Avd. Fräscht!

En gång är ingen gång och två gånger är en vana. Visst? Därför kan jag säga att jag har som vana att på tisdagmorgnar åka och lämna barn på skola och dagis, komma hem, sätta på mig träningskläder och köra en timmes träning framför en träningsvideo.

Det ni! Vad säger ni nu då?! Efter träningen sätter jag mig och pluggar.

Dessutom har jag även börjat träna på onsdagar. Jorråsatte. Klockan sju hoppar jag in i bilen med min kompis E och vi åker på lättgympa i liten gympahall i en av byarna utanför stan. (Byn?) Det är inte SATS på Kungsholmen, det är det inte, men jag TRÄNAR! Fränt.

Nu: Sitter jag i pyjamasbyxor och lyssnar på Morgonpasset. I love Morgonpasset. Speciellt Hanna Hellqvist, henne vill jag ha som bästis. Har ni sett hennes "Jakten på lycka" på tvåan på tisdagkvällar? Fantastiskt bra.

Snart: Ska jag gå in och duscha och sedan promenera till jobbet. Egentligen är jag ju ledig, men jag har pluggat klart det jag ska inför träffen i Uppsala nästa vecka och behöver skriva klart planeringar samt fixa en funktionslaborations- grej. (Är det ett ord?)

Later, Folks!

Lördag deluxe

Sovmorgon till kvart över åtta. Dottern på sleepover hos kompis, sonen tittandes på Bolibompa. Mys med mannen i sängen. Lyxfrukost med kaffe, ägg, hembakat bröd och yoghurt.

Promenad till bibblan med Leo och lämna tillbaka böcker. (En av alla fördelar med att bo i city. Biblioteket fem minuter bort)

Hämta dotter. Hämta kompis. Hämta man och son. Samtidigt som Trackslistan är på radio. Oh the Livskvalitet. Åka till badhus. Bada, leka, basta.

Åka hem. Lämna man och son, behålla dotter och kompis. Åka till Ica och köpa mjölk, ägg, sallad samt typ tusen kilo chips och godis.

Åka hem. Hemgjord pizza, värmeljus, Bolibompa och läsa Aftonbladet i lugn och ro. Fångarna på Fortet och chips. Dotterns kompis sover över.

Mannen eldar. (När folk frågar: "Men är det inte jobbigt att elda med ved?!" svarar jag "Oh nej. Det går så bra, så bra. Fast det är klart. Jonas eldar typ nio gånger av tio". Eller är det nittionio gånger av hundra?

Fast jag eldade igår. Det gjorde jag.

Nu sover barn sött och jag tänkte ta ett glas vin och läsa ikapp bloggar. Lovely lördag!

Och snart är det tisdag igen. Och jag är ledig! Ursäkta att jag upprepar mig, men detta pluggliv. Fucking fabulous.

Och er lördag? Nöjda? Inte nöjda?

Ha det bra, alla Fina!

The little teenager

Igår utanför Stellas fritids. Leo ville vara ute och leka i en snöhög.

Jag: Är du bara här?
Leo: Ja, vart tror du jag ska? Afrika, eller?!

Hur gammal han är? Hrm. Fem. Oh my...

Underbara pluggtillvaro!

Jag är hemma tisdagar och onsdagar och pluggar alternativt åker till Uppsala ungefär två gånger i månaden och tycker att det är fantastiskt kul. Jag jobbar resterande dagar och tycker att det OCKSÅ är fantastiskt kul.

Omväxling is the Shit.

Dock känns det idag som om jag... Tja... liksom inte riktigt är VÄRD att ta helg, men sådana tankar får jag sluta med. Trots allt ska jag ju ha det så här i ett år framöver.

Dessutom. Specialpedagogik. Otroligt roligt och sjukt intressant! Mycket vet jag sedan innan, men ändå är det så bra att få lite tyngd bakom sina åsikter. Forskning och litteratur och ett pedagogiskt språk, liksom. Åh, vad kul detta ska bli!

(Några pinnar och någon omrörning i elden senare)

Ikväll ska jag och barnen se dokumentär om Melodifestivalen och äta After eight.

Beach 2011! Jag bara skojade. Jag kommer inte alls!

(Men funderar på om detta år är året då jag faktiskt tar upp träningen igen? I miss it like hell. På något sätt borde jag väl få till det? Trots kvällsarbetande sambo? Fortsättning följer)

Eldning

Jo men visst. Billigt, motionsrikt (Fast mest för mannen som kapar och hugger och bär) och aldrig brist på sysselsättning när man är hemma nej.

Men förutom det, så... Jag är en smula skeptisk. Det är jag.

Nu hinner jag inte skriva mer. Måste ner i källaren igen och lägga in pinnar i brasan.

Springa upp och ner för källartrappen = Också motion. Beach 2011! Här kommer jag!

RSS 2.0