Hallelujah, praise the Lord och så vidare

Ni vet vattenskadan i badrummet?

I morse var det en kille och tittade på den igen, och gjorde en slutgiltig damage control. Vi måste bryta upp hela badrummet och sätta in en fläkt, men den mesta av kostnaden kommer antingen bostadsrättsföreningen eller vårt försäkringsbolag att stå för så de enda pengarna vi måste betala är ny matta, tapet och duschvägg. Kommer att kosta kanske femton tusen.

Hörde ni? Femton tusen. Det är ju nästan ingenting! I alla fall om man jämför med det vi var beredda på, vilket var typ en miljon bara för att slippa bli besviken.

Hallalujah. Så husdrömmen lever kvar. Åtminstone lite. Visserligen är det ingen idé att ropa hej förrän badrummet är helt klart och pengarna betalda, när de nästa vecka bryter upp mattan KAN det ju visa sig att det är jättemycket som behöver fixas. Men vattenskade- killen sa att det såg helt OK ut och att han sett betydligt värre, så vi litar på honom.

Och lördag den 16 ska vi (Eller jag. Jonas jobbar. Som vanligt. Men that is how we do hus- business i vår familj, jag går på visningar och Jonas säger "Det är lugnt. Köp om det är fint". Ha ha) på visning på ett drömhus (Det jag länkade till förra veckan). Åh, det är så fint. Nu har jag så där ont i magen av huslängtan igen. Fast det är inte bara fint, det är dyrt också. Plus jobbig uppvärmning- Pallar man att elda med ved?

Ja, ja. Jag vet att vi inte har en chans på huset. Men det är mysigt att drömma.

Nu: Gå in och duscha. Går fortfarande runt med pyjamas. Lata dagar for President.

Ikväll ska vi på middag till dagisbästisfamiljen på landet, ska bli kul.

(PS. Måste bara berätta: Stella har tre grannkompisar här och leker, och de har lekt Supersnälla silver- Sara, Stål- Henrik, Mega- Vega och Super- Nova i nästan två timmar nu. De har värsta äventyrs- storyn. Det är skurkar, magiska klot, barn i nöd och fräsiga hjälte- dåd. Gulligt. Leo har också en grannkompis här, och de i sin tur har lekt med nya Thomas tåget- banan och nya elektriska loket till gamla tågbanan hela förmiddagen. Hela vardagsrummet är täckt av tågräls. Gulligt det med)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0