Inrednings- adhd

För några veckor sedan drack vi champagne och firade att vi nog, kanske, förhoppningsvis har ett hus... Den här fredagen satt vi och tittade på varandra över köksbordet och diskuterade fuktskadan i badrummet. Hörde ni hur tusenlapparna flög iväg bara man uttalade ordet?! Fuktskada. Hå hå ja ja.

Det har luktat konstigt i några veckor, och i eftermiddags kom ordförande för bostadsrättsföreningen och kollade. Hummade lite. Såg bister ut. Det ska komma en badrumsexpert nästa vecka och titta närmare, och vi har fått duschförbud i badrummet på nedervåningen.

FANFANFANFAN. Vi ska ju lägga pengar på en kontantinsats, ju. Inte på en jäkla fuktskada. Hur dyrt kan det bli? Någon som vet? Vi bor i bostadsrätt och har hemförsäkring. Har inte gjort något konstigt i badrummet, förutom att duscha. Och det borde man väl kunna göra utan att det blir fuktskada?

Fast pengar kommer det att kosta. Det kommer det.

Men jag har en plan! Jag är inte den som deppar ihop för en lite badrumsrenoveringsutgifter (Däremot fick jag en smärre hjärtattack när Jonas ringde mig på jobbet och med allvarlig röst sa "Du... Det har hänt en sak". Trodde att Leo hade dött av sin feber eller nåt. Så i det perspektivet känns en fuktskada som en dag på cirkus), utan tänker mig nu att vi kommer att bo i det här huset i typ fem år till. Eller den tiden det tar att spara ihop pengarna igen som nu går till badrummet...

Såhär: Jag och Jonas flyttar ner i vardagsrummet, till den delen där vi nu har soffa och TV. Är som en alkov. Tapetserar om. En slags tapet i sovrumsdelen, en annan tapet i övriga delen. Sätter upp en skärmvägg. Låter Leo ta vårt rum, och flyttar upp bokhyllan till honom. Sätter stora, fina 50- talsskänken där bokhyllen stod. Kanske ha fondtapeten där med? Skulle vara snyggt. Köper ny soffa (Hörnsoffa, mörkgrå, vet precis vilken jag vill ha) och sätter mot fönstret. TV'n i hörnet till höger om altandörren. Ny taklampa, stor genomskinlig svart. Och voila! Stylish sovrum och vardagsrum i ett.

Vad tror ni? Kan fungera, va? Lite flashback till mina första egna lägenheter (En stor etta med min dåvarande kille- Eller heter det fästman när man är förlovad?- Mats samt singel- ettan på Östra Flintgatan där jag hade fyra roliga, praktik- på- dagis, för- och- efter- fester på helger, kolla på "Knesset" varje söndag med Å och M, hitta mig själv- månader), men vad tusan. Att sova i vardagsrummet har ju ingen dött av.

Nu: Gå ner och se lite "Idol" trots att det är ett av de menlösaste produktionerna i världshistorien. Jag kan stå ut med sången, men inte med det pretentiösa, Ta- sig- själv- på- för- stort- allvar- hybrisen samt reklamen var tionde minut. Stella har fredagsmys hos grannkompisen, så i och för sig behöver jag inte.

Fast jag kanske tittar i en kvart för att hinna ringa och rösta på Erik. Visst hejar ni också på honom?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0