Försvunna rösten

Lyckades mot alla odds ta mig upp ur sängen, duscha, klä på mig, sminka mig, äta frukost samt cykla iväg till jobbet igår. Det jag däremot inte lyckades med var att få tillbaka min röst, så hade lektioner hela dagen igår utan att säga ett knyst. En intressant upplevelse. För några år sedan jobbade jag också en dag när jag hade tappat rösten, och trodde då att det bara var en engångsföreteelse, men what do you know. Fungerade lika bra igår. Häftigt att se att bara för att jag är tyst så är ungarna lika tysta. Dessutom sitter de stilla och lugna och väntar på vad jag skriver på tavlan samt är tysta när jag skriver på papper och förklarar någon matteuppgift de frågat om. Nickar lite på sin höjd. Gulligast av allt är dock när jag skriver en fråga på mitt block och de SKRIVER svaret tillbaka. "Jag har bara tappat rösten, jag är inte döv", skriver jag och så skrattar vi lite.

Elev: Om du hade brutit armen också och inte kunnat skriva, hade vi fått håltimme då?
Jag: (Skriver tillbaka) Nä, då hade jag tittat på er och så hade ni räknat

Efter lektioner och lunch åkte jag sen iväg med ledningsgruppen till Lövstabruks herrgård och hade konferens. (Rösten kom tillbaka under eftermiddagen, dock hes med målbrottspip) Massa prat, bla bla bla, om dåtid och framtid och skolutveckling, och diskussioner om betyg och bedömning mm. På kvällen fick vi oxfilémiddag med vin, very nice. Sov gjorde vi i ett flera hundra år gammalt hus som det spökar i, i sköna sängar i fint rum med gamla tapeter och öppen spis. Tog en stund innan jag bestämde mig för vilken säng jag skulle ha, var det mest troligt att spöket kom in genom fönstret eller genom dörren?! Fast sen kom vi på att om det spökade så gjorde det nog det överallt, så min kollega C sa att jag kunde ta sängen närmast väggen så kanske jag slapp vara fullt så mörkrädd. Om vi hade haft enkelrum så hade jag burit in min säng till någon annans rum, ALDRIG att jag skulle våga sova själv i ett spökhus.

Iallafall kom det inga spöken, vi fick äta frukostbuffé och sen har vi haft ledningsgruppsmöte hela dagen idag. End of story!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Du i ett spökhus!!!! Mooodigt! Men lite scary va? Kunde du sova nåt?

2007-12-12 @ 00:16:40
URL: http://frokenasa.blogg.se
Postat av: Maria

Ja, believe it or not, men låg vaken med hjärtklappning i typ två timmar och lyssnade efter misstänkta ljud innan jag somnade...!

2007-12-12 @ 00:29:17
URL: http://babydarling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0