Påsklov!

Ska bara packa ihop det sista, inklusive barnen varav det ena har varit på övernattning hos kompis, och sedan roadtrippa oss iväg till Borlänge för mini- semester till mormor och kusinerna och allihopa.

Underbart!

Det ska även bli skönt med några dagars semester från djungelträdgården from hell. Dock! Åh vad vi älskar denna trädgård och åh vad vi älskar detta hus. Snart börjar stora häggen utanför köksfönstret att blomma. Nästa månad ska vi köpa en studsmatta till barnen (Äntligen!) och på ICA Maxi i Borlänge ska jag köpa lite altan- piff, såsom krukor och ljuslyktor. Det blir nog bra, det här. Djungelträdgård eller inte.


Varmt

Detta är ju helt sjukt med tanke på att det fortfarande finns snöhögar kvar på vissa ställen, men idag har det varit sommar här.

?!

Dock fantastiskt skönt. Vi har krattat, handlat, grävt rötter samt hängt på altanen och ätit glass med förra grannfamiljen från radhuset. Lovely. I morgon fortsätter rot- grävandet. Att försöka fixa till vår trädgård är ungefär som att sätta en pelargon på en soptipp, men ändå. Rom byggdes inte på en dag och allt det där.

En vacker dag är vårt hus finast i grannskapet! Oh yes.

PS. Denna dag inträffar runt år 2031. DS.

Pluggdag

Eller ja. Pluggdag och pluggdag. Boken tog bara en halvtimme att läsa klart. Resten av tiden har jag promenerat med kompis och tagit ett långt bad.

He he.


Analysträning

Ibland när jag nattar Leo vill han att jag sjunger för honom. Otroligt gulligt, speciellt med tanke på att jag är sämst i länet på att sjunga och inte tar en ton rätt.

I alla fall. Det var inte det jag skulle skriva, utan att han oftast frågar och funderar vad texten innebär. Detta betyder att vi har analyserat både "Vem kan segla förutan vind" och "Vem vet" med Lisa Ekdal. (Det är typ de låtarna jag kan).

Jag tänker mig nu att han har lite försprång inför skol- framtiden?

Ska fråga om de arbetar med textanalys i förskoleklassen. Då blir Björklund glad. Det där med kunniga barn tycker han om.

Skola

Ungefär en gång i månaden åker jag till Uppsala Universitet för min kurs, och det är fortfarande så himla KUL. Lärorika föreläsningar och intressanta diskussioner, och framför allt så otroligt sköna människor. Jag går i en klass! Plus att det är god mat i restaurangen.

Från och med starten i januari har det varit rätt intensivt med mycket litteratur och inlämningsuppgifter, men till nästa gång har vi bara en valbar bok (Min är på 114 sidor) och ett kompendium att läsa.

Galet lyxigt!

Plus att jag igår hade mitt sista utvecklingssamtal.

Det känns som att jag borde fira med champagne eller nåt? Eller så rotar jag fram en gammal Plopp- glass ur frysboxen (tror att det finns en kvar) och äter till DH.

Alltid något.

Sedan kommer: Påsklov, NP för Fina niorna, lite random lovdagar, resa med arbetslaget, sista provtillfället för kursen och sedan, ja, då är det sommarlov. Det ni!


Mina helg- måsten:

  • Rödvin och bearnaisesås på fredagen. Helst chili- bea. Men vilken som helst går egentligen bra.
  • Känslan att göra något hus- nyttigt på lördagen. Tvätt, städning, bädda säng, rensa skafferi. Bara det är något. Idag stod jag till exempel i solen och höll i en stege medan Jonas sågade ner två tallgrenar som hängde ner på buskarna bredvid postlådan. Mycket viktig lördagssyssla. Dessa två tallegrenar utgör ca 1 % av all trädgårsfix vi behöver göra, men ändå. Alltid något.
  • Big Brother på söndagen.
Dock är den sista punkten i en pågående kris, för plötsligt har vi inte Tv 11 längre. Tydligen var det bara någon slags frivisning vi haft genom digital- Tv'n i några månader? Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Beställa fler kanaler? För massor med pengar? Trots att jag egentligen inte vill erkänna att jag ser "Big brother"? Eller helt enkelt lägga ner?

Jag vet inte! Ack, dessa svåra beslut.

Nya BB- favvos är annars Peter, Sara och Martin för att de verkar vara ett skönt gäng, men visst är de en smula mobbande? Minst favorit är Patrik. En helt intetsägande människa.

Plötsligt så händer det

Just när ni trodde att ni aldrig skulle få se minsta lilla bild på mitt nya hus... Så kommer detta!

Taget med mammas kamera. Föreställer en liten bit av matsal, kök, vardagsrum. Under "välkommen"- skylten i matsalen ska det bli en vit skänk med glasdörrar. Any year now...

Men annars. Vad tycks?!Jag skulle kunna visa er huset från utsidan också, men då skulle ni inredningsfantaster out there skrika förfärat och springa iväg med händerna för ögonen. Huset är senapsgult med brun grund, och trädgård fylld av tallar och mossa. Say no more.

Men en vacker dag! Så är huset ommålat och trädgården som en dröm. Jag lovar.


Dagens ekonomitips

1. Pellets istället för fjärrvärme? Ja, det är frågan. Det är billigare att installera och billigare varje månad. Frågan är hur mycket jobb det är? Någon som har erfarenhet?

2. Leksands sommarland istället för Kolmården.
Det gick reklam på TV och Stella sa "ÅHHHHHH, kan vi inte åka dit?!". När jag förslog att vi skulle åka dit istället för till Kolmården blev hon överlycklig, så I think we've got ourselves a plan. Mycket billigare. He he.

3. Möte på banken där man plötsligt får reda på att man har 25.000 på sparkonton.
Jag som trodde att jag hade typ åtta. Om jag räknade positivt. Vad säger man? En smula pinsamt inför bankkvinnan, dock. Hej, jag är trettiotre år gammal och har koll på min ekonomi, liksom. Men jag har stenkoll på mentorselever, kalendrar, egna barns läxor, elevers betyg och bedömning. Samt är någotsånär stylish. Alltid något. Men 25 000! Fränt. Säkert välbehövligt i framtiden när nästa rör i källaren går sönder...

4. Plugga till lärare.
Helt galet bra löneutveckling. Nä, nu var jag ironisk. Sorry. Visserligen är jag i alla fall lite nöjd med min lön, men med tanke på ansvaret, framtidsperspektivet (Elever som trodde sig inte kunna matematik får Mvg på nationella provet. Stort!) och pluggtiden är det sjukt- Sjukt!- att det generella lönespåslaget i år är 1,5 %. Hur tänkte de? De dummaste i Sverige blir lärare? För de tycker att det är helt Ok att hålla på med ideellt arbete? Eller? Och det enda vi får i media är skit. För det är vårt fel att elever inte pluggar. Lite deppig blir man. Fast det bidrar till en del skratt kring lunchbordet i personalrummet. Det gör det. "Åh, det är så härligt att vara lärare. Det liksom LÖNAR sig verkligen att plugga fem år".

Fast åh vad jag tycker om alla mina elever. Så jag klagar inte. Livskvalitet räknas ju faktiskt inte i pengar (Även om det skulle kännas skönt med lite rejäl uppskattning ibland. Lite "Klart ni lärare ska ha minst 30 000 i månaden"). Ikväll har jag tex rättat två klassers prov. Och varit fullständigt lycklig för det. Om några veckor är det dags för nationella provet. Spännande! Jag hejar stenhårt på alla mina fina nior.

Dagens ekonomitips är annars att INTE köpa chips, godis, Aftonbladet och sallad (Vad köpte jag mer?) för två hundra kronor. Fredagshandling är lyxhandling. Men jag köpte en kruka påskliljor för 29,90 kronor. Det är inte mycket påskpynt i detta hus, men nu är det i alla fall blivande påskliljor i köksfönstret. I morgon, om det är fint väder, ska jag promenerera iväg och leta björkris och sätta i en vas på matsalsbordet. Eventuellt tar jag även upp en tupp eller två från jul/ påskförrådet i källaren.

Hur mycket ska man egentligen påskpynta?

Björkris kommer man lång med. Tänker jag.

RSS 2.0