Bluffen genomskådad?

Vi har sedan Stella var liten lärt henne att hon inte tycker om läsk. "Det är för starkt". Läsk till små barn är nämligen djävulens påfund, att ge läsk till två-åringar är ungefär som att röka rakt ner i ens barns barnvagn. Iallafall har detta fungerat alldeles utmärkt, hon dricker glatt vatten, saft, juice, mjölk. Fram tills ikväll, vill säga.

- Mamma, vet du vad? Vi fick sån där stark dricka på kalaset, och vet du, JAG KUNDE DRICKA DET! Det var gott. Fanta, hette det.

Ja, ja. Fungerade i fem år iallafall. Nu gäller det att ladda för att lära henne att öl, vin och sprit är för starkt, och hoppas att det håller tills hon är 18-19 år.

Om jag försöker tänka mig mina barn om tio år, så kommer nog Stella vara partybruden och Leo tönten i glasögon som sitter hemma och läser böcker. Så mycket som Stella suttit still i hela sitt liv, sitter Leo still på en dag ungefär. Leo gillar att pyssla med sina bilar, protesterar om saker inte ligger där de ska, är rätt lugn. Stella är intensiv, pratig, full fart.

Denna fredagkväll ska jag minnas som den första av många to come, med andra ord.

Men å andra sidan är Stella Leos största idol i hela världen, och han hänger på henne så ofta han kan. Kanske inte ska hoppas på för mycket, får nog två galna tonåringar om sådär 10-12 år.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Jag gillar din blogg, du skriver på ett så roligt sätt! :)

2007-10-19 @ 21:15:20
URL: http://victoriaadolfsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0