Mötesmaterial

Ett av tillfällena då jag var på två ställen samtidigt var när jag fikade med klassen och samtidigt skulle vara på ledningsgrupp. Jag hade dock berättat för rektorn att jag skulle bli sen, så jag gick lite tidigare från fikat och joggade tillbaka till skolan.

No problem. Två ställen samtidigt, works like a charm.

På väg tillbaka passerade jag ett gäng elever som hängde vid en killes epa-traktor, och när jag går förbi så sträcker en kille fram armen och ger mig en dammvippa. En sån där gammaldags, färgrann.

Jag: Eh...Tack?

Fast jag tog emot den, för säkert så hade han snott den någonstans. Det har ju trots allt varit städdag idag.

Iallafall hade jag inte fått med mig ledningsgruppspärmen eller penna eller någonting, men jag hade med mig en liten IKEA-ask med extranycklar (Skulle fråga om eleverna ville ha tillbaka sina extranycklar) och denna dammvippa.

Visst hade det varit helt normalt att komma en kvart försent till ett möte med andan i halsen och håret sönderblåst, med en färglad ask i ena handen och en dammvippa i nästa? "Hej, hej, ja men då kör vi då!", liksom.

Bara för att se vem som hade sagt något först. But why risk it, tänk om de hade sjukskrivit mig för utbrändhet? Jag som har sommarlov snart och allt.

(PS. Jag la dammvippan bakom en blomkruka på expeditionen och ställde asken under bordet där vi hade möte. Penna lånade jag av rektorn. Jag:...Någon som har en penna att låna ut?! Tack! Eh...Lite papper?!" Det känns ju viktigt att vara ett föredöme och alltid komma förberedd...)

Kommentarer
Postat av: Fia

Jag känner igen din känsla av slutet-på-terminen-utmattning, när man "stapplar fram mot mållinjen med hjälp av de sista krafterna". Man är sliten och skör, och kan bryta ihop i bitter gråt om någon bryter av en blyertspenna på ett brutalt sätt. Man känner sig ensam och trött och ledsen och när man väl får sommarlov maratonsover man de första dygnen, innan man har hämtat lite nya krafter. Jag har känt så vissa särskilt slitsamma läsår.

Försök att be dina föräldrar passa barnen och byt bostad med tex din mamma under en helg, så att du och maken kan få koppla av och äta gott och umgås utan att behöva ruinera er. Var rädd om dig, du verkar vara en fantastisk människa. Kram, Fia

2008-06-09 @ 21:01:08
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Chrillan

Har också haft en crazy dag! Sista rycket inför Afrika-utställningen, har släpat grejer och elever hela dagen. Ventilationen funkar inte på skolan, vi mätte 32 grader inomhus. Svettigt! Föräldrarna kom vid sextiden för att beundra sina telningar och skänka pengar, väldigt lyckat blev det! Fast jag jobbade från åtta på morg. till nio på kvällen, är lite trött nu! Kompledig imorgon som skönt är. Sov gott!

2008-06-09 @ 22:05:38
URL: http://bamman.blogg.se/
Postat av: Cicci

Nu har jag sommarlov!!! Nästan iallafall... Jag måste bara jobba i en kvart den 25 juni och 2,5 timmar den 30 juni. Sedan är jag helt fri!!!

2008-06-09 @ 22:15:05
URL: http://grancanariamamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0