Några saker som försvunnit i flytten

  • Isskrapan till bilen. I morse när det- Oh my God är det redan vinter?! -var is på rutorna fick jag ta ett cd- fodral. Fungerade... Well. OK. Får man väl ändå lov att säga)
  • Beställning av klipptid till barnen. Dock har de små penntrollen fått tid på tisdag. Skönt.
  • Silen
  • Lilla köksvågen
De två senare misstänker jag starkt ligger i samma, bortglömda kökskartong, så i helgen ska jag bege mig på ny skattjakt i källaren.

Såg ni "Arga snickaren" igår

Härligt med ett par som var kära för en gångs skull, och inte bara de vanliga Vi- har- elkablar- som- sticker- utr- från- väggen- och- ska- snart- skilja- oss- paren.

För övrigt skulle jag vilja skicka ett mejl till Arga snickaren- Anders och säga tack, för utan honom hade vi aldrig fixat vår renovering. Jo, det är faktiskt sant. Alla råd, allt från hur viktigt det är att ha en plan till att man ska ta hjälp (Om det går) av släkt och vänner har gjort att våra rum vi tänkte skulle bli klara faktiskt har blivit klara. Dessutom har vi varit jäkligt fokuserade. Jag har inte köpt ett klädesplagg sedan början av juli (En klänning på rea), men jäklar i min lilla låda vad jag köpt tapeter, färg, innertak och hantverkartjänster.

Kanske man borde bjuda hit honom på fika?

Eller så anmäler vi oss till programmet. De söker nya familjer, och trots allt vårt slit ser ju faktiskt både källaren och trädgården ut som Tjernobyl.

Men ett Tjernobyl som är roligt att fixa. Hoppas det blir fint väder i helgen, då ska jag fortsätta såga buskage och bära bort tallgrenar. En dag, mina vänner! En dag. Så har vi stan (Byn?) finaste hus och trädgård.

I morgon har vi studiedag och ska arbeta med de nya styrdokumenten. Ska faktiskt bli himla kul och intressant. De nya är både tydligare och bättre än de gamla, så det ska bli kul att sätta sig in ordentligt i dem.

/ Hej då från lärar- pluggot

Inlägg om inget speciellt

Bara så att ni ser att jag lever.

Jobbet går bra, livet går bra, vi (Eller vi och vi. Mannen med kranbilen. Men vi har betalat) har huggit ner en av tallarna på gården (One down, two to go) och på kvällarna hänger jag och 8- åringen i soffan och ser "Idol".

I veckan måste jag rätta prov samt skriva planering för alla mina klasser.

På fredag ska vi äta trerätters middag i matsalen och leka "Halv åtta hos mig". I helgen ska vi fortsätta att röja i trädgården. Kanske hinna åka till återvinningscentralen och slänga det sista renoveringsskräpet.

Ja. Nä. Det var bara det jag ville säga. Puss och god natt, Världen!

Fördel stora barn

Jag hämtade ut nya skor idag som jag beställt från La Redoute. Hur snygga som helst, och dessutom med 40% rabatt. Strålande!Fast mindre strålande när man provar och upptäcker att man, trots att man beställt i sin vanliga storlek, inte får ner fötterna i dem. Men inte misströstar vi för det. Oh nej. Istället får 8-åringen stövlarna, och blir överlycklig, plus att skönheterna får pryda hallen trots att inte jag får ha dem.

Nytt mission: Hitta höst- och vinterskor.

Faktiskt är det bara det som fattas. Till och med har jag hunnit köpa vinteroverall åt sonen. Hur fixig?! Dottern kan, tack och lov, ha svindyra Polarn och Pyret- jackan och Polarn och Pyret- täckbyxorna från förra året. De är jättebra och värda varenda öre, men att betala så mycket för vinterkläder varje år känns lite overkill.

Skattkammarkällare

(Inlägg skrivet och publicerat i torsdags men det måste blivit något fel. Så jag publicerar det nu istället. Eftersom det var så oerhört intressant och skrivet med sådan tyngd. Menar jag. Eller nåt...)

Om ni kommer hit och hälsar på ska jag visa er trädtapeter och nya innertak, absolut, men sedan ska jag visa er vår gigantiska källare. Det är vinröda väggar och allmänt fult, men jäklar i min lilla låda så stort.

Idag hittade jag till exempel Stellas skivor gömda i ett hemligt förråd bakom pannrummet. Bara en sån sak.

Nu ska jag duscha barn och sedan se på "Halv åtta hos mig". Världens softaste varva- ner- efter- jobbet- program. Vi ligger hela familjen i nya, stora soffan och tittar. (Jonas är fortfarande invalido och sjukskriven. Jobbigt för honom. Mysigt för familjelivet. Att vara hemma båda på kvällarna känns lyxigt som bara den) Att poängsätta mat är dessutom himla kul. Idag gav jag tex lunchen på Park Inn i Uppsala (Hade ledningsgruppsmötes- dag) 5 poäng. 7 efter att vi fått in salt och peppar.

Kycklinggrytan till middag får också 7.

Däremot får nöttårtan till efterrätt på lunchen 10 poäng. Var typ den godaste jag ätit. Borde ha frågat efter receptet. Men känns lite väl töntigt att göra det, va?

Idag:

  • Har jag inte haft så mycket röst, utan genomfört alla lektioner tyst, skrivandes på whiteboard, skrivandes på kollegieblock samt gestikulerande. Fungerar helt suveränt. Spännande sociologiskt experiment, faktiskt. Värt att lära ut på Lärarlinjen. Arbetsron idag har varit näst intill fulländad. Det du, Jan Björklund!
  • Har jag shoppat fodrad regnjacka åt Leo på Lidl för 99 kronor. Ett klipp eller värdelöst skräp? Återstår att se.
  • Är jag beklämd, ledsen, fundersam och sorgsen över att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen. Mycket kan sägas om detta. Dock är jag för trött för att säga det nu. Men visst kan vi konstatera att ett parti som går till val med att muslimer ska ut ur Sverige inte känns helt hundra? Det gör det inte. Sedan kan man tycka hur mycket man vill om invandringspolitik och bidragsregler, men i min värld röstar man inte på ett främlingsfientligt parti. Någonsin.
Nu ska jag ta mig kvällshutten Kan jang och hostmedicin, och sedan gå och sova. Kanske må lite, lite bättre i morgon? Förhoppningsvis. Då ska jag dessutom ha föräldramöte på jobbet till klockan 20, så att inte vara sjuk skulle ju vara guld.

Roadtrip och tillbaka igen

Igår åkte jag och barnen till Borlänge för att bo hos lillebror med familj över helgen. Vi skulle umgås, barnvakta, få duscha i riktig dusch (YES! Ingen provisorisk med planka på väggen) och allmänt mysa.

Istället blev jag sjuk (Jag som i stort sett ALDRIG är sjuk), så jäkla typiskt, så istället för att sitta uppe och hänga med brorsan gick jag och la mig klockan nio igår och i eftermiddags åkte vi hem.

Snopet. Nu mår jag pytte, pyttelite bättre, har hällt i mig Kan Jang och Leos host medicin och ska ta två Alvedon innan jag går och lägger mig. Samt förneka att jag känner mig sjuk. Förnekelsemetoden är en bra metod.

Jag som fyller år idag och allt.

Dock hann vi med barnvaktande, och innan vi åkte hem tog jag en tur (Tillsammans med tre av barnen, minsta lilla kusinen var hos sin mormor) till Kupolen. Har köpt: Höst- och vinterskor till Leo, höstskor till Stella, vinteroverall till Leo, strumpor till mig, vinterjacka till mig. Bäst att passa på när man är vid affärer.

Att gå på Kupolen halvsjuk tillsammans med en 8- åring, en 4- åring och en 3- åring var inte det mest harmoniska jag varit med om, det var det inte, men helt OK. Barnen skötte sig så gott som exemplariskt. Som final köpte vi lördagsgodis och satte oss på en bänk och tittade på folk tills mamma kom förbi och gjorde oss sällskap ett tag.

Nu: Gå och lägga mig

I morgon: Vara frisk, gå och rösta, tvätta, städa, skruva upp de sista rullgardinerna

Hade jag tänkt.

Ha en bra lördagkväll, folks!

Bra händighets- och förhållandemätare:

Att skruva upp saker.

Jag minns när vi bodde på Lagerlöfsgatan i Uppsala. Jag och Jonas skulle skruva upp två långa Lackhyllor från IKEA i vårt sovrum, så att det blev en enda lång, och jag tror ta mig tusan vi höll på i tre timmar. Vi skilde oss nästan på kuppen, plus att den där jäkla hyllan blev några millimeter fel. Så där som att man störde sig på det varenda gång man skulle gå och lägga sig.

När vi flyttade och tog ner hyllorna blev det fula hål i väggen, så Uppsalahem beordrade oss att spackla och måla igen. Så kan det gå.

Nyss skruvade vi upp ny fönsterbräda i vårt sovrum plus massa krokar i hallen. På typ en timme. En helt vanlig torsdagskväll. Bara så där!

Jonas dessutom hoppandes på kryckor.

Det tar sig, visst?

Men heeeeeeej!

Ja jäklar vad längesedan. Lever hon? Undrar ni. Vad har hänt med huset? Hennes Internet? Har hon slutat blogga och står och hugger ved varje sekund när hon inte är på jobbet?

Nej, nej. Jag och blogger lever! Oh yes.

Internet var dock dött rätt länge på grund av Telia som inte är smartast i stan vad gäller (Till synes) enkla flyttärenden. Roligast var när vi äntligen fick Internet att fungera, men då dog hemtelefonen istället. Ho ho.

Men nu har vi: (Håll i er nu, för this is livskvalitet i allra högsta grad)
Nytapetserat sovrum, nytapetserade barnrum, nytapetserad matsal, nytapetserad liten hall där man går in (Trädtapeten igen. Fantastiskt fint! Håll tummarna att någon snäll människa ger mig en kamera på lördag när jag fyller år så kan jag knäppa kort och visa er EVERYTHING), nytapetserad lång hall, nylackade köksluckor, nyslipade och nylackade parkettgolv, nytapetserat vardagserum, omgjort badrum, två nylagda innertak, ny 42- tums platt-TV (Hallelujah praise the Lord. Som vi brukar säga. Tror eventuellt att vi var de sista i landet att byta bort vår tjock- TV?), ny TV- bänk, ny vardagsrumsmatta, några nya gardiner, omlagd el i en del av huset, digital- TV, inflyttningspresents- bilbana i Leos rum (Stella ska också få en inflyttningspresent när vi åker till stan nästa gång), ved att elda med, stor tvättstuga, stort gästrum med många garderober.

Vi har även:
Inte fått badkaret vi beställt utan duschar än så länge med hjälp av blandare fastsatt på trädplanka, en trädgård som ser ut som Skrot- Nisse och hans vänner (En tur till soptippen efter all renovering har liksom inte hunnits med än), sopsäck på badrumsfönster (Vi får foder på fönster och dörr imorgon), en trasig ugnslucka som man öppnar med hjälp av en liten skruvmejsel (Ugnsluckor är dock en världslig sak), inga lister i två rum, kökspaneler lutade mot en vägg ännu inte fastmonterade, tvättstuga som visserligen är stor men som ser ut som helvetet själv, rullgardiner och diverse annat kvar att skruva upp, ett köksgolv att lägga.

Dessutom har jag en sambo som är opererad för sin fot (Han trampade på en skruv i våras och nu visade det sig att det var metallbitar kvar i foten. En lång historia) och sjukskriven i en månad. Han hoppas runt på kryckor och har ont, och jag sköter barn och hem samt lite skruvande. Egentligen hatar jag att skruva saker, jag tror att jag ska göra fel och förstöra fina väggar för all evighet, men idag blev jag så arg över att inte komma helt i ordning att jag skruvade upp en gardinstång i vårt sovrum av bara farten.

Får jag bara tag i en skruvdragare, våra båda visade sig vara trasiga, så ska jag jäklar i min lilla låda skruva upp resterande rullgardiner, gardinstänger, hyllsystem för pocketböcker, stringhylla att ha CD- skivor på samt krokar i hallen också. Girlpower, liksom.

Inte lika mycket girlpower att Jonas hittills har eldat alla gånger och jag knappt vet hur den där läskiga vedpannnan i källaren fungerar, men det ska jag nog hinna lära mig så småningom.

Respekt att hoppa på kryckor ner i en källare för att elda. Visst? Vi har även slitit som galningar för att städa gamla huset, och förstå vilken underbar känsla att kliva ut från banken och ha lämnat alla nycklar. HA! We did it, liksom.

Nu ska jag måla naglarna med fransk manikyr- penna och blankt, ljusrosa nagellack. Som min favoritkopp säger: "Both of us can't look good at the same time- It's me or the house", och dessa veckor har det sannerligen inte varit jag. Senaste gången jag köpte ett klädesplagg var en rea- klänning (Randig. Of course. Randigt for President) på Weekday i somras. Mitt nagellack blev avskavt för länge sedan.

Men nu är det dags för lite lyx.

Och på fredag kommer förhoppningsvis vår nya soffa så vi slipper ligga på golvet och titta på TV.

Huslife! Älskar't.

RSS 2.0