Memory Lane

En kul sak med att vara i Borlänge är att när man alltid ser minst tio personer som man känner igen men inte känner. Är det så i alla småstäder med gemensam skolkatalog för alla högstadium? De man hade koll på i högstadiet glömmer man liksom aldrig. Dessutom är jag en sån som kommer ihåg alla namn och ansikten, men brukar oftast mörka att jag känner igen nån för annars kan det ju nästan bli pinsamt. Tänk er att ni träffar en kompis och hennes kompis på stan. Du presenterar dig och kompisens kompis säger: "Ja, jag vet. Du har gått i den och den skolan och var kompis med den och vi sågs på en fest -95 då du hade en blå klänning samt blev för full och hånglade med en som heter Henke". Skulle du säga "Jaha, vad intressant!" eller skulle du ringa polisen och säga att du har en galen stalker efter dig?

Bruksanvisning: shopping med barn

Så här gör man om man vill gå på Kupolen en dag med barnen:

1) "Mamma-affärer" (som Stella säger) med muta att vi snart ska äta på McDonalds
2) "Vi ska snart gå och äta, mamma måste bara gå in i en affär till"
3) Polarn och Pyret har lekbord, så där kan man vara hur länge man vill. Dock är det ju inte världens roligaste att kolla på bebiskläder i en halvtimme
4) McDonalds-lunch. Alla nöjda och glada
5) Leo somnar i vagnen
6) Stella får tuggummi
7) Sen är det bara att gå i så många affärer man orkar!!

Dock var inte dagens shopping-skörd så speciellt kul, trosor och strumpor och hårsnoddar till Stella och skavsårsplåster (skulle gärna ha snygga glamourskorna imorgon på dopet, men är inte riktigt säker att fötterna klarar av dem en kväll till efter Marcus fest!). Och en svart kjol på rea på Åhléns. Men men, en dag på Kupolen är alltid en dag på Kupolen.

Sen kom mamma och hämtade oss och vi åkte till Niklas och Kriztin och Simon och fikade. Och sen till Coop där mamma skulle handla och jag gick in och pratade med darling Camilla som jobbar på Expert.  Och sen hem och åt fläskfilé och ris till middag.

Nu håller jag tummarna att barnen ska ha hunnit somna till kl nio så jag kan se på "Psych" och smygäta choklad fast det inte är lördag!

Mitt väluppfostrade barn

I bilen med mormor på väg till Borlänge.
Mormor: Stella, på dopet så kan du prata engelska med Ciaras pappa!
Stella: Man får faktiskt inte prata i kyrkan.

I övrigt så är jag trött men glad för har haft det helt UNDERBART FANTASTISKT kul med sjuorna i Ängskär på läger. De är så himla mysiga och roliga, och framför allt snälla mot varandra. Och vettiga! Är tysta när de ska (förutom kl två inatt då...) och de kastar skräp i papperskorgen på bussen. Nu kanske ni säger: "Vaddå, gör inte alla det"? No, no, no. Mitt förra klass var helt galna, hade säkert blivit avslängda i skogen av arg busschaufför om man hade åkt iväg med dem.

Eleverna har badat, tävlat, ätit hamburger-middag vid långbord med bordsplacering, haft olika ansvarsområden (typ fixa frukost, fixa middag, duka av, storstäda osv), gjort biologi-uppgift, spelat kort, spelat fotboll och frisbee, hängt på sina rum och ätit chips, gått tipspromenad. Jag och Gunilla har mest druckit kaffe och njutit av våra lovely elever! Det sköna är att även fast de har fått göra olika ansvarssaker samt biologiuppgiften så har de inte sagt ett ljud till protest! Utan bara, åh vad kul. Till och med att de har frågat varandra om de behöver hjälp.

Min klass ska bli min MVG-rekord-klass, har jag bestämt,  för de är smarta och ambitiösa också.

Nu: Packa upp lite kläder och få barn i säng. Barnen är glada att ha sluppit ur bilen där man måste sitta still och att vara hos mormor med massa roliga leksaker, men om mamman är trött är det läggdags för barnen...


September

Tack tack för grattiset Cicci, men fyller 18 september så därför tog jag inte åt mig så mycket...=) Visst fyller Neyma 20 september? Kommer ihåg sista gången jag såg dig med stora magen för det var på mitt kalas på söndagen, vi satt där bredvid varandra och hade kladdkake- och glass-tallriken balanserande på varsin gravidmage. Hade blivit ett bra foto! Om man hade varit ihop med någon som brydde sig om att ta kort då och då....(Av alla kort vi tagit de senaste fem åren är jag med på typ tre. Och då blev jag inte ens bra)

Anna, du ÄR ju Carrie Bradshaw! Journalistliv och allt.

Förresten, igår när jag skulle sova. Och låg och tänkte på mitt jobb och på matsals-tjafset pga korkade låg- och mellanstadielärare. Så kom jag på att de övriga tre arbetslagen är som Hufflepuff- präktiga och lite tråkiga, Ravenclaw- smarta men intetsägande, Slytherin- onda, onda, onda. (Gissa vilka som är låg- och mellan...) Själva är vi Gryffindor. Of course!

Tror dock inte jag ska säga min teori på nästa ledningsgrupp, då man sitter och har möte med arbetslagsledarna från de andra arbetslagen samt rektorerna...

Packa

OK! Packa, slänga sopor, plocka ihop leksaker. Före "Morden i Midsomer". Klara färdiga gå!!

...Eller förresten, vad ska man packa då? Vad blir det för väder? Och jag HATAR HATAR HATAR friluftsliv!! Kan man få ha på sig skinnjackan och packa ner fula, gröna regnjackan?

Men vi ska iallafall inte tälta, THANK YOU GOD!!

Logistik-VM

Detta händer de följande dagarna:

Imorgon: Cykla med barn till dagis. Jobba. Åka buss med 7a till lägerskolegård vid kusten samtidigt som några elever, matsäcken och lite packning åker med Gunilla (min mentorskollega) plus en förälder. Mormor hämtar på dagis och är barnvakt över natten, Jonas är nämligen också borta med sitt jobb. Vara med klassen. Ge dem roliga upplevelser, biologiuppgift, middag, sängplatser.

Torsdag: Vara med klassen. Mormor skjutsar till dagis. Hem med klassen. Cykla hem och köpa presenter på vägen till tvilling-kusinerna som har 25-års fest på lördag. Packa om. Åka bil med mormor och barn till Borlänge.

Fredag: Inga planer so far.

Lördag: Dop för Ciara (min kusin i Hollands barn) och 25-års fest.

Söndag: Tåg hem till Tierp.

Plan B för imorgon: Leo börjar få ögoninflammation, kanske måste vara hemma från dagis. I så fall skjutsar vi Stella till dagis och han är med mig på jobbet i någon timme tills mormor kommer och hämtar honom.

Puh. Om jag får välja planer för de närmaste dagarna skulle det vara: Vara sjuk (har feber och är förkyld, men kan inte, kan inte vara sjuk nu!!), ha mysbyxor, läsa böcker, se på TV.

Och i morgon fyller min blogg 1 månad!!!!! Hipp hipp hurra. Ingen (dvs jag) trodde den skulle överleva ens det första dygnet pga späckat småbarns-schema, men minsann! Överlevde och still going strong.

...Men hur ska jag överleva utan Er vid kusten utan Internet och dator?! Ni är ju mitt allt och mitt sociala liv förutom jobb och familj just nu!

Måndag

Dagen idag:
Förkyld och ont i halsen (Kan inte, kan inte, kan inte bli sjuk. Ska åka iväg på lägerskola med min sjua på onsdag). Regn och kallt. Potatisbullar till lunch. Arbetsplatsträff med "Pedagogisk lunch"-diskussion, lågstadie-cp-lärarna förstår inte att man inte alltid sitter bredvid sextonåringarna när de äter mat. Nu ska vi ha ett strikt matsalsvakt-schema. Och det är ju helt OK, för som högstadielärare har man ofta MAASSSA tid över. Not.

Ja, ja. Nu ska jag sluta gnälla. Och betala räkningar istället. Och det är ju iallafall kul...

Besök anyone?

Synd att ingen kommer och hälsar på idag, för det är SKINANDE RENT! Jonas har storstädat idag på dagen, så det är dammsuget, moppat, ihopplockat, dammat, sängarna är bäddade, saker ligger där de ska vara, soffkuddarna är fluffade, reklamblad är kastade, fint på byrån i hallen, inga kläder på golv, kläder i tvättkorgen är tvättade.

Kanske skulle ta några kort? Och visa dem här? Så kan ni ha dessa foton i minne om ni kommer och hälsar på och har svårt att se hur det egentligen ser ut i vårt nya hus pga tio tusen saker som inte ligger där de ska?


Glass

Cykeltur hem från dagis, åker förbi kiosken
Stella: Mamma, jag vill ha glass!
Jag: Nej, det går inte, det är bara måndag idag
Stella: Men jag VIIILLL ha glass!
Jag: Det blir ingen glass
Stella: Då tar jag din plånbok och cyklar och köper glass ändå!

Hon har förstått sambandet plånbok-roliga saker. Det värsta är att om tio år så kan hon göra det. På riktigt. Sno min plånbok och cykla och köpa glass, cigaretter, sprit eller whatever.

Usch, hemska tanke. Måste genast gå ner och umgås med barnen och ge dem lite moral och sunda värderingar, så att de inte blir rökande, supande, skolkande tonåringar.

Ett SLO, helt enkelt, som man sa i Borlänge när jag gick på högstadiet! (Jag var inget slo, jag var en pluggis som gick ut nian med 4,7. Men så fick jag ju inte så många killar heller...!)

Foto-sammanfattning

Foto 1: Var med på kortet med 7a. Satt längst ut i vänstra hörnet. Tror att jag blundade lite, men i övrigt glad och söt.
Foto 2: Arbetslaget. Vita blusen gjorde att jag såg ut som en vit badboll. Note to self: Vitt förstorar. Svart förminskar.
Foto 3: Gruppfoto på all personal på hela skolan. Ska hänga inramat i personalrummet i typ 20 år. Står i en backe, de kortaste längst fram, det vill säga i helfigur. Gissa vem som hamnade längst fram i mitten? Dessutom hade det börjat blåsa, håret blåser åt sidan på märkligt sätt och vita blusen i oversize-modell blåser upp. Sa jag badboll? Menade Michelingubbe.

Nästa år när foton till skolkatalogen ska tas är jag nog sjuk.

Skolkatalog

OK, ta kort till skolkatalogen i morgon. What to WEAR, what to wear? Tror det blir mörka stuprörsjeansen och vit blus med svarta prickar. Med prickar ser man snäll ut.

Rolig historia: För några år satt en elevs lillasyster och tittade i katalogen, och när hon såg lärarfotot hade hon sagt om mig "Är det här en lärare? Hon ser ju ut att gå i nian!" Ha ha ha. Nog för att man gärna vill se yngre ut, men femton?! I don´t think so. Fast jag hade i och för sig huvtröja på fotot.

Undrar när brytpunkten är, den åldern då man vill sluta bli äldre? 28 eller nåt sånt? Stella är i alla fall fem och längtar SÅÅ tills hon blir äldre. Hon vill:
1) Tugga starkt tuggummi
2) Ha en egen mobiltelefon (Stellas kompis Fanny är 8 och hon har en. Själv var jag 20 när jag fick min...)
3) Få en bebis
4) Börja skolan


Snart, snart, snart....

image9

Snart. Snälla, söta, underbara barn. Kan ni inte somna nu?!

Minnen

Några roliga saker:
- Dr Bombay "Rice and curry". Kan en fest bli annat än lyckad när man får dansa till den?
- Konversation vi bordet där jag och Johan pratade om Anders var min bordsherre eller hans (Anders satt i mitten)
Jag: Jag tror han är min
Johan: Nej, min
Jag: Min
Johan: Min
Jag: OK, du får honom
Johan: Egentligen skulle man vara ihop med en kille. Det skulle ju underlätta en hel del, till exempel hur ofta man skulle ligga med varandra. Med en kille skulle det ju aldrig vara några problem.
- Att jag satt bredvid Kriminell-Hasse
- Att jag höll ett love-bombing tal (Love-bombing=bästa partytricket i världen) Dessutom var det i början av middagen så jag var inte full och pinsam, bara snäll och rolig

Några mindre roliga saker:
- Att jag klockan halv två kom på att jag kunde ta av mig snygga-men-obekväma-klackskorna. Blev så lycklig av att inte ha ont att jag har ett svagt minne att jag och nån mer- Isabelle kanske- shakade loss i kombinerad disco/träningsmoves/bensprattel-dans. Runt, runt på dansgolvet. Om nån hade filmat och jag skulle få se det skulle jag antagligen bli så förfärad hur jag såg ut att jag aldrig skulle ta ett danssteg till i hela mitt liv.

Kvalitets-sak
- Att Twilfits nylonstrumpbyxor håller för discodans, promenad från V-dala till stationen samt cykeltur hem. Blev bara ett litet hål på vänstra foten.

Student-känsla-sak:
- Att vara på Taket (V-dalas uteservering på taket) och ha fördrinken.

En sak att vara stolt över:
- Att jag samlade ihop spillrorna av mitt bakfulla jag och lyckades ge barnen middag, duscha dem, plocka in i diskmaskinen (alltså inte barnen utan disken). Ska snart påbörja Nattning.

Jobbig sak:
- Att vi ska ta kort till skolkatalogen imorgon. Alla ångestgånger under sin skoltid man har upplevt det. Och nu har man ett jobb där man får uppleva skammen att se sig själv göra konstig min i skolkatalogen VARJE ÅR tills jag ÄR 65!!! Snyggast var jag i sjuan (se tidigare inlägg) och fulast 2005 när jag var gravid i sjunde månaden med Leo. Eftersom jag är så kort fick jag stå i mitten och titta rakt in i kameran och man är INTE snygg framifrån på kort när man är gravid.

Men-ändå-lite-rolig-sak:
- Att Aspenskolan fyller 40 år i år så vi ta ett gruppfoto på alla i personalen som sen typ ska ramas in i personalrummet. Ändå är man ju lite exhibitionist (rättstavat?). Och vem vet, kanske blir jag snygg just i år?

God sak:
- Att så fort barnen somnat ska jag göra nachos med köttfärs kvar från i fredags, smält ost, gräddfil och salsa. Jag är en sån bra förälder att jag för det mesta äter allt gott när barnen har somnat. Man vill ju ge dem en bra hälsa. Plus att det på så sätt blir mer till mig...

Nedräkning till läggdags

Ni vet när man vaknar på morgonen och glatt konstaterar att man inte alls är bakis? Och sen går timmarna? Och man börjar må sämre och sämre? Och runt tre-fyra vill man kräkas eller sova eller amputera bort huvudet?

Thank god för duktiga barn som leker bra själva. Dock har de idag både fått ta in trehjuling på parkettgolvet, gegga med vatten i gruset ute, äta nachoschips, äta glass, ta ut tusen leksaker i trädgården utan att plocka in efter sig.

Nu: Ge Leo mer chips och sen lägga mig i soffan och läsa

Party like it's 1985

Var på 30-års festen igår kväll och hade SÅÅÅ kul!! Kändes som en back in the old days- kväll på nation, fast bättre, eftersom man ju efter ett tag kände och pratade med alla som var där.

Generösa, snälla Marcus hade festen på V-dala nation, med sittning och tre-rätters och allt.
Förrätt: Kräftor, bröd, öl, tre- TRE! -snapsar
Varmrätt: Oxfilé, klyftpotatis, rotfrukter, svampsås, massa vin
Efterrätt: Chokladmousse, kaffe, Baileys

Plus att jag efter middagen drack cider och champagne. Ett under att jag inte däckade under ett bord, men upprepade tyst för mig själv: "Inte bli för full, inte bli för full, inte bli för full". Tror till och med jag sa det till mig själv i spegeln på toaletten. Och då är man ju inte för full, eller hur var det nu?!

Musiken vi dansade till var typ gamla åttio-och nittiotals- hits. Tänk Jimmie Dean med Troll, tänk E-type, tänk Agua. Christin, du skulle varit där!

Alla var glada och trevliga och dessutom är det ju så att eftersom man gillar Marcus så himla mycket så gillar man hans kompisar också!

Kvällen avslutades med att jag gick till stationen i bara strumpbyxorna, med klackskorna i handen. Inga konstigheter med det. Bara skavsår och ömmande fötter. Men snygga partyskorna fick komma ut ur garderoben för en kväll, så de är glada!
Tog på mig Paris Hiltons klänning och tog en bild

image7image8

(Camilliondollar Baby, lånade din bild för den var så bra! Din blogg är ju jättekul!)

Sköljstoppsknapp

Cicci: Saken är den att jag vill trycka på "sköljstoppsknappen" för att stänga av den, det lyser nämligen en konstig röd lampa på vår tvättmaskin och den stoppar att tvätta mitt i ett program. Inte så bra. Duktiga vi lyckades hitta bruksanvisningen och bläddra fram till felsökningssidan, men det enda den säger är att "sköljstoppsknappen kan vara intryckt". Jamen berätta var den sitter då, dumma bruksanvisning, så vi kan trycka ut den!!!

(Intresseflagga)

Och om du tycker att German har ett lätt autistiskt intresse av matlagning så har Jonas ett STORT autistiskt intresse av gitarrer, elektronik och att surfa gitarrsidor på nätet! Eller Asbergers syndrom är det kanske som hakar upp sig så på några få intressen?

I och för sig är det kanske Asberger-varning på mitt bloggande också?!

Anna: Kom och hälsa på anytime, om du vill åka iväg från häftiga Stockholmslivet en helg är du SÅÅÅÅÅ välkommen! För er som inte känner Anna kan jag berätta att hon är en av mina snygga, häftiga, flashiga Stockholmskompisar med bra jobb (på TV 3) och fin lägenhet på Söder. Om jag fick byta liv för en dag skulle jag göra det med Anna, Åsa J eller Tina!

Lotta, coolt att Granit och Vila öppnat i Uppsala! Vilken shopping-stad med Weekday, Monki, Holmlunds, Vila, Granit, Designtorget, SOLO.....Måste hitta nån dag att åka till Uppsala snart!


Shopping in Tierp

Hugo Boss woman bodylotion, träningsskor, 30-års present till Marcus. Allt finns här! Här i lilla hålan (sagt med värme och kärlek) Tierp!!

Och nästa måndag öppnar den tredje- TREDJE!- inredningsaffären, som kommer att ha Bruka, Marrimekko mm.

Kan i framtiden fixa all min shopping längs cykelvägen mellan dagis och hemmet. Nice nice!

(Förutom kläder då, men så fort jag gått ner mina sista semester-tjockis-kilon kommer jag nog se snygg ut i de kläder jag redan har...!)

Facebook

Janina, thank you very much för facebook-förklaringen! Det ska vara en super-lärare som dig till att förklara så bra! Om jag tänker efter så har jag nog fått en massa facebook-frågor på mejlen, från folk som frågar om de får "adda" mig. Har nog till och med gått in på sidan men sen inte fattat vad det var eller hur man loggade in. SORRY!! Får jag vara era kompisar ändå? IRL?

Eller IRL, hur ute är jag, nu för tiden är det ju enkare och smidigare att ses via nätet =) Via bloggen!

Men måste säga att med tanke på hur sämst jag är på att mejla så känner jag mig betydligt mer social nu när jag bloggar. Måste också bara säga att jag älskar, älskar, älskar när nån har skrivit kommentar, you make my day!!!

Fredagsmiddag

Middag hela familjen på altanen, solen skiner och vi äter tacos. Först är Leo helt galen av någon anledning och vill inte äta nån mat, sen har Stella ätit klart efter tre minuter och springer iväg med kompisarna till lekparken. Då blir Leo ännu mer galen för att han vill följa med. Efter en stund lugnar han ner sig och äter sin mat, och ännu bättre är att han sen får nachoschips. Leo älskar chips, på hans lista kommer nog chips etta och mamma och pappa tvåa.

Ahhh!! Lugn, lugn middag. Leo äter chips, jag och Jonas äter klart och sitter och pratar.

Då hörs plötsligt en röst eka över grannskapet. Stella står på klätterställningen och tittar in i vår trädgård:
- SITTER NI FORTFARANDE OCH ÄTER??!! Ska ni äta HEEELA TIDEN???

Om vi hade varit ett sånt par som vägde 150 kg var hade det känts lite pinsamt.

Teknik....hallå??!!...

Kom på att där kunde jag ju varit snitsig och lagt in länken i texten, sådär käckt på deras namn.

Men hur hur hur gör man då?! Kan nån tala om? Skulle också gärna vilja veta:
- Vad Facebook är för nåt som alla pratar om?
- Hur man laddar in bilder i datorn från kameran (Ska fråga Jonas. Nån gång. Any year now)
- Hur man får in en talbok i sin mobil. (Går det? Eller måste man ha Mp3?)
- Var "Sköljsstoppsknappen" sitter på vår tvättmaskin och varför tvättmaskinen ibland stannar mitt i programmet

Men hey! Jag lyckades starta en blogg! Teknikunderns tid är inte förbi.

Länktips

Återigen med risk för att ni slutar läsa min blogg när ni upptäcker hur MÅÅÅNGGGA bloggar det finns som är bättre och roligare än min.

But this you have to read:
1) Cecilia Isakson- Sköna, roliga Cicci på Gran Canaria (och tyvärr inte granne med mig längre). Läs inlägget om mangopallande sambon- very funny!!!
2) Calle Schulman- kul kille
3) Dagarna- ännu en Schulman, gift med Alex och Calles brorsa. Skriver mysigt och roligt om barnliv
4) Fotbollsfrun- Malin Wollin, kul, kul tjej, borde vara nummer två

Och Alex Schulman och Mats Strandberg och Katrin Schulman, egentligen delad andraplats allihop.

Så ni förstår ju vilken Super-hero-tids-effektivist jag är som varje dag hinner: Vara med barnen, vara med Jonas, fixa i huset, läsa bloggar, skriva blogg, ibland leda träningspass. Vänta nu....det är nåt mer jag gör....vad var det nu igen...(tänk, tänk, tänk).......Ah. Jobbar.

Lokalsinne

Hi hi Cicci, ja visst har man sämsta lokalsinnet i stan när man inte vet var man är om man vänt sig i sängen!

(När jag skrev makaron-inlägget hade jag först tänkt att skriva längre. Om när jag var i Göteborg och festade med Karin och Christin, när Stella var liten och jag inte hade druckit på typ ett och ett halvt år. Sista jag minns är att jag sitter på en pall och ska ta på mig skorna, på väg ut från Karins kompis som hade förfest. Böjer mig för långt fram och däckar under köksbordet. Vaknar upp på morgonen på en tältsäng och frågar
- Hur kom vi hem?
Karin och Christin: Vi är inte hemma
Men tur att jag inte skrev det, för det hade ju varit pinsamt att berätta)

Outfits

Åh vad det är kul att jobba, för man får ha så snygga kläder på sig! Och sminka sig! I morgon ska jag nog lyxa till det med kjol (grön med prickar) och svart linne. Har aldrig i hela mitt liv haft kjol på mig, ungefär.

...Eller så fegar jag ur och har jeansen som vanligt.


Makaron

Leo ligger som en liten makaron i spjälsängen. Det gulliga är att han somnade med huvudet i fotändan, så jag måste vända honom rätt för annars vaknar han på natten och blir ledsen för att han inte vet var han är.

Imorgon är det min tur att lämna på dagis för första gången sen efter inskolningen! Mysigt.

ÅHHH NEEEEJJJ!!!!!!

Kom på att jag missade "Morden i Midsomer" igår!!! Hur, hur, hur kunde detta hända?! Måste fått tillfälligt hjärnsläpp pga massa jobb-tänk. FAN OCKSÅ! Morden i Midsomer.

Ja, ja. Kunde varit värre. Kunde varit "Ghostwhisperer".

(Nån som brukar se "Ghostwhisperer" som tänkt på att det varit väldigt tårdrypande avsnitt på sista tiden? Att det alltid slutar så fiiiiint att man börjar gråta. Eller är det bara jag? En annan sak man kan gråta till för att det är så fiiiiint är när man cyklar förbi Centralskolan på morgonen och nån mamma står och kramar sitt lilla barn med för stor ryggsäck hej då. Eller det kanske också bara är jag?!
PS. Och jag är INTE gravid!)

"Lugnt"

Jonas hjälper Stella att duscha och Leo leker i lugn och ro, så jag passar på att beställa tågbiljetter.

Ha ha ha. What a joke. Så fort man tänkt tanken "lugn och ro" bryter tredje världskriget ut.

Planering

Nu är det verkligen back to business som gäller på jobbet med rättning, planeringar, mentorselever, arbetslagskonferenser. Post-it lappar överallt. Alltid gå hem och ha saker kvar att fixa imorgon. Minst tio saker att hålla reda på samtidigt. Ledighetslappar. Genomgångar på tavlan. Uppdatera datorn med information till eleverna. Rensa skrivbordet. Kopiera.
 
...Och de som säger att makt är överskattat har fel, för det är faktiskt helt fantastiskt kul att vara chef!! (I och för sig vet jag inte om arbetslagsledare kallas chef, och det är ju bara för de tolv i arbetslaget, men ändå!!!)

Annars går mesta tiden åt till att planera
1) Lägerskola till Ängskär med sjuorna nästa vecka
2) Värdegrundsdag 7 september

Just dessa två punkter känns som att man bara vill ha gjort och kunna bocka av i att-göra-listan i hjärnan.

Så känns det just nu med trettioårsfesten på lördag och dopet och 25-årsfesten nästa helg också. Ni vet saker som känns roliga men mest jobbiga.

Logistik på lördag: Barnvakt mellan 11 och 12 för jag ska vara på Öppet Hus och träningspass på mitt gym, fixa lunch, duscha, sminka mig, gå med barnen till stationen, åka tåg till Uppsala och lämna av barnen till Jonas där när han kommer från jobbet, gå på fest. Ja, ni hör ju! Gissa vem som kommer att bli fullast snabbast på festen.

(Note to self: Inte bli full på festen)

Nu:

- Borsta tänderna
- Läsa Vecko-revyn
- Get a life kvällstid

Puss puss puss puss och godnatt everybody out there!!!!!!

Puss!

Zero

Noll, noll, noll i hjärnan, känns det som. När man jobbat och hämtat barn och fixat middag och tagit bort middag och varit ute och lekt och plockat undan och badat och nattat barn...........Så ska man ha nån slags kvalitetstid med sig själv eller med sin sambo?! Yeah right. Som om man skulle orka. Orkar inte ens flytta mig från datorn och gå ner från trappen just nu!

Men ändå är det ju det som är så fantastiskt med barnlivet, att det är så fullt upp hela tiden att man aldrig riktigt hinner känna efter. Man bara kör på och njuter av det som finns att njuta av- som cykeltur i solsken eller kaffe på altanen eller godnattkram av mjuka barnarmar som luktar gott av bubbelbad.

Ett liv utan barn- vad skulle man göra då? Gå på bio, träna, festa, läsa. Och ha alldeles för mycket tid över att tänka. Existensiell ångest finns inte inom barnfamiljer, här är man tacksam bara över att få gå på toa ifred ibland. Att tänka på meningen med livet behövs inte när den ena meningen bygger tågbana och den andra leker med kompisar i lekparken.

Det bästa är dessutom att när man väl går på bio, tränar, festar, läser. Så njuter man tio gånger så mycket för att man gör det tio gånger så sällan som innan barnen.

Frakta barn

Stellas och Leos dagis ligger en minut från mitt jobb- helt fantastiskt skönt. Till skillnad mot när vi bodde i Uppsala där jag för att hämta på dagis behövde: gå till stationen i Tierp- åka tåg till Uppsala- cykla till dagis. Tog ca en timme.

Idag kunde jag jobba till kvart över tre, hämta på dagis, cykla hem i solskenet med Leo bak på cykelsadeln och Stella cyklandes själv. Mysigt liv or what!

Men i snöstorm i december är det kanske inte riktigt lika mysigt. Känns som att vi snart behöver köpa en bil.

Viktigt, viktigt, viktigt

Nån som såg Beck igår? Om den autistiska pojken som satt bredvid sin dödade mamma.

Jag orkade inte kolla färdigt men måste ju veta: VEM VAR MÖRDAREN?? Om nån vet, please skriv kommentar och säg!

Jag gissar på att pappan var där men att åklagaren var mördaren, han verkade skum.

Älskade elever

Idag har jag välkomnat nya sjuorna, delat ut schema, skåpsnummer, busskort, papper, haft namnbingo samt haft mattelektion med mattelaboration "Trasig miniräknare". (Ska räkna ut 118*147 på miniräknare där det saknas 1) siffran 8 2) siffran 4 3) siffran 1. Så ska de komma på hur de ska göra, tränar positionssystemet)

Dessutom har jag skällt ut killar i åttan som gick på taket, hjälpt till att öppna böjda, insparkade skåp, svarat på frågor som "När slutar lektionen?"  ("Titta på schemat"),  städat bort läskburkar slängda i korridoren, gått emellan galna, testosteronhöga killar som bråkat i korridoren, snott pet-flaska från ett gäng som hade fotbollsmatch med den i korridoren.

Åh, vad jag älskar, älskar, älskar mitt jobb!!!

...Och detta är INTE ironi! Älskar det på jätteriktigt, som Stella skulle ha sagt.

Beck-film

Beck-filmerna är för det mesta som en Hey baberiba-sketch där de gör parodi på svensk polisfilm, men nån enstaka gång är det en handling som ändå är helt OK.

Frågan är, ska man orka se efter eller inte?

I och för sig måste jag ändå måla naglarna (genomskinliga, don't get any ideas att jag är en sån som har röda naglar eller liknande), så kan ju lika gärna kolla på Beck som nåt annat.

Dagens outfit imorgon: Caprijeans, svart linne, vit kofta från Cheap monday, flip-flops. Klarar inte av att ge upp caprijeansen och flip-flopsen riktigt än, trots att det är fjorton grader när jag cyklar hemifrån på morgonen.

(Kul historia:
Sen jag kom tillbaka från mammaledigheten med Leo i januari fick min klädstil på jobbet sig ett uppsving, bara för att det var så kul att sminka sig varje dag och ha snygga kläder. Så jag shoppade loss på Weekdays, H&M, Wear it-company, Holmlunds, Vila. Var faktiskt himla snygg och trendig, om jag får säga det själv. En dag hade jag på mig skjortklänning och grå stuprörs-jeans, och stod i ett klassrum med ryggen mot dörren när en elev kommer in, försenad. Eleven säger:
- Oj, fel klassrum....Eller är det du, jag tyckte det såg ut som Lena.
Lena är 60 år och har oftast kavaj och är inte trendigast på skolan, om man säger så.

Sen dess känner jag mig plötsligt inte lika fräsig...)

Nej, nu är det dags för Beck och nagellack!

Ingen sommar utan reggae

Detta har vi tänkt göra imorgon när eleverna kommer:

Några minuter innan det ringer in spelar vi Markoolios "Ingen sommar utan reggae" på hög volym i högtalarna i korridorer och uppehållsrum. Sen precis innan det ringer in byter vi till "Ödessymfonin".

Bra idé va?!

(Tyckte jag iallafall! Fjortisarna kanske tycker det är det töntigaste de hört.)

Maxpuls

Dagens middag:

Leo hunger-skriker samtidigt som jag gräddar pannkakor i två stekpannor samtidigt som jag försöker skära barnens pannkakor utan att det bränns vid samtidigt som jag letar efter hallonsylts-refillen i skafferiet. Hälla i smet, grädda, hälla i smet, grädda, ge barn pannkakor, hälla i smet. Samtidigt som brandvarnaren går igång.

Lite senare försöker jag själv få i mig några pannkakor samtidigt som Leo balanserar på livsfarlig fällstol och kör sin polisbil på fönsterbrädet samtidigt som han gallskriker när jag försöker lyfta ner honom.

Att äta mat i maxpuls- bra eller dåligt för ämnesomsättningen? Kanske bra? Kanske kommit på nytt bantningsknep?

Inköpslista

Borde köpa:
- Nya jeans
- Ny kofta
- Ny tröja
- Kort sagt massa nya, snygga jobbkläder

Köpte idag:
Två prydnadsgrodor att ha i rabatterna

Why? Why? Why?

(Enda förklaringen jag kan komma på att när vi kom in till stan (byn?) hade alla affärer stängt kl. 13. 13!! På en lördag!! Typ enda affären som hade öppet var en inredningsaffär. Måste fått nån hjälp-måste-handla-nåt-psykos.

Reality

Rätt ska vara rätt.

Härligt väder

När jag inte skrivit något inlägg på länge och ni tänker "Amen hur lat och långsam kan man vara". Så kan ni också tänka "Amen GUD vad härlig hon är, den där Maria, som har ett sånt fantastiskt liv att hon inte hinner skriva i bloggen.

Fantastiska livet idag bestod först av att tvätta, fixa och stå ute på gatan och vakta Leo när han cyklade. Sen äta lunch, och sen promenad in till byn (vet fortfarande inte vad man säger om Tierp City- byn? Stan?) för att köpa lördagsgodis och träffa en kompis. Eller har bara träffat henne två gånger, vi ska bli kontaktfamilj åt hennes barn C. (Vi kan kalla honom så) Men ni vet såna människor som bara är så himla trevliga och roliga och lättsamma att det känns som man känt dem länge när det bara är i fem minuter? Så är det med henne. Så de hängde med hem och fikade och lekte och stannade kvar på middag.

Stella och C är lika gamla och har funnit varandra totalt och leker jättebra. Han kommer att vara hos oss varannan helg fredag eftermiddag till söndag, gullig men lite galen kille. Men det ska nog gå bra!

Att säga att nån är för härlig- inte helt coolt uttryck va? Nu för tiden är det väl förresten inte coolt att säga coolt?

Äsch, kan lika gärna kapitulera totalt inför trettioårs-dan och ändra vokabulär.
Några tant uttryck som jag (ännu) inte använder:
- Åh vilket HÄRLIGT väder idag
- Gudars skymning
- Kära hjärtanes
- Kors i all sin dar
- Men lilla hjärtat
- ...och så köper du nåt riktigt gott för pengarna!
- Gu bevare mig väl
- Tempo (om Åhlens)

God morgon

Under veckan när barnen skulle på dagis sov de till åtta, vissa dagar till och med längre så att vi fick lov att väcka dem. Och Leo ville knappt vakna ändå.

Lördag morgon, kvart i sju hörs det gastande innifrån barnens rum: MAAAMMMAAAAAA! MAAAAAMMMMAA!

Leo står upp i spjälsängen och är jätteglad över att dagen har börjat. Mamman mindre glad.

Men men. När han är fjorton och vill sova till tre på eftermiddagen, då tar jag min hämnd.

Reallity bites

Med två L. Här försöker man vara duktig på att stava. Och vad får man för det? Va? Va? En hjärna som envisas med att lägga av. CP-hjärna. Hade man kunnat säga. Men inte jag. Nej, nej, så politiskt inkorrekt är inte jag inte. Jag säger ingenting.

Lotta! Specially for you. Vill du gå på bio? Har gratisbiljetter till bio, vill du gå med mig på Martina Haags "Underbar och älskad av alla? Har haft gratisbiljetter i typ ett år, egentligen Jonas, men hur ofta kan vi gå på bio på en skala från ett till tio? (Ett)

Den har premiär 24 august, vill du gå nån dag som passar så kan vi ta hamburger-tallrik på Upplands efter filmen?

PUSS OCH GOD NATT!!

My Sharona

Stavas det så? Reklamsång från "Reality  bites"-filmen som går som reklamfilm nu. Var min o kompisarnas partylåt no 1. Så bra!!!

Åsa J i Sthlm, du vet som  "My passengerer" med Iggy Pop som du o jag o Majka hade som partylåt när jag bodde på Östra Flintgatan i Borlänge innan Dublins, remember!!

Nostalgilåtar är inte att underskatta. Är som att skala av lager av lager av personlighet tills det bara är den innersta, innersta kärnan kvar. Och det är dessa låtar!!


=)

Några saker jag stör mig på:
- Folk som skriver smileys =) så ofta =) att man får psykbryt =)
- Folk som skriver hundra utropstecken efter en mening!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Folk som säger nåt av uttrycken "matnyttigt" eller "kött på benen" eller "knyta ihop säcken"
- Folk som svär åt sina barn
- Folk som tar sig själva på för stort allvar
- Folk som aldrig frågar följdfrågor på nåt, utan bara pratar på om sitt
- Folk som säger att de aldrig vill ha barn, för de har inte förstått nånting
- Folk som aldrig skämtar om sig själva
- Folk som inte har någon humor
- Folk som säger "Åh vad jag är mätt" efter typ två smågodisar

Om jag gör mig skyldig till något av ovanstående är det helt OK att säga: Maria!! Din jävla sopa! Nu skärper du dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Åh nej. Utropstecken. I'm guilty.

Skolk

Igår gjorde jag en sak som jag faktiskt aldrig förut har gjort på jobbet. När vi skulle ha vår sista föreläsning i aulan mellen tre och fyra skolkade jag och jobbade istället= very bad. Men jag fick panik över allt som skulle göras som ännu inte hade blivit gjort, och kände att det spelar ingen roll hur bra föreläsningen än är, jag måste hinna färdigt med allt!

(Bara så ni kan sätta er in i situationen: Obligatorisk "kulturdag". 500 saker på sin "Att göra-lista" inför skolstarten. Workshop Barn och media på eftermiddagen, en och en halv timmes kollande på reklamfilm...total waste of time)

Men missade inte speciellt mycket, fick ett sammandrag på en minut av en som var där.

Om jag får välja mellan en föreläsning i aulan och kräftskiva, som lyx- Christin fick ha på sitt jobb.....Hmmmm. Svårt val. Vad skulle man välja...???

Och nu skolkar jag från städning, sa att jag skulle gå upp på övervåningen för att städa barnens rum. Och, nej men, vad gör jag här?! Sitter och bloggar istället?! Have no idea hur jag hamnade här.

Daisy upphittad!!

I går em föll en stena från mina axlar, visade sig att mitt arbetslag hade fått en Daisyspelare i januari men att specialläraren på skolan av nån anledning hade den i sitt arbetsrum. Så nu ska jag bara hämta den samt få en genomgång hur den funkar (vet inte ens hur en sån ser ut), så är jag back on track!!!

På måndag kommer eleverna. Kul kul kul! Ska få nya sjuor, och verkar- peppar peppar- vara helt normala. Till skillnad från mina gamla mentorselever som slutade nian i våras som var HEEELT galna. Och då menar jag verkligen galna på riktigt, inte bara som man säger!

Idag har jag varit effektiv, har hunnit sätta upp gardiner i korridoren, fixat klart i klassrummet, haft arbetslagskonferens, kopierat matteplanering, kopierat namnbingo, satt upp betygskriterier på väggen, skrivit laborationsrapportdokument, satt upp välkomstlappar på anslagstavlan till måndag, varit på Högbergsskolan och haft möte med matematikutvecklingsgruppen i kommunen där jag är med.

Nu ska jag och Leo kolla häst- och bilbilder på dator.  See you!

Those were the days

Så fort jag tagit ett nytt kort på mig ska jag lägga det som presentationskort, ser ju faktiskt inte klok ut på det andra.

Ett av mina topp 5 bästa foton på mig själv var skolkatalogen i sjuan. Jag hade ny Levis-tröja, sprayad snedlugg och långt, permanentat hår. Minen var en blandning av sur och sexig, som jag hade tränat på framför spegeln hemma. Men det som gjorde hela kortet var att min längd var precis sån att jag hamnade mitt emellan Jessica, klassens tönt, och Belinda, klassens tjockis. (Jag vet, är inte speciellt PK nu, men så var det) Så ni kan ju tänka er att jag såg ut som en Hot Babe.

Men fick jag några fördelar av det? Svar nej. Som alla andra tretton- fjortonåringar hade jag sämsta självförtroendet i världen, och skulle hellre dö än börja prata med eller ännu värre bjuda upp nån snygg kille på Cozmoz (disco).

Tänker på det ibland i skolan, när man ser högstadietjejerna som är söta som fotomodeller men ändå går runt och tycker illa om sig själva:

Man skulle haft det självförtroende man har nu när man gick på högstadiet. Tänk, tänk, tänk vad kul man hade haft.

Tekniskt geni

Har ni sett! Har efter en månads bloggande kommit på att man kan lägga upp en bild och profil på sig själv! Det är ju helt fantastiskt. Har ju sett att andra har haft det men inte lyckats hitta på hur man gör, men så plötsligt en dag kom jag på att om man inte klickar sig vidare när man loggat in så går det. I'm a computer genius.

Dock var tanken såhär: Jag skriver presentationen nu när jag fortfarande är 29, för då kan jag låtsas att jag inte har tid att ändra ålder förrän om typ ett och ett halvt år, och då är jag 31, det vill säga gammal på riktigt så då är det ingen idé att låtsas vara ung längre. Smart va? Men för att nån dataperson på blogg.se tydligen är noga med det här med ålder så skriver man inte in sin ålder utan sitt FÖDELSEÅR. Så 18 september slår åldern om till trettio.

Men se på Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren, Martina Haag. Jättesnygga. Mycket snyggare än mig. Och de är ändå fyrtio.

Eller vänta......Det där var väl inget upplyftande att tänka på??!!

Teater

Rolig dag på jobbet idag för att jag fick
1) Lyssna på Kung Henry i aulan, skönaste Poetry Slam-killen i världen, bästa dikterna jag hört. Så man ryser.
2) Ha improvisationsteater, kul kul. OK, lite flummigt, "stå statyer", säg "varsågod en......" och så en sak osv, men kul! Spelade upp "Petters askungeklänning" där jag var Jean Pierre som skulle sy en Queen of Pride- klänning till Petter, tuff hockeykille. Gör man ju inte varje dag på jobbet!

Det är verkligen SÅÅ kul att spela teater, om det skulle vara så att jag hade nån tid över förutom att jobba, vara med barnen, fixa hemma, träna, se på TV, vara social, läsa böcker, gå på stan. Ja, då skulle jag spela teater!!

Träningsskor

Hur många tycker att det är klart man köper nya träningsskor för typ 800 upp med en hand......Hm. Inte så många, håller med, boring boring inköp. Dyrt och ingen märker att man köpt det och glamourfaktor noll!

Dock: Mina anklar och fötter is killing me. Anklagar mig och stirrar på mig med förakt, ja nästan avsky i blicken. Och väser: Nu köper du nya träningsskor N-U, din snåla jäkel, gamla skorna är tio år gamla. Annars pallar vi inte en sekunds träning mer. Så måste väl ut och shoppa träningsskor!!

Status på hemmet

Plommonträd: Nyss gått sönder pga barn som hängt i gren
Ren tvätt: Ligger överallt utom i garderoben
Smutstvätt: Skulle behöva tvättas
Disk: I köket
Leksaker: Över hela trädgården
Hallen: Rörigt

Men va fan. Glada barn (Stella, Stellas bästis Hampus och Leo) dansar till Mora Träsk i barnens rum. Glad och lugn sambo dricker kaffe på nedervåningen. Så varför sitter jag egentligen här och surar?

Svar: För att jag är PEDEANT PEDANT PEDANT som mår fysiskt och psykiskt dåligt när saker inte ligger där de ska. Dock har jag fått lov att undertrycka denna egenskap när min familj består av Leo 1,5 år och Stella 5 år, slarviga som barn är mest, och Jonas, 36 år, som är....eh....inte pedant. Men som faktiskt kämpar på ändå!

Mikrochip

Så fort de uppfinner mikrochipet i hjärnan direktlänkad till bloggen ska jag skriva oftare. Just nu hinner jag skriva detta:

Bäst idag: Har fått very stylish klassrum med fyrameters-whiteboardtavla plus att ett gammalt skåp försvann. Dessutom ska jag fixa till lite annat fint. Mysigt klassrum=lugna och glada elever. En bra sak var också att för att fixa dessa blommor mm till olika klassrum åkte jag och Gunilla till IKEA. Shopping, räkmacka, kaffe, arbetstid. Nice!

Sämst idag: För att vi åkte till IKEA på eftermiddagen hann jag inget av alla andra 346 saker jag skulle göra. Och imorgon och på torsdag har vi obligatoriska CP-dagar då man måste sitta still i aulan. Och jag måste ha tag i en Daisyspelare. Till på måndag. Måndag!!! Där gick pulsen upp igen. Jag vet inte hur en Daisyspelare ser ut. Trodde vi hade en men det visade sig vara en Alphasmart. Jaha, vad är det då undrar ni? I have no fucking idea säger jag. Nån sa att det var en Daisyspelare. Fan fan! Har två nyinköpta läromedel på CD-skiva men ingen Daisy. JÄVLA DAISY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ok, nu har jag avreagerat mig på tangentbordet. Lugn nu. Lugn. Lugn.


Action

Nu är det spännande i bloggvärlden. Calle Schulman har slutat blogga- varför? Vad händer på onsdag? Katrin Schulman har dissat Malin Wollin "fotbollsfrun" i ett inlägg. Taskigt, taskigt. Plus att hon blivit stämd för förtal, av en sourpussy-kypare i Stockholm.

Missa inte nästa avsnitt. Men om jag måste välja mellan Katrin Schulman och Malin Wollin så väljer jag Malin, alla gånger.

ÖVERLEVDE TRÄNING!!

Det som man inte riktigt trodde har skett: Jag körde mitt aerobicspass för ett gäng instruktörer OCH det gick jättebra OCH jag hade kondition nog till att träna och le och prata i headset OCH jag orkade verkligen, verkligen hela passet OCH det var bra musik och kul!!! Praise the lord! Maria is in the Aktivera (gymmet heter så)- building!

I höst ska jag ha några aerobicspass på lördagar, så eftersom jag är instruktör får jag träna gratis på alla andra pass. Sen ska jag börja leda Body Step= step-up till ett förkoreograferat pass, som typ Body Combat fast på step-upbräda. Kul! Och SUPERJOBBIGT! Har sett en DVD på ett pass, massa muskelberg med konditionen från helvetet kör järnet i 60 minuter. Dylika muskelberg kommer jag att gå på utbildning med i Stockholm på nåt SATS-gym 28-30 september. Ska man skratta eller ska man gråta?

Svar: Man tränar som en galning fram till 28 september så att jag inte kommer att göra mig till totalt åtlöje och skämma ut Tierp för tid och evighet. Jaså Tierp, kommer de att säga på SATS Stureplan. Det var ju därifrån den där otränade sopan till instruktör kom ifrån, hon vi fick bära ut med syrgasmask efter uppvärmningen.

Annars då? Jorrå, såatt...Har ju börjat jobba också. Inga konstigheter, som Calle Schulman skulle ha sagt. Bara jättekul, har hunnit fixa i klassrum, fixa i arbetsrummet, skriva matteplanering, luncha, dricka kaffe, börja planera med mentorskollega Gunilla för när vi ska åka iväg o sova över med nya sjuorna om två veckor, prata med kollegor, skriva ny adresslista för arbetslaget. I am the arbetslagsledare you know. Och det betyder nästan chef över arbetslaget! Så hela våren var det jag som satt på ena kortsidan av konferensbordet och höll i arbetslagskonferenserna. Och fnissade lite för mig själv. Och tänkte: Ska de aldrig komma på mig?! Rycka bort stolen och säga: Där fick vi dig allt! Du är ju mentalt bara 14 år- nu åker du ut!!

Men det hände aldrig! Och allt gick bra! Så nu längtar jag i smyg till onsdagseftermiddagar...

Bäst idag: Äta plommon med Leo i kvällssolen på altantrappan.

Långt inlägg, specially for you Anna A, så att du har något att göra på jobbet i morgon också!!

You remind me of my husband except you're not buried in the backyard

Saker jag stör mig på hos Jonas:
- Att han alltid ställer in sakerna på fel ställen när han plockar ur diskmaskinen
- Att han sällan slänger strumpor o T-shirts i tvätten
- Att han inte vet var barnens leksaker ska vara
- Att han inte lägger in skor i byrån och jackor i garderoben i hallen
- Att han gnäller och är sur när han städar

Saker Jonas stör sig på hos mig:
- Att jag är en sån som stör mig på ovanstående saker

Jag och Jonas är som låten "You say tomatoe...". Men va fan! I fucking love him. Om alla snygga, charmiga, innebandyspelande popkillar i hela världen ställde sig på rad med Jonas någonstans i mitten, så är det ändå han jag skulle välja.

Dock: Om en vecka jobbar vi båda två, jag dagtid och han kvällstid=ses typ aldrig. Så hoppas att inga innebandyspelande popkillar ställer sig på rad i november.

Imorgon

Imorgon, imorgon, imorgon.

Imorgon.

Imorgon.

Ja, ja, varför inte. Känns ändå helt OK att börja jobba. Faktiskt lite kul. Ny sjua, planera matte, ställa tillbaka bänkar och fixa efter sommarstädningen, träffa roliga arbetskompisar. Dricka kaffe i lugn och ro och sitta vid jobbdatorn och läsa bloggar.

Nu: Ta ett bad och göra hårinpackning och läsa Mama.

Note to self: Njuta av den sista semesterdagen

Överklass

CARL SIMON säger Stella högtidligt om sin nya kusin. Inte Simon, som han ju heter, utan hela namnet. Så hon kommer att komma till dagis imorgon och säga att vi haft besök av en bebis som heter CARL SIMON, som om vi är värsta överklassfamiljen. Men why not, de kan de väl få tro. Vi är med i Köpkraft och är inte alls enda familjen i Tierp utan bil. Nej, nej, har man en kusin som heter CARL SIMON, då är man rik!

Carl Simon Sjögren heter han, sötaste lilla bebisen i hela världen!

Felsatt vägg

Leo råkade ha loss en vägg i barbiehuset och Jonas lagade det. Men råkade vända väggen fel.

Stella: MAAAAMMAAAA!!!!
Jag: Vad då?
Stella och Hampus: Jonas satte upp väggen fel!!!!
Stella: Mamma, kan du fixa?
Jag: Pappa är ju helt tokig som sätter upp väggen fel
Hampus: Ja, vad är han för en människa?!

Struntade i mördaren

Deckaren var helt enkelt alldeles för dålig och tråkig. Om någon mot all förmodan såg "Rebus" lördag kväll kl 21 på fyran: Vem var mördaren? Säkert polisen i slumområdet, han verkade weird.

Puss och godnatt och sov så gott, ses i morgon bitti! (som jag säger till the kids!)

Pantyhose on fire

Att gå upp tre fyra kilo över sommaren är väl ingen big deal när det finns de som väger 300 kilo. Försöker jag intala mig. Men FAN JÄVLA SKIT när dessa tre fyra kilo gör att jag typ inte kan ha mina jeans.

I gave up jogging because my thighs kept rubbing together setting my pantyhose on fire.

Imorgon ska jag kanske på promenad med grannen Jessica och på måndag hålla ett aerobicspass. Finns hopp.

Deckare

Jag som hade laddat för brittisk deckare på fyran, och så verkar den very very boring. Men tittar nog vidare ändå bara för att höra dem prata skotska.

Hörs sen!!

PS. Vad gör ni? Nåt kul? Ett tips är att inte börja kolla på fyran. Det värsta är att det redan hunnit hända ett mord så nu måste jag ju hur som helst kolla klart vem mördaren är

Bebis

Åh, han var SÅÅÅ söt, ni kan ju tänka er en liten skrutt som knappt är två veckor gammal. Och tänk att jag är faster!! Känns stort, faktiskt nästan lika bra som att vara mamma.

Lugn och skön dag med lunch, bebis-och barnhäng i soffan, fika, leka med lego (slutade dock med att det till sist bara var jag och brorsan kvar som byggde men det var lika kul för det. Kändes som back in the old days) och grilla på kvällen.

Topp 5 roligaste leksakerna (om jag får välja):
1) Lego
2) Pussel
3) Barbie om jag får städa barbiehuset
4) Sitta i sandlådan vid fint väder (fast då sitter jag i och för sig bara och solar och låter barnen gräva runt mina fötter så det kanske inte gills?)
5) Jag ligger i Stellas säng och barnen är doktor och pillar i mitt öra med olika plastpinnar=nästan som att ligga och vila

Nu: Kolla Selma Lagerlöf-spa-hemsida och se om det är nåt att hänga i julgran som 30-års present till sig själv. Vi sa när vi var typ 21 att det här med Spa verkar ju mysigt men rätt mycket tantvarning. Man kanske kan bestämma att vi gör det när vi fyller 30? Och plötsligt, helt out of the blue, ingen förstår nånting, så ska man tydligen fylla trettio snart???!!!!

Carl Simon Sjögren (eller heter han Carl Simon Andersson?)

Ska få besök att lilla nya gullungen Simon, två veckor, barnens kusin, mitt brorsbarn, som vi inte hunnit träffa än.

Kul, bra, mysig dag!!!!!!!

Att göra

Frukost och tandborstning- klart
Städa huset- klart
Bädda sängar- klart
Leta upp fina snickarjeansshorts till Simon- klart
Blogga- klart
Lägga in tvätt i torktumlaren- klart
Skicka ut barn+sambo till lekparken- klart
Hinna bli sur på Jonas redan innan kl 10 för att han är en jävla gnällspik- klart

Kvar att göra:
Dusha
Sopa altanen
Göra lunch till Leo
Bli sams med JonasCSI

Kriminalserier med obduktioner och uppskurna kroppar tillsammans med Marabou mjölkchoklad i soffan. Ahh, lovely, lovely fredagkväll. Plus att jag har hängt tvätten. Och hunnit läsa Klick i reklampauserna.

Det här tyckte några PR-människor var en bra TV-reklam: "När du druckit kaffe- ta ett V6-tuggummi, efter sallad- V6, efter sushi- V6, efter en avsugning- V6." Ehh, nej tack, det är bra ändå. Ska inte köpa V6 mer. Blev inte så sugen. Håller mig nog till Extra istället. Med eller utan blow jobs innan.

Puss och god natt!!

Spa

Anledningen till att jag inte har kollat upp Spa är att jag känner mig så OTROLIGT i form att jag inte riktigt känner att jag behöver någon spa-vistelse. Jag är utvilad efter att ha varit själv med barnen typ hela semestern, smal och vältränad, och dessutom solbränd, nyklippt och allmänt fräsch. Ungdomlig och sådär härligt snygg hela tiden, speciellt osminkad. Har inte alls ätit glass och druckit vin och fikat i sommar.
Kort sagt på är jag på topp.

(Hoppas ni förstår ironi!)

Ska kolla upp spa så hörs vi, Chri-stajn!

Alternativ

OK. Har några olika alternativ för hur kvällen ska spenderas. Vad tycker ni?

a) Hänga tvätt, plocka undan, städa, fixa för att kunna visa upp vårt fina hus imorgon för brorsan Niklas, hans tjej Kriztin och lilla söta nya bebisen Simon som kommer på besök imorgon
b) Läsa Klick och äta choklad
c) Se på norska serien på ettan kl 21
d) Se på Psych på femman kl 21
e) Umgås med Jonas
f) Blogga och sitta vid datorn

Eller kanske går att kombinera. Blogg=nu, Klick och choklad när Stella duschar, sen se på Psych och säga till Jonas att om han städar och hänger tvätt så får han umgås med mig kl 22. Hmm...är något på spåret där. I och för sig ryker nya norska serien, men man kan inte få allt här i livet.

Konsten att kompromissa

Stella och kompisen Hampus sitter i soffan och kollar på Snövit

Stella: Kan vi inte leka istället
Hampus: Nää, jag vill se på Snövit
Stella: Jo, vi går upp och leker
Hampus: (ignorerar)
Stella: Vi leker att jag är bebis och min mamma är mamman och du är storasyster
Hampus: Men Stella, kan vi inte kolla på filmen
Stella:...jag är en bebis som heter Emilia. Da da da
Hampus: Tyst Emilia, jag försöker titta på film här

Reportage

Reportage, reportage, reportage, reportage.

Reportage.

Pinsamt, pinsamt. Ska aldrig mer stava fel i denna blogg. (Förutom ev pecannöt- nån som visste hur det stavades eller?) Don't use this against me.

Köpkraft

Nyheterna på fyran kl 22: Om man går ihop ett gäng familjer kan man få rabatt på banklån. Bilder till repotaget: bratsiga stockholmsfamiljen leker på gräsmattan utanför villan med sjötomt. intervju med adliga pappan som gått med i gänget. Vad skaaaa vi hitta på för finurligt namn på vår klubb?? tänker de. Jo, köpkraft. Så går de runt till banker och försöker pruta ner lånen. Och de lyckades!! 15 000 billigare per år per familj. Ja men det är ju drygt 1000 kronor i månaden. Ungefär noll komma noll tre promille av deras inkomst. Helt fantastiskt! Vilket klipp! I dagens Sverige i ekonomisk kris är det ju just de adliga med strandtomt det är mest synd om. Lyllos bratsen med bankrabatt. Och nu ska de göra samma sak med bensinbolag!!!! Smart, för stora stadsjeeparna drar ju allt lite bensin, det gör de.

Har jag hört. Själva har vi ju ingen bil, men vi skulle ju kunna gå ihop några stycken ändå och försöka få rabatt på banken. Vi har lån på 100 000 och betalar ca 400 i ränta per månad, så där skulle man kunna spara en tjuga eller två.

Bilköp?

Bilköp?


Hej, vi är en nyinflyttad familj i Tierp som funderar på att köpa bil. Vi mejlar därför till er i Hultsfreds FC som säljer detta objekt. Vi är enda familjen i kvarteret som inte har någon bil, de flesta andra har två. Plus att vi har en gammal, ful TV. Dock har vi varit lite tveksamma till bilköp eftersom vi gärna vill vara miljövänner. Men så såg vi denna bil ute till salu och tänkte Hey! What the hell! Vi köper en minibuss och målar den grön och skaffar en bunt ungar till. Därför undrar vi om vi kan få pruta ner priset till- jaaaaa, vad kan vi dra till med........nu i augusti har vi ju CSN-räkningarna så........600 kronor! Har vi nog råd med. Så vad säger ni?
MVH cyklande familjen

TV

Om det inte blir någon Ghostwhisperer ikväll utan nån helvetes jävla sport, som det var i tisdags med "Morden i Midsomer", så kommer jag inte att ha sett på TV på en hel vecka. Och det skulle ju faktiskt vara rekord.

Höger

Cecilia: Att hitta till Tierp är inga problem! Åk rakt fram o sväng höger. Och sen höger igen. Kom och drick kaffe anytime på fina altanen så kan barnen leka!

Christin: Spa på jullovet skulle ju vara OK men är ju lite långt dit. Kanske blir bäst med Birka- Spa? Billigt o mysigt o kul att åka båt. Och dricka drinkar! Fast det kanske man inte får på Spa? Eller varför inte, med behandlingar+sprit blir man säkert snyggast i världen!

Janina-bästa-lärarkandidaten-som-finns: Kul att du hittat till min blogg! Om du pallar med att ta dig till Tierp ännu en gång så kom och hälsa på!


Fika

Tränings- Louise ringde nyss, hon hade halsfluss så jag kan inte köra mitt pass för dem idag. Åh vad synd. Betyder att jag kan dricka kaffe och äta blåbärspaj och glass (åt ingen igår) och vara kvar hemma och städa o fixa. Och försöka skaffa mig bra kondition till måndag istället.

Men det är klart, hade ju laddat för pass idag, hade varit skönt att ha det gjort och börjat nytt träningsliv.

Bilar och hästar

I Leos värld är datorn en apparat som man kollar häst- och bilbilder i. Och det är ju jättekul.

Så mitt bloggande på dan består i att barnen leker fint i sitt rum- jag smyg smyg in till datorn- tre sekunder, sen: WROOM. Leo kommer springande och kräver bilar och hästar. Resten av tiden jag skriver sitter han i mitt knä och låter som en häst medan jag med jämna mellanrum säger: "Snaaart kommer hästarna. Snart. Oj, sitt lugnt och titta så kommer de snart".

Tur att han inte kan läsa.

Inköpslista

- Matta till lekhörnan i vardagsrummet
- Fjärrkontroll till TV
- Fler klädnypor
- Nya glasögon

Inte så lång lista, blir bra inför mitt pengasparande till Gran Canaria-resa i vinter och hälsa på darlings Cicci, Yaiza och Neyma. De åker hem om en vecka, saknar dem redan!! De var här idag, tacomiddag, lekande barn, jag o Cicci hängde på altanen och i lekparken = perfekt spenderad eftermiddag och kväll.

Sist men inte minst: om ni tänker er att ni går in i en bastu. Det är redan så varmt där inne att svetten börjar sippra fram bara ni sätter er på bänken. Därefter häller ni på vatten på de varma stenarna så att det ångar, ni ser knappt någonting. Hett, hett, hett. Ni härdar ut en stund, och häller sen mer vatten på stenarna. Ungefär så varmt är det i skrubben på övervåningen där vi har datorn, så nu går jag ner och andas en stund.

Sova middag

Det är inte ofta man kan göra det, iallafall inte om man är över ett år gammal, men att sova middag är verkligen världens bästa sömn. Helt lovely. Att äta mat, bli mätt, gå och lägga sig en timme. Borde göra det oftare.

Synd bara att man typ är lika trött när man vaknar som när man somnade. Hjärnan hinner inte starta igång. Dock är det ju dags att starta den på riktigt snart, för på måndag!! Börja jobba!!!!!!! Min rektor ringde idag och skulle fråga några saker, och faktiskt var det riktigt kul att prata jobbprat.

Barnens sommarlov var slut idag, första inskolningsdagen på dagis 9-11. Allt gick jättebra, Stella var glad över nya dagiset och nya kompisarna och Leo hittade en massa bilar och några barn att leka med. Det enda de blev sura över var när vi skulle åka därifrån.

Nu: Kaffe!!!!!!!!!!!!!! Och blåbärspaj som farmor hade med sig. Nyttiga livet börjar imorgon.

I'm king of the world!!

Känner att nu när jag precis lyckades lägga in en till bild. (Föreställer mig, Stella samt två okända barn i pirr-i-magen-karusell) Så finns det ingen gräns för vad jag kan åstadkomma!!!!!!!!!!!!

Kanske en till bild

Kanske en till bild

Tänkbar bildtext till föregående bild

Jag: Nu posar vi och ser snygga ut Leo!!
Leo: Ah men, kom igen, jag har ju massa saker att göra (Om han hade kunnat prata)
Jag: Men kom igen! Le!
Leo: Jag vill gå till vattnet, släpp mig!
Jag: Men du kan ju inte gå nu, du skulle ju stå framför mina vita knän
Leo: Och?!
Jag: Ja!! Nu ser jag ju inte klok ut!!
Leo: Do I look like I give a shit?!

Nu posar vi

Nu posar vi

Eget hörn

Fick en sån alldeles lovely kommentar av Lotta. Tänk att i hela, stooooora cyberspace så har jag ett eget litet hörn som bara är mitt. I och för sig ett sånt litet hörn att det faktiskt knappt syns. En prick i ett hörn. En prick i en prick i ett hörn. Men ändå!

Och det tar bara typ tre sekunder att skriva en ny prick i en prick i ett hörn. Och typ två sekunder för någon att skriva en kommentar till pricken i hörnet. Oh happy, social life!!

Intressen

Jag älskar Jonas, men han har verkligen världens mest töntiga intressen. Han gillar: Gitarrer, gitarr-hemsidor, gitarr-tidningar, elektronik, gitarr-DVD. Har jag glömt nåt?? Elektronikkataloger.

Men å andra sidan. Mina intressen är: böcker, blogg, köpa kläder, träna. Kanske inte de mest upphetsande intressena i världen heller. Det är tur att vi iallafall tycker om varandra. Och har två barn ihop. Och är för lata för att hitta någon annan. Annars hade vi aldrig varit ihop.

Ny femma

Jag ångrade mig. Skit i pecannöten.

5) När jag och Stella gick runt på klipporna vid havet

Furuvik

Har ni varit i Furuviksparken? Om inte så är det världens skönaste djurpark och tivoli.

En fördel är ju såklart om man är fem vuxna på två barn och att solen skiner, som det var för oss idag, men i övrigt så är det lite lagom med djur, havet, karuseller, blommor.

Topp 5:
1) Fetaostsallads-lunch i solen
2) "Pirr-magen-karusellen" med Stella
3) Leos min då han åkte bil-karusell
4) Lyssna på Ing-Marie Perssons (tror jag hon heter) ap-föredrag. Och då menar jag inte "ap" som i "ap-tråkigt". Utan ap som i riktiga apor.
5) Pecannötglassen

(Pecannöt? Peccannöt? Pecanöt? Pecannöt? I have no idea)

En del saker med barn är mer jobbigt än roligt och avslappnande, men idag var en sån dag som verkligen bara var soft och mysig och rolig. Barnen kan ju vara totalt galna ibland, men nästan jämt när man är iväg på något är de lugna och glada och charmiga. Inga Nannyjours-psychon där inte. Måste bero på deras bra uppfostran.

Alter ego

Ibland när jag inte har något roligare att tänka på, så brukar jag tänka att jag har ett alter ego som bor i Stockholm. Hon jobbar som journalist, bor i snygg lägenhet på Kungsholmen, känner en massa roliga människor, går på glamourösa fester. Dock har hon inget namn, för man är ju inte helt rubbad. (Alice)

Men just festerna kanske någon kan hjälpa mig med?? Åsa J? Anna A? Ni är mina coola medie-kompisar i Stockholm- ta med mig och mina snygga skor på nåt kul- please!!!!!!! Gärna någonstans där man ser någon kändis. Typ bröderna Schulman eller Carolina Gynning.

Ja ja. Imorgon ska vi till Furuvik. Det är också kul.


Det var en gång...

En tjej som hette Maria. Hon hade funderat och funderat på att börja blogga. Slipat på några bra formuleringar. Önskat att det fanns ett mikrochip (se blogginlägg nr 1), önskat att det fanns tid att skriva. Men tiden gick och gick, och ingen blogg blev till. Men så plötsligt en dag! Maria fick ett infall, och en blogg hade blivit skapad. Maria var så glad, så glad, och bloggade glatt flera gånger varje dag.

Men så hände plötsligt något. Ingen vet riktigt vad, men kanske en kombination av fint väder, mindre tid på övervåningen samt inte så mycket av skriva om. Men framför allt, Maria hade kollat runt och läst lite bloggar. Och det var inte det att det finns så mycket bra bloggar av sköna människor, nej, nej, det får man inspiration av, utan det värsta av allt var att Maria hade läst en del APTRÅKIGA bloggar av PRETANTIÖSA jävla människor som trodde att de kunde skriva.

OCH INSÅG ATT HON VAR JU INTE ETT DUGG BÄTTRE SJÄLV!!!!!!!

Oh my god, här hade hon gått runt och trott att hon var lite sådär smårolig och charmig. Och så var hon bara en nolla som trodde att hon kunde skriva. Hur ska det gå, hur ska det gå med Marias kära lilla blogg??!!

MEN!! Så kommer det en kommentar från Chrillan som räddar hela Marias och babydarlingbloggens dag!!!!!!!

Orden: "tjuter av skratt"......"läser högt för Stefan".......oh ljuva musik!! Christin, visst vet du att I fucking love you?!

Plötsligt så händer det

En bild jag hade i huvudet innan vi flyttade in i nya huset:

Sommar, 27 grader varmt, inte ett moln på himlen, barnen badar i poolen, jag sitter i solstolen och njuter med en kopp kaffe alternativt en kall öl. Lugn och ro. En gräsklippare, vattenplask och fiskmåsar är allt som hörs.

Detta hände idag!!!!!!!!!!!!!!!!

Tills: MAAAAMMAAAAAA!!! TA NER BARBIEDOCKORNA!!!!!!

Upp ur solstolen, uppför trappan. Barbiedockor. Och lite blogg på köpet.

Har finbesök av barnens farmor och farbror Kralle, så tillbaka till solstolen under tiden farmor leker med Leo!

Sol

Hej! Är bara på övervåningen för att byta om till shorts. Soligt idag! Så nu jäklar, sola, börjar jobba på måndag, måste ju visa vilken lyckad semester jag haft.

Nu tillbaka ut i trädgården och fylla poolen!

Reklam

Jag är inte bara mamma och sambo och högstadielärare. Jag är aerobicsinstruktör också.

Bitas

På gräset i solen i lekparken.

Jag: Tänk att Leo börjar på dagis på onsdag!
(Börjar få separationsångest från barnen o sommarlovet)
Jonas: Mm
Jag: Fast finns ju en risk det här att han är nästan två när han börjar, han kommer ju bara att bli förbannad på de andra barnen att de leker med samma saker han vill ha
Jonas: Jo
Jag: Jag var typ tre när jag började på dagis. Då bet jag alla andra barn
Jonas: Tror jag säkert du gjorde. Lilla häxa

I övrigt har jag ensam lyckats äta ungefär en hel prinsesstårta inom loppet av två dagar. Vill aldrig mer se en prinsesstårta.

Däremot kan jag tänka mig en 200-grammare Marabou mjölkchoklad. Nu. För imorgon är det måndag, då börjar jag mitt nya liv.

På torsdag ska jag hålla ett aerobicspass, så egentligen borde nya nyttiga livet börja nu om jag ska orka, har ju inte tränat eller hållt något pass sedan slutet på maj. Sedan dess har många glassar flutit under broarna.

Good morning

Nu ska jag gå in i duschen. Vissa inlägg blir faktiskt inte roligare än såhär!

Tierp

Tierp ligger mellan Uppsala och Gävle. En liten håla, men världens trevligaste sötaste håla med lite affärer, två högstadieskolor, sköna grannar, massa grannbarn och billiga parhus med blommande trädgårdar.

Bodde i Uppsala tidigare och pendlade hit, men råkade spontanköpa ett parhus i Tierp. Så här bor vi nu! Cykla till jobbet, kaffe i trädgården, billigt hus = ja va fan, livet blir väl inte bättre än så här, om man bara får åka till Weekday och shoppa ibland.

Eller vad är livet? Egentligen?

Tekniknollan

Detta har jag gjort! Laddat upp en bild på bloggen! Oh my god what a talent.

Föreställer vår farstu samt från vänster: Neyma, Leo, Yaiza, Stella. Leo och Stella är mina barn, Neyma och Yaiza är Gran Canaria-bästisar och gamla grannar på besök. Samt några av de barn jag älskar mest för utom mina egna.

Skolminne från högstadiet: Svensk-fröken Ingrid 58 år (plus ungefär alla andra lärare) frågar varje gång vi ska se på video, "Någon som är duktig på teknik i klassen som kan få igång videon?"

Högstadiet i Tierp nutid: Ma/No-lärare Maria (jag) 29 år visar någon video för sin klass. Allt går bra. Men inom mig skriker en tant som vill ut: "NÅGON SOM ÄR DUKTIG PÅ TEKNIK I KLASSEN SOM KAN FÅ IGÅNG VIDEON??!!

Någon gång kommer de på mig. Och då är det kört. Jag kan faktiskt INGENTING om teknik. Och då är jag ändå Ma/No-lärare. Men jobbet i övrigt: I kick ass.

Skön sommar

Skön sommar

Puss

Nu är det ju så att jag har länkat till både Alex, Calle och Katrin Schulman, samt till Malin Wollin, som är Sveriges roligaste bloggar. Och till Cicci, som är Sveriges, förlåt Gran Canarias (hon bor där), roligaste blogg för att inte tillhöra nån kändis utan nån jag faktiskt känner. Och ändå tar ni er tid att läsa detta! Min blogg! Så skulle bara vilja säga:

PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS till Er everybody out there!

Ni är ju Världens Snällaste och Sötaste som offrar er dyrbara tid till något jag skriver.

Intresseklubben antecknar, liksom.

Men feel free att skriva kommentarer, för om jag är 100 000 glad om ni läser min blogg, så är jag 100 000 gånger 100 000 gånger gladare när jag ser att någon har skrivit en kommentar!

Erik M, polisbilar och ägg bredvid nya fina lägenheten låter lite läskigt! Kom och fika i Tierp nån dag och vila upp er på vår altan i söderläge!

Vill bara avsluta med: Puss!

Kalas

Leo känner på sig att detta egentligen är hans läggdags-tid. Alltså leker man extra tyst och snällt så att man får vara uppe en stund till. Smart! Och alltså får mamman lite bloggtid= very good.

Fem-års dagen KANON. Förklarar det i stödorden: presenter i sängen, ballonger, ja må hon leva, kompisar, prinsesstårta, glass, skattjakt med godisskatten i garaget, räkor till middag, presenter bla prinsess-servis, prinsess-mobil, prinsess-duschkräm- ja ni hör ju! En dag i prinsessans Stellas smak.

Kalaskonversation vid vuxenbordet:
- Lägg ner bilarna på golvet (Leos) så kan han vara där och leka
- Ja, eller så kan jag kasta iväg dem till andra sidan trädgården
- Som man gör med hundar
- Precis, så blir det lugn och ro lite längre tid.
- Ha ha ha

Ska börja kategorisera mitt liv i SSP= Sitta Still Poäng

Middag på restaurang= 1 SSP
Middag hemma= 3 SSP
Lektion med svaga gruppen i matte= 1 SSP (Handuppräckning överallt, hela tiden)
Femårs- kalas= 6 SSP. Bra poäng! Över medel.
Tre dagar i Kristinehamn= 10 SSP
Vara på besök hos kompisar som också har barn= 9 SSP

Nu nattning.
Läsa bok för nybadat barn= Maxpoäng i både SSP och MP (=myspoäng)

Restaurangbesök

Mysig, trevlig, familjig dag. Alla nöjda och glada.

För övrigt: Det är bra att gå på restaurang med sina barn ibland så att man blir påmind om varför man inte gör det oftare.
Vad är mest avkopplande att göra?
a) Äta mat hemma
b) Äta mat på Mc Donalds
c) Äta mat på restaurang
Svar: ja inte fan är det alternativ c iallafall! Ett och ett halvt-åringen ganska nöjd med Pringleschips insmugglade i min väska, men ville största delen av tiden kliva ur barnstolen för att gå iväg och titta på hästen i fönstret vid ingången. Fem-åringen (imorgon fem-åringen) gnäll gnäll gnäll "Jag är hungrig", sedan när hon snabbt ätit upp maten gnäll gnäll gnäll "Jag vill åka hem".

Men det kunde varit värre. De kunde vara galna Nannyjours-ungar som rev stället. Det enda de förstörde nu var mammans och pappans matro och hey!  That's not breaking news.

Nu ska jag gå och lägga gullungarna som leker så fint och bra tillsammans, glada över att vara hemma igen.

Påminnelse: Borta bra men hemma bäst. Stanna i Tierp tills barnen börjat högstadiet och kan uppföra sig på restaurang. (Tyvärr har de väl då bättre saker för sig än att gå på restaurang med oss)

Imorgon kalas!

Prickar

Bloggen byter i några minuter namn till Marias modeblogg:

Kom ihåg att:
1. Brunt är det nya svart
2. Prickigt är det nya randigt
3. Stuprörsjeans passar till allt
4. Man kan aldrig ha nog med tröjor som har något slags knyt i sig

Christin och Karin, grattis till nyinköpt prickig T-shirt! Well done!

Nu ska jag fortsätta bädda sängar.

Bädda sängar

Regn ute. Mamman i familjen plockar lite på övervåningen, bäddar sängarna, lyssnar på radio (skriver blogg). Barnen provar skor från mammans garderob och skrattar och leker snällt. Pappan duschar. Sen tåg till Gävle och äta på restaurang. Imorgon fyller Stella fem.

Vissa dagar ger man faktiskt sina barn världens bästa barndom.

Godnatt...

...bloggen, my little darling. Ses imorrn!

Ghostwhisperer

Åh vad fiiiint. Snyft. Nån mer som grät till "Ghostwhisperer"-avsnittet ikväll?

Var faktiskt jättesorgligt, men å andra sidan kan jag också bli tårögd av busschaufförer som hälsar på varandra fast de inte känner varandra.

Semester i Gävle

One  kid down, one to go. Men den nattningen sköter Jonas, så voila, lite blogg-tid. Innan "The ghostwhisperer". Trodde ju ärligt talat när jag började skriva blogg att jag aldrig i livet skulle ha tid att skriva något i den. Men faktiskt! Se på fan! Är ju ett under av tids-effektivist.

Imorgon ska vi ha FAMILJEMYS, ska åka tåg till Gävle, gå på stan, hänga i nån rolig lekpark, träffa mamma/mormor/svärmor, bjuda henne på födelsedagsmiddag på "Church street saloon"-restaurang, sen åka bil tillbaka med mamma/mormor/svärmor. Ska bli kul!

Annars är våra barn världens tacksammaste ungar, de tycker att dagen är lyckad om de får gå till Konsum och köpa glass. Men vissa andra i familjen (jag) känner att om en vecka är sommarlovet slut så man kanske skulle aktivera sig lite. Så Gävle imorgon, kalas lördag, barnens farmor och farbror Kralle kommer på måndag och stannar till onsdag, furuvik tisdags. Dags för slutspurten.

Har kommit på ett bra sätt att förhålla sig till att snart är semestern slut: Om en vecka får jag åka till jobbet och vila upp mig lite.


Militärer

Klev på en militär på bussen i Enköping, "kapten" stod det på hans namnskylt. Det betyder ju att han har det som sitt jobb att ligga i lumpen, och har funderat lite kring det. Vad är poängen med ett sånt jobb? Förstår ju poängen med att ligga i lumpen, att unga killar ska lära sig att bädda sängen och stå raka i ryggen. Men sen? Det är ju inte krig i Sverige nu, och det kommer förhoppningsvis inte att bli det heller. Vill väl ingen, inte ens kaptenerna i det militära, så de måste ju hålla tummarna för att det ska förbli fred. Men ändå jobba som att det nån gång kommer att bli krig?! Märkligt. Som att jag skulle jobba den där första veckan på terminen hela tiden, förbereda och planera, vecka ut och vecka in, men det kommer aldrig några elever och alla håller tummarna att det ska förbli så.

Apropå det så är inte sommarlovet forever and ever. Onsdag 8 aug börjar barnen skolas in på nya dagiset och måndag 13 aug börjar jag att jobba.

OH MY GOD I'M GONNA DIE

Men får väl duga, alternativet är ju att vara arbetslös och det vill man ju inte vara

Packning

Christins första kommentar när jag klev av bussen i måndags, "Hur länge var det du skulle stanna sa du?!"

Blev lite carried away när jag packade då jag insåg att jag skulle få ha hela väskan för mig själv, och inte dela den med barnens kläder som jag brukar. Så jag råkade packa typ halva garderoben. För tre dagar. Plus att jag ju shoppade loss i Karlstad. Så nu har jag släpat tung stor väska plus två stora påsar på promenad- buss- buss- tåg- buss- tåg- cykel.

Men det gick bra! Och nu är jag tillbaka hemma i fina, söta, rara lilla Tierp!

Och JÄVLAR I MIN LILLA LÅDA vad kul vi haft!!

Nu ska jag natta barn, packa upp, städa leksaker, slå in present, fråga Jonas vilka som sagt att de kommer på Stellas kalas på lördag, plocka ur diskmaskinen. No more lyx-semester...

Facit

Nu vet vi. Barbra Jean satt och provsjöng snapsvisor. Hon är nämligen snapsvise-ansvarig på en kräftskiva to come och tar varje tillfälle i akt att testa hur visorna låter när man är full och sjunger dem.

Ja. Lät ju bra...

Eller så....

Men om man är snyggast i Sverige kommer man undan med vad som helst. Och det är: Christin och Karin. Förlåt. Barbra Jean och Foxy.

Vad gör hon?

Vad Christin....jag menar Barbra Jean, gör.. Vad kommer för mystiska ljud från toan?

a) Pratar med sig själv (Helt OK, har vi alla gjort på fyllan nån gång)
b) Pratar med katterna
c) Pratar med sin pojkvän Stefan som är på kanothajk och är minst lika full. Som vissa andra. Inga namn. Alltså vi.
d) Finns det d)? Har man inte bara till c)?

Nya namn

C vill hellre heta Barbara Jean och K vill hellre heta Foxy. OK. Works for me. Så nu byter de namn!

En meter lång

Foto på mig där jag ser ut som en svarhårig liten boll

Jag: AH MEN fy fan vad tjock jag var!!
Karin: Ja, men det tänkte man inte på, du var ju typ en meter lång
Christin: Ja, och hade stora bröst, så man såg mest dem

Det är äkta vänner det!!

..........

Mer foton

Alla tre: DÄR ÄR JU KRIMINELL-HASSE!!

(Vår vän Hasse som bodde i korridoren med övervakare för att han typ hade slagit en kille på fyllan -96. Inte konstigt att folk blir stämplade för livet)

Heldag

Frukost/brunch i lugn och ro, sen promenad och kolla in Christins gamla hus, sen buss till Karlstad. Sen shopping!!

Vila: svart kofta med knytband i kragen
Monki: T-shirt på CP-rea (Christins ordval) för 25 kronor
Claes Ohlsson: Presenter till Stella och Leo, prinsess-servis , glitterlim och motorcykel (lugnt att skriva, barnen kan inte läsa). Present till Jonas, hemligt (han kan läsa)
Kapp-Ahl: Presenter till Jonas
Cubus: Max Factor-mascara, Garniere dagcreme, armband till Stella
Hemtex: Två bruna handdukar (Brunt är det nya svart)
H&M: Nivea rengöringscreme, scrubcreme
Wayne's coffee: Kaffe Mocha och räk- och parmesanbagel

Sen när affärerna stängde klockan sju stor stark på uteservering. Sen buss hem. Sen promenad till Thairestaurang och köpte med oss mat hem.

Stark, jätte jättegod mat i Christins kök, och vin, och choklad till efterätt.

Nu kolla gamla kort!! Kul kul kul!! Eller sådär lagom kul när man ser fyllekort på sig själv från -98 när man vägde 10 kilo mer. Vem är det som säger att man var snyggare när man var ung?!

Nu mer vin!!!

RSS 2.0