Amen smält fortare!

Det har varit alldeles underbart vårväder i två dagar, och det är äntligen dags för Converse, gympaskor och inga överdragsbyxor för barnen. Strålande!

Dock har vi jättemycket snö kvar i vår trädgård. Inte som i lite snöhögar här och där, utan som i meterhöga drivor över hela gräsmattan. Hos alla grannar är det typ tomt?

Jag fattar ingenting. Har grannarna i smyg skottat över snö? Har vi missat den oskrivna regeln att man häller varmt vatten i sin trädgård före den första april? Har vi kallare mark hos oss?

Eller så borde vi hjälpa smältningen på traven lite oftare. Igår stod en granne en bit bort och skottade ut snö på gatan. Själv satt jag i en solstol på snödrivorna och pratade med en dagismamma som hälsade på med sin son. Fast efter ett tag fick jag ett energiryck och skottade bort snö från rabatten åtminstone. Det blir ju faktiskt pinsamt om snön är borta hos ALLA på hela gatan förutom hos oss.

(Dagens i- landsproblem. Oh yes)

Dagen igår var för övrigt 40 % njuta- av- sista- dagen- på- lovet och 60 % jävla- skit- vad- bakis- jag- är- kan- inte- den- här- dagen- vara- över- snart. Middag och badtunna var alldeles underbart rolig och vi satt i säkert fem timmar och plaskade, drack öl, tittade på stjärnor, pratade om livet, skrattade så vi grät. Samt drack lite mer öl... Dock kände jag nästan inte av det någonting, som att vattnet neutraliserade ölen eller något, men i skjutsen hem klockan två började jag känna mig en aning snurrig.

Och när jag borstade tänderna var jag plötsligt full som en liten kastrull.

Totalt ovärt. Det sista jag tänkte innan jag somnade var "Oj. Vad bakis jag kommer att vara i morgon". Botades dock hyfsat bra med sovmorgon (Jonas fick äran att skjutsa Stella på fotbollsträning kvart i tio), sol, hemgjord pizza på kvällen samt reprisen av sista delen av "Flickan som lekte med elden".

Jag älskar att läsa böcker och tycker alltid att böckerna är bättre än filmerna (Förutom "Om en pojke" som var lika bra som film och som bok), men den långa TV- versionen av Milleniumtrilogin är något så unikt som BÄTTRE än dess böcker. Böckerna var bra med fantastisk handling, men ibland en aning långtråkiga. Som TV- serie är de perfekta. Perfekta! Ska bli kul att se sista boken de två lördagarna som kommer.

Vad sa ni? Någon slags röd tråd i mitt inlägg?

Inte så mycket, nej. Röda trådar är överskattat. Från smält snö till TV. Kanske kan man hitta någon liten rosa tråd någonstans?

Puss och Godnatt, Sverige, Världen, Universum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0