Konsten att äta middag med en 3- åring

Lugn och mysig dagis- och fritidshämtning följt av middag (Rester, ris och kasslergryta till mig och pannkakor till barnen). Tänder lite ljus, fixar lite cosy.

Vad händer då? Jo, Leo får stora psykbrytet för att han inte får ta sylt först. Skrik, skrik, gråt, gråt. Efter ett tag lugnar han ner sig lite, då börjar Stella gråta. "JAG FÅR HÖRSELSKADOOOOOOOR!"

Sedan går det en stund och allt är bra igen. Leo glad och nöjd och äter två stora portioner, Stella äter upp allt och leker efter det med grannkompisar hela kvällen. Det gäller att behålla lugnet och vara van vid labila utbrott, annnars skulle man väl bli tokig i småbarnslandet.

(För övrigt gäller detta ungdomar på högstadiet också. Jag vet inte hur politiskt korrekt det är att säga detta enligt lärarutbildningen, men ibland känns det som om jag har fått större pedagogisk bildning av att vara mamma än fyra och ett halvt år på ILU i Uppsala...)

Just nu badar Stella, och Leo går runt och leker och fixar i sin barnrock. De har badat i skift, nämligen. Jonas "Det är för dyrt att bada, kan de inte duscha istället" Elräkningssnåljåp skulle varit stolt över mig.

Ska strax börja natta, tisdagar är stora "Om de inte har somnat före klockan nio så dör jag"- dagen.

Och Marabou Dajm har jag kvar från i lördags. Sweet!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Inte snål, ekonomisk heter det :o)

Men om barnen duschar ofta så blir de gånger de ska bada mycket roligare, så e de med mina, de tycker att de blir lite lyx när ja säger ikväll ska ni bada och de blir skum bad, oj vilka glada och nöjda barn jag får...

2008-12-02 @ 20:32:04
Postat av: Janina

Hörselskador!!! HAHAHA du har nog en blivande komiker i familjen. Snacka om skön kommentar!

2008-12-03 @ 10:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0