och Ibiza när man kan få Norrtälje och Hudiksvall, liksom?

Men nu blir det budget i några dagar. Jag har (Och nu överdriver jag inte. Jag ringde telefonbanken i eftermiddags) tolv kronor på kontot. Om inte dagisbästismamman hade haft kontanter hade jag fortfarande stått på McDonalds i Hudiksvall och skämts.

Förhoppningsvis har Jonas pengar så att vi har bensin så det räcker till Borlänge på onsdag (Ännu mer roadtrip! Älskar't). Till middag i morgon kanske vi kan äta en förpackning nudlar jag fick på Skolforum ihop med en matlåda som reklam för Lärarnas Riksförbund?

Usch. Hatar att vara pank. Men älskar att vi köpt hus. Bara lagfart och pantbrev är betalda, och vi fått kontantinsatsen från vår husförsäljning, så är vi på banan igen.


Maria vs. humle 1-0

Vi har haft alldeles fantastisk humle på vår altan. Den har växt över sidan och taket sådär som att det känns som att man varit utomlands. Men i år! Helt galet. Den har fortfarande växt, men otäcka, små gröna maskar har ätit upp alla blad så att det endast återstår spretiga bladrester.

Dumma maskar.

Kanske finns det något proffsigt maskutrotningsmedel, men i så fall borde det varit gjort för länge sedan. Så ikväll gjorde jag det. Rev bort all humle. Pang bom bara. Jag hade handskar men ser ändå ut som en sommarlovsledig emo med rispor över hela underarmarma. Planen nu är att köpa fina hängkrukor med växter, samt pelargoner som får växa till sig över sommaren innan jag har dem i köksfönstret i nya huset i höst. Har fått en liten hang- up på pelargoner, nämligen. Tänk er ett kök med vita köksluckor, svart mosaikkakel, vit, liggande panel, svart tapet med vita, stora blommor.

Och stora, röda pelargoner i fönstret!

Sjukt snyggt.

En större nyhet (Om man inte tycker pelargoner är så spännande?) är att vi igår skrev kontrakt på vår bostadsrätt. Hus sålt! Hallelujah praise the Lord. Dessutom med rätt bra vinst. HALLELUJAH PRAISE THE LORD! Nu känns det bara jättekul med husplanering och renoveringsfix. Sista helgen i augusti flyttar vi. Lite sorgligt. Men mest roligt.

Har firat idag med havsbad i Rullsand samt hemlagad Thaimat på altanen. Kyckling, wokgrönsaker, kokosmjölk, röd currypasta samt buljongtärning. Hur gott som helst!

Härlig sommarlovsaktivitet om man vill tänka på annat än hus:

Åka på födelsedagsfest vid havet i Norrtälje.

I lördags kväll när Jonas kommit hem från jobbet hoppade jag in i bilen och åkte härliga (Men långsamma) sommarvägen 76 till Norrtälje. Grillmiddag, altanhäng, vänner, vin, gitarr, hav. Lovely.

Dagen efter solade vi på bryggan tills solen försvann bakom en tall. Då åkte vi och köpte pizza istället. En dagen- efter med klass, oh yes.

Sedan sov jag över i Norrtälje en natt till, fast i lägenheten i stan, och åkte hem i morse. What a holiday, liksom.

Tack Anna för en supermysig helg!


Ursäkta att jag aldrig hinner skriva nuförtiden

Jag är upptagen med att:
  1. Oroa mig för husköp
  2. Oroa mig för husförsäljning
  3. Oroa mig över att jag oroar mig trots att jag har sommarlov/ semester
  4. Sola och bada (För att relaxa)
Men nu har jag mätt väggarna på nya stället och konstaterat att det ju är ett alldeles strålande hus vi köpt (Hey, varför oroa sig?!) samt fått bud på det gamla.

Och solen skiner.

Puss och hej leverpastej.

PS. Ni då? Har ni en bra sommar so far?

RSS 2.0