Något slags rekord?

Jag vet inte riktigt om det här är bra eller dåligt, men sedan onsdagen före jul har jag sett 48 avsnitt av Sex and the city.

Get a life, liksom. Ja, ja. Hinner inte prata mer nu, säsong 4 coming up!

Dagens sanning

Det kan mycket väl vara så att man har sin filosofiska peak vid fem års ålder.

Stella: Mamma, alla är ju olika. Bra, va?

(Denna peak har ju även sina dippar. Som vid läggdags idag när hon låg och gjorde pruttljud med munnen och höll på att dö av skratt vid varje. Eller när hon frågade:
- Mamma, ser du när jag spänner hela kroppen?
- Ja
- Ser du på riktigt?
- Ja
Varpå hon tar sitt finger och petar in i mitt öga. Jag hinner precis blunda.
- Nähä! Du blundar ju!!)

Skruttungar. Jag ska sluta tönt-gnälla om att jag är hemma själv med barnen på nyårsafton, och istället konstatera att man vissa dagar helt enkelt ger sina barn världens godaste middag, bästa efterrätt, roligaste disco, största popcornskål och mysigaste film.

Och, förhoppningsvis, en alldeles underbar barndom. Och det räcker gott! Dessutom om man får kombinera det med en sambo som visserligen jobbar mycket men ändå är helt underbar.

Plus kombinationen nyårsafton+SATC+cider+choklad. See you next year!

Jamen...

Det var väl tur att jag inte åkte och handlade igår eller i lördags. Då hade jag ju inte fått uppleva borsta bilen, snöstorm, fullproppat Hemköp eller för lång kö till Systemet. Men i och för sig var det ganska bra, det blir ju roligare att åka och handla om det blir lite sport av det hela. Och när vi väl kom hem så blev det extra lyxigt att jag faktiskt inte behöver åka iväg nåt mer idag.

Kvällens meny: Rostat bröd med skagenröra, klyftpotatis, kantarellsås, kött, glass med kolasås, kokosbollar, popcorn. Very nittiotal, nästan lika mycket nittiotal som "Jimmy Dean", va?

Lyxigast hade det sen varit om jag hade köpt mousserande vin till min SATC-kväll, men att stå i kö på Systemet i ungefär en halvtimme tillsammans med båda barnen för en liten 23-kronorsflaska kändes en aning överflödigt. Så jag köpte 2,25 % skogsbärscider på Hemköp istället.

Kan det bli mer Vad är väl en bal på slottet?! Ah well. Ni har säkert mycket roligare än jag ikväll. Fast jag har mer bekväma kläder...Om jag bara klarar av att inte bli full och sentimental av min cider och sjunga "All by myself" runt tio i tolv så blir det säkert en hel fantastisk kväll!

Här är ett

Nyårslöfte, alltså. Har hört talas om att folk ger sådana.

2008 ska jag sluta ligga i soffan och äta After eight och se SATC.

Annars blir det bye bye Fröken hyfsat vältränad aerobicsledare med W 27 i jeans. Och hello Fröken Gilbert Grapes mamma look-alike som behöver lyftas ut ur huset med lyftkran lagom till nyårsafton 2008. Men än är det en dag kvar!! Ska faktiskt bli mysigt imorgon, trots att Jonas jobbar och jag är totally alone med barnen. Vi ska äta god middag, ha disco ("Jimmy Dean", "Hej Sofia", Bamseskivan...Party, party!), äta glass och popcorn. Sen får barnen gå och lägga sig sin vanliga tid, två- och femåringar kan inte klockan, och jag ska hänga i soffan med SATC, en liten flaska champagne och choklad. Kanske resten av After eighten som ett fint avsked?

Men nu till den stora frågan. Alla nyårsaftnars fasa. What to WEAR, what to wear? Mysbyxor och tröja eller bruna och guldiga Hello Kitty-pyjamasen? När vi har disco ska jag ha kjol, för det måste man ha för att kunna dansa ordentligt enligt Stella.

Till er som ska iväg på roliga och glamourösa fester/middagar/kryssningar och därför inte har tid att sitta vid datorn imorgon: GOOOOOOTT NYYYYYYYYYYTT ÅÅÅÅÅÅÅR!!!

Glöm inte att ni är bäst. Och snyggast. Och roligast. De som säger något annat är bara avundsjuka!

Lekande barn-bilder från idag

image134

image135

image136

Sista bilden ser ut som Leo, skolans tönt, stolt poserar på samma bild som Neyma, coola poppistjejen. De var kompisar när de var små, och nu måste Neyma genomlida träffar när de är tonåringar och inte alls har något gemensamt. Leo minns dock när de var två år och glatt åkte omkring på varsin Bobbycar.

Leo: Kom igen, nu ler vi när de tar kort
Neyma: Amen orka, liksom.

Ska bli spännande att se om tretton år. Har jag tur gifter de sig med varandra, och så får jag Cicci som mormor till mina barnbarn. Fränt.

Men "Amen orka" säger väl i och för sig inte de coola om tretton år. Alla trender går ju i cirklar, så teen talk of 2021 kommer eventuellt att vara:

  • Dra mig baklänges
  • Vad skådar mitt norra öga?
  • Herre min je
  • Tjottablängare

Erkännande

Jag: Hej! Jag heter Maria och jag har blivit sockerberoende
Alla: HEJ MARIA!

Men är det jullov så är det. Undra om det finns Anonyma Sockerberoende någonstans? Eller fick de lov att lägga ner pga för ful förkortning?


Telefonförsäljare=Vår tids Mr Jekyll och Mr Hyde

Ringde nyss en telefonförsäljartjej. Hon kvittrar glatt fram hälsningsfraserna, och låter jättetrevlig.

Hon: Heeeeej Maria! Jag ringer från (minns ej namnet). Bla bla bla.......Och nu undrar jag om du vill prova Omega 3 gratis i en månad?
Jag: Nä, jag är inte intresserad, men tack ändå
Hon (Skitsurt): Nähä!! Hej då!

Och så slänger hon på luren. Bra försäljarknep, if you not with me, you are against me.

Genväg till magen

Leo sitter och äter klementin till mellanmål.

Leo: Tin upp
Jag: Ja, nu har du ätit upp klementinen. Nu är den i magen
Leo: Jaa...

Han ser lite fundersam ut. Drar upp tröjan, inspekterar magen. Pillar lite i naveln. Därefter tillbringar han några minuter med att försöka stoppa in nästa klementinklyfta genom naveln. Går sådär.

TV3

Måste avgifta mig en aning från SATC, så såg en stund på "TV3 20 år". Rätt tramsigt med frågesport, även om David Batra, Gry m.fl är roliga, men kul med gamla klippen. Det är ju helt fantastiskt egentligen vad mycket skräp som gjorts. Och pärlor.

Som när dokusåpan fortfarande var up and coming, ALLA tittade på "Baren". Skulle ha varit roligare att ha sett en dokumentär om vad alla Baren-deltagare gör nu för tiden.

Baren-Susanne vet jag redan vad hon gör, hon är på Uppsala centralstation iklädd rätt ful jacka. Har sett henne där kanske 15 gånger. Typiskt, jag som ÄLSKAR kändisar, och den enda jag nånsin får se är Baren-Susanne. Har jag otur är min kändis-kvot uppfylld i och med detta. Och att jag sett Camilla i "Storstad" (Lina Englund) en gång i tunnelbanan när jag var 16 år och i Stockholm på handbollsläger.

Undrar om kvoten nollställs nu när vi flyttat från Uppsala?

Favoritsommarbild i repris

Förutom mina egna två så är dessa gullungar mina favoritbarn.

image133

Denna bild är från i somras, kexpaus på vår trapp. Det är långt till Gran Canaria så vi kan inte ses så ofta, men i tisdags träffade jag iallafall Cicci. Och imorgon kommer hon och hennes två små tjejer hit och hälsar på!!

Yaiza är en av Stellas favoritkompisar i hela världen. När vi bodde grannar i Uppsala brukade de gå över till varandra och knacka på altandörren på morgonen, och sen lekte de typ hela dagen. Medan jag och Cicci satt i soffan/solstolen/köket och pratade. Eller var tysta. Eller kom på fiffiga sätt att möblera om på.

Definitionen av en riktig kompis måste i vilket fall vara att man kan vara tyst ihop. Eller skratta ihop så att man får ont i magen.

Svårt dilemma

Har en oöppnad förpackning After eight kvar i skafferiet. Frågan är nu:

Julstämning vs. förmågan att komma i sina jeans?

Lördagsmys

Bra argument när barn bråkar om att de vill ha mer chips:
- Nä, du får inget mer för om du äter för mycket så får du jätteont i magen, och jag älskar ju dig så himla mycket så jag vill inte att du ska ha ont.

Vem kan säga emot det, liksom?

Kvällens middag: Potatisgratäng med den sista julskinkan i plus fetaostcrème (Sparade dock en liten bit julskinka att ha på mackan till frukost imorgon. The Christmas ain't over 'til it's over)
Kvällens komplimang: "Mamma, när du blir stor kan du börja jobba på restaurang för du lagar så god mat" Roligt är att av mina två barn så äter den äldsta typ allt och tycker allt är helt fantastiskt gott. Den yngsta är Mr Petig och äter endast fem maträtter. Vad hände?
Kvällens soft: Att Jonas kom hem kl fem efter att ha jobbat i tre dagar och inte varit hemma förutom för att sova. Just nu badar han med barnen, och efter det ska han natta båda. Moi ska softa och se på TV!
         

Nytt ord?

Eller har det funnits jättelänge? Istället för att säga "Vi hörs med sms" så behöver man bara säga:

- Vi smsas.

Användbart och tidssparande.

Gulligaste lexikonet

Leo fyllde två år i november och lär sig en bunt nya ord varje dag. Några av de sötaste just nu är:

Putt=Blodpudding
Bip=Chips
Tyta=Sluta
Bop=Stopp
Tätta=Tessan (dagisfröken)
Möck=Mjölk
Hätt=Häst
Tåt=Förlåt
Ringa mommo=Ringa mormor
Totte=Tomte

Denna lista skulle jag kunna skriva ut, rama in och hänga upp på väggen när Leo är 16, så att jag kan titta på den och mysa varje gång han säger andra ord. Som "Men för i helvete morsan".

Aktivitet med hög Bra mamma-poäng

OK, jag erkänner. Att vara ute är faktiskt himla mysigt och gravt underskattat. Jag, barnen och grannbästisen gick en långpromenad i skogen (praktiskt att ha skog som granne) och sen till lekparken i grannområdet och lekte. Var ute i nästan två timmar innan vi gick hem och åt korv och ris till lunch.

Nu är Stella hos grannbästisen och leker, Leo tittar på "Bärgarn och spökljuset" och jag dammsuger och lägger in ren tvätt i garderoberna.

Eller vänta, det gör jag ju inte. Jag sitter ju här. Hm?

Ute

Det är 5 grader varmt, blåser storm och duggregnar. Barnen vill gå ut och leka.

Om jag går ut och rastar dem i en halvtimme, så borde man få vara inne resten av dagen, va?

Glöm inte

He's a blue jean boy
he's the real McCoy
but the best for sure
he's the boy next door
Saw him passing by
he looked up said "Hi!"
Today I've seen Jimmy Dean
oh oh oh oh- Jimmy Dean

Vissa är ute och partar vilt den här tiden en fredagkväll. Vissa sitter hemma och skriver texter till hitlåtar från tidigt 90-tal på datorn. Töntigare än så blir det inte, va?! God natt!!

(Men en vacker dag, då ni, ska jag ta mina snygga högklackade lackskor ut ur garderoben och shake my gin and tonic drunken ass till denna bortglömda pärla till partystarter...!)

Perfekta hemmet- see you in another life

Ibland blir jag tokig av att massa saker alltid ligger någonstans där de inte ska, att det alltid är något rum som behöver dammsugas och att det alltid är en diskmaskin/tvättmaskin som behöver fyllas eller tömmas.

Ibland tycker jag tvärtom att det är ganska trivsamt. Dessutom är det ju lika bra att vänja sig, för så här kommer ju livet att se ut tills barnen flyttar hemifrån. När de är tonåringar kommer huset vara fullt av läxböcket, träningskläder och smink (Om vi har tur) eller knarksprutor, ölburkar och nynazistpropaganda (Om vi har otur), så det är bara att köpa läget och se glad ut. För vad händer när sötnosarna flyttat hemifrån? Antagligen kommer jag att gå runt och puffa till soffkuddar, damma en redan välputsad hallbyrå och längta tillbaka till småbarnsåren.

Nu ska jag flytta på Bobbycaren så att jag kommer in i badrummet och borsta tänderna, och sen försöka låta bli att trampa på en legobit på tillbakavägen. Kanske klappa kärleksfullt på alla gosedjuren som ligger utspridda i hallen på övervåningen. Sen gå och lägga mig. Imorgon ska jag förstås försöka städa lite som vanligt, men bara lite.

Borde finnas en bokcirkel

Eller rättare sagt en dvd-cirkel. Eller diskussionsforum eller whatever:

"Vi som plöjer SATC-boxen på jullovet och behöver prata ut om det. Analysera". Just nu har till exempel Carrie precis börjat vara otrogen mot Aidan med Mr Big. Och Miranda och Steve- heartbreaking. Och hur töntig och menlös är inte Trey?!

Ja, ni märker ju. Jag har ett stort behov av att diskutera detta!

High score

Första gången Leo ropade var det falskt alarm. Andra gången inte. Alltid lika trevligt att plocka bajskorvar ur ett badkar, oh ja.

Blixten slår bara ner en gång, så frågan är nu om detta räknas som High score och trisslotten inte, eller tvärtom?

Lika spännande som att skrapa Triss

Stella och Leo badar. Efter en stund ropar Leo.

Leo: Mamma, BLÄ!!
Jag: Var då?
Leo: Blä där. Bada
Jag: Har du bajsat i badet igen?!
Leo (glatt): Jaa!
Jag: Har du det på riktigt?
Leo: Ja! Blä där!

Så får jag lov att lyfta ur båda barnen och vispa runt lite med handen för att få bort skummet. Om jag har tur finns där inget. Om jag har otur...Ja, ni fattar. Denna gång var det dock falskt alarm, lucky me.

Ja, hörni. Så spännande har jag det en fredagkväll som denna. Vad gör ni?

(PS. Appropå Triss. Vann 50 kronor på en lott jag köpte förra veckan, så idag tog jag två nya lotter. Den här gången vinner jag, det känner jag på mig. Eller det känner jag i och för sig på mig varje gång, men det här gången känner jag det på mig extra mycket. Varje gång jag köper en Triss brukar jag fundera ut vilka kläder jag ska ha på mig på Nyhetsmorgon. Till exempel skulle jag inte ha på mig kjol, då ser man så tjock ut. Kläder denna gång: Nya Cheap Monday-jeansen, svarta märkeströjan, stora guldörhängen)

När du får oväntat besök

image132

En jobbarkompis som var ute och red svängde förbi och sa hej. It only happens in Tierp, folks.

Fredag

Stellas och Leos dagiskompisar (Storasyster och lillebror) kommer hit och leker idag. Och deras mamma.

Ska bli kul, men alltid lite, lite jobbigt att umgås med människor man egentligen inte känner. Men what the hell. Kan ju alltid dricka kaffe. Och lyssna på "Jimmy Dean" med Troll.

00.00

Ni står väl beredda att pussa era telefoner?

Själv pussar jag på er. Puss och god natt!

Update

De av er som är uppmärksamma noterade ju att vi inte alls åkte till Granngården och köpte fågelbord att hänga i träd, utan åkte till biblioteket istället.

Viktigt att få detaljerna rätt, eller vad säger ni? Hela min trovärdighet som bloggare står ju på spel. Iallafall kändes det som att jag gjort av med så mycket pengar på sista tiden, att biblioteket var ett mycket roligare, trivsammare och billigare alternativ.

Väldigt politiskt korrekt att säga att fåglarna får vänta på sin mat för att jag köpt dyra tröjor istället. Oh ja. Finns få personer som är så godhjärtade som jag.

Sopigaste bilföraren i stan

That's me. Jag parkerar som en kratta, vågar aldrig köra om, tycker det är läskigt att möta bilar på smal väg, blir stolt över mig själv när jag lyckas backa ut ur garaget utan att krocka med grannens bil eller vår trapp. Innan vi köpte bilen i september hade jag inte kört bil på 5 år, så det beror väl lite på det, men mest på att jag inbillar mig att vår Ford Mondeo är lika stor som en mellanstor svensk stads ishall. Det vill säga gigantisk. Och hur lätt är det att fickparkera med en gigantisk bil, jag bara frågar?!

Nu har jag iallafall fått för mig att de i bilarna jag möter kollar in min bil lite extra. Så där som i:
Fru: Börje! Börje, såg du? Den där lila Forden vi precis mötte, var det inte den som inte kunde parkera vid Hemköp förra fredagen? Du vet den vi stod och fnissade åt?
Börje: Ja jävlar att det var!

Så är ryktet igång. Jag som i hela mitt liv trott att jag någon gång skulle bli en kändis. Nu är den tiden här. Dock inte som i Maria- författare, Maria- dokusåpakändis, Maria- politiker, Maria- journalist, Maria- skolchef eller Maria- bästis med Martina Haag. Utan Maria- Sämsta bilföraren i Tierp.

Men det är kanske som de säger, all publicitet är bra publicitet. Eller nåt. Nu ska jag gå ner och börja läsa en julklappsbok, "Bekantas bekanta" av Mats Strandberg.

Be careful what you wish for

Men iallafall: En liten vinterkräksjuka skulle vara OK ur Undra-om-jag-kommer-i-jeansen-om-en-vecka-synpunkt.

Eller förresten. Är själv med barnen hela helgen för Jonas jobbar. Ångrar mig, bortbortbort med önskningen. Hör du det, Murphys lag eller Tomten eller Gud eller vem det nu är som bestämmer över sånt här.

Eller OK då

Den coola, snygga, unga, snälla, roliga sorten som emellanåt skriker:

- AMEN HERREGUD!!! Nu skärper ni er och slutar bråka innan jag blir TOOOKIG!!!

Sa jag den lugna?

Myspys-eftermiddag

Först bibblan i en och en halv timme. Sen omväg hem genom villakvarteren för att kunna kolla på alla fina juleljus. Sen klementin, lek med bilar och "Om du lämnade mig nu" på stereon. Sen pasta och köttfärssås när Stella kom hem från grannbästisen.

Skönt att slippa trängseln på barnavdelningen i Uppsalas stadsbibliotek. Dessutom fanns där lite väl många 45-åriga  akademiker till småbarnsföräldrar, som pratade fint med sina barn.
- Carl Magnus (Tre år)! Var vänlig och klä på dig och låt inte detta bli en konflikt av förra veckans kaliber. Om du bara tänkte rationellt skulle du inse att mamma måste hem och förbereda middagsmaten.

Mammorna i Tierp är mer: "Kevin! Håll käften för fan och klä på dig. Mamma måste handla cigaretter.

Vad sa ni? Vilken sort jag är? Isn't that obvious: Den coola, unga, snygga, snälla, roliga sorten...

Räkningar? Vaddå?

Stod en artikel i tidningen häromdagen om folk som varit med i Lyxfällan på TV 3 och nu kände sig kränkta för att de framstått som så korkade i TV. Well, om man aldrig betalar sina räkningar, köper massa saker på kredit, tar Finaxlån, aldrig sparar pengar, köper dyra elektronikprylar man inte behöver samt spenderar pengar man inte har, så kanske man får stå ut med att man inte verkar smartast i stan?!

Känns som en trend, det här att folk aldrig vill stå för vad de gjort. Det är alltid någon annans fel, samhällets, skolans, medias, familjens, barnens. Vad skönt det skulle vara om någon gick ut i media och sa:

- Fy, vilken dum sak jag har gjort. Helt dum i huvudet måste jag ha varit som gjorde så, hur tänkte jag, liksom?! Nä, nu skärper jag mig och styr upp det här, för det var helt och hållet mitt fel, det var det.

Självdistans. Världens bästa egenskap.

Pyjamasliv

Efter frukost, kaffe, urplockning av diskmaskinen, morgon-Bolibompa och sängbäddning så skulle man kunna gå in och duscha.

Eller så går man runt i pyjamas en stund till. Ja, så får det bli. Det är ju jullov. Det värsta är att när jag sen blir klar med allt så är det redan dags att börja med lunchen, för Leo blir skrik-och-panikhungrig på ungefär tre sekunder.

Dagens projekt blir nog sen att åka till Granngården och köpa ett fågelbord och fågelmat. Lagom ansträngande.

Dubbla personligheter

Person 1: Nu går du och lägger dig!! Du är trött, det är sent, släpp tangentbordet.

Person 2: Äh, vilken tönt. Det är ju jullov!! Du kan vara heeelt crazy och vara uppe till EFTER TOLV! Värsta partyt.

Jag ska strax välja vilken jag ska lyssna på. Ska bara gäspa färdigt först.

Quiz

Det är ju trots allt jullov, så här kommer en till mini-frågesport.

Fråga: Varför springer det runt människor på gator och torg som är alldeles oranga i ansiktet? (Har sett en hel del de senaste veckorna)

1. De har gone wild på brun-utan-solcremen och tror att de ser bra ut
X. De har gone wild på brun-utan-solcremen och vet att de inte ser kloka ut, men bryr sig inte. Hey, en solbränna är ju alltid en solbränna, tänker de
2. Orange brun-utan-sol är the shit. (Denna trend är dock missad av mig eftersom jag bott i Tierp sedan i somras, och hit kommer trenderna ett halvår senare)

Oranga människor, please tell. Vill väldigt gärna veta.

Fråga:

Varför är det alltid roligast att leka precis innan läggdags?

image129

image130

image131

Någon kväll skulle det vara intressant att göra ett experiment och se hur länge de kan vara uppe och leka innan de själva går och lägger sig och somnar. Till kl 22? 23? Mitt i natten? Fast inte ikväll, ikväll kommer de att sova innan kl 20. Och jag ligga i soffan och se säsong 3.

Shopping och kompishäng

Trots ungefär tre miljoner människor på stan så var det SÅÅÅ kul att träffa Cicci igen! Det senaste året har jag dock hunnit träffa henne under sportlovet (När jag och Stella var till Gran Canaria och hälsade på), i somras (När de var i Uppsala på semester några veckor) och så idag plus på söndag. Och hey, det är ju faktiskt oftare än vad jag träffar kompisar som bor i Uppsala...

Jag shoppade lite, och Cicci mycket, så jag gick dit hon ville gå. Hann med alla affärer av värde plus kebabtallrikslunch innan hon fick lov att gå hem och rädda sina barn från trött morfar.

Lovely shoppingdag! Själv köpte jag: Brunt linne, svart linne samt jeans på Weekday, Lars Winnerbäcks nya skiva, örhängen, shorts till Stella på rea, strumpor till Leo.

Det bästa var nya jeansen. Har tänkt att köpa ett par Acnejeans för 1400 kronor, men så hittade jag dessa idag. Ljusa stuprörsjeans, lite högre midja, nedsatta från 400 kronor till 200 kronor. Inte alla dagar man tjänar 1200 kronor sådär på fem minuter!


Iakttagelse

Medusa i "Bernard och Bianca" påminner om Samantha i "Sex and the city", fast ondskefullare.

(Rättelse: Skrev fel igår, har såklart bara sett klart säsong 2 av SATC. Carrie står med sitt lockiga hår och ser när Mr Big och Natasha kliver in i en taxi efter att ha haft förlovningsfest på The Plaza. Ikväll ska jag börja se säsong 3. Can't wait!)

Skärpning

"Conteiner" stavas container och "Alladdin" stavas Aladdin.

Jag brukade faktiskt för det mesta ha alla rätt när vi hade "Veckans ord" och diktamen i mellanstadiet. Ah well. Det var längesen.

Sweet

image128

I could get used to this jullov life. Har precis avslutat säsong 2 av Sex and the city.

Några Topp 10-avsnitt (utan inbördes ordning)
  • När Carrie ringer på fyllan till en sovande Mr Big i Paris
  • Första gången Miranda träffar Steve
  • Charlotte till Samantha (när hon haft sex med Charlottes bror) "Your vagina should be in the New York-guide. The hottest spot in the City, always open"
  • Mr Big. Oavsett avsnitt
  • Samantha träffar en kille som är för välutrustad. Carrie: Du gjorde slut med James för att han hade för liten, och med denna kille för att han hade för stor. Vem är du- Guldsnopp?!
Hahaha. Imorgon ska jag dock get a life förutom att leka med barn/plocka leksaker/laga mat/se på TV. Jag ska ta tåget till Uppsala kl 09.04 för en dag på stan med min underbara, roliga, snälla vän Cicci på besök från Gran Canaria!! Fabulous.

Stella rocks

Jonas och Stella hade fint pappa/dotter-moment när de tog bilen och slängde julklappspapper i containern. Stella fick ta sin bilstol och sitta fram, de spelade Stellas Barbieskiva, Jonas visade hur man höjde volymen. När han gick ur och skulle slänga skräpet hör han hur det dånar Barbiemusik över hela Tierp, så han går tillbaka till bilen.

Stella: Pappa, jag vet bara hur man höjer, hur sänker man?

Quiz

Skafferiet, kylen och frysen är bland annat full av: Köttbullar, korv, After eight, Janssons frestelse, julöl, Alladdinask, julmust, dajmtårta, glass, saffransmuffins, julskinka, tunnbröd, punchrullar.

Fråga: Kommer jag att komma i mina jeans om en vecka?

1.
Ja
X. Kanske
2. In your dreams, sucker

Tävlingen pågår till nyårsdagen. Vinnaren får den överblivna chokladen om rätt svar är 1, och mina för små Denimbirdsjeans om rätt svar är 2.

Roligt med frågesport så här på juldagen, eller hur?

Dagens projekt

  • Äta mer julmat
  • Åka till conteinern (stavningspolisen, feel free att rätta) i stan och slänga julklappspapper och kartonger
  • Bada skumbad
  • Börja läsa "Harry Potter och dödsrelikerna"

Stilla natt

Nöjda, glada barn leker med den nyss hemkomna pappan i sitt rum. Julklapparna öppnade, maten uppäten, julgranen lyser, julklappspapper bortstädade, barnens morfar har åkt hem. Sista avsnittet av julkalendern gråten till.

Mamman har fixat julbord, julklappar, mysdag.

Mission completed!

Roligast var julklapparna, of course. I brist på Tomte gör vi vissa år så att barnen går på promenad för att leta efter Tomten och berätta var vi bor. Under tiden de var på promenad med morfar så plockade jag fram alla julklappar och la dem under granen.

Stella: Mamma, nu är vi hemma, men vi såg inte Tomten
Jag: Men vet ni?! När jag stod i köket och fixade fika så knackade det på altanfönstret, och vet ni, det var Tomten!! Han hade lite bråttom så han la julklapparna under granen, och så skulle jag hälsa till er!
Barnen (storögda): OOOOOOJ!!!

image127

Söta barn öppnade sedan julklappar för glatta livet. Roligt var att de var lika glada för allt, leksaker som strumpor som kokbok. En mycket fin egenskap, kommer inte från mina gener.

(Jag är världens mest otacksamma mottagare av presenter, för jag är så extremt petig vad jag vill ha och tycker om. En jul var jag sur på Jonas i flera timmar för att han köpt en ful pyjamas. Från Kappahl, märke XLNT. "Amen en jäkla FETTOPYJAMAS!!! Från Kappahl. Herregud!" Denna jul fick jag pengar, en ljuständare, tre böcker (Som jag ville ha, "Harry Potter", "Bekantas bekanta" samt rolig bloggbok av Martin Kellerman) och cykelsadelsmuff. I det stora hela bra och safe presenter. Fast den bästa presenten var "sex and the city"-boxen, få se, vem var det jag fick den av nu igen...

Ja, just det. Av mig själv.)


Lättrörd, vaddå?

OK att jag gråter till avsnittet på julkalendern där Elfrid måste åka ifrån Mila och sitter på Nordpolen och är ledsen för att hon inte får några önskelistor. Och när jag läser i tidningen att folk i Göteborg samlar in julklappar till hemlösa.

Men att få tårar i ögonen när jag ser reklam för Upptåget där det står att "Tomtar åker gratis på julafton", det är kanske liiiite too much?!

Now we're talking Christmas, baby!

After eight. Säger bara- AFTER EIGHT!

Har sett de obligatoriska kvälls-avsnitten av Sex and the city. Dock är jag lite orolig över vad jag ska göra när hela boxen är sedd- hur tomma och innehållslösa blir inte kvällarna när Jonas jobbar då?! Men i och för sig. Det finns ju alltid "Vänner"- boxen att köpa.

Har dessutom lagt morgon-julklapparna under granen, mysig jultradition att Tomten varit förbi under natten och lagt en eller två julklappar under granen. Stella kommer att få Barbiebil och "Hits for kids"-skiva med hennes favoritlåt "Hej Sofia", och Leo kommer att få en släpvagn till sin Bobbycar samt Bärgarn-leksaksbil.

I vår familj tror vi stenhårt på att befästa könsroller.

Tryckarlåt

Jag sitter på en bänk utanför
Gröna Lund
Regnet det öser ner
men vad gör väl det
För nu har vi flytet
nu är det som det ska
För här sitter
Helena och jag

Jag lutar mig närmare och säger
"du är fin"
Hon bara skrattar åt mig
men vad gör väl det
För nu har vi flytet
nu är det som det ska
För här sitter
Helena och jag

Jag känner mig inte helt insatt eftersom jag inte varit singel på sju och ett halvt år, men visst är det väl så att Internet-dejting är det nya tryckare på disco?

Och sms är det nya fråga-chans på lappar. Minus rutorna där man kryssar i "ja" eller "nej".


Värsta bästa skivan

image126

Hittade världens bästa skiva igår när jag och Jonas gick en runda på kvällsöppna Åhléns innan grekiska restaurangen. (Om jag tänker efter så har jag köpt ungefär lika mycket julklappar till mig själv som till alla andra den senaste veckan. Men det får man, va? Hey, julklapparna till mig själv är ju de enda som jag verkligen kan vara säker på att mottagaren tycker om)

Kolla in den här låtlistan:
  1. Carola - Tommy tycker om mig
  2. Troll - Jimmy Dean
  3. Lili och Susie - Bara du och jag
  4. Herreys - People say it's in the air
  5. Just D - 87-87
  6. Thomas Di Leva - Vi har bara varandra
  7. Pelle Almgren och Wow liksom- Omåomigen
  8. Shaking Fredrik - Susanne
  9. Dr Alban - No cole
  10. Freestyle - Vill ha dig
  11. Anna Book - ABC
  12. Sound of music - Alexandra
  13. Trance Dance - You're gonna get it
  14. Shanghai - Skattjakt
  15. The Pinks - Helena och jag
Hur fränt som helst! Vaddå nostalgitripp. Dock gör sig skivan inte riktigt rättvisa i mitt vardagsrum tillsammans med legobygge med barnen. En skiva av denna kaliber kräver drinkar, dansgolv, partymänniskor samt festande hela natten!

Men ska vi säga så här, Örebro Elite, att om ni fixar bloggfesten så tar jag med mig musik??

För övrigt så kan "Jimmy Dean" med Troll vara den bästa låt som gjorts. Någonsin.

Hinner inte blogga

Är alldeles för upptagen med att ta det lugnt!

Soft dag, att ligga och läsa böcker för barnen klockan elva på förmiddagen fortfarande iklädd pyjamas gör underverk för julefriden. Dagens projekt blir att åka och handla julmat, men eftersom barnen är hemma med mormor så kommer inte ens det att vara stressande. Får vara kö till mjölkkylen, I don't care, kommer att strosa runt i affären och lägga i sill, prinskorv, After eight mm i vagnen och räkna antal lediga dagar kvar. (Fjorton. Lovely!)

Nu: Gå ner och laga pannkakor till lunch.

Bara undrar

Stella ville ha en Tom&Jerry-påse som lördagsgodis. Hon frågade vad de hette, och jag chansade på att Tom är katten och Jerry råttan/musen.

Är det så?

Miss power-städ, that's me

Ja, jäklar. Har hunnit damma, dammsuga, städa badrummen, bädda sängar, plocka leksaker, moppa golv, göra ren speglar och fönster, plocka ur diskmaskinen. Dessutom har jag lagat lunch, pratat i telefon och duschat. Och medlat i några den-där-leksaken-hade-jag-först-konflikter.

Hur effektiv är jag inte, liksom??

Nu ska vi åka och handla lördagsgodis och hämta ut julklapps-paket på Posten från barnens farmor.

Dagens lyx blir att ta tåget in till Uppsala och möta Jonas när han slutat jobba, och sen äta middag på mysig, grekisk restaurang. Då ska jag ha nya svarta, tröjan som jag köpte i tisdags, och låtsas att jag är en sån som går ut och äter middag med min kille varje vecka.

(På riktigt går vi ut och äter typ en gång om året. Eller gills det att vi ibland äter nachos framför TV'n när barnen har somnat?)

Hjärnan, stäng av dig

Äntligen jullov, men fortfarande poppar det upp tankar om procentplanering och elevvård. Ska försöka att ignorera, och istället tänka på:
  • Ska jag börja städningen med att dammsuga eller damma?
  • Vilken färg jag ska ha på nya dörrmattan jag ska köpa idag (I Tierp finns tre inredningsaffärer. Det gäller att gräva där man står)
  • Vilka kläder jag ska ha ikväll när jag och Jonas ska gå ut och äta
  • Om jag ska ringa Niklas (lillebror) nu eller senare
Allright. Julstädning väntar. Klara färdiga gå!

Showen

Inga konstigheter och inte så pinsamt, som tur var. Det enda vi behövde göra var att sätta olika kroppsdelar mot varandra (öra-axel, fot-knä osv) och sen tävla vilka som kunde flest. Det värsta var inte att stå på scen inför hela skolan, utan att vi inte vann. Hatar, hatar, hatar att förlora.

När jag och en gammal kille brukade spela kort så fick han lov att låta mig fuska, för att jag blev så sur om jag inte vann, vilket betydde att han inte vann ett kortspel på tre år. Detta har jag ju växt ifrån nu, eller rättar sagt så spelar jag inte kort så ofta. Och om jag och Jonas spelar Alfapet eller TP någon gång så vinner vi ungefär varannan gång.

Att vinna är ju faktiskt helt underbart kul.

Kvällens fredagsmys

Middag med kotletter, potatisgratäng och fetaostcreme. Chips och Bolibompa. Har badat med barnen, vi hade mitt lyxiga skumbad och Stella fick låna hårinpackning. Just nu sitter Leo och ritar och Stella leker med dockorna och gosedjuren. Själv hänger jag vid datorn iklädd nya pyjamasen. Ska strax bädda i nya sängkläder i sängen och sen natta barnen.

När barnen somnat ska jag äta Marabou dajm, dricka ett glas rödvin samt påbörja Sex and the city säsong 2.

LOOOOOVELY! Stänger nu av min hjärna och sätter på den igen måndag den 7 januari.

Sorry

Fattar ju att föregående inlägg var bland det tråkigaste ni läst. Men det är det som är så bra med folk som jag pratar varje dag med, som er, då får jag ju berätta såna här saker. Det är annat med såna man inte hört av på några månader och sen stöter på, då känner man ju att man helst ska ha något bättre att komma med.

Bekant: Hur är det? Vad har du gjort de senaste månaderna?
Jag: Tja...idag åkte jag till exempel till Uppsala för att jag trodde att jag hade glömt nyckeln, men det hade jag inte
Bekant: Eh, OK. Har det hänt nåt mer kul?
Jag: Nja...Alltså, nej, inte vad jag kommer på

Ni hör ju. Ingen vidare konversation. Thank God för bloggar och för oviktiga vardagsberättelser. Eller rättare sagt: Hade jag haft världens bästa Cicci kvar som granne hade hon fått höra allt. Nu skriver jag här istället!

Julefrid my ass

Teoretisk plan för eftermiddagen: Hämta tidigt på dagis, handla mat, åka hem och städa och fixa.

Den riktiga eftermiddagen: När jag kom till jobbet imorse och skulle låsa upp arbetsrummet, så upptäckte jag att jag inte hade mina nycklar med mig. De två timmarna inklusive aulashow var OK utan jobbnycklar, värre var att jag och barnen skulle vara utelåsta på eftermiddagen. Till kl nio på kvällen. Började springa mot stationen och tänkte att jag skulle hinna få nycklarna av Jonas, men när jag ringde så satt han på ett SJ-tåg som gick några minuter före Upptåget, och hade precis börjat åka ut från stationen. Jävla skit. Så när jag hämtat på dagis så var det bara att åka tåg med barnen till Uppsala, få nycklarna av Jonas på stationen dit han åkt på sin rast, och sen hem igen. Tiotusen människor på tåg och på stationen i Uppsala och en trött och gnällig Leo som inte sovit middag.

(Den första planen var att köra bil till Jonas jobb i Gottsunda, men gulliga Jonas sa att han kunde möta oss på stationen istället. Antar att han ville ha sin familj kvar, jag+jultrafik+E4:an+en Ford Mondeo stor som en fotbollsplan är antagligen ingen bra idé)

Anyway. Kommer tillbaka, åker och handlar, åker hem och låser upp dörren. Får lite panik när jag ser att nycklarna inte hänger på kroken i hallen- glömde jag de i ytterdörren dagen innan?? (Har hänt förr några gånger. Har dock alltid kommit på det innan någon tjuv har sett dem) Letar efter ett tag innan jag hittar nycklarna. Längst ner i jackfickan. På jackan som jag har haft på mig hela dagen.

Inte det smartaste jag gjort. Tre timmar, 150 kronor och massa trängselstress senare konstaterar jag att ungarna iallafall inte hunnit vara hemma och stöka ner. Och mellanmål åt vi på tåget, så jag har sparat in lite disk. Ja, man kan nästan säga att jag har städat fast jag inte varit hemma.

Eller för att göra en lång historia kort: Till Uppsala för att hämta nycklar. Nycklarna i fickan hela tiden. Och så talar vi inte mer om detta, OK?

Rampfeber

OK. Vet inte riktigt hur det gick till, men tydligen ska jag vara med och tävla i Friendsshowen imorgon. En kollega öppnar dörren till mitt klassrum och frågar.

Kollega: Maria! De hittar inga som vill vara med imorgon. Ska du och jag?
Jag: Eh...OK?

Bra avslut på terminen att göra bort sig inför en fullsatt aula. Men, men. Kan modiga fjortonåringar stå på en scen och sjunga mm inför en hel skola kan väl jag tävla. I nåt. Vet ej riktigt vad, men jag håller varenda tumme jag har att jag slipper:
  • Vissla med pepparkakor i munnen (Kan inte ens vissla utan)
  • Doppa huvudet i vatten och mjöl och leta efter nåt jäkla äpple
  • Sjunga karaoke
Dock har jag en stark föraning att det skulle kunna bli punkt nummer tre. I så fall tycker jag mest synd om alla andra, för jag kan verkligen INTE sjunga. Kan faktiskt inte ta en enda ton rätt.

Eller så blir det något annat. Någon som har något förslag, så att jag hinner förbereda mig lite?

Carrie och Mr Big

Har nu sett klart säsong 1. Och, så här när man ser serien från början, är inte Carrie lite väl mycket dramaqueen vad gäller förhållanden?!  Dessutom dumpar hon honom när han precis har köpt biljetter till Karibien åt dem.

Ah well. Kär i Mr Big är vi ju alla. Och i Carrie & Co också för den delen.

Julefrid

Ärligt talat så förstår jag inte riktigt folk som stressar för att det är jul. De gör hemmagjorda julkort, putsar fönster, bakar, lagar mat, svabbar golv, byter gardiner, handlar julklappar, har adventsfester, tillverkar eget julpynt. Frågar är vad de gör när det väl är jul- slappar och tar det lugnt?! Oh no. Då lagar de mat och fixar.

Vårt julfixande har bestått i att plocka fram adventsstjärnor, prydnadstomtar samt klä julgranen. Julklapparna powerhandlade jag i tisdags. Det enda som återstår nu är att damma och dammsuga (imorgon), städa barnens rum (lördag) samt handla all julmat (söndag). Kanske spraya lite glasputs här och var på fönstren, så att de ser nytvättade ut. Annars ska jag mest softa, titta på fina, glittrande julgranen, mysa, fortsätta att se "Sex and the city", umgås med mamma (kommer på lördag) och gå ut och äta middag med Jonas (lördag kväll när mamma är barnvakt). På julafton ska vi vara här, pappa kommer och firar jul med oss. Saknar på ett sätt att fira jul med tjocka släkten i Borlänge, var två eller tre år sen vi var med, men samtidigt är det rätt skönt att vara hemma och bara ta det lugnt.

Bra teori, va? Måste genast berätta för Jonas, så fort han har städat klart köket.

Närå, han softar också. Fast frågan är: Är vi smarta eller bara extremt lata?


Sex and the city

Fem down, massa avsnitt kvar to go. Faaabulous!


"Lyckligt gift"

Charlotte Perrelli och hennes man ska separera. Oh, what a surprise. Det hade väl ingen kunnat ana. Charlotte säger i intervju efter intervju:

- Jorrå, det går så bra, så bra att vara ensam med barnen jämt. Inga problem, OHH NEJ, Nicola jobbar ju på en restaurang och den är ju såklart viktigare än mig och barnen. Att plocka hemma, ta hand om barnen, ha en karriär samt sköta en familj, INGA problem. Nicola har ju viktigare saker för sig. Jag menar, han träffar ju barnen två timmar varje söndag. Allt är så bra, så bra. Vad sa du? Om han vet vad barnen heter? Nä, lite osäker är han men det är ingen fara. Han äger ju en restaurang, och det gäller ju att prioritera här i livet.

Go Charlotte säger jag, dumpa karlkräket och klara dig bättre själv. Dessutom håller jag med roliga Malin Wollin som säger i en krönika att om du ska skaffa barn, gör det med nån vettig som fattar vad det innebär att ta ansvar. Att vara tokkär eller ha en fantastiskt sexliv betyder NOTHING om man är tillsammans med någon som inte orkar/vill/kan offra en bit av sig själv till förmån för sina barn.

Jag hejar på Charlotte Perrelli! Om hon inte hade varit så positiv hade hon förstått för länge sen att hennes kille inte var så mycket att hänga i julgranen.

Genrep

Tror att jag ska träna inför jullovet ikväll: Se några avsnitt av Sex and the city och äta chokladpraliner. Det är viktigt att börja ladda några dagar innan, så att man är riktigt förberedd. Risken är annars att jag inte riktigt vet hur man gör när man är helt, totalt ledig från jobbet i två veckor.

För er som inte vet vad ni ska bli när ni blir stora: Bli lärare! Loven kicks ass.

Bloggvärlden

Att träffa blogg-kompisar är som att vara liten och äntligen få träffa sina brevkompisar. Fränt! Ännu fränare skulle det vara att ha en bloggfest. Tänk ett helt rum med folk där alla visste allt om varandras liv, men inga hade träffats förut.

Weird! Men häftigt. Så, vad tror ni? Bloggfest någon gång under 2008?

Nyårsafton räddad

Kloka Case kom med en bra idé om nyårsafton, när jag fikade med henne och Fröken Åsa.

image125

Så jag slog till! Nyårsafton kommer därför att bli: Lyxig middag med barnen, mys, disco, chips. Och efter läggdags: Sex and the City, champagne, chokladpraliner.

Iklädd nya Hello Kitty-pyjamasen sitter jag sen och myser i soffan och tänker inte alls på alla som är ute på roliga fester. Inte sjunger jag "All by myself" heller.

För jag har köpt Sex and the city-boxen!!! Absolutely fabulous.

Svenskt rekord i påsar

Har shoppat så mycket att armarna värker och plånboken blöder. Men julklapparna fixade! (Även till mig) Vill ni veta vad jag har köpt? Nu är jag ju en aning allergisk mot dagens outfit-bloggar respektive Det-här-vill-jag-köpa-bloggar, men what the hell, jag tar lite astmamedicin eller liknande så kör vi:

image119

image120

image121

image122

image123

image124

Sådär ja! Om någon annan fick allergichock så är det safe att läsa igen nu. Är mest nöjd med svarta tröjan, dyr, skön fintröja som har kostat 795 kronor men det var rea med 50%.

Dessutom handlade jag julklappar:

Stella: Badbomb, Bratz-docka, rosa penna, prinsess-bok, Blixten McQueen-glas, linne och trosor, tights, CD med "Hej Sofia" på
Leo: Leksaksborrmaskin, Bärgarn-bil, målarbok, kritor, mysbyxor, Blixten McQueen-glas
Mamma: (Hemligt)
Jonas: (Hemligt)
Barnens kusin Simon: (Hemligt)
Pappa: Kvar att handla till

Kan även hända att jag tappat nån påse på stan. Kommer inte riktigt ihåg, sista halvtimmen gick jag i trans och försökte att inte svimma av vätskebrist, dö av värmeslag eller slå ner folk av irritation. But I did it! Nu klarar jag mig utan affärer i några månader till. Ja, utan folk som trängs också, faktiskt.

I Tierp är det inte så mycket trängsel.

Arbetstidsblogg

Nämen, här sitter jag och bloggar på arbetstid. Eller förresten har jag lunchrast fortfarande. Idag var det julbord i matsalen med Jansson, köttbullar, prinskorv och julskinka. Och julmust. Lyxigt värre för att vara skolmat.

Soft sista vecka. Nu funderar jag på om jag ska städa skrivbordet eller börja skriva planering på Procent-kapitlet som vi ska börja på efter jul? Eller ska jag dricka kaffe? Ja, kaffe får det bli.

Har bara en lektion kvar innan jag ska åka tåg till Uppsala-shoppingen. Fränt! Ska dessutom äta middag ikväll med min roliga kompis Marcus.

Lektionsmys

Sista veckan före jullovet är det ju lite slappare på lektionerna. Ibland.

Elev: Maria, kan vi inte göra nåt kul på sista mattelektionen?
Jag: Ja, ni har prov. Det är ju kul
Elev: Mmm

Ah well. Fördelen med att att ha sjuor är att man kan köra på in i det sista, ingen betygs-deadline att ta hänsyn till. Mys blir det på fredag med Friends-show och sen frukost/fika och julkappsutdelning (komplimangpapper) i klassrummet. Sen slutar de kl 10. Inte så ansträngande dag.

Lyx-eftermiddag

Imorgon efter sista lektionen kl 14 ska jag ta tåget till Uppsala och power-shoppa hela eftermiddagen. Kan ni fatta vad lyxigt! Måste hinna med Holmlunds, Monki, Designtorget, STUK, Household, SOLO, Weekday...Känner mig som en knarkare som ska få heroin. Som sagt, Tierp I like, men sån vidare shopping är det inte.

Få se...Har jag glömt nån affär...Vad var det mer? Just det, barnen kanske skulle ha julklappar också. Lätt som en plätt, BR leksaker i 15 minuter så är det klart. Prinsessbok, tatueringsmaskin, bil, rosa penna, Bratz, bok med bilar, lego, väska. Plus någon fin tröja eller linne till Stella och pyjamas till Leo. Helst en pyjamas med "Bilar"-motiv, men det kanske är för ute nu? Hoppas, hoppas det finns, skulle vara en succé.

Jonas blir lätt att köpa julklapp till, han önskar sig en snygg, lycklig sambo med nya kläder. Och kanske en gitarr-tidning och kalsonger.

Åldersmässig beslutångest

Tecken på att jag mentalt är 67: Jag har haft huvudvärk hela dagen för att jag har druckit för lite kaffe.

Tecken på att jag mentalt är 11: Vi testade vilken färg som blev snyggast på sjuornas komplimangpapper. När min kollega från arbetsrummet skrev ut papper i färgskrivaren i flygeln bredvid, tyckte jag att det på riktigt var lite häftigt när kopiatorn började blinka och skriva ut papper. Fast hon tryckte på "utskrift" 60 meter därifrån. Värsta fräna.


Ett litet tips

Om ditt mobilalarm går igång klockan 06.00, ligg då inte och fundera på om du ska gå upp på en gång eller om du ska ställa om alarmet till en kvart senare. Blir lätt så att du somnar om under tiden du tänker.

Själv vaknade jag över en timme senare, och hann till första lektionen med ca 4 sekunders marginal tack vare rallycykling på isiga cykelvägar. Inte helt avkopplande sätt att börja en måndag på.

06.15

Inte så kul att ställa mobilalarmet till imorgon, men jag överlever. På fredag är det jullov i två veckor, och efter det så står det inte på förrän det är sportlov. Och sen påsklov. Och sen sommarlov.

Läget är under kontroll.

Haha

Egentligen blir jag galen av "roliga" mass-mejl, men den här var iallafall en av Topp 3.

Det har varit stora bekymmer att ta reda på när männen tänker som bäst. Efter många års forskning har man äntligen kommit fram till hur det ligger till:
Alla resultat visar att männen tänker absolut bäst under samlag. Hur kommer det sig, undrar man? Jo, för då är ju kabeln kopplad till huvuddatorn"

Måndag imorgon

Ska strax gå ner och laga kvällens middag, våfflor med sylt och grädde. Viktigt att kolhydratladda inför sista veckan på jobbet innan jullovet.

Imorgon blir en bra dag, för det första för att jag har fått tillbaka rösten (YES YES YES!) men också för att jag ska berätta för två av mina specialelever att de med blod, svett och tårar har kämpat sig fram till ett godkänt i matte! Oh happy day.

Betygen ska vara deffade klockan tolv imorgon. Att deffa betyder att man klickar på "def"-knappen ("definitiv") i betygsprogrammet på datorn efter att man fyllt i alla betyg som står med i ens lista. Känns bra att det äntligen kommit ett fackuttryck för oss lärare som är fränt att säga. Ord som "åtgärdsprogram", "planering", "betygskriterier" och "utvärdering" är ju annars inte speciellt coolt att svänga sig med.

Tänkbar konversation imorgon:
Jag: Har du deffat än då?
Jenny: Ja, jag deffade redan i fredags. Skönt.

Ja herregud vilket coolt yrke jag har. Själv har jag dock inte deffat något eftersom jag har sjuor i matte, och mina specialelever står på andra lärares listor. Att inte behöva sätta betyg är ett underskattat nöje på jobbet. Det enda som behövs göras i veckan är: Ha några genomgångar ifall eleverna har frågor inför provet, skriva ut och plasta in komplimangpapper till min mentorsgrupp, städa skrivbordet, rätta matteproven som min sjua skriver på torsdag.

Sen JULLOV!

Olika synsätt

Det går ju att se på saker både från den ljusa och från den mörka sidan. Positivt eller negativt. Är glaset halvfullt eller halvtomt? Jag testar:

Halvtomt: Idag bajsade Leo i badkaret för andra gången den här veckan. That makes it a habit. Äckligt värre. Själv verkade han dock tycka att han kommit på något jättemysigt och praktiskt. När han är klar pekar han glatt på den flytande bajskorven och säger "Mamma! Titta blä!" Varpå jag måste tappa ur vattnet, sanera badande barn, fiska upp bajset och slänga i toaletten. Som sagt, inte det fräschaste.

Halvfullt: Leo verkar ha haft lite ont i magen idag, så det var ju jättebra att det kom bajs. Dessutom slapp jag byta blöja.

Nä, det hjälpte inte. I detta fallet måste jag säga att glaset är halvtomt.

Flärd

Ett perfekt sätt att tillbringa en lördagkväll:

När barnen hade somnat igår la jag mig på soffan och läste ut "Väninnan" av Denise Rudberg. Detta betyder att jag kunde ha fårskinnstofflorna på mig samtidigt som jag åt upp chokladbollarna från i fredags och hade en fin julgran lysande i bakgrunden, men ändå mentalt befann mig bland överklassen i Stockholm. När jag klockan 01 gick upp och la mig kändes det som att jag hade druckit drinkar och shoppat dyra kläder på NK i några timmar.

Genialt! Helt enkelt genialt.

Nu ska jag duscha och bädda sängar och dammsuga i vardagsrummet.

Glamourify me

Ursäkta mitt tjat, men ÅHHH vad mitt liv skulle behöva en glamour-injektion. Anything.

Så. Under tiden jag går iväg och borstar tänder och nattar barn- kan ni inte skriva vad ni gör ikväll? Helst ska det innehålla ord som "outfit", "drinkar", "krogen", "glammigt".

Bästa berättelsen vinner en Tequilaflaska! Med stor, röd sombrerohatt som kork.

God jul och gott nytt år...

...önskar babydarling.blogg.se!

image118

Plus att jag idag postat 20 stycken julkort. Mission accomplished! Om jag på måndag får ett julkort från någon som inte vi har skickat till så skickar jag ett sms tillbaka och meddelar att "Julkort till er finnes på min blogg".

Till er andra som inte skickat någon till oss men som läser detta julkort vill jag bara säga: HA! Got you! Närå, skojar bara, menar såklart God jul till er Alla från oss Alla, inget julkort tillbaka behövs!

Nybadade gullungar

image117

Elektroingenjör sökes

Nog för att jag visste att jag var oteknisk, men om man knappt lyckas med att få upp julgransljusen kanske det är dags att gå en kurs eller nåt?!

Hejhej

Lillebror Leo som är två är extremt envis, extremt pedantisk samt extremt social. Faktiskt har han ärvt min personlighet rakt av. Gulligt är det iallafall att han säger "Hejhej" till allt och alla vi möter.

Gulligt var det också igår när han kissade i badkaret, tittade ner på kisset och glatt sa:
- Hejhej!

Social kille, Leo, som till och med hälsar på kisset.

Bak-prestationsångest

Tydligen håller folk på att baka en massa för att det snart är jul. Pepparkakor är inte ens speciellt gott, och lussekatter vet jag inte hur man gör. Inte heller det är speciellt gott, om jag tänker efter. Men i och för sig luktar det hemtrevligt.

Idag bakade iallafall jag och barnen chokladbollar. Gills det som julbak?

Ingen Tequilavinnare knackade på

Nattningen gick bra ändå. Faktiskt nattade barnen nästan sig själva, men jag kan ju inte ge Tequila-flaskan till dem?

Jag: Godnatt och sov så gott. Imorgon är det lördag, mysigt va? Puss puss och sov så skönt, jag älskar dig
Stella: Ja, ja. Tyst nu, jag kan inte sova när du pratar


Jag och Runar, like this

Min själv-healing fungerade inte jättebra, men hyfsat bättre kände jag mig iallafall när jag vaknade i morse. Rösten låter fortfarande pip pip väs host, men jag ser ljuset i tunneln. Inte som i snart-dör-jag-sättet, utan som att jag snart är normalfrisk igen.

Jag är känner mig fortfarande som en halvsjuk, urvriden disktrasa, men åtminstone en disktrasa som har getts konstgjord andning genom att bli kokad i en katrull. (Vem gör förresten sånt? Kokar disktrasor. Rätt äckligt om man tänker efter)

Måste hoppa över att leda Marathonaerobicpasset imorgon, att ha en instruktör som får hostattack efter att ha kraxat fram ett hej är ingen vidare reklam. Tråkigt, tråkigt men what can you do. Faktiskt så känns det helt OK, behöver en helg att göra ingenting på.

Softa, äta frukost länge, plocka fram och klä julgranen, åka och köpa lördagsgodis. Lovely. Dessutom kommer pappa och hälsar på, han skulle ha varit barnvakt när jag tränade och kommer ner iallafall.

Kanske kan fråga honom hur man häller i spolarvätska i bilen?

Deal or no deal

Om du kommer och nattar mina barn och städar upp på övervåningen så får du tretusen spänn. Eller förresten, tretusen låter lite mycket, vi säger tusen. Eller förresten, jag ska ju till stan och handla julklappar på tisdag, då kan jag ju inte skänka bort pengar sådär utan vidare. Vi säger så här: Om du nattar och städar så får du min Marabou dajm i kylen, en snygg, svart poloklänning nästan aldrig använd och en oöppnad flaska tequila.

Fast Marabou dajm tänkte ju jag äta upp när jag läser min bok under tiden du nattar. Och poloklänningen kanske kommer till användning nån gång...

OK. Så här gör vi. Du nattar och städar och plockar ur diskmaskinen, så får du en stor flaska tequila samt upplevelsen av att göra en godhjärtad sak. Detta kommer jag dessutom att tala om för Tomten (I know him very well, vi pratar i telefon ibland), och tänk vilka fina julklappar du kommer att få när han hör hur snäll du är.

Detta, kära vänner, är en win-win situation. Vilka är intresserade?

I want my life back!

Jag vill ha kaffe på morgonen, energi att fixa hemma, vara frisk nog att leda pass på lördag, kunna känna smak och ha matust, känna lust att vara på jobbet.

Denna halvsjuka, kraxande, hostande, urvridna gamla disktrasan känns inte som jag.

Har lovat Stella att vi ska lägga oss samtidigt idag, så när lillebror är nattad ska vi mysa in oss i dubbelsängen och somna. Har tagit två Alvedon, så imorgon efter en lång natts sömn ser jag mig själv hoppandes ur sängen klockan halv sju, frisk som en nötkärna. Inget host och ingen heshet. It's magic!

Sådärja. Helar mig själv med tankens kraft. Inga konstigheter, fick tipset av Carola.

Dagis-sötisar

Att se sina avkommor vara utklädda till lucia respektive tomte och gå luciatåg med sitt dagis kan vara det finaste att uppleva någonsin.

image113

image114

image115

Dessutom bjöds det på skinkmacka, pepparkakor, kaffe och saft, och på slutet kom självaste Tomten dit och bjöd barnen på godis. Mysigt juligt.


Världens bästa Camilla 30 år

Mitt dåliga samvete är att jag aldrig hinner vara sådär omtänksam och hålla-kontakten och planerande som jag skulle vilja vara mot mina kompisar. Nu har till exempel min älskade vän Camilla i Borlänge fyllt 30, och vad har jag gjort? Ingenting. Eller lite, om ligga i sängen och vara sjuk och inte ha någon röst och tänka på att "idag fyller Camilla 30 år" räknas? Dessutom har jag TÄNKT att jag skulle skicka en present.

Men darling Camilla, du finns i mitt hjärta och i mina tankar och ett STORT stort grattis i efterskott! Du är en av mina äldsta och bästa vänner, och en av de skönaste tjejer som finns. Du har en grym humor, är duktig och snabbtänkt, har en skön självdistans och Sveriges topp 3 finaste ögon. Dessutom är du en sån som skrattar med hjärtat, och ingen kan låta bli att vara på bra humör när man är med dig. Du lyser upp folks dagar!

Så: Ett fyrfaldigt leve för Camilla, hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA. Puss och grattis och present kommer senare!

(Detta gäller också lilla Alma, för mitt dåliga samvete innefattar även kompisars nya barn...)

Julklappar

Har inte köpt en endaste, endaste julklapp än. Dock vet jag ju vad barnen önskar sig, och ungefär vad jag kan köpa till Jonas, mamma och pappa, så på tisdag efter jobbet så ska jag ta tåget in till Uppsala och shoppa som en galning mellan kl 15.00 och 19.00. Om folk står i vägen knuffar jag bort dem.

Tänkte hinna med lite shopping till mig också, för alla vet ju att alla barns allra innersta önskan är att ha en snygg och lycklig mamma med nya kläder.

Avkoppling

Busy dag fylld av rättning, kopiering, lektioner, klättring in i bilen från förarsätet pga fastfrysen dörr, upplockning av bajskorvar från badkaret. (Inte mina, jag är trettio år och vet att man bajsar i toaletten. Detta har dock inte vissa i familjen som är två år riktigt koll på än)

Åh vad jag är värd en kopp te och kokosbollar framför TV'n just nu. Kanske tända lite ljus. Kanske har klarat ytterligare en dag utan utbrändhet. Kanske till och med klarar mig ända fram till nästa fredag?

Ytterligare en sak på att göra-listan:

Få tillbaka rösten. Helst en röst som kunde sjunga, eller som kunde ta åtminstone en ton rätt, men jag skulle också nöja med med att få tillbaka min egen.

Det hesa, kraxande, pipande läte som kommer ur min strupe nu tror jag tillhör målbrotts-Robin, 14 år.

Brain overload

Ja herregud. Att göra på jobbet: Kopiera prov, kopiera repetitionsuppgifter, rätta diagnoser, ha AL-möte om kvalitetsredovisning, ha schemabrytande aktivitetsdag på Lucia, rätta prov, sätta betyg, skriva uppföljning på åtgärdsprogram, skriva ut "komplimangpapper" till min mentorsgrupp.

Få se nu...Det var några smådetaljer också...Vad vad det mer som skulle göras? Jo, just det, lämna barn, hämta barn, laga mat, tvätta, städa, Luciatåg på barnens dagis, leda Marathonaerobicpass på lördag, köpa julklappar, sätta upp granen, baka nåt (För det har jag läst någonstans att man ska göra när det är jul. Lite märkligt när jag tänker efter, när det finns så goda saker att köpa?!), handla till julafton.

Är det OK om jag fejkar en ny halsont och ligger i sängen och läser Denise Rudberg-böcker till annandagen?

En annan fråga skulle kunna vara:
Om jag nu är så trött, varför går jag inte bara och lägger mig istället för att vara uppe sent och se på TV, måla naglarna och blogga?
Svar: För att om jag dör av stressattack imorgon så har jag iallafall snygga naglar. Och söta vänner som läser min blogg.

Försvunna rösten

Lyckades mot alla odds ta mig upp ur sängen, duscha, klä på mig, sminka mig, äta frukost samt cykla iväg till jobbet igår. Det jag däremot inte lyckades med var att få tillbaka min röst, så hade lektioner hela dagen igår utan att säga ett knyst. En intressant upplevelse. För några år sedan jobbade jag också en dag när jag hade tappat rösten, och trodde då att det bara var en engångsföreteelse, men what do you know. Fungerade lika bra igår. Häftigt att se att bara för att jag är tyst så är ungarna lika tysta. Dessutom sitter de stilla och lugna och väntar på vad jag skriver på tavlan samt är tysta när jag skriver på papper och förklarar någon matteuppgift de frågat om. Nickar lite på sin höjd. Gulligast av allt är dock när jag skriver en fråga på mitt block och de SKRIVER svaret tillbaka. "Jag har bara tappat rösten, jag är inte döv", skriver jag och så skrattar vi lite.

Elev: Om du hade brutit armen också och inte kunnat skriva, hade vi fått håltimme då?
Jag: (Skriver tillbaka) Nä, då hade jag tittat på er och så hade ni räknat

Efter lektioner och lunch åkte jag sen iväg med ledningsgruppen till Lövstabruks herrgård och hade konferens. (Rösten kom tillbaka under eftermiddagen, dock hes med målbrottspip) Massa prat, bla bla bla, om dåtid och framtid och skolutveckling, och diskussioner om betyg och bedömning mm. På kvällen fick vi oxfilémiddag med vin, very nice. Sov gjorde vi i ett flera hundra år gammalt hus som det spökar i, i sköna sängar i fint rum med gamla tapeter och öppen spis. Tog en stund innan jag bestämde mig för vilken säng jag skulle ha, var det mest troligt att spöket kom in genom fönstret eller genom dörren?! Fast sen kom vi på att om det spökade så gjorde det nog det överallt, så min kollega C sa att jag kunde ta sängen närmast väggen så kanske jag slapp vara fullt så mörkrädd. Om vi hade haft enkelrum så hade jag burit in min säng till någon annans rum, ALDRIG att jag skulle våga sova själv i ett spökhus.

Iallafall kom det inga spöken, vi fick äta frukostbuffé och sen har vi haft ledningsgruppsmöte hela dagen idag. End of story!

Hur förklarar man detta?

Jag har haft två dygn sprängfyllda med jobb, konferens och middagar, men det står totalt stilla i huvudet vad jag ska skriva. När jag å andra sidan är hemma och gör inget speciellt, så har jag massor att skriva om.

Samma princip som när man träffar en bekant eller kompis som man inte sett på länge, och känner att man inte kommer på något att säga. Däremot har man massor att prata om med kompisen/grannen/  arbetskompisen man träffar varje dag.

Märkligt.

Back to life

Efter en dusch, ren pyjamas, stark hostmedicin, Alvedon och te så känner jag mig nästan frisk. Nästan. Får se hur jag gör imorgon. Men det är så typiskt för jag hade verkligen, verkligen, verkligen velat åka på den där konferensen...

Får känna efter hur jag mår imorgon. Men i och för sig, hur många som verkligen känner efter en måndag morgon kl sex känner sig pigga nog att gå till jobbet, upp med en hand?

"Love actually"

Den absolut mest romantiska filmen i hela världen. Sista halvtimmen gråter man sig igenom. Så fiiiiiiiiint.

Velande

Den stora frågan: Jobba eller inte jobba imorgon?

Fördel jobb:
Har lektioner hela dagen, betygen ska snart sättas, MÅSTE åka på viktiga konferensen
Nackdel jobb: Feberyra och det faktum att jag inte kan prata

Men febern hinner säkert gå över och kändis-kortisonet hinner säkert verka så att jag kan prata. Så: Upp klockan sex imorgon bitti, bryta ihop och komma igen.

TV-kväll

Låg i soffan hela kvällen igår och såg på TV 3.

Bäst: Felix Herngren och "Sanningen bakom", samt fina musikalsjungande tjejerna
Märkligast: "Ladies night"

Kjell Bergqvist, Mikael Tornving och Martin Stenmarck är ju jättebra, men kunde inte riktigt koncentrera mig på dem för att jag funderade på två saker:
  1. Hur bisarr var inte publiken?? Skulle tro att 70-80% av publiken hette Veronica eller Marie, var runt 38 år, hade stormönstrad tunika från Lindex, var fulla samt stod på stolen och tjoade och sjöng med.
  2. Är Martin Stenmarck extremt välutrustad eller såg det bara så ut?

Ingen halsfluss

Har så ont i halsen att jag nästan börjar gråta varje gång jag sväljer, men har som tur är ingen halsfluss iallafall. Detta fick jag reda på genom att sitta på akutmottagningen i tre timmar och vänta (Ingen tidsbokning en söndag i lilla Tierp), men nu har jag iallfall fått stark hostmedicin och kortisonshot att dricka för hesheten. Kortison är sånt som kändisarna dricker när de är för hesa för att sjunga, det enda glamourösa i denna helg av feber, halsont, böcker och sömn.

Barnen och Jonas är på julmarknad och myser, själv ska jag krypa ner under täcket och fortsätta läsa min bok och tycka synd om mig själv.

Feber

Innan Alvedonens effekt börjar ge vika och jag däckar i soffan alternativt sängen så måste jag bara berätta en sak:

39,6 grader. Så mycket feber har jag haft idag. Bara så att ni vet hur mycket ni ska tycka synd om mig.

Misär, misär

Inte nog med att jag kräktes i torsdags, har influensa, huvudvärk och feber, nu har jag fått ont i halsen också. Känns som tusen nålar, och till råga på allt så har jag nu tappat rösten. Yes, that is correct, TAPPAT RÖSTEN! Från raspig whiskey-röst till ingenting. Hatar, hatar, hatar att vara sjuk. Dessutom måste jag vara frisk till måndag för då ska jag på konferens med hotellövernattning med ledningsgruppen på jobbet.

Kanske bäst att förbereda sig på konferens med lappskrivande. Helt normalt att sitta och hålla upp lappar skrivna med tusch om det är något viktigt jag vill säga, åh ja, verkligen ett trivsamt sätt att tillbringa en konferens på.

Eller så håller jag helt enkelt tyst. (Detta alternativt känns dock inte riktigt som jag.....hrm)

Glamourösa livet, en annan dag

Ikväll skulle jag egentligen ha åkt med en kompis till Uppsala och gått på fest. Snygga klackskorna, stuprörsjeans, svart halternecktopp, uppsminkad, drinkar, party, roliga människor...Ja, ni fattar. Istället satt jag i soffan med mysbyxor och hade feber, och zappade mellan Idolfinalen, Independence Day och Sanningen bakom. Men vad är väl en bal på slottet?

Men hörni drinkarna, kompisarna och halternecktoppen, can I take a reincheck? Bolibompa och chips med barnen i all ära, men en partyfredag någon gång skulle ju också vara kul.

PS. Reincheck? Raincheck? Ranecheck? Heter det förresten reincheck överhuvudtaget?

Ett av Anna Skippers knep?

Tips för att få platt mage: Var kräksjuk i två dagar
Tips för att behålla den platta magen: Avsluta inte den andra dagen med en stor tallrik nachos

Årets julkalender

Är det bara jag, eller är det någon mer som tycker att Mila i julkalendern är en sur, elak och bortskämd snorunge? Och om man inte är snäll så får man inga julklappar, det vet ju alla. Så hur tänkte Tomten här, liksom? Han har till och med skickat en Tomtenissa från Nordpolen enbart för att uppfylla hennes önskan. Very strange.

Annars är den rätt kul faktiskt, årets julkalender, om man bortser från att den inte är speciellt trovärdig. Den riktiga Tomten skulle aldrig ge den där tjejen julklappar.

Money, money

Denna ligga-i-sängen-och-vara-sjuk-och-läsa-bok-dag har kostat mig ungefär tusen kronor i utebliven lön på grund av karensdag. Jävla skit. Fatta vad mycket kläder man skulle kunna köpa för det. Ja just det, jag hinner ju ändå inte köpa kläder...Jag menar, fatta vad mycket mjölk, äpplen och blöjor man kan köpa för de pengarna på ICA.

Ska nu samla ihop spillrorna av mitt sjuka jag och ta bilen till dagis för att hämta barn. Får man köra bil när man har feber? Får ju inte köra bil när man är full, och det är väl ungefär samma sak, eller? Är iallafall lite piggare efter duschen, och med en till Alvedon ska det nog gå bra.

I vilket fall så borde man få EXTRA lön när man är sjuk, bara för att det är så synd om en. Vad tror ni, är detta något som går att genomföra?

Tomten, en "Sex and the city"-box, tack

Jag har velat haft "Sex and the city"-boxen länge, men aldrig köpt den för att jag har undrat när jag skulle ha tid att kolla på den?

Nu vet jag. Dagar då jag är sjuk och hemma från jobbet, och barnen är på dagis. Åh, vad lovely det hade varit att ligga i soffan och sett på Carrie & Co. Men, men, har legat i sängen och läst Mats Strandbergs "Jaktsäsong" för andra gången, och det är också bra. Om ni inte har läst den, gör det!

Nu ska jag krypa tillbaka till sängen. Att vara sjuk är ändå lite mysigt, om det inte vore så att man mådde så himla dåligt...

image112

God natt

Barnen sover, och själv ska jag dra täcket över huvudet, kura ihop mig med huvtröjan, nattlinnet och mysbyxorna, och somna ifrån sjuk-eländet.

Krya på mig!

Sjuk, sjuk, sjuk

Jag kräks, svettas, fryser och har svim-attacker om vartannat. Blä. När jag blir frisk ska jag aldrig, aldrig klaga på något i hela mitt liv. Livet leker så länge man inte är sjuk.

Så tycker ni att livet är lite småtråkigt, jobbigt eller stressigt? Tänk positivt. Ni hade kunnat vara jag stående framåtlutad vid en toalettstol.

Så.Fucking.Sjuk

Fördelen med att aldrig bli sjuk är att...tja, att jag aldrig är sjuk. Nackdelen är att när jag väl är det så säger det PANG och så blir jag alldeles dödssjuk. Förr året hade jag 40 graders feber i en vecka, just nu känns det som att jag har influensa, vinterkräksjuka och ont i huvudet samtidigt. Har ändå lyckats jobba idag, kände mig lite hängig i morse men ändå inte så farligt, men har under dagen blivit mer och mer sjuk. Sista lektionen kommer jag knappt ihåg, tror att jag lät sjuorna sluta 20 minuter tidigare för att alla hade skrivit klart diagnosen. Well, well, då har jag iallafall uppfyllt sluta-tidigt-kvoten för i år, nu kan jag fortsätta ha lektion till de på sekunden slutar.

Planen just nu är att:
  1. Fortsätta att inte kräkas (mår bara illa, men har inte kräkts)
  2. Lägga mig i sängen och vila när barnen leker på sitt rum
  3. Gratulera mig själv till att ha pallrat mig ut i köket, lyckats steka blodpudding samt gett barnen mat (Alvedon, the lifesaver)
  4. Försöka att räkna ut hur tidigt jag kan lägga barnen
  5. Försöka att räkna ut om jag hinner bli frisk till imorgon så att jag kan jobba
Har faktiskt inte tid att bli sjuk.

...Vänta nu, har jag skrivit detta? Antagligen bara feberyra. Nu ska jag bädda ner mig under dubbla täcken, kanske hörs senare. Om jag överlever kvällen.

Om ni får välja

Vad läser ni helst?

a) Ett långt inlägg
b) Ett kort inlägg
c) Inget inlägg

Detta var alternativ b. Nu ska jag gå ner och kolla på Room Service, så en stund framöver blir det alternativ c.

Mjölk i kaffet, del två

För att kunna dricka gott kaffe så måste man ha mjölk, till och med är det så att jag hellre dricker kaffe med gammal mjölk än är utan mjölk. Idag vågade jag dock inte försöka med detta, den gick ju trots allt ut för en vecka sen, så då smög jag in och lånade lite mjölk från fritids. Det gäller att ha ett stort kontaktnät på sitt jobb. Imorgon funderar jag dock starkt på att faktiskt komma ihåg att ta med mig mjölk själv, hemifrån. Vi får se.

Detta kan mycket väl vara det tråkigaste inlägg jag någonsin skrivit.

Julkortsångesten

Vi skickar julkort ungefär vartannat år. Det är ju lätt att glömma/inte orka/inte hinna köpa och skicka julkort, och sen tänker man glatt att "Det gör väl ingenting, folk vet väl om att vi tycker om dem ändå. Dessutom finns det ju SMS". Men sen börjar det droppa in julkort och vi får dåligt samvete, och köper julkorten redan i oktober nästa år. Problemet är ju då att de som skickade till oss året innan kanske inte skickar igen, eftersom familjen Latmask inte skickade tillbaka något kort. Tja, så får folk julkort av oss, och får dåligt samvete för att inte de skickade några, och så skickar de året efter men inte vi. Och så håller det på sådär. Vissa skulle kanske kalla det en trevlig jultradition, jag ser det mer som en ond cirkel.

Iallafall är det i år vår tur att ha dåligt samvete, så redan i oktober köpte jag fina, dyra julkort från granntjej som sålde jultidningar. HA! Hahaha! Kolla jag då, värsta framförhållnningen. Men då kommer nästa ångestframkallare: Folk som anstränger sig och fixar hemgjorda julkort med bilder på sina barn i julutstyrsel.

Dessa personer vill jag bara ställa en enkel fråga till: Har ni inga jobb att sköta, barn att passa och liv att leva, eller hur hinner ni med detta?! Erkänn att ni är arbetslösa eller har en au-pair, och låt oss andra slippa all denna julstress!

Trasig

Barnen leker med en låda med porslinsfigurer, som mamma har sparat från när jag var liten.

Stella: Mamma, den här gick sönder
Jag: Man ni skulle ju vara försiktiga!
Stella: Ja, men det gick sönder av sig själv
Jag: Ja, ja. Men ska ni leka mer med det då?
Stella: Ja, det ska vi. Men inte med den här.

Ja, nä, det är klart. Den går ju inte att leka med, den är ju sönder.

Klonforskningen

Hoppas att de snart kommer på hur man snabbt och lätt fixar en bodydouble för en kväll, jag menar, hur svårt kan det egentligen vara?! Om jag hade några ikväll skulle jag se till så att de var och en:
  • Nattade barn
  • La in ren tvätt i garderoben
  • Målade naglarna
  • Såg på Desperate Housewives
Själv skulle jag gå och lägga mig, och upprepa mitt mantra "Jag har inte tid att bli sjuk". Har fungerat so far, nu håller vi tummarna för en dag till.

Kaffe Latte-maskinen, var är du?

Sitter på jobbet och dricker kaffe med gammal mjölk.

Mmmmm.

Jag vet

Det kan ju också vara så att jag mår illa av all mat jag ätit. Men åh vad gott det var! Sill, Janssons frestelse, köttbullar, rödbetssallad, prinskorv, potatis, skinka, ägg, räkor, lax och en massa annat.

Nu ska jag gå och lägga mig, och det kommer att bli en av de Topp 3 skönaste insomningarna i mitt liv. Bara det att jag inte cyklar på en regnig, folktom, blåsig och kall cykelväg, utan ligger under ett varmt duntäcke. Lovely!

Busy day

På grund av trötthet som inte är av denna värld så blir dagens inlägg i stödordsformat:

Upp tidigt, jobba hela dagen, information om kompensatoriska hjälpmedel, kvar på jobbet till halv sex, julbord, massa mat, åka bil från Furuvik till Tierp, cykla hem i ösregn, kom hem klockan tio.

Sitter just nu och försöker att inte låtsas om att jag eventuellt har blivit smittad av dotterns kräksjuka (hon spydde dock bara en gång), jag har nämligen ont i kroppen, ont i magen samt mår illa. Mässar tyst för mig själv "Jagharintetidattblisjuk. Jagharintetidattblisjuk. Jagharintetidattblisjuk". Dessutom är det så att om jag kräks inatt efter att ha ätit två stora tallrikar julbordsmat plus en tallrik efterrättsmat, så kan det mycket väl vara det äckligaste jag någonsin gjort i hela mitt liv.

Men, men. Om man säger "Jagharintetidattblisjuk" tillräckligt många gånger så brukar det ordna sig.

Road to hell

Nu menar jag inte dotterns första kräks som kom klockan 18.44, utan Internetshopping. ALLA verkar klick-shoppa (vem kom förresten på detta töntiga namn? "Klicka hem", herregud) och köpa kläder, inredning, underkläder, leksaker mm. OK, lite smidigt verkar det ju vara, men eftersom kläder jag provar knappt passar i en provhytt (av någon märklig anledning är jag alltid mitt emellan två storlekar), hur dåligt kommer de då att sitta när jag bara sett dem på en Internetsida?! Dessutom med utländska storlekar. För att inte tala om faran med priser i pund, lämna ut kontonummer till okänd affärsajt samt det värsta av allt.

Hur totalt CRAAAAAAZY jag kommer att bli när jag inser att jag kan shoppa kläder varje dag bara genom att sitta vid datorn. Tror att jag fortsätter att använda datorn till bloggande och mailkollande, och forget all about it. Och sparar kronofogden en kund.

En småbarnsmammas toalettrutiner

Ett helt vanligt toalettbesök ser ut ungefär som nyss: Jag är kissnödig, men väntar en halvtimme för att jag håller på med något, i detta fall städning av barnens hylla plus lek med tågbanan med Leo. När jag sen går in på toaletten kommer Leo springande och säger att han också behöver gå. (Egentligen sa han "Me, me" men det betyder det) När han är klar kommer Stella och säger att hon måste bajsa. Under tiden hon gör det tappar jag upp badvatten åt dem, så att de kan bada före middagen så att de kommer i säng tidigt. När de badar städar jag handfatet och slänger ner kläder som behöver tvättas. En timme senare kommer jag på att jag var kissnödig.

Så nu vet jag varför jag aldrig lyckas gå ner de där sista två kilona efter den sista graviditeten. Det är kiss har hållits inne för länge och istället absorberats upp av kroppen.

Ändrade planer

Blev ingen julskyltning, för Stella har ont i magen. Hon är en sån som nästan aldrig är sjuk, nästan aldrig har ont och som alltid äter mat, så när hon sitter jättehängig vid matbordet och äter en pastabit och klagar över magont så måste det ju vara något fel. Varje minut utan vinterkräksjuke-kräks är just nu en bra minut.

Dock är jag världens hönsmamma som oroar sig över det mesta, just nu över att det kan vara blindtarmen. Tänk om? Hur ont har man då, någon som vet? Nu ligger hon iallafall nerbäddad i stora sängen och pratar med farmor i telefon, och innan det sjöng hon hela "Tomtarnas julnatt". Det kanske man inte klarar med blindtarmsinflammation?

I varje fall gör det absolut ingenting att vi inte åker till stan, en söndag inomhus hela dagen iklädd mysbyxor är en bra söndag.

I just called to say I love you

Det finns många anledningar till att jag älskar Jonas. En är att han bakar allt bröd vi äter. Nu står han till exempel och bakar en fyrdubbel sats rågbullar, som han sen fryser in, och som vi tar fram och tinar i micron varje morgon så att det känns som att äta nybakat bröd varje dag.

(En annan anledning är att han nästan varje gång han ringer börjar med att vissla låten i rubriken. Roligt de första 300 gångerna, nu lite störigt. Men bara lite, mest är det hur gulligt som helst)

Söndagsstatus

Julpynt uppe: Check
Huset städat: Check
Sängarna bäddade: Check
Barnen leker snällt med lego medan pappan lagar mat: Check

Mamman på väg in och bada med nya, lyxiga skumbadet, hårinpackning, tända ljus samt Family Living-tidning: Check

Dagens glamour is on its way! Sen ska vi åka på julskyltning, och barnen ska posta sina önskelistor till Tomten.

Pizza och glass

Så här tänker jag om glass: Det är ju inte onyttigt på riktigt eftersom det mest består av is. Is och mjölk. Dessutom är det så att om man äter glass efter maten så tar inte kroppen upp kalorierna, eftersom glassen liksom glider ner och lägger sig MELLAN maten i magen. Alltså gör den varken från eller till.

Ja, egentligen kan man ju säga att den gör mest "från" eftersom mjölk är nyttigt.

Jonas bränner ner pizzerian (nästan)

Jonas och Stella åkte och handlade pizza när Jonas kom hem från jobbet vid halv sex. Mysig pappa/dotter-tid förutom att Jonas läste en tidning när de väntade på pizzan och la den över ett värmeljus på bordet, så att den började brinna. Hahaha, very clever. Som tur var fick han stopp på elden snabbt, hade ju kunnat bli ganska pinsamt annars. Och dyrt, att bränna ner lokala pizzerian kostar antagligen mer än tre pizzor.

Andra "tur att det inte hände något"-moments:
  • När jag bodde ihop med två kompisar i en lägenhet i Uppsala, och vi råkade glömma adventsljusstaken i köket. Jonas gick av en händelse ut i köket för att dricka vatten på kvällen, och då var det ca 5 mm till vitmossan.
  • När jag hade förfest i mitt studentrum på Fyrisgatan, och ser när jag kommer tillbaka från toaletten att en skål på bordet står i lågor.
Jag: Ser ni att popcornskålen brinner?
Marcus: Jaha
Christin: Vad fint

Hm. Måste genast gå ner i köket och kolla att ljusen är släckta.

Jorrå

Fem stjärnor upphängda, en kvar. Har dessutom hunnit handla, laga mat, städa och bygga med lego, överlag en produktiv dag.

Sista stjärnan stupar på mållinjen av att det inte finns någon krok i fönstret. Exakt så ohändig är jag, att jag anser krokisättning som svår husrenovering. (Camilla, här är det helt OK att skriva en kommentar att du och din kille byggt ert hus själva. Rub it in)

Ja, ja. Jonas kommer snart hem från jobbet, då kan han fixa kroken. Nu ska jag bädda sängar, det är ju ändå helg.

Plogbil-spotting

Barnen fick äta resten av frukosten vid fönstret, för att kunna se traktorn som åkte fram och tillbaka och plogade vägen. Tänk vad underbart att vara liten och ha en plogbil som highlight of the day!

Men i och för sig. Jag är vuxen och har ibland "dricka kaffe i lugn och ro" som min highlight of the day, så jag är lika lättroad fortfarande.

image111

Nu ska vi åka till Konsum och köpa lampsladd till adventstjärnorna som är kvar, ska också bli kul. All shopping är bra shopping.

Topplistan

Nu kommer jag inte så här på rak arm på vilka andra som ligger där, men Smala Sussie hamnar helt klart på min Topp 5- lista. Så jäkla bra!!!

Och svar: Nä, jag har inte sett den innan. Ja, jag är lite efter. (Har gått på bio ungefär två gånger på fem år. Bara en sån sak) Och nä, säger ni att den är skum har ni fel, den är ju helt SJUKT kul!

Dessutom är Ulf Malmros Sveriges bästa regissör. Kommer ni ihåg "Ha ett underbart liv"? Görbra. (Hahaha, dessutom, bara grejen att göra hela filmen på värmländska är ju grym)

RSS 2.0