Pimp my klassrum

Hur kunde jag tro att jag skulle orka skriva matteplanering en fredag eftermiddag efter avslutning?! No way. Däremot har jag och min kära mentorskollega fixat i klassrummet under eftermiddagen. Slängt och rensat, städat skåp, fixat om med tavlor, flyttat tidsskriftsamlare till en hylla och burit bort onödiga bord, möblerat om lite, fräschat till diskbänken.

Mycket roligare än att sitta vid en dator.

Har jag förresten berättat att detta är mitt drömjobb? Kombinera min pedagogikutbildning med mitt inredningsintresse (Inte för att jag är speciellt händig eller duktig, men jag tycker det är kul. Plus att jag har en helt perfekt smak. Jo, det är säkert. Enligt mig alltså, och det är väl det som räknas?!) Så skulle jag åka runt till skolor och stå i klassrum och säga "Å ena sidan..." och "Å andra sidan..." och sedan fixa fina gardiner, fantastiska växter, mysiga lampor, smarta skåp, pedagogiska uppslagsaffischer, bra sittplatser, inspirerande material samt inplastade papper på väggarna där det står "Just nu arbetar vi med dessa mål i..." följt av ämnet och skrivna mål från kurs- och läroplaner. Inlärningsmiljön är viktig. Tror jag. Eller VET jag, rättare sagt. Så med fina och inspirerande klassrum lär sig eleverna mycket bättre.

Bra idé va?

Faller dock på att inga skolor har pengar till för fina saker, och om de nu skulle ha det så förstör eleverna det i alla fall. Dessutom skulle ju ingen jäkel har råd med mig eftersom jag skulle ha konsultlön, så det blir nog inget av det jobbet.

Men, men. Vad är väl en bal på slottet. Det jobb jag har nu ihop med lite ommöblering och nya gardiner once and a while fungerar bra det med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0