Ulf Malmros for president

"Tjenare Kungen" är en äkta pärla till film.

Helt underbar. Jag har sett den två gånger förut, men den var lika bra idag för det.

Älskadeblogg.blogg.se

Hm. Inatt ska blogg.se tydligen flytta om och ändra saker på sin domän. Dessutom ställer vi fram klockan till sommartid. I have a bad feeling about this.

Tänk vilken hysteri det var kring Milleniebuggen. Det var ju INGENTING jämfört med detta. Om någon jäkel trycker på fel knapp eller tangent samtidigt som klockan ställs om, så att min blogg försvinner...

NEEEEEEEEJ!

Långt inlägg

(Bara som varning för er som har bättre saker för er)

Idag har jag haft en depp-dag. Ni vet en sån dag när allt egentligen är bra, det är inget som hänt eller så, men ändå så känns det som ett stort, grått regnmoln hänger över ens huvud. Mitt positiva jag har försökt säga saker som "Men tänk på..." eller "Det blir väl kul att...", men det spelar ingen roll. Mitt negativa jag har bara snäst av med ett "Jaha. Och?!". Vad är det för mening med allt ändå, liksom.

Men sen på eftermiddagen så satt jag vid köksbordet och läste dagens Aftonbladet, där det stod om både Arboga- och Surahammar-morden, och så skämdes jag för mina depp-tankar. Hur kan man gnälla över dåliga dagar när det finns de som har dåliga dagar på riktigt?! Åh, tänk de stackars barnen. Och stackars mamman som vaknar upp i sjukhussängen och inte vet vad som hänt med hennes barn...

ÅHHHHH vad sorgligt. Så blev jag ännu mer deppad.

Men allvarligt talat, visst är det väl ändå lite märkligt ibland med alla våra i-landsproblem? Plus det faktum att vi aldrig är riktigt nöjda. Min teori är att det är denna Aldrig nöjd- hets som ligger bakom allt ifrån alla skilsmässor, unga tjejer som skär sig, anorexia, utbrändhet, dåligt självförtroende, missbruk...You name it.

Vi tror att livet alltid kan bli bättre, större, mer fyllt med nya och dyra saker, lyckligare, häftigare, pirrigare. Sen stressar vi som tokar för att det ska bli så, alternativt blir sjuka och utbrända för att det visst inte blev så bra ändå.

Sen dör vi.

Vore det inte bättre att bara köpa läget? Sån här är jag, sånt här är mitt liv, och det är nog inte så pjåkigt ändå. Trots allt lever ju massa människor i svält, krig och utan tak över huvudet, så någonstans kan jag tycka att vi inte har rätt att gnälla så mycket.

Jag: Hör du det nu?!
Jag: OK. Sorry. Ska sluta gnälla nu.

(För er som har läst min blogg ett tag: Det här är när I take it to another level. Inte nog med att jag jämför bloggandet med att prata med sig själv i spegeln när man är full, nu pratar jag dessutom MED MIG SJÄLV i bloggen. Hm. Lite extra personlighetsklyvnings-varning på det, va?)

Nu ska jag gå ner och se om det är något bra på TV alternativt se en film ("Tjenare kungen"), dricka ett glas vin samt äta Marabou Daim.

Kram på er och ha en bra lördagkväll!

In case of emergency en halvtimme före middagen

image209

Ja jäklar, vad snitsig jag är.

Sen åt vi potatisgratäng, kassler och fetaostreme, och sen tittade jag och Leo på Bolibompa medan Stella gick hem till en grannkompis en stund.

Lugnet återställt.

Liten verklighetschock

Bara två dagar kvar på påsklovet.

Fast sen kommer omdömesskrivande och utvecklingssamtal, och det är ju också kul...




Språkpolisen undrar

"Har aldrig gått på disco sen jag var ett litet barn", så säger man väl inte? Det måste väl heta "Har INTE gått på disco sen jag var ett litet barn"?

Fast å andra sidan tror jag att jag stavar "coffee" fel, så what do I know. På mellan- och högstadiet var jag stavningsproffs. Jag vet, ni behöver inte säga det.

Längesedan jag gick på mellanstadiet.

Men lyssna på Fridas "Upp och hoppa", första raden, låter det inte konstigt med "aldrig"?

Roligt är iallafall att Stella sjunger med i hela låten, utom när "Musik med dunka dunka och en jävla massa sprit kommer". Då tystnar hon förfärad.

Idag frågade hon:
Stella: Om jag dricker vatten efteråt, får jag sjunga som hon när hon svärde då?
Jag:
Stella: OK

Ja, ni vet. Svordomar, svart om tungan. Ett uppfostrings-knep som still going strong.

The Final

Imorgon ska jag ha mitt sista aerobicpass. Verkligen SISTA, för jag ska antagligen inte fortsätta i höst. Dels känns det som det går för lång tid emellan när jag bara har varannan vecka (hinner inte mer för Jonas jobbar så mycket), och dels så är det inte så inspirerande längre.

Älskar att träna och älskar att leda pass, men älskar inte att hux flux behöva betala femtusen sexhundra för Bodystep-utbildningen from hell.

Fast som finallåt ska jag ha upp-speedad "Hero" med Charlotte Perelli. Hur mycket sluta med flaggan i topp är väl inte det på en skala?!

Leos roligaste ord

(Iallafall just nu. Han lär sig typ tio nya varje dag. "Va de?" frågar han och pekar, och sen upprepar han det man sagt)

Pillevoppen
Blibblan
Kakekoja
Tivert

Om någon undrar: "Kakekoja" är papegoja, och "Tivert" är stället vi bor på. Fast det hör man väl, va...?

(Bild saknas)

Om ni undrar varför jag inte lägger in en bild med nya frisyren, så är svaret att jag knäppte en bild och sen kom på varför jag hatar att vara med på kort.

För att jag ser absolut inte klok ut. Herregud, här går man runt och är mallig för att jag får visa leg på Systemet ibland, och så visar det sig att jag egentligen ser ut som 43.

Varför har ingen sagt nåt?! Man tycker ju att någon äkta vän borde kläckt ur sig det lite tidigare. "Ursäkta Maria, men någon måste säga det. Du är ABSOLUT INTE det minsta snygg. Alls."

Men jag kan visa bild på motivet på min nya kylskåpsmagnet:

image208

En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart.

Hahaha.

Dyraste fikat i värlshistorien

Waynes Coffee i Forumgallerian:

2 Apelsinmer (OBS! Liten med sugrör, ej PET): 25 kr/st
1 Kaffe Latte: 35 kr
3 Brownies: 29 kr/st

Totalt 172 kronor. När vi väl slagit oss ner i fåtöljerna kom jag på att barnen hade blivit lika glada för McDonalds-fika, men, men. Mamman med mottot "Allt lyx är bra lyx" blev allt lite gladare över dyr-fikat.

Fast det är ju som jag brukar säga. Pengar har aldrig varit några problem.

(Eller ja, jag brukar ju inte direkt säga det. Och pengar har visst varit problem. Men visst är det en kul sak att säga? Tänk er på ICA.

Kassörskan: Det blir 954 kronor
Ni (Med ett litet skratt): Jaha ja. Jaaa, du vet, för mig har ju pengar aldrig varit några problem. Här, vi säger tusen jämnt.)

Kan vi inte börja säga det lite oftare? Idag har jag till exempel köpt mjukgörande hårcreme, Hello Kittty- strumbyxor, Hello Kitty- linne, Byggare Bob- strumpor, servetter, snygga glasunderlägg med ugglor från Åhléns, kylskåpsmagnet med Jan Stenmarck-motiv från Designtorget.

Men ni vet, pengar har ju aldrig varit några problem, så jag tar shoppingen med ro.

Tada!

Kolla jag då, lugg och utsläppt och uppklippt långt hår!

Värsta snygga rockern ser jag ut som.

Och Stella fick också lugg.

Klipptid!!!

Efter ungefär ett halvårs gnällande att jag behöver klippa mig, så är det idag äntligen dags. Jag och Stella ska ta tåget till Uppsala och klippa oss, båda två. Sen ska vi gå och fika och strosa runt i lite affärer.

Ett dilemma bara: Nu när håret äntligen blivit långt, ska jag då klippa upp håret samt klippa lugg igen och - kors i taket- börja ha det utsläppt? Det här kanske inte låter som en big deal, men för någon som har haft håret uppsatt i ungefär tio års tid är det det. Som att komma ut ur garderoben eller nåt.

Tofs- garderoben. Nervöst.

Eller så klipper jag topparna och har håret som jag brukar, för samtidigt så gillar jag ju min frisyr. Dessutom kommer jag ändå inte att hinna fixa till håret snyggt på morgnarna om jag ska ha det utsläppt, brukar ha ungefär en minut på mig till sånt. Lagom tid för att sätta upp en tofs och spraya och fästa upp luggen.

Fast om man ska gå ut så är det ju fint att ha utsläppt och plattat och fixat. Jag går ut ungefär två gånger om året. Antal jobb- morgnar är...200?

Hm. Måste fundera vidare.

Bonus: Stellas grann-bästis Hampus mamma ringde precis och frågade om Hampus kunde vara hos oss i eftermiddag några timmar för deras barnvakt hade blivit sjuk. Så vi bestämde spontant och crazy att Hampus ska hänga med oss till Uppsala. Mysigt! Barnen överlyckliga och tycker att det ska bli värsta äventyret att få åka tåg ihop och gå och fika. Ja, till och med att sitta bredvid varandra och titta i skvaller-tidningar när jag klipper mig kommer nog att bli kul.

Mina lätt-roade livsnjutargener har fallit väl ut, I suppose.

Jag och lastbilarna

Vi har det bra, vi som kör- i - nittio- på- hundratiovägen, och vill ej va med om nån krock.

Da du di dam dam. Fast idag blev jag omkörd av- håll i er nu- TVÅ LASTBILAR. Jävligt ocoolt att bli omkörd av en lastbil, om jag får säga det själv.

Men efter Valbo när vägen blev stor och tvåfilig så gasade jag på och körde om bil efter bil. Och lastbil. Så vi säger väl att det blev oavgjort, eller?

Kusinerna

I måndags kväll var min bror med sin lilla fina familj hem till mamma och åt middag, och det var så fantastiskt kul att träffa Simon. (Ja, lillebror och hans sambo också förstås...)

Och barnen avgudar sin bebis-kusin:

image205

image206

image207

Snygghets-tävling

image204

Söt bebis vs. faster med slitet hår: 1-0

Liten frågesport

Vad är mest avkopplande?

a) Gå på IKEA med galna barn
b) Köra bil mellan Gävle och Tierp med galna barn
c) Drabbas av stressande jobb-tankar under bilkörningen och inse att jag nästa vecka måste skriva alla omdömen samt lämna ut lappar med tider till föräldrar

Svar: Inget av ovanstående.

Just nu leker iallafall de galna barnen snällt med nya bilmattan som de fick av mormor på IKEA och själv ska jag...tja, ta en valium eller nåt.

Eller så tar jag ett glas vin när barnen somnat, lägger mig i soffan och fortsätter läsa "Är det någon där?" av Marian Keyes och intalar mig själv att jag fortfarande har påsklov. Detta kan vi kalla alternativ d, för att kunna ha en vinnare.

A glimpse of det enkla livet med barnvakter

Igår hade vi världens bästa mysdag. Vi åkte till Kupolen där vi träffade moster Ulla, och efter vårjacks- och bilstolsköp till Stella så åt vi på restaurang. Efter maten tog mormor med sig Leo till en kille som skulle fixa lite saker på vår bil till ombesiktningen, och tanken var att Stella skulle vara kvar med mig och träffa Camilla. Men då säger Ulla, som den naturligaste saken i världen:

- Vill du inte följa med mig istället, jag ska till Coop och sen kan vi åka hem till oss?
Stella (överlycklig): JOOOOO!

Så stora tjejen hängde med henne, Leo åkte iväg med mormor och kvar på Kupolen var jag som kunde träffa Camilla, fika på Waynes Coffee samt gå i massa affärer. Hur lyxigt låter inte det!

Ännu lyxigare var det för barnen, som senare på eftermiddagen fick åka lastbil med Ullas man Håkan. Oh joy, sweet joy!! Nästan en mil åkte de, och på stora vägen och allt. Häftigt värre, att åka lastbil är ju faktiskt himla fränt. Nästan så att jag kunde offrat en sväng på H&M för att istället följt med i lastbilen.

Nästan.

Nu ska jag packa ihop våra saker, efter maten ska jag köra lila bilen hem igen. Men ingen fara på taket, att köra bil är easypeasy, bara jag slipper köra om stora lastbilar.

(Jag (tänker): Åh, vad lastbils-chauffören säkert blir glad att jag kör bakom honom utan att köra om. Säkert blir han alldeles tårögd och tycker att det är så fiiiiiint att han liksom fått en kompis här på vägen
Lastbilschaufför (tänker också, fast på bredaste dalmål): Det var då en jävla kärring att ligga bakom, kör om nån gång då!)

Det svåraste i måndags var annars att köra i drive-through på McDonalds. Men barnen tyckte det var häftigt, blev djupt imponerade att jag kunde beställa mat genom en telefon och sen få maten till bilen.

Svårast idag kommer nog att bli att parkera på IKEA- parkeringen. Fast jag ställer mig långt bort, då är det lugnt. Alltså inte för att det på något sätt är svårt att parkera, OHH NEEEJ, det är bara det att det är skönt med lite motion....

Fyra loppis-affärer igår

Men tror ni att någon av dem innehöll ett barskåp?!

Oh no.

I eftermiddag ska jag fika med Camilla och hennes lilla bebis-Alma, kanske att jag lyckas muta henne för ett loppis-besök till på ett ställe någon mil utanför stan?

En kaffe Mocha på Waynes coffe mot loppis-utflykt med mig, det kan man väl inte tacka nej till?! Och om det stället inte har ett barskåp, ja då ska jag leta skåp på varenda ställe i hela landet om det så är det sista jag gör.

Amen.

We are on a break

Om ni undrar varför jag inte bloggar på kvällarna så är det för att jag läser Harry Potter. Ni vet att jag älskar er, men...Well, Harry är ju Harry.

Ikväll kommer jag att läsa ut sista boken. Spännande. Och lite sorgligt.

Fast jag kan ju alltid läsa den näst senaste igen, den köpte jag samma dag som Leo föddes (Den kom ut på svenska då, 10 november 2005) och läste ut på några dagar där de första dagarna när jag låg och ammade typ dygnet runt. Kommer ärligt talat inte ihåg så mycket av den.

Lite synd med tanke på att sista boken till stor del bygger på den...Men, men. Sånt är peanuts i det stora hela, för "Harry Potter och dödsrelikerna" är lika bra för det.

Känns som att jag borde avsluta boken med någon slags ceremoni? Lite värdighet? Fast att ligga i mammas soffa under en filt och läsa och samtidigt njuta av påsklov känns ändå fint, det gör det.

One loppis down...

Two to go.

Fortfarande inget barskåp. Däremot pussel till Stella och smårostig, röd skottkärra till Leo. Han spatserade stolt ut från affären körande på sin nya skottkärra. Vem var det nu som sa att man inte kan köpa sig lycka?

Däremot måste jag bara få vara lite politiskt korrekt. Jag är den första att erkänna att jag gillar att shoppa, absolut, men loppis-affärer ligger på min topp tre. Om det nu redan finns så mycket saker i världen, varför slösa på resurser att köpa nytt hela tiden? Femtiotalsmöbler is the shit, och begagnade leksaker duger bra ibland också.

(Därmed inte sagt att det inte ska bli kul att gå på Lagerhaus mm på Kupolen imorgon...)

Nu ska vi äta lunch, sen ska barnen vara hemma med mormor och jag ska åka till de resterande två loppis-affärerna (Hoppas, hoppas, hoppas...). I eftermiddag ska vi åka till två av barnens favoritkompisar i hela världen, min kusins barn.

Meaning att barnen leker snällt medan jag sitter i soffan och dricker kaffe och pratar med kusins sambo.

Planer för dagen:

  • Köra bil till Borlänge
  • Äta lunch på Max eller McDonalds
  • Åka till pappa
  • Åka vidare till mamma
  • Äta middag hos mamma med lillebror, hans sambo och lilla brorsonen söt-Simon

Så att ni vet, och inte tror att jag ligger fastklämd under en långtradare i Gävle om ni inte hör något från mig på hela dagen.

Nu ska jag gå ner och äta frukost och kolhydrat-ladda.

Kram på er!

Kör om på upploppet

Det var väldigt länge sedan jag började läsa sista Harry Potter-boken, och jag hade fram till ikväll bara kommit typ en fjärdedel. Dessutom dröjde det så länge mellan gångerna, så att jag nästan hann glömma bort vad som hade hänt innan. Faktiskt en smula pinsamt, jag som ÄLSKAR att läsa plus att jag älskat Harry Potter-böckerna sedan jag läste den första där för tio år sedan (Eller när det nu var den kom ut). Så den sista boken förtjänar ju inte att bli behandlad så här, eller hur?!

"Nä minsann, det gör den verkligen inte" tänkte jag argt, och satte igång att läsa. Och oj, oj, oj vad spännande! Och rätt otäck. Betänk då att jag faktiskt är trettio år, läser verkligen tioåringarna of today den här boken?

(I och för sig är jag en trettioåring som är extremt mörkrädd, men ändå...)

Gänget ska nu precis få höra om dödsrelikerna, fast jag är så trött att jag måste gå och lägga mig. Men hey, jag ska ju på semester imorgon! Bokläsningstid.

Borlänge-Loppisar, here I come!

Kolla in vad snyggt:

image203

Bild i nya Family Living, från Ola Lindholm och hans tjejs hus. Ett sånt barskåp ska jag ha, om jag så ska leta igenom varenda loppis-affär och loppis-bord i hela Sverige!

Bredvid skåpet i vardagsrummet ska det stå, i hörnet. Leos bilgarage får helt enkelt flytta på sig, för detta 50-talsskåp är nästan too good to be true.

Men jag ska hitta ett! Oh yes. Tror starkt på loppis-affären bredvid mamma.

(PS. Med att "Leos bilgarage ska flytta på sig" så menar jag ju inte att vi ska slänga bort barnens leksaker för att mamman ska ha ett skåp med spritflaskor i, utan bara att garaget får stå på golvet bredvid. For the record, alltså. DS)

Underskattat nöje:

Att frosta av frysen.

Lite häftigt med katruller med kokande vatten och is som smälter. Dessutom är det som terapi-arbete att metodiskt hacka bort is och frost.

Hm. Ja. Kanske skulle börja dela in mina inlägg i kategorier? Den här skulle platsa i "Lättroad".

Roadtrip

Imorgon ska jag och barnen åka på semester till mormor i Borlänge. Ända till torsdag! Myspys. Tänkte åka direkt efter frukost imorgon för att slippa trafik. Fast så kanske alla tänker? Eller så tänker de att alla tänker så, och istället åker på eftermidagen, och då åker ändå alla på förmiddagen för att de tror att de lurat systemet? Hm.

Iallafall så blir det nog jag, tre decimeter snö samt massa trafik. Finn ett fel. Fast det ska nog gå bra. De går ju ut och säger att alla ska hålla hastighetsbegränsningen, och är det något jag kan så är det att hålla hastighetsbegränsningen.

Skulle nog våga påstå att jag är den bästa jäkla bilföraren i Sverige vad gäller att hålla hastighetsbegränsningen. Officiellt för att jag är så trygg och säker i min bilkörning, men både ni och jag vet ju den riktiga anledningen. (Nämligen att jag är en fegis som sitter koncentrerat framåtlutad och piper "iiiih" så fort jag kör om en annan bil)

Men fränt att köra bil. Imorgon ska vi poppa järnet till nya melodifestivals-skivan.

Vinter-friluftsliv

Jorråsatte. Har varit ute hela familjen och gått långpromenad i sol och gnistrande snö, men pulka och skidor och allt. Hade varit bra förutom:
  • Stellas handskar kvar på dagis, så hon fick ta kalla fingervantar
  • Skidor. För små för Stella, för stora för Leo. Gjorde dock några tappra försök inklusive att justera bindningen i ca 30 minuter
  • Iskall blåst i ögonen
  • Ännu mer iskall blåst i ögonen
Stella: Mamma? Kan vi inte gå in och ha disco istället?!

Det är min tjej, det. Just nu dansar de till "Like fire tonight" med Gunther and the sunshine girls. Ska snart laga fiskpinnar och mos till lunch (Pulvermos, of course. Nån måtta får det vara på matlagandet), sen ska jag tvätta och börja packa för imorgon.

Och bada skumbad med hårinpackning, tända ljus, ansikiktsmask och Mama. Lovely.

Det här med att vara ute och leka när det är kallt...Ska det vara nåt?! Det finns visst dåligt väder trots bra kläder. Iskall blåst på kinderna och i ögonen är dåligt hur man än ser på det.

The påskmiddag

image202

Saturday night party

En sambo som inte jobbar (för en gångs skull), Marabou, Aquatinin som jag inte drack i torsdags, filmen "Sideways".

Myspys. Ja, förutom slutet på filmen. Jag är ju sist att se alla filmer och jag antar att ni har sett den, så let me just say- what?! Men förutom det så var den bra.

Eh...?

"You can dance all night with the...bouche aussi??!!...Oh oh, oh oh, lay your love on me"

Att sjunga med utan att ha en aning om vad de sjunger, våra kära BWO, är faktiskt en aning pinsamt. Och inte det minsta fränt.

Bouche aussi? Du kan dansa hela natten med busken också? Låter som att det är något på franska iallafall, men jag vet inte, "bouche aussi" känns inte helt hundra.

Update: JAHAAAAAAA! (Tack för det, Google)

We can dance all night with the bourgeoisie
Oh oh, oh oh Lay your love on me
Take a chance on me, take the liberty
Oh oh, oh oh Lay your love on me

PS. Bourgeoisie? Är det ett ord?

When I knock myself out

Dagens lunch: Ris, kycklingfilé i ugn med marinad av olja, soya, vitlök och gräslök, hemgjord currysås.

Och med hemgjord menar jag inte att röra ut såsmix i margarin och vatten, utan att göra den själv from sctratch.

Hur duktig är jag inte?!

Påskgodis

image201

Förra året gömde vi påskägg med godis under sängen till Stella, och sa att det var påsk-haren som lagt det där. Mysigt. Dock glömde jag att köpa påskägg i år, så de fick varsin halva (Hade ett stort ägg kvar från förra året) med godis i efter maten bara. Dessutom tror de stenhårt på Tomten, mina barn, så att köra med påskhare också är kanske att overdo it?

Eller inte.

Stella: Va, har vi fått godis?! Vem har kommit med det?

(De är ju vana att vi åker och handlar lördags-godis efter maten)

Jag (Hör mig själv säga): Påskharen
Stella och Leo: Ooooj! När kom han med det?
Jag: Eh...Jo, när ni sov så la han det i hallen, och sen tog jag det i morse innan ni hann se
Stella: Jaha. Vad bra att påskharen kom!

Fast ju mer man tror på desto bättre, är min teori. Förstår inte riktigt föräldrar som tar med sina barn till affären och låter dem välja julklappar själva för att det "är taskigt" att lura i dem att Tomten finns. Vaddå taskigt?

Snarare taskigt att ta bort magin från barndomen. Själv älskade jag påskafton när jag var liten, för då låg det alltid ett påskägg med godis under sängen när jag vaknade. Skulle jag göra så med mina barn skulle de dock bli så sockerchockade av godis före frukost att de inte skulle bli sig själva på flera dagar.

Påskäggs-halvor med godis efter maten är också bra.

Saker man kan stå och fundera över när man gör iordning i köket efter lunchen

"Att skita i det blåa skåpet"

Det betyder väl ungefär "att göra bort sig", men vad kommer det ifrån? Himla märkligt uttryck är det iallafall.

- Vad duktig du var på mötet! Du visade verkligen var skåpet skulle stå!
- Ja, eller hur. Det var annat än Kurt, det, han satt ju bara och sket i det hela tiden. Ja, i det blåa alltså

Nu brukar jag ju inte säga detta uttryck. Men iallafall. Någon allmänbildad out there som vet varför man säger så?


...Och nu blev det snöstorm igen

Schizo-väder.

Fast lika glad är jag för det, för då är det OK att vara inne. Nu ska jag gå in och duscha, och sen börja förbereda kyckling till lunch.

Sen ska barnen få påskäggs-godis, och klockan fem ska vi åka och hämta Jonas vid tåget. Ikväll ska vi äta påsk-middag.

Sådär ja. Nu vet ni det!

Oj

Under tiden jag satt här blev det visst strålande sol ute.

Sol och gnistrande snö. Då finns det ju inga ursäkter att inte gå ut.

Inne-dag

Visst är det så att om det är snöstorm ute så har man dispens att vara inne en hel dag?

Bra.

Har fortfarande pyjamas på mig. Barnen lyssnar på Melodifestivals-skivan och ligger på golvet i sitt rum och tittar i böcker, själv har jag precis bäddat sängarna.

"That's love" med han Michael någonting är förresten klart underskattad. Det samma är Patrik Isacssons låt och Frondas låt. Och Lasse Lindh. Åhhh, Lasse Lindh. I typ alla deltävlingar så har mina favoritlåtar kommit femma eller sexa. Nästa telefonräkning kommer att vara full av bortslösade pengar. Eller inte bortslösade, de går ju till barnen i Afrika. Och Patrik Isaksson har ju redan massa pengar, det har jag sett i förra numret av Family Living. Värsta lyxiga Stockholms-huset.

Vad tror ni om Charlotte Perellis chanser i ESC, då? Själv tror jag att det KAN funka, men med BWO hade vi haft segern i en liten ask.

Tyvärr verkade dock inte juryn och svenska folket tycka om små askar.

Jag och mina Mama-kompisar

(Förlåt om jag tjatar, men när man legat en hel kväll i soffan och läst senaste Mama så känns det lite som att jag känner dessa människor. Barnen sover och Jonas jobbar. Jag har social abstinens)

Men iallafall. Sigge Eklund. Kanske en av de klokaste människorna på denna jord. Åh, vilken bra och varm kille han verkar vara. Dessutom är han bäst av alla frågespalter ever att skriva svar på tal, inget daltande utan typ "Din sambo verkar vara en lat barnunge. Vill du verkligen fortsätta vara ihop med honom?"

Så här skriver han till tjejen som klagar över att hon och hennes kille aldrig verkar göra nåt kul ihop: "Svaret stavas barnvakt. B-a-r-n-v-a-k-t. Tänk hur många skilsmässor som hade kunnat undvikas om folk bara lyckades ta sig samman och sätta upp en lapp på Konsum. (...) Jag vet att det finns ekonomiska och praktiska trösklar att överkomma, men det finns det vid en skilsmässa också."

Så sant, så sant. Och så svårt det ändå är att be om hjälp.

Folk har nog med sitt, tänker man. Helt sjukt uttryck om man tänker efter, vaddå "Nog med sitt"? Att ha nog med sitt måste ju vara ungefär som att leva ett autistiskt liv utan intryck och stimulans från andra. Själv har jag gärna nog med mitt samtidigt som jag har ett grannbarn som sover över, eller något liknande, om mina barn nästa gång kunde sova över där.

Detta kommer dock aldrig att hända, för grannarna har ju nog med sitt.

Suck. Tänk förr i tiden när alla hjälptes åt med allt. Visst borde det väl ha varit mer trivsamt då?

Oooo

Charlotte Perelli ska snart börja skriva blogg på Mamas hemsida. Pernilla Wahlgren gör det redan.

Nu jäklar! Här ska det bli glamour av. Ska sitta med anteckningsblocket i högsta hugg, och skriva ner viktiga punkter. Om Charlotte skriver att hon ätit vedugnsbakad pizza med fina naglarna samtidigt som barnen satt med Dior-kläderna och åt snällt- ja, då ska inte jag vara sämre!

Om nu vanlig pizza gills, för det finns inga ställen som gör vedugnsbakad pizza här. Eller pizza och pizza, vad säger jag, hon äter ju bara vegetarisk GI-mat.

Iallafall. Charlotte ska börja blogga. Kul! Och detta säger jag faktiskt i all välmening, för jag gillar Charlotte. Hoppas hon är så mysig som hon verkar.

Förhoppningsvis kommer hon även att skriva "Herre min je" och såna saker, så att jag kan tänka "OK, hon är jävligt mycket snyggare och glammigare än mig, men hon låter som en 40-talist när hon skriver"

Kategori: Åhhh vad fiiiint

Nu har jag lov på riktig, för idag rättade jag alla prov. Lite för att det är skönt att ha det gjort, men mest för att jag ville veta hur det gått för mina finaste fin-elever.

Och jorråsatte! Alla klarade provet, bara det en stor bedrift för somliga, plus att de flesta fick VG, några MVG. Way to go, klassen.

Finast 1: Strulkillen som skrev i sin utvärdering att området "faktiskt varit kul" och att han "lärt sig massor". Dessutom klarade han G på provet. Åh, vad kul att säga det till honom nästa måndag
Finast 2: Att en annan strulkille fick VG, tack vare att han skött läxorna varje vecka och arbetat flitigt på lektionerna
Finast 3: Att nästa alla fick VG
Finast 4: Att en av de smartaste tjejerna i klassen fick alla rätt. Igen. Fränt!

Men hörrni! "Lärt mig massor". Visst får väl ni också tårar i ögonen? Eller är det bara jag som är en sådan cry baby?

Påsklov

Idag. Imorgon. På söndag. Hela nästa vecka. Sweeeeeet.

Det var bara det jag ville säga.

Tävlings-genen

Jag och Stella sitter vid köksbordet och spelar trafik-memory, men det är lite svårt när Leo slänger ner kort på golvet hela tiden.

Jag: Här! Du får några av mina kort att leka med

Stella tittar från min hög (Som är högre än hennes) till Leos lilla hög.

Stella: Mamma, han kan få några fler kort av dig också, va?
Jag: Ja, OK då
Stella: Och sen när vi kollar vilken som har vunnit så får han väl behålla korten??

Smart tänkt, där. Men det fick hon ingenting för, för jag tog igen det och vann ändå.

Stella: Egentligen vann du, fast vi kan väl säga att det blev oavgjort?

Ja, det kan vi väl göra. Fast jag vann ju. Det gjorde jag.

Operation storstädning

Skura micron. Putsa speglar. Rensa leksaker. Fixa till med korgar i byrån i hallen så att vant- och mössletning slipper ta en kvart varje morgon. Städa badrum. Byta toalettsitsar så att träsitsen är på toaletten på nedervåningen. Dammsuga.

The sky is the limit!

Under tiden leker barnen Melodifestivalen. Stella har tidningen från förra lördagen uppslagen, och dokumenterar noggrant vilka artister som hör ihop med vilka nummer på skivan. Gud vad bra jag är på barnuppfostran.

Bad hair days

Mitt hår har i och för sig blivit väldigt långt sedan vi flyttade hit (Min frisör är i Uppsala och jag hinner aldrig åka dit och klippa mig), men nu får det faktiskt vara nog.

Långt är fint. Slitet och långt är inte fint.

Men jag har ju faktiskt verkligen aldrig tid att klippa mig. Vad skulle Angelina gjort?

Svar: Vridit bak tiden några timmar då hennes man var hemma och var med barnen, så att hon kunde åka till frisören i lugn och ro.

Ja. Jo. Kan fungera. Om jag bara kom över den där tidsmaskinen som Brangelina har.

Imorgon:

  • Ledig dag
  • Lång kaffe-frukost
  • Tvätta
  • Lyssna på "Svenska favoriter" och bädda sängarna
  • Rensa bland leksakerna i barnens rum

Jag vet inte, kanske finns det större saker att sträva efter, men för mig är detta ett helt underbart liv.

Genialiskt i sin enkelhet.

Jag vaaaaaann!

Eftersom jag alltid efter att jag köpt en Trisslott funderar på vilka kläder jag ska ha i direktsändningen på TV 4, så är jag nu ikväll helt säker på att jag kommer att vinna en SPA- helg och ett kök värt 30 000 kronor.

Fränt. Hoppas att det ingår målning av ful furupanel i de där 30 000 kronorna.

Fast ibland vinner jag faktiskt, förra vintern vann jag presentkort på skor för 500 kronor på Nilson för att jag motiverade i en tävling på Pocketshop varför jag skulle vinna en heldags shopping med Sophie Kinsella (författaren till "En shopaholics bekännelser")

Dock var ju förstapriset en heldags shopping med en känd författare inklusive pengar att handla för, så skor för 500 kronor var ju ingenting om jag tänker efter...Faktiskt var det ju ett riktigt skit-pris i jämförelse.

30 000 kronorsköket, däremot. Det kommer att bli jättebra.

Brangelina

För de första är de ungefär snyggast i världen. För det andra har de massor med barn, både adopterade och egna. Om inte detta vore nog, så har de dessutom fantastiska karriärer, tid att vara kära, tid att ligga med varandra och få ännu fler barn (Nu tvillingar i magen, enligt tidningarna), en politisk medvetenhet, stort hus, sa jag massor med barn?

Hur gör de? Är de aliens? Har de uppfunnit något sätt att få fler timmar på dygnet?

Eller har de massa nannies och hushållerskor som fixar livet medan de ägnar sig åt snyggheten, karriären och sexandet?

Fast de ser himla gulliga ut på bilderna med sina barn, det gör de. Hm. Undrar hur man gör för att komma över deras flera- timmar- på dygnet-maskin?

Att göra

  • Natta barn som fortfarande är speedade av Stellas och grannbästisens påskkärrings-godis
  • Samla ihop alla smutstvättskläder som ligger utspridda lite här och där
  • Plocka ur diskmaskinen
  • Städa ihop leksaker

Oh, det är så avkopplande med lov. Om mitt tidigare inlägg att jag skulle rätta prov ikväll har jag bara en sak att säga: ORKA!

I och för sig skulle man kunna säga "Orka!" om de övriga punkterna också. Ja, hörrni, jag tror jag gör det, och så dricker jag en Aquatini med melonsmak och läser "Family Living" istället. Värsta påsklovs-firandet.

"Family Living" är bra, för då kan man leka att man har ett lika fint hus som kändisarna i reportagen. Lite sådär "Nämen! En sån byrå och en sån vas har ju vi med. Tänk vad fint hus vi ändå har!"

Samma princip som "Mama". Nämen! En sån snygg, smal, känd, fräsig, lycklig och harmonisk mamma är ju jag också!

(Hahaha. Ja, eller hur. Nu ska jag ta min mysbyxklädda rumpa och resa mig från stolen och leta mig genom leksakshögarna och se om jag hittar några barn att stoppa i säng)

Få se nu

Lektioner avklarade, prov avklarat, mentorsböcker genomlästa, skrivbordet (hyfsat) städat, prov att rätta ikväll nerpackade i väskan, lektionskorgen (där jag har böcker, stenciler, pennfack, planeringar mm) rensad, planering till efter påsk kopierad och klar, påsklov påbörjat.

Check, check, check. Och cheeeeeeck!!!

Dessutom

Påsk-kärringar är inte what they used to be.

Området där vi bodde i Uppsala var ett invandrar- och wt-område (Sorry, inte PK, jag vet), och förra påsken kom det typ 12-åringar med EN svart prick på kinden som enda utklädnad och ringde på dörren.

De: Glad Påsk!
Jag: Ja, detsamma
De: Får vi inget godis??
Jag: Hörrni, ni har inga påskkort och ni har inte klätt ut er...Dessutom har vi inget godis
De: Det går bra med pengar också

Ja, men eller hur.

Utklädning

Ärligt talat så tycker jag det är lite jobbigt med saker som stör mina rutiner. Som till exempel att barnen ska vara utklädda till påsk-kärringar imorgon på dagis, är det inte tillräckligt avancerat att hinna duscha, äta frukost, klä på sig själv och barn samt komma i tid till dagis och jobb?

(Jag brukar hinna med ca trettio sekunders marginal. Är det en bra morgon har jag flera minuter till godo)

Iallafall. Påsk-kärringar. Någon som vet hur de ser ut? Jag tror att det funkar med varsitt förkläde, röda kinder och svarta prickar på näsan gjort av kajalpenna, men jag är inte riktigt säker.

Eller så vill de inte klä ut sig, känner jag dem rätt så skulle de hellre vilja vara typ prinsessa och lastbils-chaufför.

Work like there is no tomorrow

Jag inser att jag nu kommer att låta som en workaholic-maniac, men faktiskt så har jag inte riktigt förstått att jag har påsklov. Det är planeringar och lektioner och mentorselever och möten och galningar i uppehållsrummet (Som för övrigt har gjort värsta duktiga jobbet idag. Åhhh om jag kunde berätta om allt som de fina eleverna gör. Jag lovar att ni skulle bli alldeles tårögda!) och galna kollegor och genomgångar och kopieringar och handledarutbildning och omdömen och kaffedrickande och skvallrande och specialelever och...

Well, tror ni fattar. MEN! Så slog det mig alldeles nyss. Faktiskt så jobbar jag bara imorgon och sen så har jag massa dagars påsklov! Sweet joy of långa kaffefrukostar, lek med barnen och softa hemma. Plus att jag och barnen ska åka till Borlänge och bo hos mamma måndag till torsdag, och kommer då även att hinna med att träffa bästis-Camilla, hälsa på min kusin och deras barn som är Stellas och Leos favorit-kompisar, loppis-shopping, kanske en tur till Kupolen, lastbilsåkning med min mosters man Håkan (Leo älskar Håkan, och om han får åka med i Håkans lastbil så kommer han nog vara villig att byta ut mig och Jonas mot honom anyday)

Imorgon har mina sjuor matteprov sista lektionen, och deras bästa mattefröken i hela världen (Ja, jag alltså, om jag behöver förtydliga) kommer att bjuda på godis från påskäggshalvor.

Har hört att socker-chock är bra för tabell- och diagramräknandet.

Maria, 67 år, uttalar sig

Jag och barnen sitter vid köksbordet och äter pannkakor och glass till middag, samtidigt som vi har tända ljus och allmänt myspratar.

Jag: Men vilken fest vi har!

...Ja, herregud. Hur mycket tant får man bli? Men det hade kunnat vara värre, jag hade råkat kunna säga "Men vilken fest vi kom på nu då"

Säger man det så är det kört.

Avd. Closure

Mötte mamman jag skrev om igår idag på Stellas barndans, och hon log igenkännande och hälsade trevligt.

Bra. Då kan vi lägga det bakom oss.


Skrikande löpsedlar

Köpte tidningen idag för att jag ville ha "Sofies mode"-bilagan, och för att jag ville läsa om det som det stod om på löpsedlarna.

Fast sen vågade jag inte läsa, för jag visste hur hemskt det skulle kännas. Men sen gjorde jag det ändå.

1 och 3 år, döda. 23-årig mamma svårt skadad. Tänk om det verkligen är pappan som gjort det?! Fy fan, fy fan, fy fan. Ont i magen, ont i magen, ont i magen.

Hur hemsk får en värld bli?

TV-dilemma

Ikväll blir det så där svårt att välja TV-program igen.

Glammig, rolig och lyxig ex-wife i LA på femman vs. pratiga, bråkiga nior i Malmö som har lektioner.

Hm...What to SEE, what to SEE. Äsch, får nog bli lyxen på femman ändå. Om några fler också väljer det och sen ångrar sig, så kan ni få komma till mitt jobb anyday och uppleva 9A live. PÅ RIKTIGT!

Ja ba lever värsta kändislivet ba.

Fast mina elever är duktiga utan kameror och super-pedagoger. Dessutom måste jag erkänna att jag stör mig lite på 9A- dokumentären. Det är för mycket ödesmättad pratröst ("Niorna på skolan hade ALDRIG hört talas om intagningsbetyg till gymnasiet". Ursäkta, men vilken planet har de bott på?) plus att det är för enkel problematik.

Ah well. It's good TV. Resten styr jag upp sen när jag blir rektor. Eller skolchef. Eller utbildningsminister. Eller vad det nu blir...

(Hotfull musik)

Just när du trodde du var safe. Just när julkorten var avklarade för länge sen och allt verkade lugnt. Just när du trodde du hade koll. Då slår de till...

PÅSKKORTEN!!!

För oss latmaskar fungerar detta också alldeles utmärkt:

image198 image199


Puss och Kram och Glad Påsk på Er, kära vänner!

(Sådär ja. Påskkorts-stressen avhjälpt på några minuter. Undrar om omdömesskrivnings- och utvecklingssamtalsstressen går att fixa på något liknande sätt också? Typ massmejl med texten "Du är en underbar och fantastisk elev. Gör det du ska på lektionerna och plugga hemma så får du MVG i de flesta ämnen"

...Hm. Alltså, jag skrev ju detta som ett skämt, men visst är jag något på spåret här? Va? Jag tar patent på min idé och blir känd som Läraren som revolutionerade utvecklingssamtalen, sparade tid åt alla Sveriges lärare samt höjde resultaten. Ja jäklar! Ni förstår ju att jag inte har tid att skriva och skicka påskkort. Jag har ett viktigt jobb att sköta!)

Men inte desto mindre önskar jag Världens Skönaste Påsk till Världens Skönaste Bloggläsare!

Lön

Har fått ut ett papper där man ska skatta sig själv på punkter som "Kommunikativ förmåga" eller "Undervisning anpassad efter målen" inför lönesamtalen.

A är sämst, B i mitten och C är bäst. Ungefär.

Eh...? Klart man kryssar C överallt och sätter fast en post-it lapp där det står "Hit med mer pengar, jag är ju faktiskt den bästa jävla läraren i Sverige"

Det här med löneförhandling är jag bra på, jajamen.

Några konstateranden

  1. Varför är det alltid så att man har massa kläder i garderoben men ingenting att ha på sig?
  2. Jag har massor med svarta kläder
  3. Svart och vinterblek är inte en helt och hållet bra kombination
  4. Jag har 1 röd tröja
  5. Som jag aldrig använder
  6. Fast brunt är bra. Brunt och grått är det nya svart
  7. Mina nya Cheap Monday jeans gick sönder idag, en söm gick upp. I GRENEN. För det första väldigt dåligt med tanke på att jag bara tvättat dem en gång, för det andra inte så kul att jobba med de jeansen
  8. En vacker dag ska jag börja använda kjol. Och klänning. Hänger flera stycken och bara väntar på den där vackra dagen
  9. Kläd-inspirationen är inte den bästa när man hänger fram kläderna till dagen efter på kvällen

Kläderna imorgon blir iallafall:
Ljusa stuprörsjeans (Cheap Monday)
Vit, oversized siden-T shirt med svarta prickar (Monki)
Svart kofta (H&M)

Sådär ja! Är jag en modebloggare nu? När kommer pengarna?

Stora lilla tjejen



Nostalgisk som jag är så tog jag kort på brevet som vi skickade iväg före jul där man tackar ja till förskoleklass-plats.

Oooooo! Vår lilla skrutta som lärde sig krypa först av alla bebiskompisarna (Vid sex månaders ålder) och som sa "gidde" om godis och "issekan" om lyftkran- i höst börjar hon skolan!!!

(Eller sexårsverksamhet som det heter, men det ligger ju i skolan och hon kommer att gå på fritids där, så det räknas som skola)

Var på föräldramöte ikväll, det första någonsin som skol-förälder, och det känns stort, det gör det. Började med att få information i skolans matsal från rektorerna, och det roliga var att typ ALLA föräldrar (ca 50 föräldrapar) verkade känna varandra. Ni vet, har gått i skolan ihop själva eller har äldre barn som känner varandra eller har haft barn på samma dagis eller bor grannar eller whatever.

Jag hälsade på ett par grann-föräldrar och en dagis-mamma. That's it. Jo, en konduktör från Upptåget kände jag igen också. En annan rolig (Eller inte så rolig om man tänker efter) sak var att alla hade satt sig ihop. Utom en afrikansk familj, som satt själva, och den familjen var den enda av utländsk härkomst.

(Låg- och mellanstadiespåret på skolan där jag jobbar har typ alla lägenhets- och invandrarbarn, på Stellas skola går medelklass- och villabarnen. Trevligt hur kommunen jobbar med integrering och socialisation...)

Så jag satte mig bredvid afrikanerna. Log glatt och sa hej. (Vad skulle ni gjort?) Ursäkta mig fina stället där vi bor, men ibland vill jag bara kräkas på småstads-mentaliteten och "Jag känner alla och behöver minsann inte lära känna någon ny"- stilen (Finns några sådana...)

Som mamman idag som jag dels har träffat genom jobbet en gång och dels har barn som dansar efter Stella på hennes barndans, men ÄNDÅ inte hälsar. Va?! Hur tänker man då liksom, för hon måste ju känna igen mig? Eller är det bara jag som faktiskt minns typ varenda person jag någonsin träffat?

(Det kanske inte är så vanligt som jag tror, om jag tänker efter. Jag kanske har någon form av Aspberger light?)

...Nämen! Sånt här gnäll- inlägg skulle det ju inte bli! Varför säger ni inte åt mig?

Jag börjar om: Efter matsals-infon så fick vi följa med våra respektive fröknar (Underbara! Helt underbara!) till de respektive spåren där vi fick fika och mer information, en presentation av varandra samt rundvandring i lokalerna, och sen åkte jag hem och avlöste bästa snällaste jobbarkompisen och hennes lilla barn som varit barnvakt.

Snipp snapp snut så var föräldramötesinlägget slut.

Och Stella börjar snart skolan!!!

I'm alive

Tror jag.

Vissa dagar är det extremt mycket jobb, och sen är jag extremt mycket mamma, och sen på kvällen när barnen somnat och jag har några timmar själv så...

Tja, stirrar jag mest trött framför mig, och funderar på det faktum att jag måste snabba mig för att hinna ta det lugnt innan jag går och lägger mig.

Jag vet. Knäppt.

Dessutom

Charlotte Perelli har två barn. Det har jag med.

Charlotte är snyggare när hon är hemma och städar och byter bajsblöja, än vad jag är när jag har klätt upp mig och sminkat mig för att gå ut.

Jävligt orättvist, om jag får säga det själv.

Glamouren personifierad

Såg ni dagen- efter- Melodifestivalen-programmet med intervjun med Charlotte Perelli?

Håll med om att det är smått surrealistiskt att se en skitsnygg glamourdrottning använda ord som "Herre min tid". Inte så fränt, va? Fast hon är charmig ändå, The glamour queen of Sweden (om man bortser från Victoria Silverstedt)

Det är heller inte så stor idé att fräna sig med att vara uppe till efter tolv en lördagkväll, när man ändå blir väckt kl sju av klarvakna barn. Är nu så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig...

Ja! Jag tror ta mig tusan jag gör det ("Ta mig tusan". Inte heller så with it, va?)

Puss och godnatt på er!! Och kolla tiden. Något slags nytt rekord i läggdags-tid, skulle jag tro.

Recept

Hemgjord fetaostcreme: Smula fetaost och blanda med lätt- creme fraiche, och krydda sen med lite oregano.

Hm. OK då, Nigella vinner.

Någon gång i livet ska jag bli en sån som lagar en massa mat gjort på nyttiga råvaror, gör långkok på helger, är ute i trädgården och planterar och rensar rabatter och anlägger tulpaner.

Just detta med att anlägga tulpaner tänkte jag mycket på i förmiddags. Då när jag satt och solade på altantrappen och tänkte på mitt nya liv.

Sen gick jag in och kokade korv till lunch. Det gills inte som långkok, va?

Jag och Nigella

Visst får man väl en aningens prestationsångest av matlagningsprogram?

Allt ser ju ut att vara lätt som en plätt, och enda anledningen till att man inte lagar likadan mat själv är att man är en latmask.

Ikväll ska vi göra våfflor gjort från mix. Det är också lätt som en plätt.

(Fast igår åt vi potatisgratäng, kött och hemgjord fetaostcreme. HA! Sug på den du, Nigella)

Släpp barnen loss det är vår

image195

image196

Att konstruera en sovmorgon

Ibland kan jag bli så avundsjuk att jag får ont i magen av folk som får sova ut på helgmorgnar, eller som har sin familj och släkt i närheten så att de har barnvakt ibland.

Helgerna med småbarn är...Well, i och för sig jättemysiga, men sovmorgon, det får man ju inte. I morse vaknade till exempel Leo kl sju, dock med orden "Tågbanan! Tågbanan!" varpå jag kunde sova vidare i Stellas säng när han lekte med den. Efter en liten stund kom Stella intassande, och de kom på den lysande idén att ta ut alla böckerna från bokhyllan, ställa upp alla gosedjuren på hyllorna samt ha lässtund för dem.

"Ja, gör det ni", sa jag och sov vidare till halv nio. HALV NIO! Oh praise the Lord. Sedan gick vi ner och hade söndagsfrukost med rostat bröd, ägg, youghurt, kaffe och tända ljus.

Nu är barnens rum fyllt ungefär halvvägs upp till taket med böcker och gosedjur, men det är ett senare problem.

För jag fick sova till halv nio!


Jag erkänner

Jag röstade på Charlotte. Fast såklart på BWO mest, till och med ringde jag två gånger på dem, en gång på det billiga och en gång på det dyra, bara för att vara på den säkra sidan.

Och det gick ju bra...

Fast en glittrig schlager-klänning är en glittrig schlager-klänning, och shining star Charlotte kommer säkert att fixa att ta oss till final i Serbien. Som Kristian Luuk sa: "Det finns ju ett liv även efter Melodifestivalen. Det finns ju ESC"

Märkte ni förresten att Björn Gustafsson hade lånat min aerobicskiva?

För övrigt är ju Melodifestivalen en helt fantastiskt underhållning. Stella fick vara uppe och titta på hela, men hon var lite besviken att inte "Upp och hoppa" vann. Och att det inte var två vinnare. "Men mamma, när kommer den andra som vinner?!" Annars var hon överlycklig, tyckte att jag skulle ringa och rösta på typ varenda låt samt satt med tidningen framför sig och parade ihop låtarna med bilderna från tidningen. Till och med har hon lärt sig vilket nummer alla har på vår Melodifestivalsskiva.

Lärt sig texterna har hon också, som till exempel "Musik med dunka dunka och en jävla massa sprit". Hrrm.

Ja, ja. Det är smällar man får ta när man lär sina barn sunda värderingar, att bara äta godis på lördagar, tydliga gränssättningar samt att älska Melodifestivalen till döds.

Bara en sak till: Thank GOD för jurygrupper, annars hade vi skickat Sanna till Serbien. Jättefin låt, men...Zzzzz. Och kom igen, visst är det fler än jag som är tävlingsinriktade? Och som vill gå till final i ESC?

Precis. Då röstar vi inte på en tråk-låt nästa gång. Deal?

Sista varningen

Om ni inte röstar på BWO, så...

Ja, så jagar jag ner er helt enkelt. Som Calle Schulman skulle ha sagt.

Eller så konstaterar jag bara att om ni inte röstar på BWO och vi sen inte går vidare efter semifinalen i Serbien så kommer jag att skratta. SKRATTA! Hör ni det?

(Nä, det kommer jag ju såklart inte att göra. Jag kommer att gråta blod)

Dagens eftermiddagsaktivitet: Att SPAa

Efter träning och pasta-och-köttfärssås-lunch, så gick jag in och badade när Jonas tog med sig barnen till affären. Mitt bästa favoritintresse i hela världen: Badkarsbad med badskum, skrubcreme, hårinpackning, tända ljus, läsa Mama-tidning, ansiktsmask, insmörjning med Body shop-kräm. Plus att jag har bytt lakan i sängen. Fräscht.

Nu till frågan: Blev jag något snyggare?
Nej.

Kommer någon annan att lägga märke till och tycka att jag blev snyggare?
Nej

Om man tänker efter, skulle jag inte bli snyggare om jag köpte...Säg, en ny tröja, istället för alla dessa skönhetsprodukter?
Jo

Men är de ändå inte värda sin vikt i guld?
Absolut. All lyx är bra lyx, som vi i småbarnsföräldrar-världen brukar säga.

Nu ska jag gå ner och kolla till potatisgratängen. Sen blir det Melodifestival och Marabou dajm. Och ett stort glas rött vin, och det blir man väl iallafall snyggare av?

Aha, aha, lay your love on me

Eftersom jag bara leder pass varannan lördag, så hinner jag nästan glömma bort stegen emellan. Dessutom känns det alltid jobbigt några dagar innan, sådär som i "Ååååh, måste jag träna på lördag? Och så måste jag bestämma låtar och repetera stegen, suck"

Men framåt fredagkvällen ersätts gnällspiks-rösten i huvudet av en hurtig "GUD vad kul att träna!"-röst. Och när jag kommer dit på lördagförmiddagen så är det ju alltid helt fantastiskt kul.

Dagens musik:
Uppvärmning och konditionsdel: Aeromix 58. Första låten är "Roses are red" med Aqua, sedan fortsätter det med roliga gamla 90-talshits. Tänk Pandora. Tänk Haddaway med "What is love". Tänk E-type. Så förstår ni.
Finallåt 1: BWO med "Lay your love on me", uppspeedad till högre Bpm och med anpassade steg. Weho!
Finallåt 2: Charlotte Perelli med "Hero". Det var nästan så att man såg glitterklänningar istället för träningskläder.
Armhävningar och sit-ups: Nordman med "I lågornas sken"
Stretch: Sibel och Sannas ballader.

Ja, ni hör ju! Är jag världens bästa aerobicledare or what?!

(Och världens sämsta Bodystep-ledare. Men det behöver vi väl inte berätta för någon?)

En sorgens dag

Ikväll (Klockan är över tolv) är det över. Öööööööver. Snyft.

Melodifestivaldelen av året är då ett minne blott.

Fast jag har ju skivan. Och snart är det vår.

Sol, ballerinaskor och solglasögon, baby. Sol, ballerinaskor och solglasögon. Sådär, nu känns det lite bättre.

Spöken

Det är ju inte det att jag TROR på spöken, utan att jag faktiskt VET att de finns. Jomen, så är det ju. Herregud, bara tänk vad folk har sett och hört i sina dagar, klart att åtminstone en hel del av det är sant.

Tänk då skräcken när Christin förra lördagen, innan vi åkte från Örebro och hem till henne, släppte bomben.
Christin: Ja just det, visst har jag berättat att det spökar i vår lägenhet?
Jag: VAAAAAAA?!?
Christin: En gammal gubbe, han letar efter sin fru som flyttade till ett vårdhem när vi köpte lägenheten. Fast nu var det längesen vi märkte något.

"Något" var flyttade saker, en gammal man lutad över Christins säng (Herregud, sitter jag verkligen och skriver detta mitt i natten?! Vad är det för fel på mig, jag skrämmer ju bara upp mig själv), dörrar som plötsligt stängdes mm. Hade inte hennes kille sovit i sin sons rum i extrasängen och överlåtit dubbelsängen till mig och Christin, så hade jag varit död i hjärtattack nu.

Fast det var nära hjärtattack ändå, för när jag på söndagmorgonen vid sju gick in och skulle duscha för att hinna med bussen tillbaka till Örebro och bilturen hem med brudarna, så såg jag plötsligt hur dörrhandtaget sakta började röra sig. Långsamt, upp och ned, ungefär fem gånger. Dörren var låst, som tur var, och med en puls på ungefär 320 så började jag duscha. Jag förväntade mig att se konturerna av en död gammal farbror och känna en svag doft av Old Spice bakom duschdrapperiet vilken sekund som helst, men lyckades ändå på något sätt duscha färdigt och försiktigt smyga ut ur badrummet.

Jag: Christin?!
Christin (Från ett annat rum): Ja?
Jag: Eh...Snälla, säg att det var någon av er som försökte gå in i badrummet...
Christin: Ja, det var Pontus

Christins bonusson. Två år gammal. THANK YOU, THANK YOU, THANK YOU!

Och vad ville jag säga med det här inlägget? Tja, att jag just sett en film med gamla skelett i, att Jonas jobbar, att det är mörkt och regnigt ute, att jag inatt drömde om att det spökade i ett hus som vi hade köpt, att det har hörts mystiska ljud utifrån när jag satt i soffan och såg på TV.

Och att det ju faktiskt inte hjälper ett dugg att skriva inlägg som detta. Hur dum kan man vara?

Avd. What the fuck

En packad Oskar på blogg-festen förra fredagen.

Oskar: Alltså, du är så smal
Jag: ??
Oskar: Ja, på bilden på din blogg så ser du ut som...Tja, som ett fetto

Hmpf!! Visst, jag köper att jag ser ut som en utvecklingsstörd (Men tänk vad folk blir positivt överraskade när de ser hur bra jag kan stava). Och att jag rätt ofta skriver om Marabou dajm. Och att jag faktiskt bara hinner träna typ varannan vecka.

Men FETTO?! Vad säger ni, ser jag ut som ett fetto? (Här är det också fritt fram för folk som känner mig att skriva "Men GUUUUUD, du som är så smal, Maria)

Ja, ja. Nu ska jag gå ner och se på "National Treasure" och äta vindruvor. Hör du det, Oggy? VINDRUVOR.

Och imorgon ska jag ha aerobicpass, apropå inget speciellt, och efter det ska jag...Tja, försöka knäppa ett nytt blogg-foto på mig själv, kanske?!

Eller go kill myself.

Vet inte riktigt vad det är...

Men varje gång jag hör Charlotte Perellis låt och Velvets låt så får jag sådan obeskrivlig lust att ta på mig en glittrig mini-klänning, ställa mig på en scen samt köra värsta inrepeterade movesen.

Märkligt. Har fått lov att hålla hårt i mysbyxorna hela eftermiddagen för att inte falla för impulsen att springa och byta om till någon av alla mina glitter-klänningar i garderoben.

En liten analys

Har gått runt här hemma hela eftermiddagen och funderat för mig själv. Melodifestivalskivan går varm, och min teori är följande:

BWO: Åhhhh, om de kunde vinna. Snyggaste sångaren, skönaste låten, bäst chans att lyckas bra i ESC PLUS klara av att behålla Sveriges schlager-heder inför resten av Europa.
Charlotte Perelli: OK, kan funka också. Och enligt Aftonbladets omröstning så ligger hon i topp med världens försprång. Men hey, vem vet vilka puckon som röstar på lördag.
Sanna Nielsen: Också favorit. Fin låt, men...Zzzzzz. Och hur stor är sannolikheten att denna låt tar oss från semifinal till final? Ca 0,07 %
Bröderna Rongerdahl: Enligt Alex Schulmans innelista ska vi satsa våra sista pengar på dessa, för han tror de kommer att "vinna hela konkarongen". Tja...Ja, jo...Varför inte. Fast om jag tänker efter så är ju faktiskt låten rätt kass, så tack men nej tack.

Fast om vi ska snacka riktig hardcore Melodifestivalanalys så gäller följande: Alla vet ju att det är det knäppa låtarna som kommer långt i semifinalen och finalen. Så vi röstar på Christer Sjögren och håller tummarna så hårt att knogarna vitnar att vi ska vinna hela Eurovision Song Contest med denna...Denna...Denna...Ja, vad man nu ska kalla det.

Men som sagt. Detta är hardcore-versionen. Och eftersom ingen av oss gillar  "I love Europe" så röstar vi på BWO imorgon.

OK? 


Nu väntar:

Dagishämtning, glassbåtar och hemmafix.

Sweeeet.


Har tänkt på en sak

Det går faktiskt att träna sig i att vara uppe länge på kvällarna, men ändå vara rätt pigg dagen efter. Som om kroppen gradvis ställer in sig på mindre sömn.

Eller så kanske det är ungefär som höghöjdsträning? Att man anpassar kroppen på något sätt?

Ja. Nä. Går nog och lägger mig nu.

God natt sweeties!

Notes for the Intresseklubb:

Imorgon är det fredag!! Planer för dagen:
  • Lämna på dagis
  • Ha några specialelevs-lektioner
  • Ha matte med sjuorna, genomgång om cirkeldiagram och histogram
  • Äta lunch
  • Skriva planering för nästa kapitel som sjuorna ska börja med efter påsklovet
  • Hämta på dagis
  • Handla på ICA
  • Åka hem och fredagsfika med glassbåtarna från glassbilen
  • Dammsuga, fixa, plocka, lyssna på Melodifestivalsskivan
  • Leka med barn
  • Kolla igenom stegen till träningspasset jag ska ha på lördag
  • Äta pommes och schnitzel till middag
  • Bada och natta barn
  • Se "National Treasure" (Heter den så? Den med Nicholas Cage?) på TV
Nu är det så att det värsta inte är att jag döper detta inlägg till "Notes for the Intresseklubb". Utan att jag gör det ironiskt, jag tror verkligen att ni är intresserade på riktigt.

Jag vet. Jag är lite störd. Tror att det kallas "hybris" eller nåt liknande.

Wild babies

Folk debatterar överallt om alkohol och amning vs. ingen alkohol och amning.

Ja, herregud. Själv anser jag att mammor visst får gå på krogen, inte vara med sina barn jämnt, inte "alltid vara så självuppoffrande" (Och allt vad de skriver), lita på sitt eget omdöme, flaskmata istället för att amma. Fine with me.

Tycker bara att alkohol inte hör hemma i tutt-mjölk. Punkt slut.

Dessutom kan man inte vara 100%-igt säker på vad den lilla mängden alkohol som faktiskt barnet får i sig gör för hjärnutvecklingen mm, och vem vågar chansa, liksom?! Det är ju inte som att man DÖR om man inte får dricka alkohol under den tiden man är gravid och ammar. För mig hör det till allmänt hyfs att avstå.

Anledningen till att jag älskar Malin Wollin (Fotbollsfrun)

Hon skriver ett inlägg och bemöter kommentarer hon fått då hon skrev om hur stört det är att man numera får dricka alkohol och amma:

"Alkohol är Sveriges heliga ko, alla kategorier. Du kan uttala dig i vilken känslig fråga som helst, ingen, ingen kommer reagera lika starkt som om du drar in på svenskens rätt att konsumera alkohol. Jag minns när jag skrev att alkohol borde förbjudas, vilket sabla liv det blev. Och så detta med amningen. Jag blev lite matt när jag såg att det kommit in över hundra kommentarer så jag gick och hällde upp ett stort glas rött för att slappna av. Nu kör vi.

"Det är löjligt att vi i Sverige går omkring och inte får ta ett glas, när resten av världen gör det och ändå inte har högre procent barn som skadats av mammornas drickande. Det är på tiden att vi kvinnor inte behöver utplåna oss som människor bara för att vi föder barn och blir mammor"

Svar: "Utplåna oss som mammor"? Återigen; om du känner att du utplånar dig själv genom att inte dricka alkohol under 9 månader+ 0-24 månader; skaffa inte barn boxlady. Det finns saker som utplånar dig än jävligare än noll alkohol. Nattvak, kolik, såriga bröstvårtor, sprick i snippan osv osv. Att bli mamma är att utplåna sig själv en smula, poängen är att man gör det frivilligt och att det är värt det hela vägen.

"och naturligtvis kommenterar ingen av er om papporna ska få dricka eller inte... inte konstigt att jämställdheten knappt går framåt. VAD är problemet om en ammanda kvinna dricker vin, förutom om hon blir påverkad och inte kan ta hand om sitt barn? (vilket man då kan hoppas att pappan kan göra...)"

Svar: Anledningen till att jämställdheten inte går framåt är att personer som du vägrar göra skillnad på kvinnor och män. Nu handlar debatten om amning. Och i denna ojämställda värld är det bara kvinnor som ammar. Jävla manssvin som inte tar sitt ansvar allvarligt talat.

"Du ifrågasätter att lägga forskningspengar på detta ämne, eftersom slutresultat ej överensstämmer med Din personliga uppfattning. Om forskningsgruppens slutsats i stället hade stött Dina åsikter? Hade det även Då varit "bortkastade forskningspengar?"

Svar: Ja, ännu mer bortkastat. Jag antar att det fortfarande spenderas pengar på forskning kring huruvida tobak är skadligt eller ej. Det finns så mycket skitforskning, det är omoraliskt. Och det säger jag i egenskap av ledare för moralmaffian.

"Men är du allvarlig? Tycker du verkligen att de som inte försakar livets goda i onödan, eller för att du säger så, inte ska skaffa barn? Kan du skicka en lista med dina förhållngsregler till mig i så fall och meddela var jag ansöker om ditt tillstånd för fortplantning? :P"

Svar: Jamen så klart. Här är min lista över moralmaffians förhållningsregler:
1. Hitta ditt livs kärlek att skaffa barnet med (detta är det svåraste)
2. Sätt barnets bästa i främsta rummet (ganska lätt)
3. Sup inte, rök inte, knarka inte (också ganska lätt)
4. Älska barnet till döds (jättelätt)

För att ansöka om tillstånd för fortplantning, maila mig på [email protected] Sedan har vi en drös kommentarer av typen: "När jag var barn på 70-talet.." "Mina föräldrar.." och "I andra länder" På sjuttiotalet åkte vi löst i bilarna, folk rökte med rutorna uppvevade och gjorde en hiskelig massa dumheter. Och tänka sig; många överlevde. Det är ju bra. Men det fungerar illa som argument. När jag var liten åkte min barnvagn ner i vattnet och hamnade upp och ner. Jag överlevde, men jag har ingen lust att barnvagnssurfa med mina ungar för det. Vi lär oss mer, blir bättre människor.

I en perfekt värld finns inte alkohol alls. Ska vi börja med att inte ha det i tuttarna när bebisarna suger på dem?"

Underbara Malin!! Ska genast mejla henne och be om att få bli vice ordförande i föreningen Moralmaffian. Skulle kunna lägga in en motion om några fler förhållningsregler, såsom "Ge inte barn under sju år läsk" och "Låt ungarna lägga sig i tid på kvällen" och "Hjälp dina barn att sköta skolan"

Någon mer som vill bli medlem?


Sånt här blir jag alldeles tårögd av

Har matte med en av mina specialelever (Kille i år 9).

Jag: Efter det här avsnittet så är du klar med boken
Elev: Är jag?! Det är i så fall första gången någonsin som jag har räknat färdigt en hel bok

Sagt med stolthet och förvåning i rösten.

Pluggo

Imorgon har jag handledarutbildning efter jobbet, mellan tre och halv sju. Men minsann har jag läst kurslitteraturen till denna gång! Jorråsatte, jag tar mina studier på allvar, det gör jag.

(Eller läst och läst, jag skumläste boken under tågresan till Uppsala i fredags och strök under med rosa överstrykningspenna när jag hittade meningar som verkade bra. Detta betyder att jag både kommer att klara av gruppdiskussionerna galant, samt kan skriva en bra och genomarbetad journalanteckning)

Easypeasy. GUD vad ambitiös jag är!

AL-konferens

Några elever hade misskött sig i aulan igår, såpass att skådespelaren som uppträdde med sin pjäs hade avbrutit föreställningen.

Idag under konferensen kom en kollega från ett annat arbetslag förbi för att meddela vad deras elev hade fått för straff (Eller konsekvens, om man så vill)

Vi: Men vad hade han sagt i aulan då?
Kollega: Jo...Först hade han kommenterat en massa. Och sen sagt "Ska jag ge dig en tjottablängare mellan lysmaskarna"
Vi: Hahahaha
Jag: Bra gjort ändå att hinna förbi åttiotalet och sno ett uttryck
Kollega: Ja, han hade ju tur som inte behövde åka pling-plongtaxi till plåsterhuset
Vi: HAHAHAHA

Och så skrattade vi så vi grät i några minuter.

Humor på hög nivå. Hahaha, "Tjottablängare mellan lysmaskarna", har inte det uttrycket varit dött i typ tjugo år?!

Konsten att potträna

Leo går som sagt omkring utan byxor, och ställde sig nyss och kissade några droppar på golvet i vårt sovrum. Jag springer dit snabbt som blixten och springer sen med honom till toaletten.

Jag: HÅLL IN KISSET! HÅLL IN KISSET! HÅLL IN KISSET!

Tror ni han sen kissade resten på toaletten? Oh no. Dock skulle det kunna vara så att jag gett honom 1) Urinvägsinfektion pga inhållet kiss  2) Fobi för att kissa pga hysterisk mamma    3) Nackspärr pga märklig barn-lyftning till toaletten.

Denna strategi fungerade bra för hans storasyster, så vi ska nog styra upp det här också.

Bra kväll

Jag lyssnar på Melodifestivalen och sorterar tvätt, Jonas parar ihop strumpor och barnen leker med väskor och dockor.

Leo går omkring utan blöja.
Leo: Titta! Pillevoppen!

How cute is that?! Slår "bip" (chips).

Apropå lov

Vem har påsklov om en vecka och en dag?

Vem? Vem?

Maria 20 år: Hm...Vilket arbete är mest slit för minst pengar?

Rolig krönika i Metro idag, om en tjej i tjugoårs-åldern som efter dokumentären 9A insett att hennes gamla lärare faktiskt var helt fantastiska. Trots fula chinos och kaffe-andedräkter.

(Här måste jag bara få flika in att jag inte äger ett par chinos. Och kaffe brukar jag dricka vid två, när kidsen slutat)

Var var jag? Jo, roliga krönikan, ja. Bland annat skriver hon: "Jag hyser den största respekt för dessa människor som skuldsatt sig över öronen för att varje dag vara i ett hormonöverfyllt helvete, och det till en underbetald lön."

Hm...Hon har en poäng. Hur tänkte jag där, liksom?!

Fast det hormonfyllda helvetet är rätt trivsamt ändå, för så hemska är de inte. Tvärtom är faktiskt de flesta ungdomar alldeles, alldeles underbara. Och om det någon dag är någon som inte är det, så kan man åtminstone skratta åt eländet ihop med roliga kollegor.

Eller tänka: Höstlov, jullov, sportlov, påsklov, sommarlov.

TV-analys

  • Gossip Girl: Snygga ungdomar. Inte så mycket handling. Snygga kläder och sprit. Tja...Jovars, får duga
  • The starter-wife: Lite Desperate Housewives-härmig, men ändå kul och bra. Ska absolut titta nästa tisdag. Men allvarligt talat, är det inte lite svårt att koncentrera sig på handlingen ibland när man bara tittar på Debra Messings näsa?!
  • OB-reklam: Tamponger på natten- är det tillåtet nu?? Har i och för sig alltid haft det, men någon (Skolsyster? Mamma? Kompis?) skrämde upp oss med att man kunde få tampongsjukan.

Tampongsjukan! Ni hör ju. The horror, the horror. Har dock inte den blekaste aning om vad tampongsjukan är, men jag är fortfarande lite rädd för den.

Don't try this at home

Tänkte vara snitsig och jämna till stora blockljusen bredvid TV'n, men råkade istället skvätta stearin över hela TV-bänken.

Och på min hand. Aj.

Träning vs. TV

Efter jobb, elevvårdskonferens för en elev samt Stellas barndans, så var planen att jag skulle åka iväg och träna Bodystep efter middagen.

Mm, eller hur. ORKA. I och för sig är det ju skönt och kul och nyttigt att träna, och så här i efterhand ångrar jag mig lite...Jag skyller på glassbilen som kom körande precis när vi kom hem från dansen.

Barntjat och glassbåtar vs. Bodystep: 1-0

Glassbåtar och "Sofies mode"-bilaga efter maten vann. Stort. Nu nattar Jonas skrutt-ungarna, och jag ska gå ner och lägga mig i soffan och se "Gossip Girl" och dubbel-avsnittet av nya serien på femman, wife-någonting.

(Har tröttnat lite på 9A. What is new, liksom. Och lärare och elever får jag ju min beskärda del av ändå hela dagarna)

Nytt pris

Jag har kommit på värsta roliga underrubriken! (Fast era var förstås också helt fantastiskt roliga. Såklart. Det är bara det att jag är så tävlings-inriktad, och så fort jag såg att jag hade lovat ett pris så fick jag lov att tävla själv. Och tja...Sorry my dear friends, men jag vann)

Men deppa inte för det, ni! För jag utlyser härmed en ny tävling: Hur GÖR man när man vill lägga till en underrubrik på sin blogg??

Profiluppgifter? Arkiv? Fina priser finns att vinna.

Update: Eller OK, värsta roliga var väl att ta i. Men Rockpoet är vinnaren! Stort grattis.

Underrubrik

De flesta bloggar har ju underrubriker. Ja, de flesta bloggar har ändrad design också, men detta försöker jag ignorera så gott det går. Om ett tag kommer vi bara vara ett litet gäng kvar som har standard-designen, och då kommer detta att anses väldigt creddigt och vintage.

Iallafall. Det jag skulle skriva om var underrubriker till blogg-namnet, för DET är ju faktiskt rätt kul. Som detta: "Jag är inte den som är den. Jag är den andra". Hahaha. Nu är just den meningen i och för sig upptagen, men kanske något i stil med:

Babydarling- Because you're worth it
Babydarling- En jävligt intressant blogg om ointressanta saker
Babydarling- En vacker dag ska jag berätta om varför min blogg heter något så fånigt som Babydarling. Men inte just idag
Babydarling- Stay cool, stay in school

Eller? Någon som har något bra förslag? Vinnaren vinner...Tja, inte vår oöppnade Tequila-flaska för den gav jag bort i fredags. Men ska tänka ut något fint pris.

Godnatt-prat

Ligger en stund bredvid Stella i sängen innan hon somnar.

Stella: Jag tycker låt nummer fyra är bäst på Melodifestival-skivan, den när hon sjunger sådär som att halsen gör ont (Therese Anderssons låt. Red anm)
Jag: Tycker du?
Stella: Ja. Och vet du, pappa kunde också sjunga sådär
Jag: Jaha
Stella: Ja. Fast då lät det inte lika fint

Så blir det tyst en lång stund. Tills:

Stella: Mamma, hur ser mat-tanterna ut på ditt jobb?
Jag: Tja...En har kort hår och glasögon, och en har...Osv

Och när jag tror att hon har somnat:

Stella: När någon nyser så ska man säga "Prosit". Varför säger man så?
Jag: Eh...

Någon som vet? Prosit? What's the story? Krävs faktiskt för det mesta mer allmänbildning att ha en femåring i huset än att vara mattelärare på högstadiet.

Måndag

Å ena sidan regnig, grå måndag med lektioner mellan åtta och ett, och sen fyra möten på raken mellan ett och halv sex.

Å andra sidan komma hem till dukat bord med lasagne, sallad och en iskall lättöl, och sen mys i soffan med båda barnen i knät till Nicke Nyfiken och Jasper Pingvin.

När barnen somnat skulle man kunna se en film, eller hångla i soffan, eller städa leksaker, eller läsa en bok, eller sitta vid datorn. Eller stirra trött in i väggen och sen gå och lägga sig. Som heltidsarbetande småbarnsmorsa finns många trevliga kvällsaktivitets-val.

Förgyllda kvällar

Med denna skiva höjer man livskvaliteten ett snäpp, det gör man.

image194

Blir också påmind igen att svenska folket röstade bort bästa låten "That's love" med Michael Michailoff, och i samma delfinal gjorde så att Christer Sjögren kom till final.

VA?! Vad är det för fasoner. För övrigt vet jag inte riktigt vilka "svenska folket" är som gillar "I love Europe"- det var väl inte ni?! Nä, tänkte väl det.

Och glöm nu för allt i världen inte bort att rösta på BWO på lördag. Annars kommer jag och jagar ner er, som Calle Schulman skulle ha sagt.

Landet

Min klass har haft en dubbel-lektion från civilförsvaret, där de lärt sig om el-avbrott, kris-beredskap och om skyddsrum där radion får sitta för att kunna rapportera. Faktiskt rätt intressant.

Civilförsvars-damen pratade också om att en hönsfarm bara klarade ca två timmar utan el, sen dör alla hönor.
Elev: Det är för att ventilationen slås ut, och för att det är giftig ammoniak i bajset
Civilförsvars-damen: Ja, precis! Vad smarta ni är
Elev längst bak (muttrande): Ja, vaddå, det är ju en klass med bönder hon pratar med...

Fast ändå smarta bönder. Det måste man ge dem.

Världens fulaste uttryck

Alla kategorier.

"Nä, hörrni! Det är ju en dag imorgon också!"

Min hjärna känns fortfarande alldeles hotell/ lyx/ fest/ shopping- skadad. Jag har ingen som helst aning vad jag ska göra på jobbet imorgon. Dock har jag för mig att det på eftermiddagen är 1. Ledningsgrupp 2. Arbetsplats-träff 3. Möte om en av våra klasser.

Hm. Kanske att det går bra om jag skärper till mig och hoppas på det bästa?

The Party

När man don't get out much, så är det ju jättekul bara att fixa iordning sig. Att dessutom göra det på snyggt och stylish hotellrum med Christin är ännu bättre.

När vi sminkat oss snygga nog för att matcha ett gäng twenty-somethings, så gick vi ner på stan för att träffa Anna och Malin.
I teorin: Så skulle vi gå till trendigt och mysigt ställe, där vi i lugn och ro käkade middag och drack några glas vin innan vi åkte hem till Oskar och gänget.
I praktiken: Så var vi för det första sena, och för det andra övertygade om att kinarestaurangen utan gäster nog var ett alldeles utmärkt ställe att äta på. Säkert väldigt trendigt. Ah well, vi fick ett bås och maten var god. Och egentligen ville vi ju bara åka till festen.

(Faktiskt jättemärkligt, om man tänker efter, det här att veta massa saker om bloggare man gillar men aldrig ha träffat dem på riktigt. Och sen få se dem! Ja, till och med prata med dem och hänga med dem en hel kväll! Helt fantastiskt kul.)

Iallafall! Taxin svänger upp mot ett bostadsområde, och det blir plötsligt alldeles tyst.
Anna: Bor han hemma?!
Jag: Nää...Eller?!
Vi ser det framför oss: Killar i keps som spelar Nintendo, Elena som sitter i en fåtölj och surt messar sina kompisar, en mamma som kommer uppför trappan med O'boy och bullar. Och vi fyra inklämda i en liten bäddsoffa, men hur mycket vi än försöker få igång en konversation så fnissar de bara och spelar generat vidare.

Dock stannade taxin till slut framför ett hus med lägenheter i, och vi andades ut. Och gick in. Och där var de! Våra bästa favoritbloggare, och believe it or not, men de var precis lika bra, om inte bättre, IRL.

Dessutom är de jättesnälla. Jag har genomskådat dem.

Sen fortsatte kvällen med allt en bra fest ska innehålla:
  • Förfest med soffa, musik, sköna människor, nya bekantskaper, vin, sprit. Och en dator. Inget någon skrev var ju riktigt sant, men det här hade ju faktiskt varit hur kul som helst om det hade stämt. Eller, ja. Lite kul.
  • Förvirrad taxiresa in till stan ("Va?! Är taxin här redan?!)
  • Vild diskussion på stan där nio personer ska försöka enas om uteställe
  • Ett uteställe där vissa personer behövde bli bjudna på shot för att överhuvudtaget sätta sin fot på ("Alltså, ni ska veta att det här är JÄÄÄÄVLIGT högt i tak för mig. Jävligt högt")
  • Vakt som frågar om leg på 18-årsställe
  • Disco
  • Medsmugglad Baccardi Breezer öppnad på rök-altanen.
  • En omkullvält kandelaber. Hade en viss Carrie bränt ner Frimis hade det blivit...tja, en aning dyrt
  • Djupa samtal om livet (Minns inte riktigt vad vi kom fram till. Men klokt var det)
  • Mingel-fotograf som tog bilder
  • Soff-häng
  • Burger King- efterfest
Och sa jag sköna och roliga människor?

Ja, det gjorde jag nog. Och det bästa av allt: Trots nio enheter (Som Bridget Jones skulle ha sagt) alkohol så lyckades jag tvätta bort smink, dricka vatten och ta två huvudvärks-tabletter innan jag somnade. Jorråsatte! Hur mycket vuxen-poäng är inte det?! Eller OK då. Tant-poäng, om man så vill...

Statoil

Ni har väl inte missat att Melodifestivalskivan börjar säljas idag? Oh yes.

Charlotte Perellis "Hero" har rätt bra shake your booty- poäng. Och BWO's låt är bäst. Dock vill Stella bara lyssna på Fridas "Upp och hoppa". Om och om igen. Har jag otur hinner hon lära sig texten, till exempel raden "Lite dunka dunka och en jävla massa sprit".

Frida, they go to dagis förfan, hade du glömt det?

The roadtrip

Att åka bil med Anna och Malin is the shit. Värsta bästa brudarna, och billigt att dela bensinkostnad till Örebro på tre.

Ett klipp, helt enkelt.

Döda djur

När man åker bil så ser man ju ibland döda djur längs vägkanten. Idag har vi sett en grävling, en hare samt en oidentifierbar pälshög.

Detta är faktiskt jättesorgligt. Sorgligt och hemskt på samma gång, tänk det lilla djurets liv som plötsligt bara släcktes. Samtidigt som det kanske står en liten hare-mamma någonstans och väntar på sitt hare-barn som aldrig kom hem. Åhhhhh. Varje gång jag ser ett sådant dött djur så drabbas jag av några sekunders djup, svart och bottenlös sorg. Som ett stort moln är det inom mig.

Sedan har bilen susat förbi. Och jag fortsätter med livet.

099

Glöm inte bort nu att vi hejar på Ola. OK? Ola.

Seså, ring och rösta nu.

Nästa vecka hejar vi på BWO.

Avd. She doesn't get out much

Igår vid bardisken.

Jag: Finns det fortfarande lakritsshot?

Ja, jäklar

Hela kvällen igår, inklusive bilresan, var den bästa och roligaste bloggfest jag någonsin varit på.

Ja, i och för sig också den enda, men iallafall. Och dessa människor är helt fantastiskt underbara, I'm telling you.

Idag har jag och Christin varit bakfulla med klass, meaning ätit hotellfrukost (Eller ja, druckit juice och kaffe, var inte så hungrig efter Burger King- maten kl två), gått på stan, shoppat, fikat, åkt buss till Karlstad.

Just nu är Christins sambo och köper vedugnsbakad pizza, sen ska vi äta chips och kolla på Andra chansen. Ni hör ju, "vedugnsbakad pizza". Plus att jag har nya, svarta blanka kjolen med hög midja, very bakfull med klass.

Roligast igår: Allt. Och att vakten på stället med 18-årsgräns frågade om leg.

Oh yes!

Livet leker, solen skiner och jag ska på värsta weekend-resan. Till Örebro. Ni hör ju vilken fantastisk helg det kommer att bli!

Nu ska jag läsa mentorsböcker, och sen åka tåg till Uppsala kl 13.05. Glamouuuuur! Och inatt ska jag och Christin sova på hotell. Bara en sån sak!

Ha en bra helg, darlings!

Rock bottom

Bara för att det är bättre att ha bilen tills kvällen där, så kommer jag imorgon att köra bilen från Preemmacks-parkeringen (som ligger mellan dagis och mitt jobb) till stationsparkeringen. En sträcka på ca 700 meter.

Jävligt mycket latmask-beteende. Hoppas ingen ser.

("Börje? Titta, där är den där bilen som inte kan parkera igen. Som inte vågar åka in på Hemköps-parkeringen på lördagar, du vet? Men TITTA så kort sträcka hon åkte. Herregud!!)

Rättelse

Det här med att skriva blogg är ju ändå lite annorlunda mot att prata med sig själv i spegeln på fyllan, eftersom man ju faktiskt får fina och roliga kommentarer tillbaka ibland.

Som att någon skulle stå där bakom spegeln och svara. Lite scary om det skulle hända, va?

Anyway. Imorgon ska jag på fest. Antagligen kommer jag att prata med mig själv i spegeln. Och antagligen kommer jag att stirra blint (Eller ja, så mycket stirra blint det nu går att göra efter drinkar och vin) på mig själv och upprepa "Inte bli för full och somna under köksbordet! Inte bli för full och somna under köksbordet! Inte bli för full och somna under köksbordet!"

Tror ni det kommer att fungera?


Fast

Risken med att festa på en fredag efter en veckas hårt jobb, är ju att man riskerar att gå på förfest i Göteborg, få sitt glas påfyllt massa gånger, ta på sig skorna i köket och trilla ner under köksbordet och somna när man böjer sig ner för att knyta skosnörena. Sen vakna dagen efter på en tältsäng i vardagsrummet och fråga "Hur kom vi hem?" och få svaret från sina två kompisar "Vi är inte hemma, stumpan. Vi kom liksom aldrig iväg på krogen".

Ja, rent teoretiskt, alltså. Detta har ju självklart aldrig hänt mig.

Maximum brain overload

Ja, ni hör ju, sitter fortfarande och tänker på jobbet. Denna vecka har jag dessutom haft ca tio tusen lektioner (känns det som), matematikgrupps-möte, möte med de andra "specialgrupps"-lärarna samt massa planering och rättning.

Måste dessutom:
  • Städa (Mamma kommer imorgon och hämtar på dagis och är barnvakt, och man måste kanske se till så att fina huset slipper skämmas för sig?)
  • Packa (Till exempel "Jimmy Dean"-skivan som vi ska lyssna på i bilen. Viktigt vid packning att ta det viktigaste sakerna först)
  • Ringa och styra upp så att Stella får åka med dagiskompis till en annan dagiskompis kalas på söndag
  • Skriva lapp och påminna Jonas att de måste köpa present till kalas-tjejen
  • Plocka ur diskmaskinen
  • Natta barn
Men imorgon klockan ett hörrni, då har jag semester!! Tjoho. Ska åka tåg till Uppsala, bil till Örebro, träffa Christin på hotellet, hänga på hotellet samt dricka drink och göra oss iordning, äta middag på något nice ställe, gå på fest med massa sköna människor. Sen shopping på lördag, och på eftermiddagen åka buss till Christins nya lägenhet i Karlstad. SWEEEEET!

Betyg och bedömning

Eftersom jag är arbetslagsledare, så har jag även fått rollen som bedömningspilot i kommunens satsning på "Likvärdig bedömning och betyg åt alla elever". För några veckor sedan var jag i Uppsala på föreläsningar och case-arbete, och i eftermiddags så var det bedömningspilots-möte i kommunhusets A-sal.

Och fortfarande tycker jag att MEN HERREGUD! Som en kollega sa, "Alltså, vi har pratat om detta i tio år. Är det i så fall inte dags att det händer något?!"

Som jag ser det så är, eller borde, alla lärare vara experter på betyg och bedömning efter fyra och ett halvt års studier. Så avancerat är det inte, följer man bara strävans- och uppnåendemålen så står det ju klart och tydligt vad målen är. Sen är det ju inte så lätt alla gånger att tex sätta ribban för "god läsförmåga" eller "enkla ekvationer", men detta måste ju de betygssättande lärarna bedöma tillsammans.

Dessutom får vi ju egentligen inte tycka så mycket, utan alla ska följa läroplanens betygskriterier, punkt slut. Sen har vi ju dessa lärare som sätter betyg hej och hå, och som till och med har ett rykte bland eleverna att sätta helt crazy betyg. Men what the fuck, är det då inte upp till rektorn att styra upp det hela?!

Konflikträdda och inkompetenta rektorer finns det ju en hel del av.

Ah well. Det var iallafall gott kaffe, på kommunhuset har det värsta avancerade kaffemaskinen med värsta goda kaffe latten. Jävligt orättvist, faktiskt.

Fast detta kaffe får jag ju njuta av när jag blir skolchef. Eller master of the Universe, jag har inte bestämt mig än.

Horoskop

Läser Katrin Schulmans blogg, och hon skriver "Det är för att jag är Jungfru, och vi är sådana. Pedantiska och perfekta".

Hm. Jag är också Jungfru. "Pedantisk och perfekt"...Tja, den definitionen av mig själv kan jag nog leva med. Ni som känner mig, visst tänker ni ofta på mig i just dessa termer?

Ni: Jo, men Maria, du vet. Hon som är så pedantisk och perfekt?
Bekant: JAHAAA! Hon. Ja gud ja, hon är VERKLIGEN perfekt.

Synd att jag inte har visitkort. Och synd att mitt hus inte riktigt har fattat hur pedantisk jag faktiskt är.

Mina darlings

Snart får ni komma ut ur garderoben, och åka på weekend-resa till Örebro. Det ska väl bli roligt?


Slut på blogg-rasten

Nu: Skriva ut mentorslistor, hämta kaffe, kopiera arbetsblad från åttans bok (mina smarta sjuor jobbar ibland i nians och åttans bok), ha AL-konferens

Senare: Iväg till gymnasieskolan och ha matematikgrupps-möte

Efter det: Åka förbi Apoteket på vägen hem

Ikväll: Efter middagen tänkte jag baaaaada! Just me. Inga barn. Doftljus, hårinpackning, ansiktsmask, läsa Mama.

Analysförmåga I like

Mitt bästa är när eleverna tänker till om matematikuppgifterna, och inte bara räknar dem. Som idag på diagnosen, där det var ett diagram över en musikklubb som ökat i medlemmar.

Elev: 55 stycken?! Kan man vara så många i ett band?
Jag: Med musikklubb menar de nog som en förening, och inte som ett band
Elev: Aha. OK.

Fast i storband kanske det kan vara 55 musiker? Ni ser vilken cross over the ämnesgränser eleverna får. Lovely!

Undran

Är inte Ewan McGregor och Linus Wahlgren rätt lika?

(Nu kom jag att tänka på bebisen- i- spjälsängen scenen i "Trainspotting". Usch. Inte ett dugg bättre än att tänka på de femtusen)

Nä, läser lite Harry Potter istället.

Svart, svart dag

Orkar inte skriva, är för deprimerad över de femtusen...

NÄRÅ! Skojar bara. Fuck the money anyway, det är ju bara pengar. Kunde vara värre, jag hade ju faktiskt kunnat vara tvungen att säga upp mig från jobbet och lämna min familj för att hinna vara Bodystep-instruktör.

DET hade varit sorgligt. Nu ska jag lägga mig och läsa nya Harry Potter-boken, och imorgon har jag sovmorgon.

Och fredag. Säger bara fredag! Ingen kan ju vara deprimerad med en Örebro-partyhelg coming up.

(Fast jo, lite deprimerad är jag allt när jag tänker efter. Fem jävla tusen. Tänk allt kul man kan göra för femtusen. Kanske är bäst att inte tänka efter så mycket?)

Följetongen om Bodystep-helvetet: Slutet

Detta är en sorgens dag. Eller sorgens och sorgens, rättare sagt en jävla helvets skitdag.

Kommer ni ihåg min Bodystepsutbildnings-hellweekend i Stockholm? Och perfektions-hetsen? Och de tre månaderna av skicka-in-dvd-och-bli-godkänd-ångesten? Och stenen som föll från mina axlar när jag slutligen bestämde mig för att det inte var värt 20 timmars träning i veckan för att bli Bodystep-instruktör?

Iallafall visste jag att jag skulle få lov att betala tillbaka lite av utbildningsavgiften, och idag på Stellas barndans (som är på mitt gym) så träffade jag på kassörs-tanten. (Som för övrigt alltid ser sur ut och har tråkiga pass. HA!)

Kassör: Bla bla bla...Och så måste du betala tillbaka hela utbildningsavgiften plus hotellet, 5600 kronor.
Jag: ??!!

Kan ni fatta
, FEMTUSEN SEXHUNDRA KRONOR!! För den värsta ångesthelgen i mitt liv, plus några extra månader av bli-godkänd stress. En jävligt dålig affär, måste jag säga. Ja, kanske den sämsta affären i mitt liv.

Hade ALDRIG åkt på utbildningen om de berättat om vilket upplägg det var. Dessutom har jag faktiskt inte skrivit på ett enda papper, så rent krasst skulle jag kunna vägra att betala. Men jag menar, jag bor ju här, jobbar här, mina barn går på dagis här, plus att jag ju säkert kommer att fortsätta träna på gymmet. Kan ju inte bli känd som The sourpussy som inte gör som man ska.

Däremot känner jag mig ju inte så inspirerad att fortsätta leda pass där i höst. Eller så slutar jag HELT att träna där, vilken hämnd att bli fet, ful och bitter...Eller inte.

Men vad fan. FEMTUSEN KRONOR! (Har redan arbetat in sexhundra i instruktörsarvode för den här terminen)

Ja, ja, är väl bara att bryta ihop och komma igen. Eller snarare, bli jävligt fattig och sen komma igen. Snyft.



Läxor

Stella leker med grannbästisen Hampus, och de sitter vid vardagsrumsbordet och skriver och ritar.

Stella: Mamma, vet du, vi leker att vi gör läxor, för om vi inte gör läxorna så får vi sparken från skolan.

Mammas lilla pluggis-älskling. Tänk er henne i sexårs-verksamheten i höst.

Just a thought

Att skriva blogg är lite som att prata med sig själv i spegeln när man är full.

Ja, inte för att jag någonsin har gjort det...

"What Mario isn't telling you"

Känner ett allt mer trängande behov av att köpa Vänner-boxen.

Ibland kan jag snegla ner mot rosa SATC-boxen som står övergiven i TV-bänken. Ledsen baby, men jag känner att det är dags att gå vidare.

Det är dags för Vänner-boxen. Har dessutom några säsonger som jag knappt har sett. Lycka in en lite box, that what it is, dessa dvd-samlingar.

Ja, vad fasen

Blev en rätt bra dag ändå, trots snöbolls-galningarna. Dessutom är det skönt att ha den mest lektionstäta dagen redan på måndagen, för då är det gjort sen. Imorgon är en soft dag, för då har jag bara special-eleverna. Sen sovmorgon på onsdag, och torsdag och fredag hör ju praktiskt taget till helgen.

Och fredag!! Jag säger bara: FREDAG! Fränt med fest i Örebro.

Nu ska jag gå ner och sätta mig och äta köttfärssås och pasta som Jonas har lagat, vid det dukade bordet som Jonas har dukat. Very nice.

Snö

Jag vet inte jag, kanske har jag för hög tilltro till våra kära ungdomar.

Men borde inte 14- och 15- åringar veta att man inte kastar snöbollar inomhus?! Ibland älskar jag mitt jobb. Ibland funderar jag på om det är ordningsvakt och dagisfröken jag utbildat mig till. Gissa vilken slags dag det är idag.

And the winner is

I bilen när Jonas och barnen hade hämtat mig från stationen.

Jag: Och vet ni? Jag har köpt presenter till er!
Stella: Mamma, åh vad du är bra! Du är bäst i familjen tycker jag!!

Man tackar.

Mantra

I och för sig så gillar jag mitt jobb, men det är ändå trevligt att upprepa denna ramsa för sig själv:

"Snart är det påsklov, sen är det vår och sen är det sommarlov. Snart är det påsklov, sen är det vår och sen är det sommarlov. Snart är det påsklov, sen är det vår och sen är det sommarlov"

Eventuellt skulle man också kunna tonsätta den. Melodi "Jimmy Dean", kanske? "Snart är det påsklov, sen så är det vår. Och sen så är det sommarlov. Åh åh åh åh- sommarlooov"

Tja. Why not. Den ska jag sjunga för mig själv imorgon bitti klockan halv åtta när jag cyklar i blåsten på snöiga, oplogade cykelvägar på väg till jobbet. Om jag hinner, med all sannolikhet kommer klockan inte alls vara halv åtta, utan snarare kvart i åtta och jag måste rally-cykla för att hinna till min första lektion som börjar fem i.

Eller så är klockan halv åtta. Mirakel kan hända.

Jamen HERREGUD

Tydligen så är det inte byte på väskor köpta på sko-affärer. Very strange. Hittade en svart, snygg, quiltad väska i en sko-affär i stan, och av någon anledning så köpte jag den. Kom på en halvtimme senare att jag ju faktiskt aldrig någonsin använder små quiltade aftonväskor, så varför trodde jag att jag skulle börja nu, liksom?

Dock var det kört att byta den, för enligt den blonda lilla 18-åriga snärtan till butiksbiträde så fick jag inte lämna tillbaka väskan. Inte ens få ett till-godo-kvitto.

Jag: Men den ligger ju här i påsen? Jag köpte ju väskan för en halvtimme sen- det måste väl gå att lämna tillbaka?!
Tjejen: Nääää, alltså, det går inte
Jag: Men varför?
Tjejen: Nää. Det går inte

Jävla skit. Varför är det bara prat om diskrimineringen att endast snygga tjejer får jobb i en affär, är det inte värre att de utan hjärnor får jobb i en affär?

Anyway. Fick lov att behålla väskan, den ska Stella få som present om hon klarar av att sova hela natten i sin säng den här veckan. Och jag ska ALDRIG, aldrig mer handla på Bianco footwear.

Där fick de så de teg. Don't get mad, get even. Få se hur de klarar av att gå runt ekonomiskt nu, minsann.

(Är som mina föräldrar, de har inte handlat på Onoff sedan typ 1983, för då var det en säljare som var snorkig. Och Onoff har ju inte gått lika bra som de gjorde innan -83, det har de inte)

Shoppingregel nummer 1

Om något är så fint att du inte kan släppa föremålet ifrån dig, så måste du köpa det.

Därför fick jag lov att köpa den här väskan. Håll med om att den ser ut som värsta fräna, dyra designerväskan värdig en kändis, men kostade endast 300 kronor (Det var 100 kronor rabatt) på Accessories by Wedins. Jorrå! (Fast om någon frågar så säger jag att jag köpt den på Natalie Schuterman i Stockholm)

image191

Andra saker jag inte kunde släppa ifrån mig på affärerna idag:

Weekday: Ett par mittemellanblå stuprörsjeans
Monki: Mörkgrå sweatshirt-blus
Åhléns: Svart smyckesträd, doftvärmeljus, servetter
Kicks: Stora guldörhängen, hårkur
H&M: Strumpor, pyjamas till Leo, rosa ballerinaskor till Stella, svarta stuprörsjeans, rock'n'roll-rött nagellack

Svarta stuprörsjeansen kostade 198 kronor, och dessutom hade jag en rabattcheck på 20% så jag betalade endast 160 kronor för dem. 160 kronor för ett par jeans! Det är ju så billigt att jag har sparat hur mycket som helst.

Nästan så att man kan säga att jag har TJÄNAT pengar på allt mitt handlande idag. Ja, så säger vi.

Visst är det så...

Att "Inte så mycket pengar att handla för" är relativt? Att det spelar inte så stor roll att jag gjort av med mycket pengar, för det hade ju kunnat vara värre?

Bra. Tänkte väl det.

I'm off to the Big City

Egentligen har jag inte så mycket pengar att handla för, men what the hell.

Bara att gå i affärer är ju alldeles, alldeles underbart. Och ett par Cheap Monday- jeans är ju...ja, cheap.

PS. Om ni tycker att jag överreagerar på en dag på stan några timmar: betänk min lilla triangel jobbet/ dagis/ hemma, och det faktum att ICA är den affären jag är på mest. Men visst är jag väl ett mirakel av tacksamhet?!

Nästan lite religöst, va?

Weekday-day

Imorgon ska jag åka själv till Uppsala och köpa jeans. Lyxigt värre. Weekday, Holmlunds, Monki, Designtorget, Vila... Like music in my ears.

Fröken Åsa? Case? Lust att hänka?

Eh?

Under Charlotte Perellis framträdande.

Jonas: Kolla hon till höger, Hannah Arnhög
Jag: Va?!
Jonas: Va?
Jag: Vet du vem Hannah Arnhög är?!
Jonas: Eh...Ja?

Detta är alltså min pojkvän som knappt vet vem Britney Spears är, för han gillar bara hårdrock, gamla gitarr-hjältar från 70-talet och dokumentärer om andra världskriget. Typ. Han kommer alltså plötsligt ihåg namnet på Vecko-Revyns sexspalts-krönikör.

Hm. Jag misstänker att han har kommit över sin crush på Bolibompa-Doreen, och istället spanat in nån twenty-something Vecko-Revyn-brutta.

Trevligt. Ah, well. Själv är jag kär i Lasse Lindh, och även lite i Fronda. Han verkar kul.

Kvällens röstning

Röstade på Charlotte Perelli för att...Tja, ärligt talat så minns jag inte riktigt hur låten gick. Fast den var bra, och Charlotte är ju SAOL's benämning av fräsig. Och sånt ska man stötta.

I första ronden röstade jag även på FRONDA! Oh yes. Är det jag som fick en tillfällig sinnesförvirring av weird musiksmak, eller var den inte helt fantastiskt bra? Den låten ska jag lyssna på och hopp-dansa till i vardagsrummet varenda dag fram till sommarlovet, och så är vårens träning avklarad.

Frän discomusik. Tyckte jag. Men svenska folket börjar ju få in rutinen nu att rösta ut mina favorit-låtar till sjätte plats...  Svenska folket: SKÄRPNING!!

Om ni röstar så att BWO vinner i Globen så förlåter jag er.

Nu:

Först måla naglarna och läsa "Family Living" under tiden Jonas nattar barnen. Sen Melodifestivalen, rödvin och Marabou daim.

Melodifestivalen for President.

Jag säger som min vän Marcus: Sweeeeet!

Perfekt

Högst upp bland mina länkar, så finns Anna Hibbs blogg. Den här tjejen bloggar för Stureplan och är:
  • Rik
  • Skitsnygg, eller ja, beyond skitsnygg skulle man nästan kunna säga. Hon är så snygg att ögonen gör ont när man tittar på bilder på henne
  • Jättetrevlig. (OK, jag känner henne inte, men hon verkar jättetrevlig)
  • ROLIG
  • Duktig på att skriva
  • Charmig
  • Har bra klädstil
  • Har fin lägenhet i Stockholm
  • Har en snygg kille
  • Känner massa kändisar
  • Sa jag rik, snygg, trevlig och rolig?
Antingen älskar jag henne, eller så hatar jag henne. Har inte riktigt bestämt mig än, men det lutar åt älskar. Not really my style att hata.

Dagens bästa:

Att en gammal kompis från Uppsala ringde i morse och frågade om hon och hennes barn fick komma och hälsa på. Sure you can, baby!! Mitt bästa, folk som ringer samma dag och frågar om vi kan ses. Jag blir stressad av att bestämma fika-dejter flera veckor i förväg.

(Detta gjorde tyvärr att många helger när vi fortfarande bodde i Uppsala blev rätt ensamma...Nutidens city-folk vill ju gärna bestämma fikor lång tid i förväg. Och vem vet då om man känner för att fika eller inte, liksom?! Sociala livet i Tierp är mer prata en halvtimme i hallen, som dagisbästis-mamman igår när hon hämtade sin dotter, prata på ICA eller ringa samma dag och fråga om man ska hitta på något. That I like!)

Anyway! Efter avklarat träningspass, pratande en halvtimme i hallen med kompis på gymmet samt godis-handling på Konsum så hämtade jag upp dem vid tåget. Har sedan ätit lunch, druckit kaffe och hängt i soffan under tiden barnen har lekt ikapp alla månader de inte har träffats på. Very, very nice.

Och träningspasset gick bra! Lovar från och med nu att jag ska sluta gnälla på lördagmorgnar "Åh, stackars mig, jag måste iväg och träna buhu", för när jag väl är där, får på mig träningskläder och kör mitt fantastiska pass med fantastisk musik och fantastiska deltagare, så är det ju jättekul. Oh yes.

Nu: Städa upp leksaksdrivorna
Snart: Potatisgratäng, kassler, fetaostcreme, ett glas rödvin. Because I'm worth it.
Sen: "Dödens grupp". Ja herregud, kvällstidningarnas journalister slår nya rekord.

O-laddad

Ska strax iväg och leda mitt träningspass. Fyra veckor sedan senast, på grund av medlemsdagen för två veckor sedan, så jag måste ju erkänna att jag inte känner mig speciellt vältränad och On the top of it.

Ja, ja. Nu ska jag först dricka kaffe, äta hembakt bröd med ägg och kaviar och youghurt och musli, samt nypa mig lite i låret. Eller vad det nu är Carolina Kluft brukar göra.

Money, money

Hade medarbetarsamtal idag hos rektorn.

Märkligt är att i vår kommun så får man inte ett öre mer i lön för att man är arbetslagsledare, däremot "Så uppfyller man ju fler lönekriterier i allmänhet". Helt stört om man tänker efter, i vilken annan branch gör man en massa jobb utan att få betalt för det, liksom?

Anyway. Eftersom jag är den bästa jäkla läraren i hela Sverige, ja, i hela världen om man ska vara noggrann, så borde jag faktiskt få mycket högre lön.

Dessutom är jag ju otroligt ödmjuk.

RSS 2.0