Vad är kärlek?

Svar: Vårt nya hus.

Så helt fantastiskt bra. Etthundrafyrtio kvadratmeter pure livskvalitet. Trädgården ser fortfarande ut som Skrot- Nisse och hans vänner (Minus renoveringshögen på terassen som till sist fick åka till soptippen) och köket är kvar att renovera, men oh my vad jag älskar detta hus.

Det gör inget att det är mycket att göra. Det känns som ett hus med en själ som det liksom är VÄRT att ta hand om. Inga spökande pepparkaksfabrikörer finns det heller. Dock är jag väldigt nyfiken på hur huset såg ut i sina glansdagar. Tydligen hade pepparkaksfabrikören som lät arkitektrita det på 40- talet en egen trädgårdsmästare. Undrar om det finns foton? En av våra underbara grannar (Och vi har bara två! Bara en sån sak) jobbar på biblioteket, säkert finns det foton i något arkiv någonstans. Värt att undersöka.

Det härliga nu är att vi är klara med de mesta slitjobben och har finliret kvar. Som idag. Bädda sängar, städa lite, läsa tidningen, spackla en dörrkarm som ska målas i veckan. Plantera om en kvist av en Mårbackapelargon som hade ramlat av. Bygga lite lego. Tända värmeljus. Laga tacos. Ah underbara lördag. Inte som de första helgerna efter att vi flyttat in när man liksom vaknade med hjärtklappning av stress över allt som skulle fixas. Men varenda minuts jobb känns som väl investerad tid, så här när det bärjar bli (åtminstone lite) färdigt. Inte som familjen i "Arga snickaren" i lördags som levt i ett inplastat hus i tre år. Hur orkar man?

Och apropå tv. Har ni sett "Lite sällskap" med Filip och fredrik? Så. Jävla. Fantastiskt. Bra! Har ni inte sett det så MÅSTE ni se det på kanal 5 play (Där jag antar att det finns?). Och nu menar jag MÅSTE! Finare dating- serie finns inte. Jag hejar på Veronica för Stellan, gulliga killen som låste ute sig förra avsnittet för Elin och den där raffiga mörkhåriga damen för... Ja. Vad han nu heter. Äldre mannen med skönaste dialekten på tv för tillfället. Nina hoppas jag hittar någon bättre än stolpskotten hon drog med sig till kursgården.

I alla fall. Huset, ja. Ännu har ingen rik, snäll människa gett mig en ny kamera, men kom på att den gamla ju faktiskt fungerar lite. Om jag bara kommer på var sladden är så att jag kan föra över bilderna till datorn? Jag vet precis var den låg i gamla huset... Jag gissar att det går snabbare att köpa ny kamera än att hitta denna sladd.

För visst bara dör ni av nyfikenhet att se mitt nya hus?!

(Säg ja)

Ha en bra kväll, darlings!

Kommentarer
Postat av: Cicci

Jag säger JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

2010-10-09 @ 22:17:37
Postat av: Anna A

Oh yes! Nu får du se till att fixa det, annars kommer ett helt gäng nyfikna blogganhängare snart invadera ditt hem :)

2010-10-10 @ 11:53:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0