Nyaste dvd- box beroendet:Har ni sett serien? Så. Jävla. bra. Faktiskt snäppet roligare och bättre än "Vänner", som den ju påminner lite om. Sköna kompisar som hänger, flirtar, pratar och hånglar, bara det att de dricker öl istället för kaffe. Typ.

Har fem avsnitt kvar av säsong 1.

Måste nog titta om säsong 2 finns att köpa.

Update: JA! Det fanns den. Bara 169 kronor kostar den dessutom på cdon.com. Fantastiskt! Helt enkelt fantastiskt!

(PS. Mollya, du vet vad jag menar, visst? En ny dvd- box är som ett gyllene skimmer över hela ens tillvaro)

En after work som heter duga

Eller vad sägs om detta:

Åkte ut till en kollegas sjöbod vid havet igår efter jobbet, (nästan) hela arbetslaget. Vitt vin på bryggan, chips, chilinötter och vågornas kluckanden. Sedan promenad på klippor. Efter det middag med fläskfilé, potatisgratäng, kantarellsås och sallad. Rött vin. Elevskvaller, roliga gamla jobbhistorier, semesterprat och prat om kollegans L nya kille. Kollega 55 + : "Har du hittat honom på datorn?"

Ho ho. "På datorn". Ja, jäklar.

Himla trivsam och kul kväll.

Mer sjöbodar och hav åt folket.

Note to self: Köpa sjöbod vid havet.

Fast först ska vi köpa hus. Ska titta på ett på måndag. Spännande, spännande.

Pedagogiska hjälpmedel

Eltejp.

Jag och en kollega spånade idéer idag hur man gör med de elever som aldrig kan vara tysta. Faktiskt extremt otrevligt att förstöra arbetsron för kompisarna, visst är det? Tänk er att ni sitter på en lektion och försöker förstå något krångligt, eller räknar svåra tal, och så sitter folk BLA BLA BLA SKRATT SKRATT KASTA PENNA SKRATT SKRATT.

Ju mer jag tänker på det, desto mer arg blir jag. Hur svårt kan det vara?! Lektion- tyst. Rast- prat. Easypeasy. Som tur är förstår ju de flesta detta, men hur gör man med de andra?

(Roligast var när jag och kollegan såg framför oss en hel klass sitta med munnarna tejpade med silvertejp, och så kommer Skolverket in genom dörren. I september ska vi nämligen ha Skolverksinspektion i kommunen.
Skolverksfarbror/ tant: Jaha, vad händer här då?
Jag (Glatt): Hej hej! Jo, vi provar lite nya grepp här. Det är ju besparingar och grupperna blir större och större, men så kom vi på att det går kanon att ha stora grupper i matte om man bara köper in billig eltejp från Biltema. Bra, va?!

Hm. Eller inte...)

Nu har jag hittat ett annat hus jag vill ha!

Det här.

Vad tror ni? Kan bli bra, va? Nackdelen är att det är rätt liten trädgård, men samtidigt, hur mycket tid har man över efter barn, man, jobb, planering, föräldramöten, diskmaskin, tvätt, eventuellt dvd- box tittande eller bokläsning, städning, nattning och matlagning? Nä, menar det.

Dock är priset för jäkla dyrt, tycker jag i alla fall. Finns det någon stockholmare som läser som kan utbrista ett "Amen GUUUUUUD vad billigt med en och en halv miljon" som kommentar så att jag slipper ligga sömnlös av ränteångest?!

Eller jag menar, ligga i lyx- hörnbadkaret och lida av ränteångest... Och ser ni köket? Och hallen på övervåningen? Very nice. Inga spöken eller hål i taket så lång ögat når. Ska i alla fall gå på visningen.

Ordning och reda (Lådvin på fredag, kunskap från Wikipedia)

Blev klar med rumsbytet igår, och det blev jättebra.

Stort rum till barnen, mysigt rum till oss, byte av garderober med lite rensning och städning som bonus, rensade leksaker... Ja. En hit, med andra ord.

Enda nackdelen är att vi inte längre har någon bra plats att ha datorn på, så nu sitter jag med datorn i knät på golvet i vårt rum som en bloggande fjortis eller liknande. Men, men. Känns helt OK att känna sig som en bloggande fjortis, om jag ska vara ärlig.

Lite storstad. Jag och Anna Hibbs, liksom.

Nu ska jag gå ner och äta nachos. Har varit superduper duktig i två veckor nu och ätit nyttigt (Och jeansen sitter- nästan- som de ska- YES!), och officiellt så är det faktiskt fortfarande helg. Då får man.

Nope

Inget husköp denna vecka.

Huset med underbara altanen låg nog lite för långt borta, om man tänker efter, och dessutom hade det en massa fuktskador enligt besiktningspapperet. Madickenhuset var så stort och bra som jag trodde, men oh my God vad mycket att fixa. Inte bara omtapetsering, golvbyte och köksbyte (Som man ju ändå skulle kunna fixa relativt billigt med hjälp av IKEA, ROT- avdrag och Bauhaustapeter), utan slitna lister, hål i taket, konstiga sladdar på vissa ställen etc.

Dessutom var det, som jag trodde, trettio rika familjer där. De flesta papporna med snickarbyxor på. Ha ha. Och där kommer jag och Jonas med finkläder och bara "Man kan ju fråga mamma om hjälp med tapetsering, själva är vi ohändigast i världen". Så vi la inget bud, nej. Vi överlåter huset till papporna med arbetsbyxor.

Men vi deppar inte för det. Det perfekta huset dyker nog upp tids nog. Under tiden byter vi rum här hemma (Jag och Jonas tar Stellas rum och barnen får dela på vårat stora med klädkammaren som lekutrymme. Blir nog kanon. Normala människor väntar med rumsbytet tills de får tid och hjälp, själv börjar jag idag för att det regnar och jag har inget att göra.

Jajamän! Här ska skruvas sänggavlar och bära sängar!

Så just nu tycker jag om vårt hus igen. Våra 93 kvadratmeter känns ändå ganska stort med två våningar, stor altan och lagom stor trädgård. Om det bara fungerar att natta barnen i skift (Stella får typ ligga i vår säng och läsa under tiden man nattar Leo. Var ju därför vi delade upp rum åt dem förra sommaren, för att det tog så lång tid för dem att somna om de låg i samma rum) blir det nog jättebra.

Lyxigt med stort barnrum! Och nästa vecka kommer mamma och hjälper oss tapetsera om lilla rummet. Blir vitt med denna eller denna tapet (Eller någon liknande) i alkoven där vi ska ha en låg 50- talsbyrå.

Nu: Sätta på webradio och skruva sänggavlar. Vi hörs!

 

Bara en tanke

Ponera att man flyttade in i ett hus som det spökade i.

Då borde man väl kunna fixa det på något sätt? Typ ringa andeutdrivarna på TV4 plus eller liknande. Vore ju dumt att strunta i att köpa ett fint hus bara för att man kände spökvibbar, väl?

Fast Madickenhuset spökar det nog inte i. Oh nej. Det är bara stort, fint, med ett bra läge, tillfixningspotential (Är det ett ord?) och alldeles, alldeles... underbart. Då oroar jag mig mer för trettiofyra (Minst) svinrika familjer som, troligtvis, kommer på visningen och med glädje betalar massor med pengar för det.

Rika jäklar. Och så får de huset och vi får sitta här i vårt yttepyttehus tills vi flyttar till långvården. Snyft.

Men it ain't over til' the fat lady sings, som man brukar säga. Håll tummarna att alla trettiofyra svinrika familjer är på annat håll i morgon!

Mer hus

Eller det här.

Cykelavstånd till stationen är det absolut. Ligger ett stenkast från Stellas skola. Plenty of plats för oss samt våra saker. Behövs bara renoveras lite... Eller mycket...

(Fast visst verkar det lite spöklikt? Undrar hur många gamla tanter och farbröder som dött i det huset?)

Update: He he. Har i alla fall anmält mig till visningen. Kanske skulle man spontanköpa ett stort Madicken- miljonhus efter jobbet på onsdag?!

Kors i taket! Ett inlägg

Annars då? Jorråsatte. Same old, same old.

Mycket på jobbet. Som vanligt. Fast roligt såklart, också. Jag gillar när det är mycket (Tror att jag har något slags arbetsrelaterat adhd- light).

Har hittat drömhuset. Åkte förbi och tittade på det häromveckan på väg hem från stranden och det var som att någon slog mig i magen. Jo, det är sant! Här vill jag bo. Om jag fick bestämma skulle vi köpa det typ NU. Fast det är ju inte bara jag som gör det. Bestämmer, alltså. Har lite nackdelar också. Långt bort, fuktskada i källaren. Bla bla bla. Men åh, vad jag skulle vilja bo där. Helt fantastiskt underbart läge. På landet fast ändå i ett område med lite barn. Och såg ni altanen?!

Fått en smula psykbryt av vårt pyttehus och vill flytta. Nu på en gång. Helst igår.

Stellas första dag i ettan idag! Hon kom hem, tjejen, och sa "Synd att vi inte har några läxor idag" och satte sig sedan vid köksbordet och räknade lite matte. Bara sådär. Jag skrev upp lite nio plus fem och sådana saker, och hon sa "Kan du inte göra något svårare?". Ho ho. Ska absolut påminna henne om denna dag när hon är femton och dör av tristess av att komma hem och plugga till ett prov.

Har ätit nyttigt (Eller rättare sagt, har ätit som vanligt fast inget onyttigt) i en veckas tid och hade idag jeans som för första gången sedan juni satt bra. HA! Där fick ni, jeansjävlar.

Känns ju bra att kunna ha kläder på sig första dagen man tar emot elever. Onekligen.

Har köpt första säsongen "Medium" och första säsongen "How I met your mother" (Rea på cdon.com). Blir nog en bra höst, det här.

Är pank som bara den efter sommar och semester. På torsdag kommer barnbidraget, oh praise the Lord. Innan dess ska vi nog äta korv från frysen och... Kanske lite korv från frysen? Pengar till mjölk ska jag nog också kunna leta upp så kan vi göra pannkaka en dag.

Men himla mysig, rolig och lyxig semester har vi haft. Värt lite korv och pannkaka. Absolut.

Har också formulerat mina mål för läsåret. VIll ni höra? (Dum fråga. Klart ni vill)
 • Ha kjol varje fredag. (Mer stylish än stuprörsjeans och kofta varje dag)
 • Få mina kära nior att klara nationella provet i matte i maj. Ja, inte bara klara, de ska få DE BÄSTA JÄKLA RESULTATEN I SKOLANS HISTORIA! Jajemän. Viktigt med visioner i livet. (Rent formellt kanske denna punkt kommer som nummer ett, men jag tycker även det är väldigt viktigt att jag ska börja ha kjol på fredagar. Visst?)
 • Hitta och köpa hus där vi och alla saker får plats. Helst med stor trädgård också. Inte alltför dyrt, och med cykelavstånd till stationen.
Nu ska jag gå ner och ladda för att ta in barn och börja natta. Vad är roligast: Leka ute med kompisar eller gå in och lägga sig? Hur många tror att de tycker det senare upp med en hand...


 

Back to business

Åh, det finns så mycket bra saker med att ha börjat jobba. Roliga kollegorna. Husletar- prat med en av de roliga kollegorna. Fixandet. Planeringen. Alla är solbrända och glada (Och lite tjocka, men hey, så blir vi lärare. Ge oss massa veckors semester och vi softar järnet) Matematiktänk. Schematänk. Och idag fick vi ny penna och nya, lyxiga mötesblock på ledningsgruppsmötet. (Fnissade lite åt hur glad man kan bli åt ny penna och lyxiga block. Inga miljonbonusar, men visst är det väl bra att ha förmågan att vara tacksam åt det lilla?!)

Nya, fina gardiner i klassrummet. Golven blänker. Allt är städat. Ordning i arbetsrummet.

Nästan så att det är synd att skräniga elever kommer nästa vecka och stör... Men det är också en bra sak med att börja jobba, såklart: Att få träffa alla elever igen. Mina kommer att gå i nian. Oh, det är så stora nu. Har redan lite separationsångest över när de går ut i vår.

Nya elever i sjuan.

Kommer från och med denna termin även att vara lärare i "Livskunskap" som ämne. Lite pirrigt men mest roligt.

Så ja. Har haft en jättebra sommar, men det känns också helt OK att ha börjat jobba igen. Och barnen har fått varsin ny väska, Leo en att ha på storbarns- avdelningen på dagis och Stella en att ha i ettan. Blixtenryggsäck respektive väska att hänga tvärs över axeln med High School musical- motiv. Ni kan ju förstå deras lycka i går eftermiddag, när vi köpt dem. Leo ville till och med ha sin på sig på IKEA, dit vi gick efteråt.

Nu kör vi, höstterminen -09!

Hardcore sommar

Sommar, sol och bad.

Lovely! Och i morgon ska vi ha kräftskiva med dagisbästisfamiljen.

Har åkt och badat nästan varenda dag den här veckan. Känns som att man liksom vill ha varenda sekund sommar så mycket det någonsin går innan jobbstarten på måndag. Häromdagen åkte vi dessutom och köpte grillad kyckling och potatissallad att äta till altan- middag efter en heldag på stranden. Bara en sån sak. Så mycket sommar det nästan går att få.

Nu är det två dagars sommarlov kvar. TVÅ DAGAR! Oh my. Men det är OK. Ska bli kul att börja igen. Har haft en underbar sommar, men så här kan man ju inte såsa runt i all evighet.

En smula sommarlovs- separationsångest

Godnattprat med Leo för en liten stund sedan, som ska börja på storbarns- avdelningen på sitt dagis på måndag.

Leo (Med gråten i halsen): Men... Jag vill inte börja på NÅN avdelning. Jag vill vara ledig ALLA DAGAR!

Fast sedan pratade vi en stund om hur roligt det är på avdelningen T, och att alla kompisarna ju också kommer att börja där. Och att pappa kan stanna en stund första dagen. Kanske kan vi åka förbi och hälsa på någon dag den här veckan också?

Så då blev han glad igen.

Fast tycker lite synd om honom, för dagisbästisen F ska börja på ett annat dagis i höst. Men det går nog bra ändå. Får vi hoppas.

"Vad är det för dag idag, vad är det för dag idag?

För det är ingen vanlig dag, nä det är Stellas födelsedag,

HURRA HURRA HURRA!
"Här nedanför är ett foto från Astrid Lindrgrens Värld, hur cool ser hon inte ut?! Satt och tittade på Pippi- teater tillsammans med tre miljoner andra. Dagen vi var där var den tredje bästa besöksrekordsdagen i parkens historia. Men vi hade kul ändå och barnen var glada.

Fast nu kom jag ifrån ämnet. Skulle mest säga: Grattis till stora 7- årstjejen!


Blåa himlen, SNÄLLA SNÄLLA var kvar

Det är fint väder här, så vi tar med oss en grannkompis till Stella och åker till Rullsand och badar. Kanske sista havsbadet för i sommar?

Usch, vad sorgligt det känns.

Men inte tänka på jobb och höst nu. Än är det några dagar kvar. På stranden ska vi träffa dagisbästismamman, hennes syster och Leos dagisbästis (Storasyster och pappan är på scoutläger). Pannkakor och fetaost- och skinksallad till lunch. Sockerkaka från kalaset igår till fika.

Mysigt värre. Bara fina vädret stannar kvar.

Fyra filer och kalas

Jag har sedan igår morse:
 • Vaknat i Småland
 • Suttit på svärmor Ulla- Majs balkong med sjöutsikt och solat och läst "Hemmets journal"
 • Solat ytterligare lite mer i en lekpark när barnen lekt
 • Packat
 • Ätit lunch hos svärmor
 • Vinkat hej då och kört från Hultsfred
 • Kört hela vägen mellan Hultsfred och hem inklusive vägen genom Stockholm. Fattar ni? Jag har kört genom Stockholm. Fyra filer och allt. I AM THE KING OF THE ROAD! (För er som läst denna blogg från början, förstår ni klivet från att åka runt kvarteret med handbromsen i samt vara nervös på 90- vägar till detta?! Menar det. Visst är ni lite stolta över mig? Det är i alla fall jag. Om ni blir stoppade av en okänd människa på ICA som vill berätta att hon kört E4- an genom Stockholm, så kan det vara jag som vill berätta denna fantastiska nyhet för världen)
 • Kommit hem
 • Packat ur, nattat barn, städat lite, lagt i en maskin tvätt, druckit ett glas vin för att fira att jag kört genom Stockholm (Ja, jag vet. Ska sluta tjat nu. Måste bara få skriva det en gång till: JAG HAR KÖRT GENOM STOCKHOLM!)
 • Vaknat och sedan fixat i 180 för att hinna ha kalas för ca 13 sjuåringar (Och några 3- åringar) kl två idag. Jag och Jonas har tvättat, städat, handlat, duschat barn, bakat, dukat, dammsugit och klippt gräsmattan som två Duracell- kaniner. Men klara blev vi. Och kalaset blev bra. Fika, disco med popcorn mm samt godisregn på slutet. Vilket kalas blir inte succe med det, liksom?
 • Pysslat och gjort glitteraskar med Stella och grannbästisen efter att gästerna åkt hem. Bäst att testa presenterna på en gång. Stora tjejen fick även en Bratz, en Barbie, fler fina pysselsaker, smådjur, ett fint skrin, dagbok och pennor med High School musical- motiv, prinsess- målarbok, Hannah Montana- klistermärken, en klänning, halsband och ett Hello Kitty- kortspel. Strålande glad är hon över allt.
Och på tisdag fyller hon 7 år på riktigt. Åh, hon är så stor nu. Fina tjejen.

Nu: Andas, vara glad att vi köpte pizza på kvällen och slapp laga mat, städa upp lite i vårt sovrum eftersom det var här vi slängde in alla saker när vi kom på att vi inte skulle hinna städa undan allt, natta barn.

Nästa vecka: Andas ytterligare lite mer samt njuta av att vi har en veckas sommarlov kvar. Har haft det alldeles fantastiskt mysigt och bra i Småland, visar bilder och skriver mer sen.

Ni då? Allt väl?

RSS 2.0