Skolforum i morgon!

Ska bli kul. Bussen dit går tidigt som satan, men det är det värt.

Tisdag och onsdag ska jag skriva omdömen som en Duracell- kanin, och sedan... Höstlov! Plus att veckan har jag nästan alla mina elever ute på prao, så det blir softa veckor, dessa.
Kökssoffa

Tanken är att vi ska ha en  kökssoffa i köket. Svart soffa mot vita panelerna. Snyggt, va? När alla andra har vit ska jag ha svart, liksom. Till det ett vitt, högblankt köksbord. Tror att det är OK att blanda, såg det i en inredningstidning och det var finare än det låter.

Ska titta på en kökssoffa i morgon. Min kompis A har en inredningsaffär där hon säljer loppismöbler som hon och hennes kollega målat, slipat, fixat till, klätt om etc. Värsta bästa affärsidén.

Håll tummarna att soffan är bra.(Ungefär ett sådant här bord har jag tänkt mig, fast rektangulärt)

JAAAAAAAAAAAAAA!

Såg ni finalen av "Lite sällskap"? Underbart.

Att Stellan valde Veronica gör mig lycklig ända in i själen. Sötnosar!

En smula mattenördigt men det bjuder jag på

Konferensen! Oh så bra den var. Den hette "Underbar matematik" och bjöd på allt från inspirerande föreläsning om matematikens underbara värld till tjusningen med bråk till hur man bäst utvecklar elever med särskilda förmågor inom matematik till dyskalkyli till roliga övningar om funktioner (Just funktioner är min personliga favorit inom matematiken) till laborativ matematik med en helt otroligt rolig farbror till föreläsare.

Kort sagt. Fantastiskt!

Och hotellfrukost fick vi också. Jag åkte med en rolig tjej från en annan skola (en av mina favvo- mattekollegor inom kommunen, faktiskt) och efter att föreläsningarna slutade i torsdags hann vi gå en sväng på stan. Jag powershoppade fleecebyxor till Leo, en klänning/ tröja till Stella plus världens härligaste hemmamys- tröja till mig. Sedan åt vi på McDonalds, drack ett glas vin i hotelllbaren (Classy!) samt hängde på hotellrummet och såg på TV.

Very nice.

Fler konferenser åt folket.


Kul vecka

Torsdag till fredag: Matematikkonferens inklusive hotell

Fredag till söndag: Lillebror med familj kommer på besök

Vilket betyder att jag under samma helg får träffa brorsan, favorit- svägerskan och söta brorsbarnen PLUS få hjälp att sätta upp panelen i köket. Strålande!

Viktigt meddelande till en vän:Mesgener ska man akta sig för. Det ska man. Puss och kram kära du och jag tänker på dig.

The return of the renovering

Vissa åker hem och tar det lugnt på fredageftermiddagar. Andra åker hem och lägger klickgolv i köket. Jajemän! Nu kör vi vidare. Faktiskt har jag saknat renoveringen lite.

Imorgon tänkte jag måla två dörrkarmar. Om jag hinner. Det känns så otroligt skönt att vi har det värsta gjort och nu bara har finliret kvar. Till och med så pass att om jag inte målar dessa dörrkarmar i morgon så gör det inget. En annan dag, liksom.

Nu är det annars bara väggpanel och nya tapeter kvar i köket. Faktiskt så har jag eventuellt en chans att klara min deadline att ha allt klart innan julafton. Det ni! (Och med allt menar jag allt utom andra badrummet- Inte råd- och gästrummet- Inte bestämt tapeter)

Idag runt klockan fem blev i alla fall köksgolvet klart och oh så fint det blev. Ingen blågrön 60- talsmatta längre, utan varmt, fint valnötsgolv. Blir ännu finare mot vit panel och svart mönstertapet.

Andra saker som hänt idag är att backspegeln på bilen ramlade ner när jag skulle justera den, men vem behöver en backspegel när man har ett fint köksgolv? Nä, menar det.

Dock har jag inte hunnit ta ett bad än i nya, fina badkaret.

Kanske i morgon förmiddag? Innan Jonas åker till jobbet?

Hoppas, hoppas. Otroligt lyxigt. Fast jag ska inte titta på omålade gipstaket utan lister. Det ska jag inte.


Way to go, Nina!

Hon röstade ut alla tre dejter. Strålande! Kul jury. Klok.

Nu är det Hans- Göran.

(Jag pratar alltså om "Lite sällskap". Så ni inte tror att jag fått någon slags psykbryt och pratar om låtsasmänniskor)

Världens bästa söndagsmiddag

Våfflor med sylt och glass.

Äts i detta hus ungefär två söndagar av tre. Men varför ändra ett vinnande koncept?

Vad är kärlek?

Svar: Vårt nya hus.

Så helt fantastiskt bra. Etthundrafyrtio kvadratmeter pure livskvalitet. Trädgården ser fortfarande ut som Skrot- Nisse och hans vänner (Minus renoveringshögen på terassen som till sist fick åka till soptippen) och köket är kvar att renovera, men oh my vad jag älskar detta hus.

Det gör inget att det är mycket att göra. Det känns som ett hus med en själ som det liksom är VÄRT att ta hand om. Inga spökande pepparkaksfabrikörer finns det heller. Dock är jag väldigt nyfiken på hur huset såg ut i sina glansdagar. Tydligen hade pepparkaksfabrikören som lät arkitektrita det på 40- talet en egen trädgårdsmästare. Undrar om det finns foton? En av våra underbara grannar (Och vi har bara två! Bara en sån sak) jobbar på biblioteket, säkert finns det foton i något arkiv någonstans. Värt att undersöka.

Det härliga nu är att vi är klara med de mesta slitjobben och har finliret kvar. Som idag. Bädda sängar, städa lite, läsa tidningen, spackla en dörrkarm som ska målas i veckan. Plantera om en kvist av en Mårbackapelargon som hade ramlat av. Bygga lite lego. Tända värmeljus. Laga tacos. Ah underbara lördag. Inte som de första helgerna efter att vi flyttat in när man liksom vaknade med hjärtklappning av stress över allt som skulle fixas. Men varenda minuts jobb känns som väl investerad tid, så här när det bärjar bli (åtminstone lite) färdigt. Inte som familjen i "Arga snickaren" i lördags som levt i ett inplastat hus i tre år. Hur orkar man?

Och apropå tv. Har ni sett "Lite sällskap" med Filip och fredrik? Så. Jävla. Fantastiskt. Bra! Har ni inte sett det så MÅSTE ni se det på kanal 5 play (Där jag antar att det finns?). Och nu menar jag MÅSTE! Finare dating- serie finns inte. Jag hejar på Veronica för Stellan, gulliga killen som låste ute sig förra avsnittet för Elin och den där raffiga mörkhåriga damen för... Ja. Vad han nu heter. Äldre mannen med skönaste dialekten på tv för tillfället. Nina hoppas jag hittar någon bättre än stolpskotten hon drog med sig till kursgården.

I alla fall. Huset, ja. Ännu har ingen rik, snäll människa gett mig en ny kamera, men kom på att den gamla ju faktiskt fungerar lite. Om jag bara kommer på var sladden är så att jag kan föra över bilderna till datorn? Jag vet precis var den låg i gamla huset... Jag gissar att det går snabbare att köpa ny kamera än att hitta denna sladd.

För visst bara dör ni av nyfikenhet att se mitt nya hus?!

(Säg ja)

Ha en bra kväll, darlings!

Saker jag längtar till

(Ber om ursäkt att jag mest skriver i punktform these days. Mycket att göra och så vidare. Men tänker att inlägg i punktform är bättre än inget inlägg alls?)

 • Att vårt snygga badkar ska installeras på onsdag eller torsdag. Bye bye träplanka! Hello lyxbad! Just nu står badkaret inplastat i långa hallen och ser allmänt felplacerat ut
 • Att "Halv åtta hos mig" ska börja
 • Att alla säsongspremiärer startar i veckan. Lovely!
 • Att jag ska få åka på matematikkonferens i Stockholm samt bo på hotell torsdag och fredag vecka 42 tillsammans med trevlig och rolig matematiklärarkollega från en annan skola. Ska bli otroligt intressant. Och lyxigt. Sa jag att jag skulle få bo på hoitell?! Eventuellt skippar jag konferensen och stannar på SPA istället.
 • Att jag ska få en lärarkandidat nästa vecka. Alltid lika kul.
 • Att lillebror med familj kommer på besök någon helg framöver
 • Att vårt nya köksgolv läggs, av mig och händig kollega från jobbet. Jag: Behöver jag köpa sådana där kilar att ha i hörnen? Han: Nä, det är bara för amatörer. Inget för dig och mig. Ho ho. Ja, eller hur.
 • Att barnen ska få bli klippta i morgon. Det behövs.
 • Höstlovet!
 • Skolforum på höstlovet. Himla trivsam tillställning.
 • Middag på restaurang i Gävle med arbetslaget på torsdag. Ska också bli trevligt.
Nu ska jag rensa lite reklamblad innan soffhänget framför "Halv åtta hos mig".

Ha en bra vecka, fina Ni!

RSS 2.0