Julkortsångesten

Vi skickar julkort ungefär vartannat år. Det är ju lätt att glömma/inte orka/inte hinna köpa och skicka julkort, och sen tänker man glatt att "Det gör väl ingenting, folk vet väl om att vi tycker om dem ändå. Dessutom finns det ju SMS". Men sen börjar det droppa in julkort och vi får dåligt samvete, och köper julkorten redan i oktober nästa år. Problemet är ju då att de som skickade till oss året innan kanske inte skickar igen, eftersom familjen Latmask inte skickade tillbaka något kort. Tja, så får folk julkort av oss, och får dåligt samvete för att inte de skickade några, och så skickar de året efter men inte vi. Och så håller det på sådär. Vissa skulle kanske kalla det en trevlig jultradition, jag ser det mer som en ond cirkel.

Iallafall är det i år vår tur att ha dåligt samvete, så redan i oktober köpte jag fina, dyra julkort från granntjej som sålde jultidningar. HA! Hahaha! Kolla jag då, värsta framförhållnningen. Men då kommer nästa ångestframkallare: Folk som anstränger sig och fixar hemgjorda julkort med bilder på sina barn i julutstyrsel.

Dessa personer vill jag bara ställa en enkel fråga till: Har ni inga jobb att sköta, barn att passa och liv att leva, eller hur hinner ni med detta?! Erkänn att ni är arbetslösa eller har en au-pair, och låt oss andra slippa all denna julstress!

Kommentarer
Postat av: lovingnurse

sommar eller vinter? :)

2007-12-05 @ 01:18:33
URL: http://lovingnurse.blogg.se
Postat av: midita

ääh, skippa julkorten, dom slänger man ju så fort man sett dom! skicka ett sms istället ! =)

2007-12-05 @ 02:00:19
URL: http://www.midita.blogg.se
Postat av: F

Jag har samma julkortsångest som du. Julkorten droppar in och jag upptäcker att även om jag skickar kort omgående kommer de ändå inte att komma fram i tid. Jag känner mig som en julslarver, för jag hinner inte ens få upp julstjärnan i tid till första advent alla gånger.

2007-12-05 @ 18:46:46
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Christin

Syrran gjorde det två år i rad! Fast hon tog korten mycket tidigare, o sen kunde man visst beställa på nätet, så det var smidigt. Visst skulle det vara gulligt med ett soligt sommarkort mitt i vinterrusket?

Fast sedan Thea föddes har alla såna där supermammaförsök strandat, nu är syster glad om hon får va på toa ifred. Well, you know...

2007-12-08 @ 10:24:02
URL: http://bamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0